Schule_bluebox-b

Uitrusting voor moderne klaslokalen

Moderne media-apparatuur voor scholen

In scholen zijn er veel toepassingsgebieden voor beamers & co. De lokalen in een school verschillen echter qua grootte en beschikbare ruimte. Daarom moeten ze verschillend worden uitgerust.

Inhoud

Een aula, sporthal of zelfs een klaslokaal is meestal goed verlicht, wat een negatief effect heeft op de projectie. Daarom is het noodzakelijk een zeer heldere beamer of een lichtongevoelige schermwand te gebruiken. Een groot scherm is ook een belangrijke factor. Dit zorgt ervoor dat zelfs de leerlingen op de laatste rij het geprojecteerde beeld nog duidelijk kunnen zien.

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Onze sterke punten & competenties

 • AV-expertise van meer dan 15 jaar professionele B2B-consultancy
 • Uitgebreid partnernetwerk van gevestigde dienstverleners en fabrikanten
 • Uitstekende klantenondersteuning
 • Snelle projectafhandeling

Oplossingen voor scholen

Wij bieden de volgende oplossingsvarianten voor uw schoolgebouw. Wij verzorgen voor u de planning, selectie en volledige installatie van de apparaten.

Projector en vast scherm

Beamers en vaste schermen

 • zeer geschikt voor grote tot zeer grote ruimtes
 • Projectievlakken tot 5 meter breed mogelijk
 • discrete, ruimtebesparende integratie in de ruimte
Icoon gloeilamp

Lichtopbrengst

Voor projectie in een schoolaula hebt u een zeer heldere beamer met verwisselbare lenzen nodig, zodat u hem optimaal kunt installeren. 7.de Beamer moet een minimale helderheid hebben van 1 .000 lumen voor LCD-Beamer en 8.000 lumen voor DLP-Beamer voor een schermbreedte van ongeveer drie meter.
Resolutie pictogrammen

Beeldresolutie

Voor projectie in een schoolaula hebt u een zeer heldere beamer met verwisselbare lenzen nodig, zodat u hem optimaal kunt installeren. 7.de minimale lichtopbrengst voor een LCD-Beamer is ongeveer 1 .000 lumen en de minimale lichtopbrengst voor een DLP-Beamer is ongeveer 8.000 lumen voor een schermbreedte van ongeveer drie meter.
Pictogrammen gereedschap

Montage

De beamer en het scherm moeten zodanig aan het plafond worden bevestigd dat zij de dagelijkse activiteiten in de zaal niet hinderen.

Onze beamer hoogtepunten

Expert Tip:

Aula's hebben vaak grote glazen wanden. Vermijd directe lichtinval op het projectieoppervlak. Geen enkele Beamer, hoe helder ook, kan direct zonlicht overtreffen.
Display-Wall

Displaywanden voor grootschalige presentaties

 • geschikt voor grote tot zeer grote ruimtes
 • variabele beeldoppervlakken mogelijk, afhankelijk van de grootte van de ruimte
 • heldere displays zorgen voor een goede beeldherkenning
Icoon gloeilamp

Helderheid

Gebruik voor een displaywand in een lichte omgeving displays met een hoge helderheid van 600 cd/m² en een smal frame.

Resolutie pictogrammen

Resolutie

Full HD (1.920 x 1.080) in 16:9-formaat of 4K UHD (3.840 x 2.160) in 16:9-formaat.

Pictogrammen gereedschap

Montage

Een Display Wall wordt permanent geïnstalleerd op de muur van de kamer. Zoek bij het kiezen van een armatuur naar een oplossing waarbij u de individuele displays gemakkelijk kunt vervangen.

Onze aanbevelingen voor videowalls

Expert Tip:

Gebruik displays met daisy chain-functie (HDMI, DisplayPort of HDBaseT) voor eenvoudige bekabeling van de display-wand.

celexon-aktiv-lautsprecher-set-2-wege-525-b

Audiocomponenten voor auditorium en sporthal

 • optimale geluidskwaliteit
 • hoge prestaties
 • Wandmontage / inbouw wandmontage / inbouw plafondmontage / inbouw plafondmontage
 • visueel aantrekkelijk ontwerp
Prestatiepictogram

Vermogen

Een grote seminarruimte, een vergaderzaal, een klein klaslokaal of zelfs een indrukwekkende high-end thuisbioscoop. Elke ruimte stelt zijn eigen eisen aan audiocomponenten. Naast de elektrische belastbaarheid is de efficiëntie van een luidspreker belangrijk. Het rendement geeft in decibel aan hoe luid een luidspreker is bij één watt op een afstand van één meter.
Icon Luidspreker

Geluidskwaliteit

Twee luidsprekercombinaties zijn gebruikelijk bij thuisgebruik en professioneel gebruik. Complete radiatoren combineren alle luidsprekers in één kast. Zij reproduceren het volledige spectrum van een audiosignaal binnen hun frequentiebereik. Modulaire systemen geven elk een afzonderlijk frequentiebereik weer. Dit resulteert in talloze mogelijkheden (bv. tweeter/middentoner + woofer). De kwaliteit van de luidsprekers, het frequentiebereik, hun opstelling en plaatsing zijn bepalend voor een optimale geluidskwaliteit.
Icoon Mensen

Werkbaarheid

De bedienbaarheid wordt aangepast aan uw behoeften. Audiosystemen kunnen worden afgestemd op een specifieke ruimtesituatie of worden aangepast aan veranderende situaties. Dit leidt tot zeer uiteenlopende eisen aan de bediening van een audio-installatie. Dit gebeurt centraal via een vast geïnstalleerd bedieningspaneel, via meerdere eindapparaten via een app of via een uitgebreide mediabesturing.

Expert Tip:

Een hoogwaardige geluidsinstallatie is belangrijk! Het menselijk brein combineert visuele en auditieve zintuiglijke prikkels. De afspeelkwaliteit van een audiosysteem verbetert de perceptie van de luisteraar en verhoogt de algemene verstaanbaarheid.

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.