Online videoconferentiesystemen kopen

Videoconferentiesystemen worden zowel in privé- als in professionele omgevingen gebruikt. Met weinig technologie en geschikte software, zoals Microsoft Teams, Zoom of Google Meet, kan een spontaan videogesprek of een geplande videoconferentie worden gerealiseerd. Maar wat is een goed videoconferentiesysteem en wat heb je nodig voor een professionele videoconferentie?

Inhoud

Bent u op zoek naar een op maat gemaakte oplossing voor een videoconferentieruimte? Onze visunext productexperts adviseren u graag over hoe u uw visie werkelijkheid kunt laten worden!

Wat heb ik nodig voor een videoconferentie?

Je hebt in totaal vier componenten nodig om een videoconferentie te houden: microfoon, luidspreker, camera en een terminal of beeldscherm.

De apparaten kunnen afzonderlijk op de terminal worden aangesloten of u kunt een Videoconferentie systemen sets gebruiken. In de meeste gevallen zijn combinaties van de afzonderlijke componenten al beschikbaar.

Welke microfoon heb ik nodig - headset of luidspreker?

Veel apparaten hebben al ingebouwde microfoons. Iedereen die wel eens een gesprekspartner heeft gehad die tijdens het bellen de luidsprekerfunctie op zijn mobiele telefoon heeft ingesteld, weet dat de stem metaalachtiger klinkt en dat omgevingsgeluid veel harder aankomt. Met een externe microfoon garandeer je een beter geluid met je gesprekspartner.

Welke microfoon is geschikt voor een videoconferentie?

Afhankelijk van je keuze voor de perfecte microfoon is het aantal mensen dat deelneemt aan het gesprek belangrijk. U moet ook overwegen waar u vaak een videoconferentie zult houden.

Als je een eigen kantoor hebt of een ruimte waar je ongestoord kunt werken en praten, zijn luidsprekertelefoons een goede keuze. Als collega's het gesprek niet kunnen horen of je hebt een onstabiele werkplek, dan is de headset de betere keuze.

headset-oder-speakerphone-4-3

Headset: De praktische combinatie van een hoofdtelefoon en microfoon

Headsets behoren tegenwoordig tot de standaarduitrusting voor videogesprekken vanuit het thuiskantoor. Als je veel onderweg bent en tussendoor videoconferenties moet houden, is het praktischer om slechts één headset mee te nemen in plaats van een aparte hoofdtelefoon en microfoon. Ook op kantoor is het gemakkelijker om slechts één apparaat te controleren in geval van geluidsproblemen.

Waarom je een headset moet dragen tijdens een videovergadering

Tegenwoordig hebben eindapparaten al een microfoon en luidsprekers ingebouwd. Maar deze worden niet aanbevolen voor permanent gebruik in videoconferenties. Als er een gesprekspartner aanwezig is zonder headset en er is audio-overlap, dan wordt deze gesprekspartner onderdrukt en kan hij/zij niet gehoord worden door de andere deelnemers in korte momenten. Resultaat: De deelnemers zonder headset zijn onbewust in het nadeel.

Webcam of PTZ-camera: welke vergadercamera is beter?

Voor incidentele videogesprekken volstaat de camera in de laptop. Maar voor regelmatige vergaderingen met externe partners en klanten maakt het een professionele indruk als je je toevlucht neemt tot een webcam die een beeld met hoge resolutie weergeeft, automatisch scherpstelt en de achtergrond vervaagt als dat nodig is.

Het grootste verschil tussen de twee technologieën is dat de PTZ (Pan Tilt Zoom) camera automatisch de persoon 'volgt' die ervoor staat. Dit is handig wanneer er meerdere mensen aanwezig zijn bij een videoconferentie en elk van hen spreekt. Er wordt dan automatisch scherpgesteld op de persoon die spreekt. Moderne webcams kunnen automatisch op de persoon scherpstellen. Het is meer voor videogesprekken met één persoon.

Webcam en PTZ-camera: Conference-camera's in vergelijking

Eigenschappen
Kamer
Mensen
Kosten
Entree
Microfoon
Webcam
Kantoor aan huis, kantoor, alleenstaand1 - 2vanaf ongeveer 35 euroUSB type A, B, Cingebouwd
PTZ-camera
Conferentieruimte, vergaderzaal, huddle room> 2 personenvanaf ca. 200 eurogemeenschappelijk: USB type A, RS232, HDMIingebouwd

Welk beeldscherm kan ik gebruiken om een videoconferentie te houden?

Het hart van een videoconferentie is het eindapparaat. PC, laptop, tablet of smartphone - met al deze apparaten kun je een videoconferentie houden. Een smartphone of tablet is voldoende voor privé videogesprekken. Als je op je werk regelmatig online vergadert, heb je een laptop of pc nodig.

Voor professionele videoconferenties in de vergaderruimte heb je een weergaveapparaat nodig, zoals een beamer, display of scherm, zodat je je gesprekspartner duidelijk kunt zien.

Een aparte camera, luidsprekers/koptelefoon en microfoon zijn nodig zodat u uw gesprekspartner optimaal kunt zien en verstaan. Bij veel accessoires is het handiger om deze permanent aan te sluiten op een terminal met meerdere aansluitingen.

Icon Beamer en Display

Beamer of scherm voor de vergaderzaal?

Kun je niet beslissen of je liever een beamer of een beeldscherm gebruikt in de vergaderruimte? We hebben de voor- en nadelen van de respectieve apparaten voor je vergeleken.

Alles-in-één oplossing: De voordelen van videoconferentiesystemen in de vergaderruimte

Fabrikanten hebben zich aangepast aan de voortdurende trend van videoconferencing en hebben systemen van hoge kwaliteit ontwikkeld die alle belangrijke componenten combineren. Deze alles-in-één systemen bieden de perfecte instap in de wereld van videoconferencing. Afhankelijk van de grootte van de ruimte en de opstelling van de stoelen in uw vergaderzaal, zijn slechts enkele accessoires nodig, zoals extra microfoons.

all_in_one_logitech_videokonferenzsystem

Daarom raden we een alles-in-één systeem aan voor videoconferenties

  • In plaats van drie apparaten (luidspreker, microfoon en camera) hoef je er maar één aan te sluiten
  • Snel klaar voor gebruik
  • Goedkoper dan de apparaten afzonderlijk kopen (modellen zijn verkrijgbaar vanaf €499,99)
  • Minder kabelwarboel
  • Discreet en modern in de vergaderruimte