Multitouch BenQ projector in gebruik in een school

Scholen en universiteiten

Multimedia-apparatuur voor klaslokalen

Voor interactief werken in de klas hebben wij verschillende oplossingsvarianten voor klaslokalen samengesteld.

Inhoud

Klaslokalen zijn meestal vergelijkbaar wat betreft hun grootte en de helderheid van de ruimte. Ze zijn meestal groot en helder. Daarom moet bij het kiezen van de juiste beamer de voorkeur worden gegeven aan de lichtere modellen. Displays van groot formaat zijn een zeer goed alternatief. Zij zijn vrijwel ongevoelig voor directe lichtstraling.

Voor interactief werk zijn interactieve beamers op zeer korte afstand en interactieve displays de optimale oplossing. Deze kunnen meestal zeer gemakkelijk worden bediend met een pen of touch-functie. Met apparaten met multitouch-ondersteuning kunt u zelfs met meerdere personen tegelijk werken.

Voor het werken met bestaand lesmateriaal zoals documenten, boeken of zelfs kleine voorwerpen raden wij een documentcamera aan. Een documentcamera digitaliseert objecten die eronder liggen. In combinatie met een beamer of display kan het gedigitaliseerde beeld in real time worden getoond.

Al meer dan 15 jaar adviseren en ondersteunen wij onze klanten bij alle projecten rond media-apparatuur voor klaslokalen. Wij helpen u bij het kiezen van de juiste apparatuur en nemen de volledige implementatie voor onze rekening!

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Onze sterke punten & competenties

 • AV-expertise van meer dan 15 jaar professionele B2B-consultancy
 • Uitgebreid partnernetwerk van gevestigde dienstverleners en fabrikanten
 • Uitstekende klantenondersteuning
 • Snelle projectafhandeling

Oplossingen voor klaslokalen

Wij bieden de volgende oplossingsvarianten voor klaslokalen. Wij verzorgen voor u de planning, selectie en de gehele installatie van de apparaten.

Stationair scherm en beamer

Beamer met scherm of whiteboard

 • zeer geschikt voor middelgrote tot grote klaslokalen
 • Projectieoppervlakken tot 3 meter breed mogelijk
 • veilige wand- of plafondmontage of op een trolley
Icoon gloeilamp

Lichtopbrengst

4.000 lumen (minimaal) voor LCD-Beamer en 5000 lumen (minimaal) voor DLP-Beamer voor een schermbreedte van ongeveer tweeënhalve meter in een voorwaardelijk verduisterde ruimte in een vaste installatie. Voor een interactief whiteboard volstaat een UST-beamer met 3500 lumen
Resolutie pictogrammen

Beeldresolutie

WXGA (1.280 x 800) in 16:10-formaat, Full HD (1.920 x 1.080) in 16:9-formaat of WUXGA (1.920 x 1.200) in 16:10-formaat
Pictogrammen gereedschap

Montage

Bevestiging aan het plafond via de beamer of installatie aan de muur of op een trolley bij gebruik van een interactief whiteboard

Onze beamer hoogtepunten

Expert Tip:

Vermijd directe lichtinval op het projectieoppervlak. Geen enkele beamer, hoe helder ook, zal direct zonlicht kunnen overtreffen. In bijzonder lichte ruimten is een groot scherm een verstandigere oplossing.
Display

Display

 • geschikt voor kleine tot middelgrote klaslokalen
 • vrijwel ongevoelig voor licht
 • geen onderhoudskosten
 • vrije positionering in de ruimte mogelijk (optionele rolstatief)
 • interactief leren (touch-functie)
 • Leren op een vertrouwd oppervlak (bijv. met Windows 10 PC)
Icoon gloeilamp

Lichtopbrengst

Displayhelderheid van ongeveer 350 candela voor lichte kamers met kunstlicht of daglicht
Resolutie pictogrammen

Beeldresolutie

Ten minste Full HD (1.920 x 1.080) tot een schermdiagonaal van 65". 4K (3.840 x 2.160) vanaf 65"
Pictogrammen gereedschap

Montage

Wandmontage met optionele displaysteun of montage op optionele rollende standaard

Onze hoogtepunten

Expert Tip:

Voor interactieve displays bieden slot-in PC's de mogelijkheid een conventioneel Windows-systeem te installeren, waardoor gebruikers intuïtief op het display kunnen werken. Dankzij de vertrouwde interface verliezen leerlingen en leerkrachten sneller hun angst voor contact met digitale technologie.
celexon-dokumentenkamera

Document camera

 • vervangt de klassieke OHP
 • kan objecten driedimensionaal verfilmen
 • Fotofuncties kunnen het kopieerapparaat besparen
 • oudere sjablonen kunnen nog worden gebruikt
 • kan worden gebruikt als webcam
 • kan worden aangesloten op een beamer of display
Resolutie pictogrammen

Beeldresolutie

De weer te geven resolutie van de Visualizer is afhankelijk van de sensor van de camera. Hoe groter de sensor, hoe hoger de resolutie. Full-HD (1.920 x 1.080) of hoger is optimaal voor de presentatie op de beamer/display
Pictogram Zoom Vergrootglas

Zoom

Optische zoom wordt aanbevolen voor een goede vergroting van de inhoud. Goedkope Visualisers bieden meestal alleen een digitale zoom in combinatie met een verstelbare camera-arm
Pictogram USB-aansluiting

Verbindingen

Naast wandmontage kunt u vrij kiezen welke displayvoet of -standaard wordt gebruikt. Optionele systemen bieden optimale toepassingsmogelijkheden dankzij de instelbare hoogte

Onze documentcamera hoogtepunten

Expert Tip:

Dankzij een documentcamera kunt u bestaand materiaal dat u eerder op een overheadBeamer hebt gebruikt, blijven gebruiken. Plaats gewoon een wit vel papier onder de dia en u kunt de inhoud presenteren met de Visualizer.
celexon-aktiv-lautsprecher-set-2-wege-525-b

Audio-installatie

 • optimale geluidskwaliteit
 • hoge prestaties
 • Wandmontage / inbouw wandmontage / inbouw plafondmontage / inbouw plafondmontage
 • visueel aantrekkelijk ontwerp
Icon Luidspreker

Vermogen

Een grote seminarruimte, een vergaderzaal, een klein klaslokaal of zelfs een indrukwekkende high-end thuisbioscoop. Elke ruimte stelt zijn eigen eisen aan audiocomponenten. Naast de elektrische belastbaarheid is de efficiëntie van een luidspreker belangrijk. Het rendement geeft in decibel aan hoe luid een luidspreker is bij één watt op een afstand van één meter.
Icon Muziek

Geluidskwaliteit

Twee luidsprekercombinaties zijn gebruikelijk bij thuisgebruik en professioneel gebruik. Complete radiatoren combineren alle luidsprekers in één kast. Zij reproduceren het volledige spectrum van een audiosignaal binnen hun frequentiebereik. Modulaire systemen geven elk een afzonderlijk frequentiebereik weer. Dit resulteert in talloze mogelijkheden (bv. tweeter/middentoner + woofer). De kwaliteit van de luidsprekers, het frequentiebereik, hun opstelling en plaatsing zijn bepalend voor een optimale geluidskwaliteit
Icoon Mensen

Werkbaarheid

De bedienbaarheid wordt aangepast aan uw behoeften. Audiosystemen kunnen worden afgestemd op een specifieke ruimtesituatie of worden aangepast aan veranderende situaties. Dit leidt tot zeer uiteenlopende eisen aan de bediening van een audio-installatie. Dit gebeurt centraal via een vast geïnstalleerd bedieningspaneel, via meerdere eindapparaten via een app of via een uitgebreide mediabesturing

Expert Tip:

Een hoogwaardige geluidsinstallatie is belangrijk! Het menselijk brein combineert visuele en auditieve zintuiglijke prikkels. De afspeelkwaliteit van een audiosysteem verbetert de perceptie van de luisteraar en verhoogt de algemene verstaanbaarheid.
Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.