Bildungseinrichtung_bluebox-b

Oplossingen voor scholen en universiteiten

Ideale oplossingen voor onderwijsinstellingen

Klaslokalen in onderwijsinstellingen kunnen sterk verschillen qua grootte en uitrusting. Niet elk lokaal kan bijvoorbeeld even goed verduisterd worden of voorzien zijn van een groot projectiescherm. Ook voor dergelijke ruimtes bieden wij functionele oplossingen!

Inhoud

U kunt bijvoorbeeld een ultrakorte Beamer gebruiken voor kleine klaslokalen met weinig ruimte. Voor lichte ruimtes die slechts in beperkte mate of helemaal niet verduisterd kunnen worden, raden wij lichtgevoelige displays aan. Een documentcamera past daarentegen in elke ruimte.

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Onze sterke punten & competenties

 • AV-expertise van meer dan 15 jaar professionele B2B-consultancy
 • Uitgebreid partnernetwerk van gevestigde dienstverleners en fabrikanten
 • Uitstekende klantenondersteuning
 • Snelle projectafhandeling

Oplossingen voor onderwijsinstellingen

Wij bieden de volgende oplossingsvarianten voor onderwijsinstellingen van allerlei aard. Wij verzorgen voor u de planning, selectie en volledige installatie van de apparaten.

Display-398x353-removebg-preview

Displays voor interactief leren

 • zeer geschikt voor kleine tot middelgrote onderwijsruimten
 • vrijwel ongevoelig voor licht
 • geen onderhoudskosten
 • vrije positionering in de ruimte mogelijk (optionele rolstatief)
 • interactief leren door middel van een aanraakfunctie
 • geïntegreerde slot-in PC met Win 10 biedt een vertrouwde werkomgeving
Icoon gloeilamp

Helderheid van het scherm

Weergave helderheid van ongeveer 350 candela voor kamers met kunstlicht of daglicht. Voor sterkere lichtinval, 600 candela en meer.

Resolutie pictogrammen

Resolutie

Ten minste Full HD (1.920 x 1.080) tot een schermdiagonaal van 65". 4K (3.840 x 2.160) vanaf 65".

Pictogrammen gereedschap

Montage

Wandmontage met behulp van een optionele displaysteun. Indien het display in meerdere kamers wordt gebruikt, wordt een rollende standaard aanbevolen.

Onze display aanbevelingen

Expert Tip:

Als u het display uitrust met een slot-in PC, beschikt u over een vertrouwd bureaublad en kunt u alle bekende PC-tools direct op het display gebruiken, waardoor het werken met de apparaten eenvoudiger en intuïtiever wordt.

Interaktiver-Ultra-Kurzdistanzbeamer-368x198-removebg-preview

Interactieve Beamer met ultrakorte projectieafstand

 • zeer geschikt voor middelgrote klaslokalen
 • Beeldbreedtes van ca. 2 m mogelijk
 • Wandmontage of montage op een trolley mogelijk
 • maakt interactief werken en leren mogelijk
 • Pen- en touchbediening mogelijk
Icoon gloeilamp

Helderheid

3.000 lumen (minimaal) voor LCD-Beamer en 4.000 lumen (minimaal) voor DLP-Beamer voor een gemeenschappelijke beeldschermgrootte van ongeveer 84 inch.

Resolutie pictogrammen

Resolutie

WXGA (1.280 x 800) in 16:10-formaat, Full HD (1.920 x 1.080) in 16:9-formaat of WUXGA (1.920 x 1.200) in 16:10-formaat. De resolutie wordt bepaald door het budget en het zichtbare oppervlak van het bord .

Pictogrammen gereedschap

Installatie en montage

Montage aan de muur of op een trolley bij gebruik van een interactief whiteboard. Wandmontage kan vast of op een pylon systeem. Dit heeft als voordeel dat de gebruiker de beamer op zijn of haar werkhoogte kan instellen.

Onze aanbevelingen voor short throw Beamer

Expert Tip:

Wanneer u het whiteboard gebruikt, zorg er dan voor dat het bij het installeren/opstellen uit de buurt van ramen met zonlicht wordt geplaatst. Zo wordt voorkomen dat het daglicht het licht van de Beamer tegenwerkt.
Dokumentenkamera-194x277-removebg-preview

Documentcamera's voor school en universiteit

 • vervangt de klassieke OHP
 • kan objecten driedimensionaal verfilmen
 • oudere sjablonen kunnen nog worden gebruikt
 • kan worden gebruikt als webcam
 • kan worden aangesloten op een beamer of display
Resolutie pictogrammen

Resolutie

De weer te geven resolutie van de Visualizer is afhankelijk van de sensor van de camera. Hoe groter de sensor, hoe hoger de resolutie. Full-HD (1.920 x 1.080) of hoger is optimaal voor de presentatie op de beamer / display. Mobiele oplossingen kunnen lagere resoluties bieden.

Pictogram Zoom Vergrootglas

Optische zoom

Optische zoom wordt aanbevolen voor een goede vergroting van de inhoud. Goedkope visualisers bieden meestal alleen een digitale zoom in combinatie met een verstelbare camera-arm. Stationaire documentcamera's bieden vaak een sterke optische zoom voor een fijne weergave van de inhoud. Dit is een bijzonder welkome functie in scholen met een technische achtergrond.

Pictogram USB-aansluiting

Verbindingen

Documentcamera's worden via HDMI of VGA op de beamer of het beeldscherm aangesloten. Visualisers die alleen een USB-poort hebben, moeten meestal eerst op een pc worden aangesloten en het signaal wordt van daaruit naar de beamer geleid. Als u een in- en uitgang heeft, kunt u het signaal ook doorlussen.

Onze aanbevelingen voor documentcamera's

Expert Tip:

Visualisers bieden uitstekende presentatiemogelijkheden van technische componenten en andere materialen. Met de documentcamera kunt u de details van de componenten tot op de millimeter uitvergroten en op een beamer of display aan het publiek uitleggen.

celexon-aktiv-lautsprecher-set-2-wege-525-b

Audio-installaties voor een optimale geluidskwaliteit

 • optimale geluidskwaliteit
 • hoge prestaties
 • Wandmontage / inbouw wandmontage / inbouw plafondmontage / inbouw plafondmontage
 • visueel aantrekkelijk ontwerp
Pictogrammen spelen

Een grote seminarruimte, een vergaderzaal, een klein klaslokaal of zelfs een indrukwekkende high-end thuisbioscoop. Elke ruimte stelt zijn eigen eisen aan audiocomponenten. Naast de elektrische belastbaarheid is de efficiëntie van een luidspreker belangrijk. Het rendement geeft in decibel aan hoe luid een luidspreker is bij één watt op een afstand van één meter.

Icon Luidspreker

Luidsprekers in het onderwijs worden zo geselecteerd en geïnstalleerd dat ze altijd een optimale verstaanbaarheid en geluidskwaliteit garanderen. Ze kunnen bijna onopvallend in de ruimte worden geïntegreerd of een designhoogtepunt vormen.

Icoon Mensen

De bedienbaarheid wordt aangepast aan uw behoeften. Audiosystemen kunnen worden afgestemd op een specifieke ruimtesituatie of worden aangepast aan veranderende situaties. Dit leidt tot zeer uiteenlopende eisen aan de bediening van een audio-installatie. Dit gebeurt centraal via een vast geïnstalleerd bedieningspaneel, via meerdere eindapparaten via een app of via een uitgebreide mediabesturing.

Expert Tip:

Een hoogwaardige geluidsinstallatie is belangrijk! Het menselijk brein combineert visuele en auditieve zintuiglijke prikkels. De afspeelkwaliteit van een audiosysteem verbetert de perceptie van de luisteraar en verhoogt de algemene verstaanbaarheid.

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.