Sporthalle-bluebox-b
Oplossingen voor scholen en universiteiten

Sporthalinrichting met beamer of display

Als u een sporthal wilt uitrusten met mediatechnologie, dan is een beamer of een grootbeeldscherm de juiste keuze. Beide hebben hun voor- en nadelen.

Inhoud

Beamers moeten bijzonder helder zijn om ook bij ingeschakelde halverlichting een duidelijk zichtbaar beeld te kunnen projecteren. Bovendien moeten zij worden gemonteerd in een beschermende behuizing , meestal op grote hoogte onder het plafond van de zaal. Ook moet de juiste afstand tot het scherm in acht worden genomen.

Displays met grote schermdiagonalen en een goede lichtopbrengst vereisen, net als beamers, een nauwkeurige montage aan de sporthalwand. Er moet ook een bescherming worden aangebracht in de vorm van beschermend glas of andere alternatieven. Voor een dergelijk project is professioneel advies van een deskundige nodig.

panorama6_b_v3

Onze sterke punten & competenties

 • AV-expertise van meer dan 15 jaar professionele B2B-consultancy
 • Uitgebreid partnernetwerk van gevestigde dienstverleners en fabrikanten
 • Uitstekende klantenondersteuning
 • Snelle projectafhandeling

Benaderingen voor sporthallen

Wij bieden de volgende oplossingsvarianten voor sporthallen van elke zaalgrootte. Wij verzorgen voor u de planning, selectie en de gehele installatie van de apparatuur.

Installationsbeamer-Leinwand-398x353_(2)

Krachtige beamers en bijpassende schermen

 • zeer geschikt voor grote tot zeer grote locaties
 • Projectievlakken tot 4,5 meter breed mogelijk
 • Gemotoriseerd scherm voor integratie in een besturingssysteem
 • Lensverschuiving en verwisselbare optiek voor eenvoudige uitlijning
Icoon gloeilamp

Lichtopbrengst

10.000 lumen (minimaal) voor LCD-Beamer en 11.000 lumen (minimaal) voor DLP-Beamer voor een schermbreedte van ongeveer vier meter in een nauwelijks verduisterde sporthal.
Resolutie pictogrammen

Beeldresolutie

WUXGA (1.920 x 1.200) in 16:10 formaat.
Icoon versnelling en gereedschap

Montage

Installatie aan het plafond in een behuizing ter bescherming van de beamer. Het beschermt de beamer tegen schokken van buitenaf, bijvoorbeeld van ballen.

Onze beamer hoogtepunten

Expert Tip:

Let er bij het kiezen van een beamer op dat deze voldoende lichtopbrengst heeft. De lichtomstandigheden in een sporthal zijn niet optimaal. In dit geval moet de beamer bestand zijn tegen het zaallicht en toch voldoende reserves hebben om een goed beeld te projecteren.
Display-398x353-removebg-preview_(1)

Display

 • zeer geschikt voor middelgrote tot grote sporthallen
 • vrijwel ongevoelig voor licht
 • geen onderhoudskosten
 • vrije plaatsing op wanden mogelijk
 • Displays verkrijgbaar met geïntegreerd beschermend glas
 • displaywanden zijn geschikt voor bijzonder grote toepassingen
Icoon gloeilamp

Lichtopbrengst

De helderheid van het display is ongeveer 700 candela voor lichte zalen met kunstlicht of daglicht. Afhankelijk van de lichtinval kan 1000 candela en meer geschikt zijn.
Resolutie pictogrammen

Beeldresolutie

Ten minste Full HD (1.920 x 1.080) of 4K (3.840 x 2.160). Full HD-resolutie kan voldoende zijn bij gebruik van individuele displays omdat de kijker verder weg staat. Schrift is beter herkenbaar bij een lagere resolutie. De scherpte van de contouren lijdt er echter onder.
Icoon versnelling en gereedschap

Montage

Het display is op enkele meters hoogte aan de muur bevestigd. Daar is het display of de displaywand goed zichtbaar en minder kwetsbaar voor contact met sportuitrusting zoals ballen en dergelijke.

Onze hoogtepunten

Expert Tip:

HDBaseT is bijzonder geschikt voor de voeding van de displays. Omdat het display op grotere afstand van de beeldbron staat, kunt u dankzij HDBaseT afstanden tot 100 m overbruggen.

pioneer_vsx-1131-removebg-preview

Audio-installatie

 • optimale geluidskwaliteit
 • Krachtig
 • robuust, duurzaam, betrouwbaar
 • visueel aantrekkelijk ontwerp
 • Aandacht voor verschillende geluidsversterkingssituaties
Prestatiepictogram

Vermogen

Een grote seminarruimte, een vergaderzaal, een klein klaslokaal of zelfs een indrukwekkende high-end thuisbioscoop. Elke ruimte stelt zijn eigen eisen aan audiocomponenten. Naast de elektrische belastbaarheid is de efficiëntie van een luidspreker belangrijk. Het rendement geeft in decibel aan hoe luid een luidspreker is bij één watt op een afstand van één meter.
Icon Luidspreker

Geluidskwaliteit

Twee luidsprekercombinaties zijn gebruikelijk bij thuisgebruik en professioneel gebruik. Complete radiatoren combineren alle luidsprekers in één kast. Zij reproduceren het volledige spectrum van een audiosignaal binnen hun frequentiebereik. Modulaire systemen geven elk een afzonderlijk frequentiebereik weer. Dit resulteert in talloze mogelijkheden (bv. tweeter/middentoner + woofer). De kwaliteit van de luidsprekers, het frequentiebereik, hun opstelling en plaatsing zijn bepalend voor een optimale geluidskwaliteit.
display-touch

Werkbaarheid

De bedienbaarheid wordt aangepast aan uw behoeften. Audiosystemen kunnen worden afgestemd op een specifieke ruimtesituatie of worden aangepast aan veranderende situaties. Het geluidssysteem moet krachtig zijn en aangepast aan de speciale akoestiek van een sporthal. Er zijn ook speciale eisen voor de operationele veiligheid.

Onze AV-receiver Highlights

Expert Tip:

Een hoogwaardige geluidsinstallatie is belangrijk! Het menselijk brein combineert visuele en auditieve zintuiglijke prikkels. De afspeelkwaliteit van een audiosysteem verbetert de perceptie van de luisteraar en verhoogt de algemene verstaanbaarheid.

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.