Displays

Display topmerken

Samsung Displays & monitoren Dell Displays & monitoren Asus Displays & monitoren ViewSonic Displays & monitoren LG Displays & monitoren InFocus Displays & monitoren sharp_nec Sony Displays & monitoren

Displays voor elk toepassingsgebiedDisplay, monitor of tv: wat is het verschil?

In principe zijn displays en monitoren beiden beeldschermen die visuele inhouden weergeven. Als Displays worden echter vaak grote beeldschermen betitelt die voornamelijk in het Dgital Signage segment, het onderwijs of in het bedrijfsleven worden ingezet.

Monitoren daarentegen zijn pc beeldschermen welke bekend zijn van het kantoor of voor thuis. hier moet u denken aan gamen/home office, maar ook aan grafische doeleinden.

Het belangrijkste verschil tussen een tv en een monitor is dat een tv een TV- tuner heeft en een scan functie.
Televisies kunnen thuis, maar zeker ook zakelijk worden ingezet. Denkt u bijvoorbeeld eens aan een receptie. Bij ons kunt u deze ook kopen. Vraag hiernaar graag bij de verkopers.

Displays zijn zowel geschikt voor bedrijven als openbare ruimtes en het onderwijs. Displays kunt u inzetten als:

 • Info Terminals (bijv. Dokterspraktijken, hotel lobbies)
 • Interactive Displays (bijv. voor collaboratief werken op scholen en kantoren)
 • Reclame Scherm / Videowall (bijv. POS, POI)
 • Bewegwijzering (bijv. Beurzen, musea, scholen)
 • Informatieborden (bijv. winkelcentra, luchthavens)
 • Reserveringssysteem (bijv. hotels, bedrijven, scholen)

Display naar toepassing

De voordelen van een display ten opzichte van traditionele informatieborden zijn:

 • Overall lagere kosten voor het wisselen van de inhouden daar deze in digitale vorm op ieder gewenst moment gewijzigd kunnen worden
 • Passend bij deze tijd, multimediale doelgroepen aanspreken
 • Interactiviteit (bij display modellen met Touch-Display)
 • Veel displays kunnen langdurig worden ingezet (16/7 of 24/7)
 • Onafhankelijk van weersinvloeden (Outdoor displays)

Waar moet ik bij het kopen van een monitor of een display op letten?

Dat is sterk afhankelijk van waarvoor u een monitor zoekt. Wilt u bijvoorbeeld een monitor kopen om te gamen in een hoge resolutie met een goede reactietijd? Of heeft u daarentegen meerdere pc-beeldschermen nodig voor uw kantoren voor office-toepassingen?
Wij leggen u uit waarop u moet letten bij de aankoop van een beeldscherm.

Beeld Resolutie

De beeldschermresolutie van een pc monitor is gerelateerd aan het beeldformaat. Een Full HD beeldscherm (1920 x 1080) heeft bijvoorbeeld een beeldformaat van 16:9 evenals een 4K-monitor (4096 x 2160) en een WQHD-monitor (2560 x 1440). Een monitor met een resolutie van 2560 x 1600 (WQXGA) heeft daarentegen een iets hoger beeldformaat van 16:10.

Dat heeft daarmee te maken dat het formaat van een monitor aan zijn native optimale, resolutie wordt aangepast. Eenvoudiger gezegd: De verhouding van beeld en frame moeten passen. Op die manier blijven de proporties en de beeldkwaliteit behouden.
Natuurlijk kunt u aan iedere monitor een hogere resolutie dan de native resolutie doorgeven wanneer de grafische kaart deze instelling ondersteund. Wij raden dit echter af. Een hogere resolutie doorgeven op een daarvoor niet passend beeldscherm kan onder omstandigheden ertoe leiden dat bijvoorbeeld teksten en symbolen op de desktop te klein en eventueel te onscherp worden weergegeven. Dit is vermoeiend voor de ogen en kan hoofdpijn veroorzaken.
Naast de bovengenoemde formaten hebben wij ook monitoren met afwijkende formaten in ons assortiment, bijvoorbeeld het 21:9 formaat. Afwijkende beeldformaten bieden een groter werkvlak: grote tabellen, meerdere tools en toepassingsvensters kunnen nu op één enkel beeldscherm overzichtelijk worden weergegeven. Een praktische oplossing voor de twee-beeldschermen oplossing.

ResolutieFormaat
1920 x 1080 Full HD 16:9
1920 x 1200 WUXGA 16:10
3840 x 2160 UHD 16:9
4096 x 2160 4K 16:9
2560 x 1600 WQXGA 16:10

Display Resolutie


Helderheid

De helderheid van een beeldscherm is minstens even belangrijk als de beeldresolutie. Net als bij monitoren wordt dit uitgedrukt in candela (cd/m²), of, wat zeldzamer is, in nit. De waarde van de twee meeteenheden is gelijk. Dit betekent dat 500 cd/m² overeenkomt met 500 Nit en vice versa.
Hoe helder een display moet zijn, hangt af van waar u het wilt gebruiken en hoe sterk het omgevingslicht is. De volgende tabel geeft een goed overzicht:

LichtintensiteitToepassingssituatie
ca. 350-450 cd/m² Ruimten met regelbare lichtomstandigheden
ab 500 cd/m² Normale omgevingsverlichting
ca. 700 cd/m² Sterk omgevingslicht, maar geen direct zonlicht (bijv. ontvangsthal)
ab 700 cd/m² Zeer helder omgevingslicht, direct zonlicht (bv. etalage, buiten)

Contrast

Wanneer we het over contrast hebben, bedoelen we gewoonlijk helderheidscontrast, of preciezer: de verhouding tussen het donkerste en het helderste punt van een beeld. Hoe groter deze verhouding, hoe aantrekkelijker en scherper het beeld op ons overkomt.

Op de meeste displays ligt het contrast in het viercijferige bereik. Gangbare waarden zijn bijvoorbeeld 3.000:1 en 5.000:1. Over het algemeen zijn veel beeldschermen vergelijkbaar wat contrast betreft. Zowel schermen met een contrast van 3.000:1 als schermen met het contrast van 5.000:1 laten een zeer vergelijkbaar, solide beeld zien.

Kijkhoek Stabiliteit

Kijkhoek Stabiliteit is de eigenschap van beeldschermen die betrekking heeft op de maximaal mogelijke kijkhoek waaronder het weergegeven beeld aan de kijker kan worden getoond met weinig of geen verlies van beeldkwaliteit. Hoe groter deze hoek, hoe zwakker het kwaliteitsverlies in termen van kleurweergave en helderheid. Beeldschermen met stabiele kijkhoeken hebben meestal een maximale kijkhoek in het horizontale vlak van tussen de 160 en iets minder dan 180 graden.

Looptijd

De runtime release is de geschiktheid van een display voor continu gebruik. De specificatie hiervoor bestaat uit het maximum aantal uren per dag in verhouding tot de duur van een week. Beeldschermen voor professioneel gebruik zijn in de regel ontworpen voor 24/7, 16/7 of 12/7 continue werking. Natuurlijk zijn er ook andere specificaties, zoals 10/7. In onze tabel vindt u de typische bedrijfstijden voor de respectieve bedrijfsduur.

Looptijdhet beste geschikt voor
24/7 De klok rond inzetbaar
16/7 Gebruik langer dan één werkdag
12/7 Gebruik tijdens kantooruren

Connectoren

De meest gebruikte beeldschermaansluitingen zijn HDMI, DVI, DisplayPort en VGA. De HDMI-aansluiting wordt in de praktijk verreweg het meest gebruikt. Dit komt omdat de transmissie standaard van de HDMI-verbinding is ontworpen voor de gelijktijdige transmissie van het audio- en videosignaal. Bovendien ondersteunt de HDMI-norm ook de overdracht van 4K-inhoud. Als alternatief kunt u ook de moderne displayPort-aansluiting gebruiken, indien beschikbaar.

DVI en VGA zijn enkel video aansluitingen. Bovendien is de voeding via VGA alleen analoog, zodat u beter een HDMI-aansluiting kunt gebruiken.

Extra aansluitingen zijn interfaces voor externe besturingssystemen, zoals RJ-45 (LAN) en RS232 interfaces. Vaak hebben de beeldschermen ook een 3,5 mm jack-uitgang en een of meer USB-poorten.

Sind een paar jaar is de USB-C de nieuwe aansluiting voor laptops of smartphones. Ook bij Displays zal dit in de toekomst vermoedelijk de standaard zijn. Het voordeel is dat deze USB-C.

Afhankelijk van het product kan het USB-C type ook andere technologieën ondersteunen. De nieuwe chipset zorgt dus voor sneller opladen en betere prestaties voor compatibele toestellen. En niet alleen voor smartphones, maar ook voor grotere apparaten die veel stroom verbruiken, zoals laptops, monitors of printers.

Bovendien maakt de nieuwe USB-C het mogelijk om verschillende datalijnen, zoals HDMI of DisplayPort, via één enkele USB Type-C-kabel te bedienen met behulp van de zogenaamde Alternate Mode. Ongeacht of beeld of audio: via Alternate Mode hebt u alleen een USB-C-kabel, een geschikte monitor en een uitvoerapparaat nodig, zoals een notebook of pc die HDMI- of DisplayPort-signalen uitvoert via hun geïntegreerde USB-C-aansluitingen.


Resolutie en aantal pixels voor verschillende formaten


Display Anschlüsse

Montage

Er zijn gewoonlijk verschillende mogelijkheden om een display te monteren: U kunt een display aan de muur, aan het plafond of op een statief installeren. Afhankelijk van het toepassingsgebied en de situatie in de ruimte, kunt u de juiste oplossing kiezen. Bij het kopen van de juiste beugel adviseren wij u natuurlijk graag.


Montageservice

Interactieve Touch Displays: Interactief werken in de klas & vergaderzaal

Touch Displays zijn schermen die zijn uitgerust met een aanraakgevoelig oppervlak voor een gemakkelijke bediening van de toepassingen die op het scherm worden weergegeven. Het voordeel van dergelijke displays is dat zij uitsluitend kunnen worden bediend door met een vinger te wijzen (of met een stift).

Bovendien zijn aanraakschermen vaak uitgerust met geavanceerde touch-gebruikersinterfaces, zodat de bediening ervan door meerdere gebruikers tegelijk kinderspel wordt.

Er zijn verschillende aanraaktechnologieën die in aanraakschermen kunnen worden gebruikt. In de sector van de professionele grootformaat displays gaat het hoofdzakelijk om IR-technologie en capacitive touch technologie. Capacitieve aanraakschermen zijn over het algemeen beter en nauwkeuriger te bedienen dan IR-schermen. Zij zijn echter ook duurder en nog niet zo wijdverbreid.
Aanraakschermen zijn interessant en praktisch voor zowel het onderwijs als het bedrijfsleven. In beide gevallen openen zij de ruimte voor betere samenwerking en dus voor snellere kennisoverdracht.

Videowall displays: de beste blikvanger

Videowall displays zijn de beste blikvangers. Daarom genieten ze de voorkeur voor digital signage. Hier worden verschillende displays gecombineerd tot een groter weergavegebied dat met om het even welke inhoud kan worden gevuld: Grafieken, video's of animaties.

Het is niet ongewoon dat Videowall displays zijn voorzien van geïntegreerde signage-spelers, functies voor handig content management en diverse andere functies voor individuele aanpassing ter plaatse. Natuurlijk bieden wij ook een 360° display service: wij verzorgen voor u de complete planning en installatie.

Beeldschermdiagonaal: Wat zijn de beeldschermformaten?

De beeldschermdiagonaal geeft aan hoe groot een beeldscherm is. Dit wordt gewoonlijk aangegeven in inches of, wat zeldzamer is, in centimeters. De schermdiagonaal van de kleinere schermen begint bij 10 inch, die van de grotere bij ongeveer 55 inch. Afhankelijk van waar en waarvoor u een display wilt gebruiken, kunt u een geschikt displayformaat kiezen.

Displays onder 55 inch zijn perfect voor gebruik in vrijwel elke ruimte, van een kleine ontvangstruimte tot een vergaderzaal of kantoor. Beeldschermen met een diagonaal van meer dan 55 inch zijn meer geschikt voor grotere ruimtes, zoals vergaderzalen, klaslokalen, collegezalen of grotere ontvangstruimten in hotels. Displays met grote diagonalen zijn ook te verkiezen boven kleinere voor digital signage of POS.

Beeldschermen met een beeldschermdiagonaal van minder dan 32 inch zijn ongebruikelijk. Deze worden meestal aangetroffen in de vorm van display-oplossingen met informatiestands in zuilen of display-behuizingen voor liggende of staande montage. Informatiestand Displays zijn bij uitstek geschikt als media voor communicatie met klanten, werknemers en patiënten.

Typische beeldschermdiagonalen voor beeldschermen

Scherm Diagonaal in inchesBeeldschermdiagonaal in centimeters
32” 81 cm
42” 107 cm
55” 140 cm
65” 165 cm
75” 191 cm
85” 216 cm

Paneeltype voor beeldschermen: Wat is het beste?

Er worden verschillende soorten panelen gebruikt in beeldschermen, maar LCD (Liquid Crystal Display) panelen met IPS-technologie zijn het populairst geworden. In vergelijking met TN-panelen, die vaker in monitoren worden gebruikt, wordt de IPS-technologie gekenmerkt door een hoog contrast, natuurgetrouwe kleuren en bovenal een zeer goede stabiliteit van de kijkhoek.

Beeldschermen met OLED-technologie toveren ook een zeer contrastrijk beeld tevoorschijn. Hier wordt het beeld gegenereerd met behulp van organische licht-emitterende diodes. De beeldkwaliteit van deze displays is uitstekend! Bovendien is de diepte van de behuizing zeer klein dankzij de OLED-technologie. Daarom kunnen ze zeer stijlvol in bijna elke kamer worden geïntegreerd.

Display beugels: Voor een gemakkelijke installatie van de display

Displays kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd. De meest gebruikelijke vormen van bevestiging zijn bijvoorbeeld bevestiging via een muurbeugel, op een display standaard of via een plafondbeugel.

Wandbeugel voor displays

Bij wandbevestigingen voor displays hebt u de keuze tussen vaste en beweegbare bevestigingssystemen. Deze laatste zijn zeer praktisch voor kamers met weinig ruimte. Het display kan naar behoefte in de juiste positie worden gebracht en vervolgens weer in de discrete uitgangspositie worden teruggezet.

Halterungen schwenkbar Halterungen starr Halterungen neigbar

Display Standards

Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen mobiele en stationaire presentatiestandaards, waarbij beide soorten installaties ook een functie voor specifieke hoogteverstelling kunnen hebben. De hoogte van het scherm kan dus heel gemakkelijk aan de lengte van de gebruiker worden aangepast

Verrijdbare display standaards hebben een verrijdbare voet voor eenvoudige uitlijning binnen een ruimte of voor flexibel gebruik in veranderende ruimten. Stationaire display stands daarentegen zijn ontworpen voor veilig gebruik op één locatie.

Plafondbeugels voor displays

Voor eenvoudige installatie aan het plafond, gebruik een display plafondbevestiging. De stabiele constructie van deze steunen biedt voldoende steun, zelfs voor zware beeldschermen. Dit type montage geniet vooral de voorkeur in openbare ruimten. Enerzijds worden de displays centraal opgehangen op een voor iedereen zichtbare plaats, anderzijds zijn zij door hun hoge positie veel beter beschermd tegen vandalisme.


Signage Speler & Display Accessoires

Heeft u accessoires nodig voor een display? Dan zult u zeker vinden wat u zoekt! Wij bieden een breed scala aan digital signage players, software, mini PC's, touch overlays en display speakers.

Digital signage spelers

Dit zijn speciale mediaspelers die op een beeldscherm worden aangesloten. Zij bieden meestal diverse extra functies, zoals CMS-apps of netwerk- en audio kanaalbeheer.

Software voor digitale signalisatie

Digital signage software is extra software die de functionaliteit van uw display uitbreidt. Meestal gaat het om geavanceerde programma's voor inhoudsbeheer.

Mini PCs

Mini PC's zijn klein en compact. Ze kunnen gemakkelijk worden gebruikt in combinatie met een digital signage display. U vindt er ook krachtige notebooks en tablets.

Touch Overlays

Met een Touch Overlay krijgt uw display de aanraakfunctie. Een nuttige uitbreiding voor grootformaat displays in onderwijs en bedrijfsleven.

Display speakers

Beeldscherm Luidsprekers zijn externe luidsprekers die kunnen worden gebruikt om uw beeldscherm uit te breiden voor audio-uitvoer. Display luidsprekers zijn uiterst compact en krachtig. Ze kunnen direct op of naast een display worden gemonteerd.

Voor verdere informatie met betrekking tot Display-technologieën kunt u terecht bij ons Display koopadvies.

Beeldschermdiagonaal: hoeveel inch?

Het beeldschermdiagonaal bepaald het formaat van uw monitor. Ze wordt in inch (") aangegeven. Daarbij geldt hoe groter de inch maat des te groter is ook het beeldscherm oppervlak van de monitor.

Geliefd zijn monitoren met een beeldschermdiagonaal van 24" tot 27". In centimeters omgerekend komt dat neer op beelddiagonalen van 60 cm en 68,5 cm. (24” x 2,54) Beeldschermen van dit formaat zijn universeel inzetbaar voor de meeste toepassingen voor de thuis pc of voor het zakelijke bereik.

Wanneer u echter met meerdere programma's werkt en gelijktijdig mogelijk veel programmavensters en widgets overzichtelijk in het zicht wilt hebben dan raden wij u grotere beeldschermdiagonalen aan van meer dan 27", bijvoorbeeld 32" (82 cm). Bij een pc-monitor met een groot beeldschermdiagonaal behoudt het overzicht ook bij videomontages of beeldbewerking.
Heeft u liever de beeldbreedte van een display,monitor of tv, omdat u qua ruimte beperkt bent, dan kunt u de beeldschermdiagonaal in inch” x 2,219 doen.

Beeldschermdiagonalen minder dan 24" meest voordelige business alternatieven
Beeldschermdiagonalen 24" tot 27" universeel voor business, multimedia, gaming
Beeldschermdiagonalen meer dan 27" grafisch, beeld bewerking, video montage, programmeren, High-End gaming

Onze tip: Des te groter het beeldscherm, des te verder weg u moet zitten. Een ideale kijkafstand bij een 24" monitor is ongeveer een meter.

Panel-type: TN, VA, IPS

Het panel type is wel het belangrijkste zoekcriterium voor een passende pc monitor. Dit heeft namelijk een directe invloed op de beeldweergave en bepaald uiteindelijk ook of de monitor geschikt is voor het doeleinde.

Om verwarring te voorkomen: TFT en LCD zijn geen panel-types maar display technologiën. Ze worden bij nagenoeg alle monitoren ingezet. LED is een techniek voor de achtergrondverlichting die ook in alle monitoren met uitzondering van OLED-beeldschermen wordt ingezet. Een TFT-LCD-beeldscherm met LED-achtergrondverlichting kan één van de drie panel-types gebruiken: TN (Twisted Nematic), VA (Vertical Alignment) of IPS (In-Plane-Switching).

Het verschil tussen deze panel-types is gebaseerd op de uitrichting van de vloeibare kristallen in een LCD-beeldscherm. De verschillende uitrichtingen beïnvloeden gelijktijdig meerdere eigenschappen van de monitor, sommige eigenschappen positief en sommige eigenschappen negatief.

Pro's en con's van TN, VA en IPS:

TN VA IPS
Contrast laag tot hoog zeer hoog hoog
Kleurechtheid gering zeer hoog hoog
Kijkhoekstabiliteit acceptabel tot goed zeer goed zeer goed
Stroomverbruik laag gemiddeld hoog
Reactietijd zeer snel langzaam langzaam tot snel

Deze monitoren zijn geschikt voor volgende toepassingen:

Panel-type Toepassing
TN-panel Is de eerste keuze voor gaming. Het heeft de snelste reactietijden van de drie panel-types (Reactietijd: 1-3 ms snel, 4-6 ms langzaam). Een TN-panel is ook een voordelige keuze voor op kantoor en thuis.
VA-panel Top voor beeldbewerking en andere grafische toepassingen. Dit panel wordt ook veelvuldig voor medische toepassingsgebieden gebruikt.
IPS-panel De voortreffelijke beeldkwaliteit maakt het zeer geschikt voor alle multimedia-toepassingen. Onder designers in de creative branche is dit paneltype zeer populair.

Ergonomie: comfortabel & schonend voor het lichaam

Het begrip ergonomie is vooral bekend in relatie tot een optimale en een voor het lichaam gezonde werkplek. Ergonomisch design speelt echter ook buiten het kantoor een grote rol in het alledaagse leven.

Juist bij monitoren is een ergonomisch design zeer belangrijk: Een in hoogte verstelbare en kantelbare monitor kan ideaal op uw ooghoogte worden afgesteld. Dat zorgt voor een gezonde lichaamshouding en voorkomt nek en rugklachten. Met een goed afgestelde monitor voorkomt u ook oververmoeide ogen.

Een in hoogte verstelbare monitor is een perfecte aanvulling op uw laptop als externe monitor. U heeft aan de ene kant de mogelijkheid in uw kantoor of thuis een pc-beeldscherm passend op te stellen, maar blijft mobiel met uw laptop.

In basis kunt u bij monitoren tussen drie ergonomie-functies onderscheiden:

Ergonomie monitoren

Onze tip: Let op de juiste lichaamshouding tijdens het werken achter uw pc. Een in hoogte verstelbare monitor kan slechts een gelimiteerd hoogteverschil aanpassen. Om die reden adviseren wij u de hoogte van uw büro en bürostoel tevens correct aan te passen.