Beamer für iPad
Probleemloos presenteren
met de iPad
Alle beamers

Beamers voor de iPad vergelijken

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van beamers die via kabels en draadloze verbindingen met een iPad kunnen worden verbonden en daardoor zeer interessant voor iPad gebruikers zijn.

Acer P1383W TCO

Acer P1383W TCO

De Acer P1383W TCO is een goedkope, portable multimedia beamer en biedt een goede resolutie aan. De beamer heeft een HDMI en VGA aansluiting. De HDMI aansluiting is echter ook MHL compatibel en dat betekent dat een optionele Acer MHL Wireless Dongle kan worden gebruikt om de inhoud van een iPad draadloos naar een beamer te verzenden. De P1383W TCO biedt zowel een kabelverbinding als een draadloze verbinding aan.
 

Resolutie:1280 x 800 WXGA

Lichtopbrengst:3.100 ANSI lumen

Beamer aansluiting:HDMI

 • 2 x D-SUB 15pin in (VGA)
 • D-SUB 15pin out (VGA)
 • Cinch video
 • S video
 • RS232

Naar productcategorie

BenQ MW727

BenQ MW727

Deze multimedia, widescreen beamer heeft een MHL compatibele HDMI aansluiting, waarmee de beamer eenvoudig met de BenQ QCast Dongle kan worden verbonden. Met de QCast app wordt de inhoud van de iPad via Wi-Fi naar de beamer gestuurd. Ook kunt u de iPad via een HDMI of VGA kabel op de beamer aansluiten.
 

Resolutie:1280 x 800 WXGA

Lichtopbrengst:4.200 ANSI lumen

Beamer aansluiting:2 x D-SUB 15pin in

 • VGA
 • D-SUB 15pin out (VGA)
 • RS232
 • USB type A
 • Mini USB type B
 • RJ45
 •  

Naar productcategorie

Acer K137i

Acer K137i

Als het gaat om mobiel gebruik en een draagbare, compacte LED beamer is de Acer K137i een groot potentieel. De beamer kan dankzij het lichte gewicht, het formaat en de optionele verkrijgbare batterij, overal en zelfs zonder stroom worden gebruikt. Het apparaat kan, door middel van een speciale adapter, met een draadloze verbinding en een HDMI und HDMI aansluiting aan de iPad worden gekoppeld.
 

Resolutie:1280 x 800 WXGA

Lichtopbrengst:700 ANSI lumen

Beamer aansluiting:HDMI

 • USB type A
 • 3.5 mm mini jack
 • micro SD slot
 •  
 •  
 •  
 •  

Naar productcategorie

 

 

 

Beamer voor de iPad

Steeds meer mobiele apparaten kunnen op een slimme wijze voor prestaties in huis worden gebruikt, waardoor dit onderwerp ook voor beamers steeds interessanter wordt. Omdat iPads op veel verschillende manieren worden gebruikt, vragen vele gebruikers zich steeds vaker af welke beamer het beste is voor de iPad? En zijn er bepaalde eisen waar beamer voor een iPad aan moet voldoen? Waar moet op gelet worden?

 

Allereerst moet u nadenken over de wijze waarop u de inhoud van de iPad naar de beamer wilt overbrengen. Er zijn namelijk twee verschillende manieren. De eerste manier gaat via een kabelverbindingen de tweede manier gaat via een WLAN verbinding. Er dient echter wel een opmerking te worden geplaatst. Via een kabelverbinding kan het volledige scherm van de iPad worden weergeven, terwijl bij een draadloze verbinding vaak maar een deel van de inhoud of het beeld via een app kan worden weergeven.

Bij WLAN verbindingen kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van Epson beamers die WLAN ondersteunen. Deze beamers worden aanbevolen, omdat Epson met de iProjection app een zeer goede applicatie biedt. Met de app kan een grote selectie van formaten, die door de Epson beamer worden ondersteunt, vanaf de iPad met de beamer worden getoond. Deze beamers zijn daardoor ook zeer geschikt voor de zakelijke wereld. Tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden om films via een Wi-Fi verbinding met de iPad te verzenden. Deze mogelijkheid biedt een MHL adapter van onder andere Acer of BenQ. Een voorwaarde voor het gebruik van deze oplossing is dat u een MHL compatibele HDMI aansluiting nodig heeft, waardoor de dongle van stroom kan worden voorzien.

Dankzij de ingebouwde Miracast ondersteuningkunnen deze dongle’s zelfs Full HD video’s vanaf tablets en smartphones die Miracast ondersteunen weergeven. Voor een iPad geldt dit echter nog niet.

De app’s van Acer en BenQ kunnen videobestanden die niet te groot zijn bufferen, waardoor een overdracht van video’s vanaf de iPad naar een beamer dus wel mogelijk is. U kunt dus verschillende beamers voor een iPad gebruiken.

Naast de bovenstaande oplossing via een app, is het natuurlijk ook mogelijk om een beamer aan te sluiten door middel van een kabel. De selectie van geschikte beamers voor iPad gebruikers is op dit gebied zeer groot, omdat er adapter oplossingen voor VGA- en HDMI aansluitingen mogelijk zijn. Let goed op welke generatie iPad u heeft en welke adapter u nodig heeft voor de aansluiting. De 30-pins adapter werd tot en met de 3e generatie iPads gebruikt, terwijl de lightning adapter vanaf de 4e generatie wordt gebruikt. De juiste adapter is belangrijker dan de juiste aansluiting voor de beamer, want hier heeft u alleen een HDMI- of VGA kabel voor nodig. Vervolgens kan de iPad met de beamer worden verbonden. Het volledige scherm wordt weergeven en niet alleen het beeld van de app, zoals het geval is bij draadloze verbindingen. Het gebruiksgemak is minder bij een draadloze verbinding, maar alsnog kan deze methode goed worden gebruikt.

 

Alle beamers