Thuisbioscoop met beamer die een voetbalwedstrijd laat zien

Rekenmachine voor projectiegebied

Met onze projectiegebiedcalculator kunt u snel en eenvoudig de projectieafstand en beeldgrootte voor elke beamer bepalen.

Inhoud

Berekening van het projectiegebied

Projectie afstand icoon

De projectieafstand berekenen - zo werkt het

1. Selecteer fabrikant en beamer model

2. Voer schermgrootte in

3. Selecteer schermformaat

De minimale en maximale afstand van de Beamer tot het scherm wordt automatisch berekend

Pictogram projectiescherm

Bereken de afbeeldingsgrootte - zo werkt het

1. Selecteer fabrikant en beamer model

2. Klik op het tabblad "Beeldgrootte

3. Voer de afstand tot het scherm in

4. Selecteer schermformaat

De minimale en maximale beeldgrootte worden automatisch berekend.

Onze beamer hoogtepunten

Rekenmachine voor projectiegebied

pic_calculator-distance

De projectieafstand is de afstand van de beamer (lens) tot het projectieoppervlak (bv. beamer scherm). De projectieafstand is van invloed op de grootte van het geprojecteerde beeld. In de regel geldt: hoe groter de projectieafstand, hoe groter het geprojecteerde beeld en omgekeerd.

pic_calculator-bildgroesse

De beeldgrootte van een beamerprojectie is afhankelijk van de projectieafstand. U kunt de beeldgrootte beïnvloeden door de afstand tussen de beamer en het beamerscherm te vergroten of te verkleinen.

Beamer afstand

Bij de installatie van een beamer moet met verschillende dingen rekening worden gehouden. Een daarvan is de afstand tussen de Beamer en het scherm. Deze is van fundamentele invloed op de beeldgrootte. De beeldgrootte is ook van invloed op de keuze van het schermformaat.

Uiteraard moet u eerst rekening houden met de beschikbare ruimte voor het scherm en de Beamer . Een ander punt om rekening mee te houden is dat de afstand tussen Beamer niet altijd dezelfde is als de afstand tussen de stoelen. Vaak staan er obstakels in de weg, bijvoorbeeld een plafondlamp, die de montage bemoeilijken.

In dat geval moet u ofwel een beamer met krachtige telezoomoptiek achter het publiek of het obstakel aan het plafond plaatsen. Of u kiest voor een kortere afstand en plaatst de Beamer voor het obstakel aan het plafond. In dat geval is een short-throw Beamer een goede keuze, die bijvoorbeeld een normaal beeldformaat kan bereiken op de helft van de gebruikelijke afstand. Bij een beamer met standaardoptiek moet u de beamer echter op de optimale afstand monteren.

alex-litvin-MAYsdoYpGuk-unsplash

Wie een hoogwaardige homecinema-Beamer bezit, heeft meestal geen problemen met de projectieafstand, omdat de lenzen zeer flexibel zijn. De hier gebruikte zoomlenzen zijn vaak uitgerust met een 1,8x tot 2,1x zoom. Dit geeft u de mogelijkheid om de beeldgrootte op een vaste afstand te variëren of de afstand tot het scherm flexibel aan te passen.

Vooral voor grotere woonkamers geeft dit u de mogelijkheid om het plaatsingspunt zeer goed aan te passen aan de ruimtelijke omstandigheden. Naast de goede zoomlens die home cinema beamers vaak hebben, beschikken ze ook vaak over een lens shift functie. Met lens shift kunt u het beeld verticaal en horizontaal verplaatsen. Hierdoor kun je de projectie veel gemakkelijker en flexibeler aanpassen in vergelijking met beamers zonder lens shift.

Home cinema met beamer, scherm en geluidsinstallatie
beamer-fernseher-kino-paar

Als de Beamer wordt gebruikt in evenementenhallen, musea of grote conferentiezalen, moeten vaak speciale eisen aan de Beamer worden gesteld. De Beamer kan bijvoorbeeld enkele meters van het scherm verwijderd of juist ervoor geplaatst moeten worden.

Om aan deze eisen te voldoen, kan een beamer met verwisselbare lenzen worden gebruikt. Bij deze beamers kan de lens worden verwisseld. Afhankelijk van de toepassing kunt u een telezoomlens, een standaardlens of een short-throw lens gebruiken en zo de Beamer flexibel aanpassen aan de omstandigheden. Hebt u al een Beamer gekozen of wilt u apparaten vergelijken, gebruik dan onze projectieoppervlakte calculator. Hiermee kunt u voor elke Beamer de afstand en beeldgrootte bepalen.

U moet speciale aandacht besteden aan de afstand tussen de Beamer en het scherm als u zich tussen de Beamer en het scherm moet verplaatsen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de Beamer in een restaurant hangt en de gasten voor het scherm langs lopen.

Het is ook het geval bij bewegingsspellen of bij gebruik in (golf)simulators. Bij een beamer met een standaardlens loop je het risico dat je in de lichtkegel van de beamer beweegt en zo een schaduw op het scherm werpt. Daarom zijn apparaten met een short-throw of ultra-short-throwoptiek bijzonder geschikt voor deze toepassingen. Bij gebruik van dergelijke lenzen is de afstand van de Beamer tot het scherm aanzienlijk korter. Hierdoor kunt u zich vrijer achter, onder en voor de Beamer bewegen zonder een schaduw op het scherm te werpen.

Projektionsfl_chen

Optimaal beamerprojectieoppervlak

Breng de bioscoop thuis! - Alle projectieschermen

Projectieschermen

Mobiele schermen, vaste schermen of schermverf - er zijn vele manieren om een projectieoppervlak te creëren. Hieronder stellen wij drie producten voor een optimaal projectiedoek voor.

celexon Rollo Professional scherm

celexon projectiescherm Rollo Professional Plus 200 x 113 cm

Het celexon Rollo Professional Plus 200 x 113 cm scherm is een hoogwaardig oprolbaar scherm dat niet alleen een goed projectieoppervlak in een stijlvolle behuizing biedt, maar ook een slow-return oprolmechanisme dat voorkomt dat het scherm ongelijkmatig oprolt. Dat maakt het oprollen natuurlijk nog comfortabeler. Dus als u nog niet voor het duurdere gemotoriseerde scherm wilt gaan, is het celexon Rollo Professional Plus scherm de eerste keuze.

celexon HomeCinema Frame

celexon HomeCinema Frame 240 x 135 cm

Het celexon HomeCinema Frame 240 x 135 cm is de klassieke keuze voor gebruik in de thuisbioscoopkelder. Met dit formaat heeft u al het juiste home cinema gevoel binnen uw eigen vier muren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de beeldkwaliteit of lichtopbrengst van de Beamer niet voldoende is. Ook het zwarte frame zorgt voor een goed home cinema gevoel. Natuurlijk kun je hem ook in de woonkamer gebruiken, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat hij als een lege foto aan de muur hangt als hij niet gebruikt wordt. Maar het is natuurlijk vergelijkbaar met een grote platte TV, want ook hier heb je het paneel aan de muur of op een rek, dat eruit ziet als een groot zwart vlak wanneer ik het niet in gebruik heb.

Beamer projectiescherm

Voor een optimaal beamerbeeld moet het beamerprojectievlak dienovereenkomstig worden voorbereid. Dit geldt natuurlijk in de eerste plaats voor een conventionele wand als u geen scherm wilt gebruiken.

Canvas verf

Als een conventionele muur moet worden omgebouwd tot een beamerprojectievlak, moeten enkele voorwaarden in acht worden genomen. Als de muur bedekt is met behang, moet dit vooraf worden verwijderd. Het pleisterwerk mag ook niet te ruw zijn, want dat beïnvloedt het projectieresultaat. In dit geval moet het oppervlak worden gladgeschuurd met een schuurmachine of schuurpapier. Nu wordt de muur behandeld met een primer, die zorgt voor een perfecte hechting van de verf. Met de canvasverven van de fabrikant screen goo is 1 liter verf nodig voor een oppervlakte van 4,6 vierkante meter.

Zowel de primerals de eigenlijke canvasverf moeten in twee lagen worden aangebracht . Het aanbrengen zelf moet gebeuren met een roller of een spuitpistool. Schilderen met een kwast moet worden vermeden, omdat de verfsporen op het beamerprojectieoppervlak goed zichtbaar zijn. Voor een optimaal resultaat moet het oppervlak goed drogen, waarna de eigenlijke projectieschermverf op de grondverf kan worden aangebracht. Hier geldt dezelfde procedure als voor het schilderen met de primer.

Klassieke doeken

U kunt natuurlijk ook terugvallen op het klassieke scherm. Hier hebt u verschillende mogelijkheden om een projectiescherm te plaatsen, of het nu mobiel of stationair is. Als u om optische redenen niet zonder een scherm wilt, kan de schermoplossing een gunstig alternatief zijn. De keuze aan schermen is tegenwoordig zo groot dat voor elke toepassing het juiste scherm kan worden gevonden. Of het nu gaat om een oprolbaar scherm of een gemotoriseerd scherm voor een vaste installatie of een statief- of mobiel scherm voor mobiel gebruik.

Een optimale oplossing is hetkaderschermdoor zijn perfecte vlakheid. Door aan alle vier de zijden van het scherm te trekken, blijft het doek ook gedurende langere tijd strak. Vergeleken met een motor- of rolscherm kan een kamerscherm niet gemakkelijk worden weggewerkt als het niet wordt gebruikt. Dit is vaak de reden waarom het meer wordtgebruikt in de home cinema ruimte.

Dit kan u ook interesseren

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.