Signaal management

Top kabels & connectivity merken

celexon kabel Kramer signaal management InLine kabel Hama adapter Epson Wireless Adapter Ligawo signaal management Purelink kabel & adapter

Kabels & connectivityKabels en adapters voor hifi & homecinema kopen

Heeft u een goede verbinding met uw beamer, hifi installatie of pc? Of bent u draadloos gelukkig? Zo niet dan wordt het tijd voor een goede verbinding.

In onze shop vind u een juiste kabel en een bijpassende adapter voor een kabelgebonden of ook voor een draadloze overdracht van data, video en audio.

Wilt u een einde maken aan de kabel wirwar in de vergaderruimte, het kantoor of het klaslokaal? Wij hebben voor u een grote selectie aan aansluitvelden en kabelkanalen voor idere tafel vorm en elke aansluiting.

Kabels voor beamers:: lees hier hoe u uw beamer juist aansluit en welke kabels u hiervoor nodig heeft, Tevens vind u hier een praktisch kabel overzicht van de vakman!

HDMI kabels: Alles wat u voor de koop moet weten

De HDMI kabel is het met afstand bekendste en meest populaire kabeltype onder de multimediakabels. Hij zorgt voor de overdracht van beeld en geluid met ieder apparaat welke beschikt over een HDMI ingang.

Afgezien van een gecompliceerde technische uitleg moet u op volgende 4 koopcriteria letten:

1. Kabelaanduiding
HDMI Standard & HDMI Standard Automotive (optioneel met ethernet)
Ondersteunen Full HD resolutie, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio

HDMI High Speed (optioneel met ethernet)
Ondersteund resoluties tot 4K, HDR, Full HD 3D, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio

Kabelaanduiding
2. Stekkertypes
Standaard (type A): voor de meeste multimedia en homecinema apparatuur zoals beamers, DVD-spelers en televisies

Mini (type C): tablets en smartphones

Micro (type D): de meeste smartphones

Stekkertypes voorbeeldafbeelding Stekkertypes
3. Kabelisolatie
Goed afgeschermde HDMI kabels zijn ongevoelig voor elektrische en magnetische velden van buitenaf. Daarmee behoud u de best mogelijk beeld en geluidskwaliteit.

In het algemeen geld hoe meer ommantelingslagen een kabel heeft des te beter is deze beschermd.

Neem contact op met onze support en leer meer.

4. Kabellengte
Standaard en in de meeste gevallen toereikend zijn kabellengtes van 1 tot 10 meter. Bij kabellengtes van meer dan 10 meter adviseren wij het gebruik van een HDMI versterker / repeater om het signaal te versterken.Versterker / repeater


Onze tip: HDMI werkt ook zonder kabels. Met een Wireless HDMI systeem kunt u draadloos hoge resolutie inhouden streamen.

DisplayPort kabel: Wat is het?

DisplayPort is vergelijkbaar met een HDMI interface. Net als HDMI heeft u bij een DisplaPort interface een digitale overdracht van beeld en geluid.

Terwijl HDMI voornamelijk gebruikt wordt voor de verbinding met multimedia en home entertainment apparatuur, wordt DisplayPort voornamelijk gebruikt voor de overdracht van beeld en geluid van de pc of laptop naar de monitor.

Een DisplayPort connector is er in twee uitvoeringen: als standaard DisplayPort en als Mini DisplayPort. De Mini DisplayPort heeft geen vergrendeling zoals bij de standaard uitvoering maar is compacter.

DisplayPort Anschlüsse

Natuurlijk kunt u ook uw tv of projector via een DisplayPort kabel met een bron apparaat verbinden mits deze over de passende DisplayPort aansluiting beschikt.

Onze tip: Heeft uw PC een DVI of HDMI aansluiting maar geen DisplayPort ingang? Geen probleem! Wij hebben de bijpassende DisplayPort adapter.

Wat kan DisplayPort beter dan HDMI? En wanneer?

In zijn algemeenheid biedt DisplayPort een hogere gegevensoverdracht dan HDMI. Daarmee is een DisplayPort verbinding bij uitstek geschikt voor 4K (vanaf versie 1.4 zelfs tot 8K), HDR alsmede toepassingen met een hoog data volume zoals bijvoorbeeld videowalls.

In tegenstelling tot HDMI stekkers heeft een DisplayPort stekker een mechanische vergrendeling welke de verbinding nog eens beveiligd. Een uiterst nuttige eigenschap zeker op het gebied van Digital Signage.Wat zijn verdelers, converters en repeaters? En wanneer heb ik een switch nodig?

Voor de een logisch, voor de ander zeer verwarrend. De aanduidingen voor de verdeling, versterking en omvorming van audio en videosignalen. Wij leggen uit wat hier wordt bedoeld!

Verdelers / splitters

Een verdeler, ook een splitter genoemd verdeeld het uitgangssignaal van bijvoorbeeld een gameconsole gelijktijdig over meerdere weergaveapparaten zoals bijvoorbeeld monitoren, tv's of projectoren.

Verdelers zijn er voor vele verschillende audio en video aansluitingen van DVI tot aan HDMI en Toslink.

Voorbeeld: HDMI splitter / verdeler

HDMI splitter / verdeler

Converters / scalers

Converters vormen digitale signalen om in analoge signalen en omgekeerd. Afhankelijk van het model van de converter bewerken ze audio of videosignalen. Converters uit het midden en topsegment doen meestal beide.

Aan een top-converter kunt u zelfs het ingangssignaal modificeren en daarmee de kwaliteit van beeld en geluid aan te sturen. Een typisch voorbeeld hiervoor is een converter welke het analoge signaal van een VGA of Cinch verbinding naar het digitale HDMI signaal omvormt en in een individueel aangepaste kwaliteit aan een LCD (of OLED) tv doorgeeft.

Voorbeeld: Converters / splitters

Converters / splitters

Versterkers / repeaters

Een repeater versterkt het analoge of digitale signaal van een kabelgebonden of ook draadloze verbinding en verhindert daarmee kwaliteitsverlies bij lange kabelafstanden en verre ontvangstbereiken.

Onze tip: Zet een repeater indien mogelijk dichterbij de bron (bijvoorbeeld een Blu-ray speler, laptop, projector etc) Een HDMI kabel moet u uiterlijk bij een kabellengte vanaf 10 meter met een repeater verbinden. Wanneer u een AV-reveiver gebruikt wordt de toevoeging van een HDMI kabel met actieve versterking of een repeater overbodig omdat de AV-receiver het signaal reeds versterkt.

Voorbeeld: HDMI versterkers / repeaters

HDMI versterkers / repeaters

Gaming-beamers: Ervaar op onze Gaming-beamers pagina wat het is om op een XXL projectiescherm te gamen.

Omschakelaars / matrix

Een omschakelaar ook matrix genoemd is vergelijkbaar met een verdeler/splitter. Hij verdeeld een ingangssignaal over meerdere weergaveapparaten.

In tegenstelling tot een verdeler zijn omschakelaars in staat om meer dan één bron over verschillende weergaveapparaten te verdelen. De verdeling van de bronnen kan daarbij vrij bepaald worden. Deze functie maakt een omschakelaar onontbeerlijk voor Digital Signage installaties en complexere Display - pc constructies.

Voorbeeld: Omschakelaar / matrix

Omschakelaars / matrix

Tafelstekkerdoos en aansluitvelden: zodat u sneller een aansluiting kunt maken

Zoek niet naarstig naar een aansluiting voor een presentatie of vergadering! Vind hem middels een tafelstekkerdoos of een aansluitveld binnen handbereik!

Tafelstekkerdozen en aansluitvelden worden meestal in het tafelblad verzonken, er bovenop of onder het tafelblad gemonteerd. De behuizingen kunt u van verschillende aansluitingen voorzien: voor stroom, data, video en audio overdacht via HDMI, USB, DisplayPort, DVI etc.

Bij enkele modellen horen vooraf geïnstalleerde aansluiting reeds tot de standaard leveromvang. U kunt doorgaans snel en eenvoudig verdere aansluitingen toevoegen of vervangen.

Tafelstekkerdoos