Acer H6510BD

celexon plafondinbouw projectiescherm motor professional
2013/04/16
Public Displays
2013/07/04

Acer H6510BD – portable 3D home cinema allrounder

6510-2 6510-1

De Acer H6510BD combineert een portable uiterlijk met een hoge resolutie en real 3D comptabiliteit, wat juist home cinema fans zal aanspreken.

Niet vele projectoren bieden dat wat de Acer H6510BD te bieden heeft. Hij beschikt als compacte beamer over de full HD resolutie en ook 3D comptabiliteit. Hierdoor kan hij 3D films rechtsreeks van een blu-ray speler afspelen. In vergelijking met andere projectoren lijkt hij misschien wat klein, maar dit heeft ook zijn voordelen. Dankzij het geringe gewicht van slechts 2,2 kg en zijn compacte afmetingen kan hij ook gemakkelijk naar vrienden meegenomen worden. Dankzij de, voor een apparaat van zijn afmetingen, goede lichtopbrengst en kan hij ook voor presentaties gebruikt worden. Steeds vaker is voor presentaties een hogere resolutie vereist. Een andere feature, wat voor de Home cinema liefhebber zeer interessant is, is de 2D naar 3D conversie. Weliswaar is de kwaliteit bij deze feature over het algemeen niet zo heel goed, zoals bij een originele 3D film, maar bij nieuwere films is dit goed doen, daar deze van zich uit al een zo goede kwaliteit bieden dat het resultaat overeenkomstig positief uitvalt. Ook PC gebruikers komen bij de Acer H6510BD niets tekort. Hij is ook nVidia 3DTV Play ready. Ook een normale DLP 3D ready comptabiliteit is voorhanden. Hiermee dekt hij de diverse 3D vormen af en laat niets te wensen over. De projector maakt gebruik voor 3D van de DLP 3D ready Shutterbril

De DLP projector biedt een full HD resolutie met 1920 × 1080 pixel in het 16:9 formaat. Qua lichtopbrengst beschikt hij over 3000 lumen, het contrast bedraagt indrukwekkende 10.000:1. Tijdens de test van de Acer H510BD was duidelijk de goede zwartwaarde te herkennen. Juist bij donkere beelden, kwam dit goed tot zijn recht. Het geluidsniveau van de Acer H6510BD, is met 26dBA aangenaam stil, zeer zeker voor een apparaat met zijn afmetingen.

Met betrekking tot de aansluitingen heeft men bij de Acer H6510BD eveneens niets te klagen. Hij beschikt over twee HDMI ingangen, een VGA ingang en een VGA uitgang. Ook een YUV , cinch video en s-video aansluiting is voorhanden. De geïntegreerde 2 W luidspreker kan via 3,5 mini Jack aansluiting gevoed worden, via 3,5 mm uitgang kan het geluid door gelust worden. Voor onderhoud respectievelijk aansturing beschikt de H6510BD over een RS323 aansluiting en een mini USB aansluiting.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *