Online videoconferentiesystemen kopen

Videoconferentiesystemen worden zowel in privé- als in professionele omgevingen gebruikt. Met een beetje technologie en de juiste software, zoals Microsoft Teams, Zoom of Google Meet, kan een spontaan videogesprek of een geplande videoconferentie worden gerealiseerd. Maar wat is een goed videoconferentiesysteem en wat heb je nodig voor een professionele videoconferentie?

Inhoud

Bent u op zoek naar een op maat gemaakte oplossing voor een videoconferentieruimte? Onze visunext productexperts adviseren u graag over hoe u uw visie werkelijkheid kunt laten worden!

Wat heb ik nodig voor een videoconferentie?

Je hebt in totaal vier componenten nodig om een videoconferentie te houden: microfoon, luidspreker, camera en een terminal of beeldscherm.

De apparaten kunnen afzonderlijk worden aangesloten op het eindapparaat of je kunt een alles-in-één videoconferentiesysteem gebruiken. In de meeste gevallen zijn er al combinaties van de afzonderlijke componenten.

Welke microfoon heb ik nodig - headset of luidspreker?

Microfoons zijn al in veel apparaten ingebouwd. Iedereen die wel eens een gesprekspartner heeft gehad die de luidsprekerfunctie op zijn mobiele telefoon heeft ingesteld, weet dat zijn stem metaliger klinkt en het omgevingsgeluid veel harder is. Met een externe microfoon garandeer je een beter geluid voor je gesprekspartner.

Welke microfoon is geschikt voor een videoconferentie?

Afhankelijk van de keuze van uw perfecte microfoon is het aantal mensen dat deelneemt aan het gesprek belangrijk. U moet ook rekening houden met waar u vaak videoconferenties gaat houden.

Als u een eigen kantoor of kamer hebt waar u ongestoord kunt werken en bellen, zijn luidsprekertelefoons een goede keuze. Als collega's het gesprek niet kunnen horen of als je een drukke werkplek hebt, is de headset de betere keuze.

Welke microfoon is geschikt voor een videoconferentie?

Headset

De headset, een combinatie van hoofdtelefoon en microfoon, biedt een heldere geluidsoverdracht en maakt handsfree communicatie mogelijk. Ze maken ook indruk door hun praktische bediening.

Speakerphone

De Speakerphone, een elegant handsfree apparaat met kristalhelder geluid en gevoelige microfoontechnologie, wordt gekenmerkt door zijn gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om meerdere deelnemers tegelijkertijd te betrekken


Waarom je een headset moet dragen tijdens een videovergadering

Tegenwoordig zijn een microfoon en luidsprekers al ingebouwd in de eindapparaten . Ze worden echter niet aanbevolen voor permanent gebruik in videoconferenties. Als er een gesprekspartner aanwezig is zonder headset en er is een audio-overlap, dan wordt deze gesprekspartner onderdrukt en is hij voor korte tijd niet hoorbaar voor de andere deelnemers. Resultaat: De deelnemers zonder headset zijn onbewust in het nadeel.

Welke vergadercamera is geschikt voor mijn videovergaderomgeving?

De camera in je laptop volstaat voor occasionele videogesprekken. Maar voor regelmatige vergaderingen met externe partners en klanten maak je een professionele indruk als je een webcam gebruikt die een beeld met hoge resolutie weergeeft en automatisch scherpstelt.

Moderne webcams zijn ideaal voor videogesprekken met een andere persoon. Ze kunnen automatisch scherpstellen op de persoon die spreekt en de achtergrond vervagen als dat nodig is. De meeste modellen hebben een geïntegreerde microfoon en hebben verschillende functies op het gebied van kleur, kijkhoek en meer. 

Voor komende conferenties met meerdere deelnemers raden we aan om een PTZ-camera(pan-tilt-zoom) of een camera voor het volgen van sprekers te gebruiken. Deze zijn speciaal ontworpen voor vergaderruimtes die plaats bieden aan maximaal 18 personen.

Met PTZ-camera's kun je de kijkhoek, kanteling en zoom regelen.

Luidspreker-tracking camera's daarentegen identificeren automatisch deactieve sprekeren stellen deze scherp. Beide cameratypes zijn ideaal voor een duidelijk zicht en effectieve communicatie in vergaderruimtes, waardoor de effectiviteit van de communicatie aanzienlijk toeneemt.

header-speaker-tracking-kameras

Geïnteresseerd in volgcamera's voor luidsprekers?

Lees in onze koopgids meer over de technische details en het beoogde gebruik van speakertrackingcamera's!

Om alle deelnemers op afstand naadloos te integreren, worden tafelcamera's, ook wel 360°-camera's genoemd, aanbevolen. Ze veranderen videoconferenties in een levendige en interactieve ervaring door een uitgebreid zicht op de hele ruimte te bieden. Dit zorgt ervoor dat elke deelnemer duidelijk te zien en te horen is. Dankzij hun beeldkwaliteit met hoge resolutie voelt het alsof alle deelnemers fysiek aanwezig zijn , waardoor ze een essentieel onderdeel vormen van elke moderne videoconferentieruimte.

Webcam en PTZ-camera: een vergelijking van vergadercamera's

Eigenschappen
Kamer
Personen
Kosten
Entree
Microfoon
Webcam
Kantoor aan huis, kantoor, enkele werkplek1 - 2vanaf ca. 35 EuroUSB type A, B, Cingebouwd
PTZ-camera
Conferentieruimte, vergaderzaal, huddle room> 2 personenvanaf ca. 200 Eurogemeenschappelijk: USB type A, RS232, HDMIingebouwd
Camera voor volgen van spreker
Conferentieruimte, vergaderruimte, huddle room> 2 personenvanaf ca. 200 Eurogemeenschappelijk: USB type A, B, HDMI, RS232ingebouwd
Desktop camera's
middelgrote tot grote vergaderruimten1-8 personenvanaf ca. 150 EuroUSB type A, C, Ethernetingebouwd

Welk beeldscherm kan ik gebruiken om een videoconferentie te houden?

Het middelpunt van een videoconferentie is het eindapparaat. PC, laptop, tablet of smartphone - met al deze apparaten kun je een videoconferentie organiseren. Een smartphone of tablet is voldoende voor privé-videogesprekken. Als je regelmatig online vergaderingen organiseert voor je werk, heb je een laptop of pc nodig.

Voor professionele videoconferenties in de vergaderruimte heb je een weergaveapparaat nodig zoals een projector, een scherm of een scherm, zodat je je gesprekspartner gemakkelijk kunt herkennen.


Projectoren met een scherm zijn bijzonder geschikt voor grote ruimten en een publiek omdat ze een groot projectieoppervlak bieden, waardoor de presentatie-inhoud beter zichtbaar is voor alle aanwezigen. Ze zijnideaal voor conferenties, workshops of educatieve evenementen waar inhoud moet worden gedeeld met een grote groep .

Displays daarentegen, waaronder grote schermen of smart TV's, zijn geschikt voor kleinere ruimtes en vergaderingen waar deelnemers dichter op elkaar zitten en een duidelijke, scherpe beeldkwaliteit vereist is. Ze bieden het voordeel van plug-and-play compatibiliteit en zijn ideaal voor interactieve sessies, videoconferenties of als secundair scherm voor gedetailleerde gegevensanalyses.

samsung-flip-header

Samsung Flip voor uw vergaderruimte!

De keuze tussen projector en scherm moet daarom gebaseerd zijn op de grootte van de ruimte, het aantal deelnemers en het type inhoud dat wordt gepresenteerd om de communicatie en samenwerking in professionele omgevingen te optimaliseren.


Alles-in-één oplossing: de voordelen van videoconferentiesystemen in de vergaderruimte

Fabrikanten hebben ingespeeld op de voortdurende trend naar videoconferencing en hebben systemen van hoge kwaliteit ontwikkeld die alle belangrijke componenten combineren. Deze alles-in-één systemen bieden de perfecte introductie in de wereld van videovergaderen. Afhankelijk van de grootte van de ruimte en de opstelling van de stoelen in uw vergaderzaal, zijn slechts enkele accessoires nodig, zoals extra microfoons.

Alles-in-één videoconferentiesystemen bieden een compacte oplossing voor videoconferenties door een camera, microfoons en luidsprekers te integreren in één apparaat. Deze systemen zijn ideaal voor kleine tot middelgrote vergaderruimtes en zijn eenvoudig te installeren en te bedienen. Dankzij de plug-and-play compatibiliteit kunnen ze snel worden aangesloten op verschillende videoconferentieplatforms. De geïntegreerde technologie zorgt voor heldere audio- en videotransmissies, waardoor deelnemers een meeslepende vergaderervaring hebben.

vorteile-nobubble

Voordelen van alles-in-één systemen

+ Eenvoudige installatie en bediening
+ Geïntegreerde luidsprekers en microfoons
+ Minder duur in aanschaf
+ Minder kabelwarboel
Pictogram minus

Nadelen van alles-in-één systemen

- alleen ontworpen voor kleine ruimtes en weinig mensen
- vaste montage
- beperkte zoomopties

Hoe ziet een alles-in-één oplossing eruit?

Alle essentiële componenten zijn gecombineerd in een alles-in-één bar die eenvoudig kan worden geïntegreerd in elke conferentieomgeving. Alleen een beeldscherm, zoals een display, moet nog worden toegevoegd.

De Vitra Dancing Wall Mobile Collaboration combineert alle noodzakelijke elementen in een stijlvol en stevig metalen frame. Hij fungeert niet alleen als conferentieoplossing, maar ook als innovatieve ruimteverdeler die esthetiek en functionaliteit vakkundig combineert.

De perfecte vergaderruimte voor uw behoeften

Het kiezen van de juiste combinatie van technische componenten is cruciaal voor het succes van een vergadering, en dit varieert afhankelijk van de grootte van de ruimte en het aantal deelnemers. Deze keuze kan gaan van gezellige vergaderruimtes tot ruime, moderne trainingsruimtes.

Ontdek hoe u uw vergaderzalen optimaal kunt uitrusten in onze koopgids!