header-interaktive-tafelsysteme

De toekomst van leren: Hoe interactieve whiteboards het klaslokaal veranderen

Ontdek hoe interactieve whiteboards een nieuw onderwijstijdperk inluiden en een revolutie teweegbrengen in het onderwijs- en leerlandschap.

Interactieve displays combineren de voordelen van conventionele schoolborden met de nieuwste technologie. Ze maken het mogelijk om handgeschreven schoolborden in verschillende kleuren te maken en bieden digitale hulpmiddelen ter vervanging van linialen en kompassen. Daarnaast helpen tekenherkenning, de integratie van extra apparaten en multimedia-inhoud om lessen te verrijken. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden!

Inhoud
visunext_montage

Onze experts staan klaar om je te helpen het perfecte draadloze presentatiesysteem te vinden. Lees onze gids of praat met ons team van adviseurs en we kunnen nauw met je samenwerken om een oplossing te ontwikkelen die aan je eisen voldoet en je verwachtingen overtreft.

Hardwareonderdelen voor het digitale whiteboardsysteem

Ontdek de wereld van digitale whiteboardsystemen, waar interactieve schermen samenwerking herdefiniëren en montagesystemen op maat voldoen aan ruimtespecifieke eisen. Ervaar hoe de mix van digitale en traditionele bordoplossingen een veelzijdige en toekomstbestendige leeromgeving creëert.

pylone-einzeln

Onze partners voor het digitale klaslokaal

Interactieve schermen

P8200123

Het beeldscherm is het centrale element van het interactieve whiteboardsysteem. Om de best mogelijke zichtbaarheid voor alle deelnemers te garanderen, is het daarom essentieel om de juiste schermgrootte te kiezen. Dit moet in verhouding staan tot de grootte van de ruimte.

In een educatieve context raden we interactieve schermen van minimaal 75 inch aan. Voor een nog beter leesbaar scherm en een verbeterde interactie verdienen schermen van 85 inch echter de voorkeur. Grotere schermen bieden een breder gezichtsveld, wat vooral voordelig is in grote klaslokalen. Grotere schermen vergroten ook de mogelijkheden voor samenwerking, zodat meerdere mensen tegelijkertijd aan het scherm kunnen werken.

75-zoll-nobubble

75 inch

Een scherm van 75 inch is geschikt voor kleinere ruimtes voor ongeveer 6-9 personen. Optioneel kan het scherm ook worden aangesloten op een projector via een HDMI-uitgang, waarop het beeld wordt doorgegeven. Hierdoor kan het beeld veel groter worden weergegeven.
85-zoll-nobubble

85 inch

Een scherm van 85 inch is geschikt voor iets grotere klaslokalen en studieruimten. In combinatie met magnetische whiteboards als schoolbordvleugels is deze combinatie de ideale vervanging voor het klassieke schoolbord.
98-zoll-nobubble

98 inch

Een 98-inch beeldscherm is vooral geschikt voor grote ruimtes waar het niet mogelijk is om een tweede beeld weer te geven met een projector.
display-groessen-blau
Grootte vergelijking
Formaat
Breedte x hoogte (in cm)
Oppervlakte (in m²)
Vergelijking
Schoolbord2:1200 x 1002,00100 %
75-inch scherm16:9166 x 931,5477 %
85-inch beeldscherm16:9188 x 1061,9999 %
98-inch beeldscherm16:9217 x 1222,3132 %

De individuele beeldschermformaten kunnen licht variëren afhankelijk van de fabrikant.

Montagesystemen

pylone-komplett

De keuze van het juiste montagesysteem is cruciaal voor de functionaliteit van de leerruimte. Vaste pylonen bieden een robuuste en duurzame oplossing en zijn ideaal voor ruimtes waar het interactieve scherm het klassieke krijtbord moet vervangen. Mobiele trolleys bieden daarentegen flexibiliteit en kunnen gemakkelijk worden verplaatst binnen een ruimte of van ruimte naar ruimte, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor multifunctionele faciliteiten of als aanvulling op een bestaand bord .

Een goed montagesysteem is belangrijk om het scherm en eventuele bordenvleugels stevig vast te kunnen zetten. Naast handmatige hoogteverstelling voor digitale borden is er nu ook elektronische hoogteverstelling verkrijgbaar.

celexon-expert-elektrisches-2-saeulen-pylonensystem-adjust-6586w-fuer-displays-mit-fluegeln

Elektronisch systeem

Elektronische montagesystemen bieden het voordeel dat ze individueel en eenvoudig op de gewenste hoogte kunnen worden ingesteld en nauwkeurig kunnen worden gepositioneerd zonder enige handmatige inspanning.
celexon-expert-manuelles-2-saeulen-pylonensystem-adjust-w-fuer-75-displays

Handmatig systeem

Klassieke handmatige mastsystemen kunnen gemakkelijk met de hand worden verplaatst. Een voordeel is dat ze op elk moment kunnen worden verplaatst en geen extra stroomvoorziening nodig hebben.

Een pylonsysteem bestaat meestal uit twee metalen kolommen waaraan een montagesysteem voor interactieve schermen is bevestigd. Het systeem is geschikt voor schermen met een afmeting van 75'' of 86'' en een draagvermogen tot 120 kg. Daarnaast kunnen whiteboardvleugels, een soundbar en andere accessoires eenvoudig worden geïnstalleerd en achteraf worden gemonteerd. Balansgewichten kunnen worden toegevoegd met behulp van de geïntegreerde gewichtenmand. Dankzij de TÜV- en GS-certificering is het whiteboard altijd veilig voor gebruik in het klaslokaal.

samsung-flip-pro-85-wm85b-mit-rollwagen

Montageopties

Naast de verschillende opties voor hoogteverstelling kunnen systemen ook op verschillende manieren worden gemonteerd. Wand- en vloermontage zijn geschikt voor permanent geïnstalleerde systemen, terwijl mobiele trolleys ruimtelijke flexibiliteit mogelijk maken.

display-wandhalterung-flexibel-nobubble

Wandmontage

Wandmontage is een geschikte optie als er alleen een interactief scherm moet worden gemonteerd. De meeste muren kunnen geen complete bordsystemen dragen vanwege hun zware gewicht.
boden-wandmontage-nobubble

Vloer-muurbevestiging

Als u een volledig pylonsysteem met een interactief scherm en paneelvleugels wilt installeren, is vloer-muurbevestiging een geschikte optie. Het pylonen systeem wordt zowel aan de vloer als aan de muur bevestigd voor een optimale gewichtsbeheersing en stabiliteit.
mobiler-rollwagen-nobubble

Mobiel systeem

Een mobiel systeem is ideaal voor ruimtes met verschillende gebruiksmogelijkheden. Het biedt maximale flexibiliteit omdat het op verschillende locaties kan worden gebruikt. Een vlakke vloer en voldoende manoeuvreerruimte zijn nodig om het systeem optimaal te kunnen gebruiken.

Klassieke borden

celexon-tafelflu__gel

De integratie van traditionele whiteboardvleugels maakt aanvullende onderwijsmethoden mogelijk naast de digitale oplossingen. Traditionele krijtborden of whiteboards kunnen aan de pylonen worden bevestigd als whiteboardvleugels, waardoor een multimodale onderwijsstrategie mogelijk wordt. Dit maakt een slimme combinatie van digitale en analoge content mogelijk en creëert een veelzijdige en aanpasbare leeromgeving.

Met de verschillende linialen kun je de whiteboardvleugels perfect aanpassen aan je behoeften - gelijnd of geruit. Andere linialen zijn verkrijgbaar op aanvraag.

lineatur-0

Whiteboard (ongelijnd)

lineatur-1

Vierkant 5 x 5 cm

lineatur-2

Vierkant 10 x 10 cm

lineatur-3

Kruiscontrole 5 x 5 cm

lineatur-4

Gevoerd

lineatur-5

Staven

Optionele accessoires

clickshare-button-tray

Afhankelijk van het beeldscherm kunnen extra OPS PC's of mini PC's op het beeldscherm worden aangesloten om het aantal functies uit te breiden en toegang te krijgen tot klassieke PC-toepassingen. In deze context kan het complete systeem worden uitgebreid met camera's, luidsprekers en microfoons om een hybride onderwijservaring te realiseren. Daarnaast kunnen draadloze presentatiesystemen worden gebruikt om leerkrachten en leerlingen in staat te stellen hun inhoud gemakkelijk te presenteren.

Welke software is geschikt voor interactieve whiteboards?

Software voor interactieve whiteboards biedt leerkrachten een breed scala aan mogelijkheden om lessen te digitaliseren. Fabrikanten van interactieve touch displays zoals SMART, Promethean, ViewSonic en Samsung bieden vaak software aan die op maat gemaakt is voor hun displays. De software verschilt qua functies, reikwijdte en bijbehorende apps voor mobiele apparaten en computers.

smart-logo
SMART-Board-65-MX265-V4-interaktives-Display-mit-iQ

SMART notitieboek

SMART Notebook is educatieve software voor digitale schoolborden. Het stelt leerkrachten in staat om dynamische onderwijseenheden te creëren met multimedia-elementen. De educatieve waarde wordt versterkt door functies zoals handschriftherkenning, meetkundehulpmiddelen en quizzen, en leerlingenparticipatie wordt aangemoedigd.

interactive-tools-nobubble

Interactieve hulpmiddelen

Gebruik interactieve hulpmiddelen om abstracte inhoud tastbaarder te maken. Leerlingen kunnen de inhoud ook zelfstandiguitbreiden en bewerken.
multi-sensorisch-nobubble

Multi-zintuiglijke ervaring

Help leerlingen hun moderne vaardigheden te verfijnen met keuzeborden, interactieve taalsjablonen en hulpmiddelen om van leren een tactiele, multisensoriële ervaring te maken.
Pictogrammenborstel

Mediatools

Leerlingen kunnen hun leervorderingen creatief documenteren en presenteren met behulp van verschillende media. Er zijn talloze opties beschikbaar om hun resultaten te ontwikkelen en te presenteren.
pc-mac-nobubble

Windows en MacOS

SMART Notebook kan optimaal worden gebruikt op Windows en MacOS om leseenheden te openen. Importeer PDF- en PPT-bestanden en uw favoriete leerplaninhoud.
promethean-removebg-preview
Promethean-75-ActivPanel-9-Premium-Interaktives-Touch-Display-fur-den-Klassenraum

Promethean ActiveInspire

Promethean ActiveInspire is software voor interactieve schermen die speciaal ontworpen is voor gebruik in het onderwijs. De software heeft tools voor het maken van dynamische lessen en voor real-time annotatie en integratie van multimedia-inhoud. Leerkrachten kunnen het gebruiken om visueel aantrekkelijke en interactieve lessen te ontwerpen en te geven.

multimedia-flexibel-nobubble

Multimedialiteit

Afbeeldingen, video's of complete websites kunnen naadloos in de lessen worden geïntegreerd. Je kunt duizenden gratis inhouden gebruiken om je lessen spannend en interactief te maken.
notizen-flexibel-nobubble

Annotaties

Met annotatiegereedschappen kun je verschillende bronnen interactief bewerken. Wijzig het rotatiecentrum van een object met het XY-gereedschap.
zoom-nobubble

Spotlight

Met Spotlight kun je de aandacht van leerlingen gericht sturen. De geïntegreerde hulpmiddelen voor tijdbeheer, zoals een klok en stopwatch, zorgen ervoor dat de tijd efficiënt wordt gebruikt.
mathe-tools-nobubble

Hulpmiddelen voor wiskunde

ActiveInspire is een waardevolle partner in wiskundelessen. De virtuele kubussen, linialen en gradenbogen zorgen voor een beter begrip.
viewsonic
tab-participate

ViewSonic myViewBoard

De combinatie van ViewSonic IFP-schermen en myViewBoard biedt een veelzijdige en krachtige oplossing. Met kant-en-klare content van hoge kwaliteit, gebruiksvriendelijke touchscreenfuncties en geavanceerde software is deze oplossing ideaal voor gebruik op scholen. Het myViewBoard van ViewSonic kan in het klaslokaal voor vele doeleinden worden gebruikt, zoals het presenteren van inhoud, het uitvoeren van oefeningen of samenwerken in groepen.

plattformunabhaengig-nobubble

Platformoverschrijdend

myViewBoard kan worden gebruikt op Windows-pc's, Android-apparaten, iOS-apparaten en Macs met Apple M-Chip. Er is ook een online versie beschikbaar.
Icoon gloeilamp

Magische Doos

De Magic Box maakt het mogelijk om bestaand lesmateriaal, digitale media, interactieve elementen en zelfs quizzen te integreren in een lesplan of spontaan tijdens de les
Icoon Controller

Gamification

Mensen leren door spelletjes. Leerkrachten kunnen hun lessen eenvoudig organiseren door speelse functies zoals 3D-kubussen te integreren.
Pictogram Formulier

Meelevende lezer

Samen met de Immersive Reader van Microsoft verbetert myViewBoard het begrijpend lezen op elk prestatieniveau. Het toegankelijke leeshulpmiddel activeert verschillende zintuigen tijdens het leren en verhoogt zo het memoriseren.
Microsoft logo
Google-logo
Apple
Microsoft-Surface-Pro-X-13-SQ2-Prozessor-16-GB-RAM-256-GB-mattschwarz

Integratie van iPads en laptops

Veel scholen gebruiken al mobiele apparaten zoals Apple iPads, Microsoft Surfaces of Google Chromebooks in de klas. Deze kunnen naadloos worden aangesloten op interactieve whiteboards. Dankzij draadloze verbindingsopties zoals AirPlay, Miracast en Chromecast of uitgebreide presentatiesystemen zoals Barco ClickShare kunnen leerkrachten en leerlingen hun inhoud gemakkelijk delen in het klaslokaal.

dongle-neutral-nobubble

Draadloze verbindingen

HDMI-kabels behoren tot het verleden dankzij geavanceerde draadloze technologie. Deze oplossing bespaart niet alleen tijd bij het installeren, maar voorkomt ook obstakels in het klaslokaal.
people-nobubble

Multi-user functionaliteit

Dankzij de multi-user functionaliteit kunnen meerdere gebruikers draadloos verbinding maken met het presentatiesysteem. Met één druk op de knop kun je dan je content delen, gelijktijdig in gesplitst scherm of achter elkaar in volledig scherm.
touch-nobubble

Touch back functie

Sommige draadloze presentatiesystemen bieden een geïntegreerde touch-back functie voor interactieve schermen. Dit betekent dat de aanraakbediening wordt overgedragen van het scherm naar de laptop van de presentator.
plattformunabhaengig-nobubble

Platformonafhankelijk

Draadloze presentatiesystemen zijn meestal platformonafhankelijk en compatibel met verschillende besturingssystemen. Sommige softwarematige oplossingen, zoals Apple Airplay of Miracast, zijn echter beperkt tot bepaalde apparaten.

Geen twee lessen zijn hetzelfde!

Om interactieve whiteboardsystemen met succes te kunnen gebruiken, moeten leerkrachten niet alleen worden uitgerust met hardware en software, maar moeten ze ook worden getraind in het technische en didactische gebruik ervan. Er moet voldoende lesmateriaal beschikbaar zijn. Verschillende online databases bieden hiervoor een oplossing. Maar als docenten bestaand materiaal willen gebruiken, moet dit mogelijk worden aangepast voor digitaal gebruik. Leerkrachten moeten het gebruik van digitale borden zo organiseren dat ze niet te veel op de leerkracht gericht zijn en de samenwerkingsmogelijkhedenten volle kunnen worden benut.

Interactieve whiteboardsystemen in gebruik

Digitale whiteboardsystemen bieden talloze mogelijkheden voor dynamisch en effectief onderwijs. Ze maken samenwerkend leren, hybride onderwijsmodellen en aangepaste pedagogische benaderingen mogelijk. Hoe kunnen moderne onderwijsscenario's er in de praktijk uitzien?

display_interaktiv_schule_klassenraum

Samenwerkend leren

Leerkrachten gebruiken steeds vaker Apple tablets of Microsoft laptops in de lessen. Leerlingen kunnen ook individueel werken met hun eigen apparaten. De gecreëerde inhoud kan eenvoudig worden gepresenteerd op het interactieve whiteboard in de klas met behulp van schermdelingen samen verder worden ontwikkeld. Er kunnen aantekeningen en notities worden toegevoegd.

Deze manier van samenwerkend leren bevordert niet alleen teamwork, maar maakt het ook mogelijk om populaire leerappszoals Quizlet, Kahoot, Menti en Moodle te gebruiken in de klas. Bovendien zijn er verschillende bewerkingsopties die lessen van basisschool tot bovenbouw gevarieerd en effectief maken.

lehrerin-schuelerin-weisswandtafel-schule

Aanpasbare lessen

Dankzij hun technische diversiteit maken interactieve whiteboardsystemen een breed scala aan onderwijsmethoden mogelijk. In combinatie met conventionele schoolborden of whiteboards bieden ze docenten een uitgebreid repertoire aan ontwerpopties - van digitale video's en interactieve presentaties tot traditionele schoolbordafbeeldingen.

Dankzij deze flexibiliteit kan de hele leeromgeving worden aangepast, zodat zowel hele klassen als individuele leerlingen persoonlijke leerpaden kunnen volgen.

konferenzkamera-meeting-hybrid

Conferentie- en presentatiemodus

Als het interactieve whiteboard is uitgerust met een pc, een camera, microfoons en luidsprekers, kan het ook worden gebruikt voor videoconferenties. Een bijzonder sterk punt van deze configuratie is de realisatie van hybride onderwijsmodellen. Hierdoor kunnen leerlingen en studenten naadloos op afstand deelnemen aan interacties in de klas.

Het systeem kan ook worden gebruikt om externe expertsuit te nodigenen digitale gastcolleges te geven, waarbij video- en audiotransmissie van hoge kwaliteit worden gegarandeerd. Hierdoor kan het lesprogramma op een zinvolle manier worden uitgebreid, worden externe perspectieven ingebracht en wordt de aantrekkelijkheid van de lessen vergroot.

De belangrijkste voordelen ten opzichte van conventionele borden

Het digitale schoolbord combineert functies die voorheen door verschillende componenten moesten worden uitgevoerd, en zorgt zo voor een grotere interactiviteit en een enorme tijdsbesparing. Ontdek de talloze mogelijkheden die moderne digitale whiteboardsystemen je bieden om je lessen naar een hoger niveau te tillen.

Icoon eenvoudige bediening

Meer interactiviteit

De integratie van webbrowsers, apps en verschillende tekentools verhoogt de interactiviteit van de leeromgeving aanzienlijk. Deze functies ondersteunen zowel individuele als collaboratieve leerbenaderingen en maken de directe integratie van online bronnen mogelijk, wat het onderzoek en de presentatie van informatie vereenvoudigt.
time-nobubble

Tijd besparen

Digitale whiteboards zorgen voor een revolutie in het voorbereiden en geven van lessen. Materiaal dat is voorbereid kan worden opgeslagen en later opnieuw worden opgeroepen, wat enorm veel tijd bespaart. Bovendien kunnen deze bestanden gemakkelijk naar afwezigen worden gestuurd, wat de continuïteit van het leerproces waarborgt.
Icoon Software

Opslagoptie

Digitale oplossingen bieden verschillende mogelijkheden om inhoud te visualiseren en op te slaan. Zowel leerkrachten als leerlingen kunnen verschillende methoden gebruiken om hun werk zichtbaar te maken voor iedereen in het lokaal en het op te slaan voor later gebruik indien nodig. Dit vergemakkelijkt de evaluatie en uitwisseling van informatie en bevordert een participatieve leercultuur.
multimedia-flexibel-nobubble

Multifunctionaliteit

Multimedia-elementen zoals afbeeldingen, foto's, video's, klikbare links en audiobestanden kunnen naadloos worden geïntegreerd. Je kunt ook geometrische vormen, quizzen of interactieve spelletjes rechtstreeks op het scherm maken. Deze veelzijdigheid verrijkt de leerervaring zonder de stroom van de les te onderbreken en bevordert een dynamische en boeiende leeromgeving.
software_nobubble

Software

Naast de bestaande functies bieden sommige fabrikanten hun eigen softwareoplossingen aan. Deze softwareoplossingen zijn speciaal afgestemd op specifieke onderwijsbehoeften. Docenten kunnen bijvoorbeeld hun lessen voorbereiden op hun pc thuis. Ze kunnen dezelfde functies gebruiken die het beeldscherm biedt.
boden-wandmontage-nobubble

Flexibiliteit

Je kunt door verschillende pagina's scrollen om gemakkelijk verschillende bordafbeeldingen te vergelijken. Het interactieve schoolbord wordt nog flexibeler door de analoge schoolbordvleugels die het interactieve scherm aanvullen. Een combinatie van digitale en analoge hulpmiddelen maakt lessen bijzonder gevarieerd.

Wij ondersteunen je bij de planning en installatie van je interactieve whiteboard!

uw persoonlijke contactpersoon

Wil je een klaslokaal uitrusten met moderne AV-technologie? Profiteer van onze professionele adviesdienst!

E-mail contactTel.: 0541 - 76 83 30

Onze experts adviseren je over alle kanalen en geven je onmiddellijk antwoord op je vragen. Stuur ons een bericht: