Displays voor elk toepassingsgebied

Displays maken al lang deel uit van ons dagelijks leven - zowel op het werk als thuis. Overal krijgen we via displays de meest uiteenlopende informatie: de laatste aanbiedingen, infotainment, maar ook bedrijfs- en projectpresentaties en de inhoud van seminars en cursussen.

Inhoud

Er zijn geschikte displayoplossingen voor bijna elk toepassingsgebied. Wij hebben displays voor elk toepassingsgebied en in elke prijsklasse.

samsung-flip-business-16-9

Displays - De meest voorkomende toepassingsscenario's

  • Informatieterminals (bv. dokterspraktijken, hotellobby's)
  • Interactieve displays (bv. voor samenwerking in kantoren en scholen)
  • Reclamescherm/videowand (bijv. POS, POI)
  • Geleidingssysteem (bijv. beurzen, musea, scholen)
  • Informatieborden (bijv. winkelcentra, luchthavens)
  • Kamerreserveringssysteem (bijv. hotels, bedrijven)

Wat is belangrijk bij de aankoop van een display?

Als u al weet hoe en waar u displays wilt gebruiken, dan is de oriëntatie relatief eenvoudig. Er zijn slechts enkele tips en belangrijke technische kenmerken van beeldschermen die wij met u willen delen en die u beslist moet kennen.

Beeldschermresolutie Graphics

Helderheid

De helderheid van een display is minstens even belangrijk als de beeldresolutie. Net als bij monitoren wordt dit uitgedrukt in candela (cd/m²), of, wat zeldzamer is, in nit (nit). De waarde van beide meeteenheden is gelijk. Dit betekent dat 500 cd/m² overeenkomt met 500 nit en omgekeerd.

Hoe helder een beeldscherm moet zijn, hangt af van de plaats waar u het wilt gebruiken en hoe sterk het omgevingslicht is.

Lichtintensiteit
Toepassing
ca. 350-450cd/m²Ruimtes met regelbare lichtomstandigheden
vanaf 500 cd/m²Normale omgevingsverlichting
ca. 700 cd/m²Sterk omgevingslicht, maar geen direct zonlicht (bijv. ontvangsthal)
vanaf 700 cd/m²Zeer heldere omgeving, direct zonlicht (bijv. etalage, buiten)

Contrast

Als we het over contrast hebben, bedoelen we meestal helderheidscontrast , meer precies: de verhouding tussen het donkerste en het helderste punt van een beeld. Hoe groter deze verhouding, hoe mooier en scherper het beeld ons voorkomt.

Op de meeste displays ligt het contrast in het bereik van vier cijfers. Gangbare waarden zijn bijvoorbeeld 3.000:1 en 5.000:1. In het algemeen zijn veel displays vergelijkbaar qua contrast. Zowel displays met een contrast van 3.000:1 als displays met een contrast van 5.000:1 tonen een zeer vergelijkbaar, solide beeld.


Kijkhoekstabiliteit

Kijkhoekstabiliteit is de eigenschap van beeldschermen die verwijst naar de maximaal mogelijke kijkhoek waaronder het weergegeven beeld aan de kijker kan worden getoond met weinig of geen verlies van beeldkwaliteit. Hoe groter deze hoek, hoe zwakker het kwaliteitsverlies in termen van kleurweergave en helderheid.

Displays met een stabiele kijkhoek hebben gewoonlijk een maximale kijkhoek in het horizontale vlak van 160 tot iets minder dan 180 graden.

Runtime release

De runtime release is de geschiktheid van een display voor continu gebruik. De specificatie hiervoor bestaat uit het maximale aantal uren per dag in verhouding tot de duur van een week.

In de regel zijn displaysontworpen voor professioneel gebruik, voor 24/7, 16/7 of 12/7 continue werking . Natuurlijk zijn er ook andere specificaties zoals 10/7. In onze tabel vindt u de typische bedrijfstijden voor de betreffende bedrijfsduur.

Runtime release
Het meest geschikt voor
24/7Gebruik de klok rond
16/7Gebruik na één werkdag
12/7Gebruik tijdens kantooruren

Verbindingen

De meest gebruikte beeldschermaansluitingen zijn HDMI, DVI, DisplayPort en VGA. De HDMI-aansluiting wordt in de praktijk verreweg het meest gebruikt. Dit komt omdat de transmissiestandaard van de HDMI-aansluiting is ontworpen voor de gelijktijdige transmissie van het audio- en videosignaal. Bovendien ondersteunt de HDMI-standaard ook de overdracht van 4K-content. Als alternatief kunt u ook de moderne DisplayPort-aansluiting gebruiken, indien beschikbaar.

DVI en VGA zijn pure videoaansluitingen. Bovendien is de aanvoer via VGA alleen analoog, daarom kunt u beter een HDMI-aansluiting gebruiken.

Extra aansluitingen zijn interfaces voor externe besturingssystemen zoals RJ-45 (LAN) en RS-232 interfaces. Vaak hebben de displays ook een 3,5 mm jack-uitgang en een of meer USB-poorten.

beeldschermaansluitingen

Montage

Er zijn meestal verschillende opties om een display te monteren: U kunt een display installeren op een muurbevestiging, een plafondbevestiging of op een displaystandaard. Afhankelijk van het toepassingsgebied en de situatie in de ruimte kunt u de juiste oplossing kiezen.

Interactieve touch displays: werken in het klaslokaal en de vergaderzaal

Touch displays zijn schermen die zijn uitgerust met een aanraakgevoelig oppervlak voor gemakkelijke bediening van de op het scherm weergegeven toepassingen. Het voordeel van dergelijke displays is dat zij uitsluitend met de aanraking van een vinger (of een stylus) kunnen worden bediend.

Voorts zijn touch displays vaak ook uitgerust met geavanceerde touch user interfaces, zodat de bediening ervan door meerdere gebruikers tegelijk kinderspel wordt. Er zijn verschillende aanraaktechnologieën die in touch displays kunnen worden gebruikt. In de sector professionele grootformaat displays zijn dat vooral IR-technologie en capacitieve aanraaktechnologie.

Capacitieve touch displays zijn over het algemeen beter en nauwkeuriger te bedienen dan IR displays. Ze zijn echter ook duurder en nog niet zo wijdverbreid. Touch displays zijn interessant en praktisch voor zowel het onderwijs als het bedrijfsleven. In beide gevallen openen ze de ruimte voor betere samenwerking en dus voor snellere kennisoverdracht. Het beste voorbeeld hiervan is de Samsung Flip.

Video wall displays: de beste blikvanger

Video wall displays zijn de beste blikvangers. Daarom genieten ze de voorkeur voor digital signage. Hier worden verschillende displays gecombineerd tot een groter weergavegebied dat kan worden gevuld met eender welke inhoud: Graphics, video's of animaties.

Het is niet ongewoon dat de videowall displays geïntegreerde signage spelers hebben, functies voor handig content management en verschillende andere functies voor individuele aanpassing ter plaatse.

Tip:

Natuurlijk kunt u ook een 360° display service van ons krijgen: wij verzorgen voor u zowel de volledige planning als de installatie van één of meerdere displays!

Beeldschermdiagonaal: Welke beeldschermformaten zijn beschikbaar?

De beeldschermdiagonaal vertelt u hoe groot een beeldscherm is. Dit wordt meestal aangegeven in inches of, minder vaak, in centimeters. De schermdiagonaal van de kleinere displays begint bij 10 inch, de grotere bij ongeveer 55 inch. Afhankelijk van waar en waarvoor u een beeldscherm wilt gebruiken, kunt u een geschikt beeldschermformaat kiezen.

Displays van minder dan 55 inch zijn perfect voor gebruik in bijna elke ruimte, van een kleine receptie tot een vergaderzaal of kantoor. Displays met een diagonaal van meer dan 55 inch zijn meer geschikt voor grotere ruimten, zoals conferentiezalen, klaslokalen, collegezalen of grotere ontvangstruimten in hotels. Displays met grote diagonalen zijn ook te verkiezen boven kleinere voor digital signage bij POS.

Displays met schermdiagonalen van minder dan 32 inch zijn ongebruikelijk. Deze worden meestal gevonden in de vorm van informatiestand displays in zuilen of displaybehuizingen voor liggende of staande montage. Displays op informatiestands zijn uitstekend geschikt als media voor communicatie met klanten, werknemers en patiënten.

Typische schermdiagonalen voor displays

Beelddiagonaal in inches
Beelddiagonaal in centimeters
32"81 cm
42"107 cm
55"140 cm
65"165 cm
75"191 cm
85"216 cm

Paneeltype voor displays: wat is het beste?

Er zijn verschillende soorten panelen die in displays worden gebruikt, maar LCD-panelen (Liquid Crystal Display) met IPS-technologie zijn het populairst geworden. In vergelijking met TN-panelen, die vaker in monitoren worden gebruikt, wordt de IPS-technologie gekenmerkt door een hoog contrast, eenhogekleurgetrouwheid en vooral een zeer goede kijkhoekstabiliteit.

Displays met OLED-technologie geven ook een zeer contrastrijk beeld. Hier wordt het beeld gegenereerd met behulp van organische lichtgevende diodes. De beeldkwaliteit van deze displays is uitstekend! Bovendien is de diepte van de behuizing dankzij de OLED technologie zeer klein. Daarom kunnen ze zeer stijlvol in bijna elke ruimte worden geïntegreerd. Momenteel zijn ze echter alleen verkrijgbaar als signage- en presentatiedisplays, maar niet als touch displays.

Display beugels: Voor eenvoudige installatie van het display

Displays kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd. De meest voorkomende vormen van montage zijn bijvoorbeeld montage via een muurbeugel, op een displaystandaard of via een plafondbeugel.

De juiste accessoires voor uw display