Terug
Witte projector met afstandsbediening

Hoe

Hoe sluit ik de beamer en de bron aan?

Altijd de juiste verbinding met de beamer!

Door de veelheid aan aansluitingen om uw beamer met uw bron te verbinden, raakt u gemakkelijk het spoor bijster. Om orde in de kabelwarboel te scheppen, leggen wij de betekenis en functie van alle aansluitingen uit. Zo weet u waar u op moet letten voordat u uw beamer koopt, zodat u optimaal kunt genieten van uw projectieplezier.

Inhoud
projector-connections_1920x1920-removebg-preview

Analoge videoaansluitingen

Analoge video- en PC-interfaces worden al vele jaren gebruikt. Door de lagere gegevensoverdrachtsnelheid bieden ze tegenwoordig een minder goede beeldkwaliteit dan digitale verbindingen, maar ze worden nog steeds veel gebruikt. Voor oudere beamers zonder aparte aansluitingen voor beeld- en geluidskabels kan, afhankelijk van de beschikbare aansluiting, ook een geluidskabel nodig zijn. Een stereo cinch of 3,5 mm jack kabel wordt hiervoor meestal gebruikt.

Digitale videoaansluitingen

De overdracht van films en presentaties met geluid naar een beamer is bijzonder gemakkelijk en comfortabel met behulp van een beeld- en geluiddragende kabel. Digitale verbindingen bieden de beste kwaliteit bij de beeldoverdracht, omdat zij met aanzienlijk meer transmissiekanalen werken dan analoge verbindingen. Vooral voor HD-materiaal is een digitale aansluiting een vereiste.

Controleaansluitingen

Stuuraansluitingen worden gebruikt om stuursignalen door te geven. Zij worden vooral gebruikt in vaste installaties waar het toestel zelf op afstand moet worden bediend of niet meer met de normale afstandsbediening kan worden bereikt.

Audio-aansluitingen

Audio-aansluitingen bieden de mogelijkheid geluidssignalen naar de Beamer te leiden om de geïntegreerde luidspreker te gebruiken. Bovendien bieden de audio-uitgangen de mogelijkheid het signaal door de beamer te lussen. In de meeste gevallen zijn de audio-aansluitingen analoog.

Gegevensverbindingen

De klassieke USB type A interface wordt de dataverbinding genoemd, omdat de Beamer hiermee media rechtstreeks van gegevensdragers kan afspelen. De formaten die kunnen worden afgespeeld verschillen echter sterk per beamer.

Draadloze transmissie

Naast de overdracht van beeldsignalen via de kabel wordt voor projecties steeds vaker gebruik gemaakt van draadloze datatransmissie. In de meeste gevallen gaat het om een WLAN-verbinding (WiFi). Daartoe wordt in de beamer of op de beamer een ontvanger geïnstalleerd, die vervolgens wordt aangesproken door een WLAN-zender, die zich bijvoorbeeld in de notebook bevindt. Er zij echter op gewezen dat de WLAN-verbinding voor beamers in normale gevallen (bedrijfsBeamer) niet de transmissiesnelheid haalt die bekend is van de gebruikelijke internetverbinding.

Beamer met veel aansluitingen