rosebox-BFdSCxmqvYc-unsplash

Rondom uw bestelling

Terugkeer & Klacht

Als particuliere klant kunt u binnen 14 dagen van uw aankoop afzien. Wij nemen de verzendkosten van de retourzending voor onze rekening. De volledige annuleringsvoorwaarden vindt u in onze annuleringsvoorwaarden.

Inhoud

Verzoek om teruggave

Om een retour aan te vragen kunt u ook ons retourformulier invullen.

Als u al een klantenaccount bij ons heeft, logt u daar in en roept u uw "Bestellingen" op. Selecteer de bestelling waarvoor u een retour wilt aanvragen en klik rechtsboven op de link "Retour". Selecteer in dit formulier "Herroeping" en vul alle benodigde velden in. Zodra wij uw verzoek hebben ontvangen, nemen wij contact met u op.

Als u als gast bij ons heeft besteld, kunt u ook het retourformulier gebruiken. Hiervoor heeft u uw bestelnummer, achternaam en het e-mailadres of de postcode van de ontvanger van de factuur nodig.

Terugkeer uitvoeren

Nadat u uw annulering per post, fax of e-mail heeft aangegeven en van ons een retourlabel heeft ontvangen, kunt u onze eenvoudige richtlijnen volgen voor de correcte terugzending van uw goederen.

Een klein artikel correct retourneren

Terugsturen met UPS

Hier vindt u de UPS Gids als afdrukbare versie in PDF-formaat

Een groot artikel correct retourneren

Terugkeer met raven

Hier vindt u de Raben/TNT Gids in afdrukbaar PDF-formaat

Meer over uw retourzendingen en klachten

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.