Audio & Hifi

Top audio merken

Denon Audio Onkyo Audio Marantz Audio Apart Audio

Audio & HiFiWaarom audio & hifi kopen?

 • Een goed geluid is een wezenlijk bestanddeel van de Homecinema ervaring. Een ruimtelijk geluid zorgt voor sfeer. Een AV-receiver en surround-luidsprekers zijn een onverslaanbaar duo.
 • De geïntegreerde luidsprekers van een beamer hebben slechts een gering volume en een matige geluidskwaliteit. Juist in de bereiken onderwijs en business bewerken externe luidsprekers wonderen. Men verstaat u!
 • Een onvergetelijk muzikaal genot is alleen met hoogwaardige luidsprekers mogelijk. Hifi luidsprekers halen ieder detail uit de muziek.
 • Met professionele audio maakt u uw klanten, gasten of bezoekers gelukkig. Tevredenheid telt!

Hifi & Homecinema

Bij Homecinema is een goed geluid echt bepalend. Een echt authentiek gevoel beleefd u alleen met een passend en krachtig geluidssysteem.

Ook een 4K-televisie heeft goed geluid nodig. De geïntegreerde luidspreekers alleen zijn hier vaak onvoldoende om het haarscherpe beeld op juiste wijze te ondersteunen. Daarnaast is een realistische game-ervaring alleen mogelijk met surround sound. Een homecinema set is daardoor een must.

Voor audio puristen is een goede heldere sound een absolute must. Ze zweren bij High-End digitale en analoge afspeelapparatuur zoals platenspelers, High-End hifi apparatuur en multiroom luidsprekers.

Kwaliteit is een must! Een kwaliteit vind u bij ons voor instapprijzen.

AV-receivers

Een AV-receiver is het machtige hart van uw thuisbioscoop. Hij versterkt en verdeeld audiosignalen, waardeert videosignalen op en verbind verschillende multimedia apparaten en luidsprekers met elkaar. Zo kunt u gelijktijdig meerdere afspeelapparaten zoals bijvoorbeeld een Blu-ray speler, notebook en beamer centraal managen vanaf één AV-receiver.

AV-receivers als schakelcentrale van uw thuisbioscoop

AV-Receiver als Schaltzentrale Ihres Heimkinos

AV-receivers voor homecinema

Ondertussen beschikken veel AV-receivers over 4K-Upscaling. Hierbij vind een opwaardering plaats van het Full-HD videosignaal naar het niveau van het 4K-UHD formaat. Voor de thuisbioscoop is dat een zinvolle feature. Op grote projectieschermen zien hoge resolutie beelden er gewoon beter uit.

Versterker

De meeste AV-receivers beschikken over een geïntegreerde voor - en eindversterker. Daarmee hebben ze afgezien van los verkrijgbare luidsprekers alles in huis voor een volwaardig Homecinema systeem.

Overigens: Bij ons kunt u ook complete Homecinema systemen als set verkrijgen. Ze bestaan uit een AV-receiver en meerdere luidsprekers voor de Surround-Sound.

5.1 Surround en meer

Een AV-receiver heeft minstens 5.1 kanalen (5.1 surround), die samen een ruimtelijk geluid weergeven en u in de sfeer van een film laten opgaan.

Nagenoeg alle AV-receivers beschikken over ondersteuning voor meerkananaals geluidssystemen zoals DTS of Dolby Digital. Enkele modellen beschikken zelfs over ondersteuning voor HD-geluidsformaten zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master audio. Met deze verliesvrije techniek voor de audioweergave heeft u een nog intensievere geluidsbeleving.

Echte geluidstovenaars zijn AV-receivers met 11.2 surround. Elf luidsprekers en twee subwoofers verplaatsen u midden in een Hollywood-blockbuster. Maar denk er aan dat de ruimte waarin u een 11.2 opstelling wilt plaatsen groot genoeg is. Alleen zo haalt u het maximale uit uw systeem.

3D-audio

Om het effect optimaal te versterken raden wij een AV-receiver aan welke Dolby Atmos, DTS:X of Auro 3D ondersteund. In samenspel met plafondluidsprekers of Atmos-compatible speakers produceren deze surround-technieken een nog nooit erfaren driedimensionele geluidservaring.

Zachte zomerregen, voorbijvliegende vogels of donderende turbines van een vliegtuig: dit alles voelt met Dolby Atmos levensecht omdat de sound ook van boven komt.

Hifi-versterkers en eindversterkers

Hifi-versterkers en eindversterkers versterken de audiosignalen van de aangesloten apparaten, of het nu een cd-speler, platenspeler of een ander afspeelapparaat is. In vergelijking met AV-receivers zijn Hifi-versterkers meer bedoeld voor het pure audio genot. En dat leveren ze op het hoogste niveau!

Bij ons vind u zowel High-End hifi-versterkers als ook hifi-stereosets. De laatste variant bieden we ook aan als compacte mini hifi-systemen met twee luidsprekers. Ze zijn perfect geschikt voor een gezellige huiskamer.

Netwerkplayers & multiroom luidsprekers

Netwerkplayers en multiroom luidsprekers verlossen u van de kabelwirwar uit het verleden en maken de weg vrij voor de wifi wereld van het audio-streamen.

Een netwerkplayer verbind uw hifi-set met internet en uw thuisnetwerk. Naar wens kunt u ook alle netwerkgeschikte apparaten zoals smartphones of tablets met een netwerkplayer verbinden. Zo heeft u de mogelijkheid audio-playlists van online streamingdiensten (bijv Spotify, Deezer) of uw mp3 archief makkelijk op uw stereoset te streamen.

Veel netwerkplayers ondersteunen ook Bluetooth of Apple AirPlay waarmee u toegang heeft tot usw iTunes-mediatheek.

Bovendien kunnen de meeste moderne netwerkplayers ook lossless formaten zoals FLAC en ALAC afspelen. Dit is met name een pro voor liefhebbers van hoogwaardige muziekweergave!

Multiroom luidsprekers verdelen het muziekplezier over meerdere ruimtes. U kunt deze luidsprekers in uw woonkamer, slaapkamer of keuken naar behoeven opstellen en specifiek aansturen via een multiroom-app.

Daarbij kunt u de muziek keuze voor iedere ruimte individueel vastleggen of synchroniseren met de verschillende ruimtes. Dit werkt via wifi. De combinatie met een netwerkplayer is daarmee perfect.

Soundbar

Soundbars horen bij uw tv. Ze zijn mooi, slank en vooral een stuk compacter als een homecinemasysteem. Heeft u gebrek aan ruimte voor een homecinemasysteem dan is een soundbar een echt alternatief voor een traditionele surround set.

Met een soundbar heeft u een duidelijk verbeterde geluidsweergave van uw tv. Een soundbar is een smalle, langwerpige luidspreker met meerdere luidsprekers en veelal een aparte bijpassende subwoofer. Deze is meestal draadloos en kan naar believen worden gepositioneerd.

Een andere mogelijkheid zijn soundbases met geïntegreerde subwoofer. Vanwege de vlakke vormgeving kunt u uw tv er direct bovenop plaatsen. Soundbars worden daarentegen onder de tv's gemonteerd.Eenvoudig aansluiten

Spelconsoles, Blu-ray-spelers en andere afspeelapparatuur kunnen zeer eenvoudig afhankelijk van het model soundbar, per HDMI kabel, coax kabel, optische kabel (Toslink), wifi of Bluetooth met de soundbar worden verbonden.

De verbinding via HDMI-kabels heeft een voordeel: U heeft geen aparte audio kabel meer nodig. Audio wordt alleen via de HDMI kabel doorgegeven. U heeft hiervoor wel een tv en soundbar nodig welke ARC (Audio Return Channel) ondersteunen.

Luidsprekers

Thuis heeft u de meeste speelruimte voor grootse ideeën. Uit meerdere luidsprekers stelt u een indrukwekkende homecinemaset samen.

Möglichkeiten des Heimkionsystem

Dit realiseert u middels individueel uitgezochte luidsprekers. Twee standluidsprekers en twee boekenkastluidsprekers, een center luidspreker en een subwoofer en u heeft een klassieke 5.1 surround set! Wanneer u een AV receiver heeft welke een meerkanaals ondersteuning heeft kunt u ook een 7.1 of zelfs een 11.2 homecinema systeem installeren.

Luidsprekers voor High-End homecinema

Voor een absoluut High-End homecinema gevoel raden wij een AV-receiver aan welke ondersteuning heeft voor Dolby Atmos. Aan een dergelijke receiver kunt u aanvullende plafondspeakers of Dolby Atmos-compatibele luidsprekers aansluiten. Daarmee realiseert u een klankenwereld met verslavingsgevaar.

Bluetooth luidsprekers

Een Bluetooth-luidspreker is de onbetwiste kampioen onder de draadloze luidsprekers. Dit ligt aan zijn eigenschappen. Hij is compact, mobiel en kan zeer snel met uw smartphone of een ander apparaat met Bluetooth ondersteuning een verbinding opbouwen.

Middels de NFC-functie (Near Field Communication), over welke veel draadloze speakers beschikken gaat het super snel. U hoeft enkel uw smartphone even tegen de Bluetooth speaker te houden.

Enkele mobiele luidsprekers fungeren ook als laadstation (powerbank). U geniet van de muziek en laad gelijktijdig uw smartphone of tablet op via de USB aansluiting.

Bluetooth luidsprekers kunt u bijvoorbeeld als strandluidsprekers of als party luidsprekers voor een bbq avond in de tuin gebruiken. Maar ook indoor bieden ze voordelen: Denkt u bijvoorbeeld eens aan een ontspannend bad in combinatie met uw lievelings muziek. Dat klinkt goed!

De meeste mobiele Bluetooth luidsprekers zijn spatwaterdicht en resistent tegen stof en vuil.

Luidsprekers voor muziekgenot

Voor het muziekgenot thuis past het beste een set-up van twee standluidsprekers. Populair zijn de 3-weg luidsprekers. Deze hebben voor ieder frequentiebereik een eigen luidspreker chassis: hoge tonen, midden tonen en lage tonen. Samen zorgen ze voor een uitgewogen klankbeeld en een prachtige stereo weergave.

Musikgenuss


Staande luidsprekers kunt u naar behoeven uitrichten en daarmee aan de hoorpositie op uw privé chill-out plek aanpassen. U kunt vanaf die plek ook het beste de edele vormgeving bewonderen.

Wij hebben overigens ook complete luidsprekersets voor stereo installaties en homecinemasets. Onze experts helpen u met de passende keuze voor uw AV-receiver of Hifi-versterker.

Professionele audio

Professionele conference-systemen en luidsprekerinstallaties zijn een vast onderdeel van de moderne business. Synchrone en storingsvrije communicatie bij internationale meetings, conferenties en busininessbesprekingen is mede bepalend voor het uiteindelijke zakelijke success.

In de detailhandel of horeca horen luidsprekerinstallaties al lang tot de professionele standaard. Muziek heeft immers invloed op het koopgedrag en heeft een positief effect op de klanttevredenheid.

Een korte "wat is wat?" voor een snelle introductie:

 • Conferentie systeem
  Een conferentie systeem maakt gelijktijdige en plaatsonafhankelijke communicatie mogelijk tussen conferentie / meeting-deelnemers. Conferentie systemen kunnen kabelgebonden maar ook draadloos worden ingericht.

  Wij bieden zowel pure audio-conferentie-systemen als ook video-conferentie-systemen. Voor internet telefonie raden wij een VOIP-systeem aan (Voice Over IP).

 • Professionele luidsprekers
  In basis kan hier onderscheid worden gemaakt tussen twee varianten van luidsprekers.

  Inbouwluidsprekers kunt u zowel in het plafond als in een muur inbouwen. Het beste geschikt zijn systeemplafonds en gips muren.

  De meeste inbouwluidsprekers zijn voorzien van een bevestigingssysteem welke de montage en plaatsing van de luidsprekers aanmerkelijk vergemakkelijken. Inbouwluidsprekers kunt u overal daar plaatsen waar ze niet op moeten vallen bijvoorbeeld in een vergaderruimte of in collegezalen.

  Behuizing luidsprekers worden meestal aan een muurhouder bevestigd en dan naar behoeven uitgericht. Dit type luidsprekers wordt veel in bars, restaurants en in het algemeen in de horeca ingezet.

  Horen-luidsprekers zijn de klassieke omroep en alarmluidsprekers. Voor dit doel worden ze vaak in openbare ruimtes, scholen maar ook fabriekshallen en op bedrijfsterreinen zowel indoor als outdoor ingezet.

 • Professionele versterkers
  Professionele versterkers onderscheiden zich ten opzichte van de klassieke hifi-versterkers met name doordat ze voor het gebruik met de 100-volt techniek werden ontwikkeld en over een limiter beschikken.

  De 100 volt techniek maakt het mogelijk gelijktijdig meerdere 100 volt speakers in een grote ruimte of in meerdere bereiken te gebruiken. Lange kabelafstanden (zelfs over 100 meter) bij relatief kleine kabeldiktes zijn daarbij geen probleem. Kabels met dikke kabeldiameters zijn kostbaar. Met een 100 volt systeem bespaard u zo veel geld.

  Ook de individuele luidspreker kan in een 100 volt systeem apart aangestuurd worden. Voor de detailhandel is het een belangrijke eigenschap. Het volume van de muziek bij de kassa's moet immers niet tot last worden van de kassières.

  Een limiter voorkomt een overbelasting van de luidsprekers bij een hoog ingangsvolume door vroegtijdig in de signaalweergave in te grijpen. Dat beveiligd niet alleen uw gehoor en het gehoor van uw klanten, het voorkomt ook schade aan de luidsprekers.