Wil je online een beamer kopen?

Wil je een beamer kopen? De keuze aan beamers is enorm. En een favoriet kiezen is vaak niet eenvoudig. Wij hebben alleen de beste beamers per merk voor je verzameld. Gebruik de beamer zoeken op merk om snel je favoriete beamer te vinden. Of het nuAcer, Epson, Optoma of Panasonic is: elk merk heeft zijn voordelen en functies. Ontdek welke dat zijn in de gedetailleerde productbeschrijvingen en in onze beamertests.

Inhoud

Zakelijk, thuisbioscoop of onderwijs: De juiste projector voor iedereen

Projectoren zijn beschikbaar voor verschillende toepassingsgebieden. De eisen aan de functies en uitrusting van een beamer zijn navenant. In de categorie projectoren per toepassingsgebied vind je in onze winkel projectoren die bijzonder geschikt zijn voor een specifiek gebied:

tasche-nobubble

Bedrijf

Kantoorprojectoren zijn de perfecte apparaten voor zakelijk gebruik in bedrijven en openbare instellingen.
popcorn-nobubble

Thuisbioscoop

Voor de hoogste eisen en het beste entertainment hebben we ook high-end home cinema projectoren, HD projectoren en de nieuwste projectoren met 4K resolutie.
Icoon Onderwijs

Onderwijs

Speciaal voor onderwijsinstellingen hebben we een categorie met schoolfunctionarissen.

Onze tip

Je kunt zien voor welk toepassingsgebied een beamer het meest geschikt is door het symbool voor het betreffende toepassingsgebied en de geschiktheidswaarde in procenten.

Projectortechnologieën: DLP, 3LCD & Co.

Projectortechnologie bepaalt niet alleen wat je ziet, maar ook hoe je het ziet: levensechte kleuren of sterke contrasten, een goed verlicht projectiescherm of gedetailleerde beelden. Rijke kleuren en gedetailleerde beelden zijn bijvoorbeeld belangrijker voorthuisbioscoopgenot dan voor zakelijke presentaties in lichte vergaderzalen. Hier is het meer een kwestie van heldere projectortechnologie. Beproefde projectortechnologieën zijn DLP (Digital Light Processing) en 3LCD (3 Panel Liquid Crystal Display).

Elke beamertechnologie heeft zijn voordelen

Bij ons vind je beamers met alle bekende technologieën: van 3LCD tot LCoS. Welke technologie is jouw favoriet?

dlp-inverted

DLP

biedt sterke contrasten en een over het algemeen goede beeldweergave, maar een iets lagere lichtopbrengst.
3lcd-inverted

3LCD

scoort met rijke en levendige kleuren en goede helderheidswaarden (ANSI lumen). Het contrast is echter relatief laag.
lcos-sxrd-inverted

LCoS, SXRD

en andere innovatieve lichtgeneratietechnieken met LED's en lasers bieden een aanzienlijk betere beeldkwaliteit en energiebesparende projectorlampen met een lange levensduur.

Wat kost een goede beamer?

Het hangt ervan af hoe en waar je een projector wilt gebruiken. Een thuisbioscoopprojector moet bijvoorbeeld aan andere eisen voldoen dan een schoolprojector. De technische eigenschappen zijn doorslaggevend; hoe beter de technische eigenschappen van een beamer, hoe duurder het apparaat. Deze eigenschappen zijn onder andere beeldresolutie, lichtintensiteit, lichtopwekkende technologie (bijv. DLP, LED), projectietechnologie en beamerfuncties.

Wat de technische kenmerken betreft, kunnen beamers grofweg worden onderverdeeld in vier prijsklassen:

ongeveer 250 - 500 €

Instapmodel beamer

In deze prijsklasse vind je zowel projectoren voor je thuisbioscoop als projectoren voor op kantoor of in het klaslokaal. Deze projectoren hebben geen hoge lichtopbrengst en beeldresolutie, maar zijn goedkoop en zeer geschikt voor instapgebruik.

ongeveer 500 - 900 €

Middenklasse beamer

In deze prijsklasse vind je ook projectoren voor thuisbioscopen en beamers voor op kantoor of in het klaslokaal. Deze beamers zijn echter veel krachtiger en technisch geavanceerder dan projectoren in de lagere prijsklasse.

ongeveer 900 - 1500 €

Eersteklas beamer

In deze prijsklasse zijn de beamers aanzienlijk krachtiger en beter uitgerust dan projectoren in de lagere prijsklassen. Hier vind je al beamers met 4K E-Shift en beamers met een laserlichtbron. Omdat de beamers in de hogere klasse meestal helderder zijn dan de lager geprijsde apparaten, raden we deze beamers vooral aan voor kamers die slechts beperkt verduisterd kunnen worden.

vanaf ca. 1500 €

High-end beamer

Natuurlijk zijn er ook beamers boven de genoemde prijsklassen bij ons verkrijgbaar. Deze zijn over het algemeen beter uitgerust en geschikt voor de betreffende toepassingsgebieden, zoals bijvoorbeeld installatiebeamers en 4K home cinema beamers.

In onze huidige beamertest vind je beamers in elke prijsklasse. Je kunt ook een scherm vinden dat bij je beamer past in onze grote projectieschermen test.

Beamer vervangingslampen en beamer accessoires: Geschikt voor je beamer

Als je projectorlamp zijn langste tijd gehad heeft, hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van een nieuwe lichtbron. Je kunt hier de juiste vervangingslamp voor je projector vinden , waarbij je kunt kiezen uit een originele projectorvervangingslamp, een UHR-lamp (Ultra-High Pressure Replacement Lamp) of een compatibele module. En wat zou een 3D-beamer zijn zonder 3D-bril? Of een installatieprojector zonder projectormount? Zodat je niet lang hoeft te zoeken, hebben we de belangrijkste beameraccessoires voor je op een rijtje gezet:

Checklist aanschaf Beamer

Met zoveel technische termen is het makkelijk om het overzicht te verliezen. Met onze checklist heb je altijd de essentiële kenmerken in het oog. Je kunt ook uitgebreide informatie vinden in onze koopgids voor beamers.

Icon Beamer en Display

1. Toepassingsgebied

technologie-nobubble

2. Beamer-technologie

DLP, 3LCD, LCoS, SXRD

Afmetingen pictogrammen

3. Installatie / Uitlijning

Grootte van de ruimte, montage, afstand tot het scherm
Resolutie pictogrammen

4. Resolutie / Formaat

sonne-nobubble

5. Helderheid

ANSI lumenwaarden:
Hoe hoger de waarde, hoe helderder het beeld.
Pictogramcontrast

6. Contrast

Maximale verhouding tussen zwart en wit:
Hoe hoger de waarde, hoe sterker het contrast.
Icoon luidspreker

7. Volume

Zo laag mogelijk:
Beamer-ventilatoren worden als luid beschouwd vanaf ongeveer 32dB.
usb-nobubble

8. Verbindingen

Digitale en analoge, audio en video, besturingsaansluitingen
Pictogrammenlijst met sterren

9. verdere kenmerken

3D, lensverschuiving, optische zoom, trapeziumcorrectie, enz.