Beamers

Top merken projectoren

Acer Beamer Epson Beamer BenQ Beamer Optoma Beamer Panasonic Beamer LG Beamer NEC Beamer infocus-beamer.html

Dus u wilt een beamer kopen?

Wij bieden een enorme selectie en kunnen u begeleiden om uit te vinden welke de beste beamer is voor uw behoeften!

Visunext is toonaangevend in Europa, of het nu gaat om een thuisbioscoop beamer of een zakelijke projector die u nodig hebt, of om een high-end projectie oplossing wat een serieuze planning vereist!

Full HD beamers en 4k beamers zijn een must als u een geweldige beeldkwaliteit wilt, terwijl een hoge lumen projector de sleutel is in een lichtere kamer of kantoor.

Als de ruimte een probleem is, kunt u altijd kiezen voor een short throw beamer of zelfs een (UST) ultra short throw beamer , zodat u het gebied dat u nodig heeft om de beamer te plaatsen vanaf het beeld tot een minimum beperkt. Het is een ontmoedigende taak om de meest geschikte projector te selecteren voor uw behoeften, maar onze deskundige professionals staan klaar om u stap voor stap door het proces te loodsen. Als het jargon, zoals Throw ratio, keystone-correctie of contrast ratio's u niet bekend is, geen zorgen, onze experts zijn er voor u.

Hoeveel kost het om een beamer te kopen?

Er zijn projectors voor de meeste budgetten, maar eerst moet u bepalen wat u met een projector wilt doen! Heeft u een portable beamer nodig voor uw reizen of bent u op zoek naar een 4K beamer voor uw eigen thuisbioscoop? Misschien heeft u een draadloze WIFI beamer nodig voor op kantoor of een beamer voor op school.

Natuurlijk zijn er ook veel technische specificaties waar u rekening mee moet houden en terwijl we die hieronder bekijken, kunt u ook een kijkje nemen in onze kopersgids beamers voor meer informatie. Als ruwe gids, een HD ready beamer geschikt voor algemeen gebruik kost €300+, terwijl u voor full HD beamer kijkt naar €500 en hoger. Als u op zoek bent naar het nieuwste en grootste 4K-aanbod, kijkt u naar €1000 en meer.

Wat is de beste beamer om te kopen?

Er is hier geen goed of fout antwoord, de beste beamer is de beamer die past bij uw eisen en budget, die voor iedereen anders is. Drie belangrijke dingen om te overwegen bij het zoeken naar de beste pasvorm voor u zijn de helderheid, de resolutie en de throw ratio.

Helderheid: Hoe helder moet een projector zijn?

U moet ervoor zorgen dat u een beamer koopt die helder genoeg is voor uw kamer - u kunt geen helderdere lamp in uw beamer plaatsen en het is noodzakelijk dat u in staat bent om uw beeld te zien!

Resolutie: Krijg ik een goed beeld van een beamer?

De resolutie is het aantal pixels waaruit uw beeld bestaat, wat direct verband houdt met de scherpte van uw beeld. Als het te laag is zal het korrelig zijn, dus zoek naar een Full HD beamer of 4K beamers als het budget het toelaat.

Throw ratio: Hoe ver weg moet mijn beamer worden geplaatst

De throw ratio kan verwarrend klinken als u kijkt naar de geleverde verhoudingen, maar het vertelt u alleen maar hoe ver weg de beamer moet zijn om het gewenste beeldformaat te produceren. Een throw ratio van 1:2 betekent bijvoorbeeld dat de beamer op 2 meter afstand staat voor een beeld van 1 meter breed - zo eenvoudig is het!

Wat is een goede helderheid voor een beamer?

Hoeveel lumen heb ik nodig voor een beamer? Dit is een van de meest gestelde vragen en het is zeker een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een beamer.

Te laag en u zult uw beeld niet duidelijk kunnen zien, te hoog en het kan overweldigend zijn om naar te kijken. De typische helderheid voor een beamer is ongeveer 3000 lumen, wat voldoende is voor de meeste gemiddelde gebruikers.

Als u met veel zonlicht of omgevingslicht kampt, moet u kijken naar 4000 lumen en meer. Als u zich in een donkere kamer bevindt, zal een lagere lumen beamer beter bij u passen, alleen omdat de helderheid hoger is, betekent dit niet dat het een betere beamer is!

Wat is de beste draagbare beamer?

Portable beamers, ook wel mini beamers genoemd, zijn ideaal voor iemand die op zoek is naar een eenvoudige beamer opstelling met een minimum aan stress en gedoe. Sommige bieden het gemak om op batterijen te werken, maar ook om licht en gemakkelijk te vervoeren te zijn.Sommige mini beamers hebben beperkte connectiviteit opties, maar slagen er toch in om de meest benodigde poorten te leveren.

Er zijn veel portable beamers op de markt en wanneer u er een overweegt, moet u weten of de beeldkwaliteit, geluidskwaliteit of gebruiksgemak uw hoogste prioriteit is. Sommige van de betere portable beamers bieden al het bovenstaande, maar u kunt verwachten dat u een hogere prijs zult betalen om dit alles te krijgen.Sommige bieden ook de mogelijkheid om toegang te krijgen tot apps dankzij de ingebouwde besturingssystemen die de mogelijkheid bieden om netflix op uw beamer te bekijken.

Welke beamer is het beste voor de thuisbioscoop?

Er zijn er bijna teveel om uit te kiezen als het gaat om home cinema beamers en daarom zijn wij hier om te helpen! De grote vraag - Is een beamer beter dan een TV? Er is geen definitief antwoord, maar één ding kunnen we zeker zeggen: een beamer geeft u een veel groter beeld tegen een lagere prijs!

Zoals bij de meeste beamer keuzes spelen resolutie en helderheid hier een belangrijke rol. U zult de resolutie zo hoog mogelijk willen hebben, 4K beamer en HD beamers zouden uw uitgangspunt moeten zijn.

U zult veel hoogwaardige home cinema beamers vinden die een lagere helderheid bieden, meestal onder 2.000 lumen, dit komt omdat ze zijn ontworpen om te worden gebruikt in donkere omstandigheden, zoals die van een bioscoop. Als u iets voor uw woonkamer wilt - een beamer die goed is voor de dagelijkse TV, moet u op zoek gaan naar iets van 3.000 lumen en meer. In toenemende mate zult u meer HDR-projectoren vinden die de prestaties in donkere en lichte gebieden van een beeld verhogen, een groot pluspunt voor de beeldkwaliteit.

Wat is de beste projector voor kantoorgebruik?

U denkt misschien, hoe kies ik een projector voor mijn bedrijf? Welnu, eerst moet u overwegen waar hij gebruikt zal worden; misschien zal hij onderweg zijn of in uw vergaderzaal geïnstalleerd worden met een beugel.

Zodra dit is besloten, kunt u op zoek gaan naar kleine beamer of beamers met hoge helderheid die in een vergaderzaal werken, zonder dat u alle lichten uit te hoeven doen. U moet op zoek gaan naar 4.000 lumen en meer als het gaat om een lichte kamer.

U moet op zoek naar een hoge resolutie beamer als u spreadsheets of fijne details bekijkt, (WUXGA) 1920 x 1200 is een populaire keuze. Er zijn veel functies die het kantoorleven gemakkelijker kunnen maken, draadloos presenteren en de mogelijkheid om inhoud direct vanaf een USB-stick op een beamer te tonen zijn twee van onze favorieten.

Wat is beter, DLP of LCD?

De technologie in uw beamer speelt een grote rol in hoe het beeld eruit ziet. De twee belangrijkste soorten beamer die we vandaag de dag vinden zijn LCD en DLP, maar u kunt ook LCOS-projectoren vinden!

DLP is een technologie die is ontwikkeld door Texas Instruments en die op grote schaal te vinden is bij fabrikanten zoals BenQ projectoren en Optoma beamers.

Wat zijn de voor- en nadelen van DLP?

 • Betere contrast niveaus dan LCD
 • Scherpere beelden dan LCD
 • Vaak lager in kosten
 • Minder last van stof dan LCD-beamers omdat het binnenwerk dicht verkapselt is. Minder kleurnauwkeurigheid dan LCD

Regenboog Effect - Dit is een vleugje kleur dat tijdelijk kan worden gezien door een klein percentage van de kijkers die meestal sterk contrasterende kleuren volgen of wanneer ze snel van het beeld wegkijken.

LCD werd ontwikkeld door Epson in de jaren '80 en is de meest gebruikte projectietechnologie tot op de dag van vandaag. Het is natuurlijk te vinden in Epson beamers, maar ook in merken als NEC-projectoren of Hitachi-beamers.


Wat zijn de voor- en nadelen van LCD?

Hogere helderheid niveaus dan DLP

 • Betere kleurnauwkeurigheid dan DLP
 • Geen regenboogeffect
 • Hogere kosten als bij DLP
 • Kippendraad effect' als je dichter bij het beeld komt wat de algehele scherpte beïnvloedt
 • Panelen kunnen in de loop van de tijd afbreken

LCOS-Beamers

Denk aan LCOS als het kind van DLP en LCD, het neemt de voordelen van elke technologie en combineert ze samen. U vindt dit meestal alleen in high end units, kijk maar eens naar de canon beamers of u kunt ook denken aan Sony beamers , hoewel ze hun eigen versie hebben die SXRD heet.

Wat zijn de voor- en nadelen van LCOS?

Alle pluspunten van bovenstaand
Aanzienlijk duurder dan LCD- en DLP-apparaten

Heb ik een short throw beamer nodig?

Steeds meer mensen vragen naar short throw beamers. Terwijl ze voor sommige mensen goed zijn, zullen anderen ze per ongeluk kopen als ze niet passen bij de opstelling.

Een short throw projector is geweldig voor mensen in een kleine ruimte, het stelt u in staat om een veel groter beeld te bereiken op een bepaalde afstand in vergelijking met een standaard beamer, maar dit betekent dat ze niet kunnen werken over grotere afstanden.

Van hoe ver kan een short throw beamer werken?

De aanwijzing zit in de naam, ze zijn ontworpen om te werken over een korte afstand, meestal niet meer dan 1,5m. Meestal voor een 100" beeld, zal de projector ongeveer 110cm weg zijn. Ze kunnen geweldige gaming beamers zijn en zijn aantrekkelijk kunnen zijn voor mensen die een geïmproviseerde thuisbioscoop op een salontafel willen opzetten.

U kunt ook ultra short throw beamers vinden die steeds populairder worden als tv-vervangers. Deze beamers zitten recht tegen de muur waar ze op projecteren, waardoor ze een onopvallende manier zijn om een enorm beeld in uw huis te bereiken. (misschien een verwijzing naar tension scherm of frame scherm plus kleine info?)

Kan ik draadloos projecteren?

Veel beamers hebben geen draadloze mogelijkheden ingebouwd, maar dat betekent niet dat je niet kunt projecteren zonder gebruik te maken van kabels.

In de meeste gevallen is een draadloze dongle nodig om draadloos te kunnen projecteren, sommige zijn gewoon plug and play, andere hebben misschien wat softwaredownloads nodig. De draadloze beamer instellingen zijn meestal in staat om afstanden tot 10m te overbruggen en sommige kunnen tot 4k resolutie streamen.

Het is belangrijk om het juiste draadloze apparaat voor uw behoeften te hebben, als het gaat om hoge kwaliteit video-inhoud kunt u kijken naar een video-streaming systeem.(chromecast/apple tv/amazon fire tv stick) Als u kantoor content vanaf uw laptop presenteert, kunt u een kijkje nemen bij MHL HDMI-dongles.

Kan je Bluetooth gebruiken met een beamer?

Sommige beamers staan dit toe, maar misschien niet op de manier die u verwacht! Er wordt veel gevraagd naar bluetooth beamer, een veelvoorkomend misverstand is dat je inhoud naar je projector kunt sturen via Bluetooth, maar dit is niet mogelijk!

U moet op zoek gaan naar een draadloze beamer op basis van het hierboven genoemde WLAN-systeem. Hoe werkt een bluetooth beamer? Het werkt alleen voor het geluid - het stelt u in staat om verbinding te maken met een externe bluetooth speaker om het geluid van uw inhoud af te spelen, of misschien zelfs om uw smartphone via bluetooth aan te sluiten om muziek af te spelen met behulp van de projectoren die in de luidspreker zijn ingebouwd.

Kan ik Netflix afspelen via een beamer?

Hoewel sommige beamers apps zoals Netflix hebben ingebouwd, heeft de overgrote meerderheid van de thuisbioscoop beamers deze functie niet. Dat betekent niet dat het niet gemakkelijk mogelijk is om naar bijvoorbeeld Netflix te kijken.

Streaming-apparaten zoals een Amazon Fire Stick/ Chromecast of Apple TV maken het heel gemakkelijk en kunnen met alle HDMI-beamers worden gebruikt. Dit kan ook een makkelijke manier zijn voor u om live TV te kijken op uw beamer, aangezien de meeste streaming dongles toegang bieden tot live TV op iPlayer, ITV Hub etc.

Zijn LED projectoren goed?

Er zijn enorme aantallen LED projectoren te koop en u kunt een aantal zeer goedkope LED projectoren vinden op online marktplaatsen. Terwijl de LED technologie zorgt voor een zeer lange levensduur van de lamp, is de lichtsterkte die deze kan weergeven zeer laag.

Vertrouwde merken als Optoma, LG en Acer hebben de neiging om LED projectoren te produceren met tussen de 50 en 1.500 lumen, maar u kunt online andere vinden met meer dan 4000 lumen. In de regel zijn deze echter niet te vertrouwen!

LED projectoren zijn meestal ontworpen als draagbare projectoren en bieden een breed scala aan resoluties, van de zeer lage 800 x 480 tot 3.840 x 2.160 4K! De belangrijkste beperking van LED projectoren is zeker de helderheid, ze moeten worden gebruikt in geschikte lichtomstandigheden, maar ze kunnen levendige kleuren en fatsoenlijke zwarte niveaus produceren, terwijl u geen vervangende lamp hoeft aan te schaffen dankzij de grote levensduur van de lamp.

Wat is beter, LED of Laser?

Lamploze projectoren komen steeds vaker voor en het is een welkome stap om af te stappen van dure vervangingslampen! Laser projectoren zijn veel krachtiger dan hun LED tegenhangers, maar ze zijn meestal wel groter en duurder!

Zijn de hoge aanschaffingskosten het waard?

Laser beamers worden steeds goedkoper, dus het wordt steeds makkelijker om de vraag te beantwoorden. Laser beamers verliezen zeer geleidelijk hun helderheid over een lange periode, in tegenstelling tot traditionele beamers met een halogenide lamp die een plotselinge daling hebben. Ze bieden de mogelijkheid om 24/7 te draaien, zonder onderhoud en deze voordelen zijn voordat u begint met het overwegen van de uitstekende beeldkwaliteit. Ze bieden een consistente, uniforme helderheid over het hele beeld en een breed kleurengamma. LED-beamers zijn over het algemeen geweldig voor diegenen die een draagbare eenheid nodig hebben die ze in een tas kunnen verpakken voor spontane projecties, Laser is geweldig voor installatie en meer permanent gebruik.

Wat is de beste projector voor buitengebruik?

De belangrijkste vraag die u moet overwegen is hoeveel lumens u nodig heeft voor een buitenprojectie? Als u hem overdag gebruikt, moet u op zoek gaan naar 5.000 lumen als een absoluut minimum, maar zelfs dan heeft u aanzienlijke schaduw nodig rond het gebied - denk aan een tuinhuisje met drie zijden naar beneden of gelijk. Echt, buitenprojectie werkt het beste 's nachts, omdat de beamer niet tegen de zon hoeft te vechten om het helderste licht te zijn! Je kunt dan de meeste beamer buiten gebruiken, maar hoe meer lumens je hebt, hoe groter het beeld kan zijn!

Beamer aankoop checklist

Met zoveel technische termen kan het verwarrend zijn en kun je gemakkelijk het spoor bijster raken. Met onze inkoopchecklist hebben we geprobeerd de belangrijkste kenmerken vast te leggen. Meer uitgebreide informatie is beschikbaar in onze kopersgids.

 • Toepassingsbereik (Home Entertainment, Onderwijs of Bedrijf)
 • Beamer techniek (DLP, 3LCD, LCoS, SXRD)
 • Type lamp (lamp, laser, led enz.)
 • Resolutie / formaat (HD, Full HD, 4K)
 • Helderheid (gemeten in ANSI-lumen: hoe hoger de waarde, hoe helderder het beeld)
 • Installatie / oriëntatie (kamergrootte, montage type, afstand tot het scherm)
 • Contrast (hoe hoger de waarde, hoe beter het contrast)
 • Geluids Beoordeling (Projectoren boven 33dB worden beschouwd als luidruchtig)
 • Aansluitingen (digitaal en analoog, audio en video, besturings poorten etc.)
 • Eigenschappen (3D, Lens shift, HDR, keystone-correctie etc.)