vx-conference-solution

Videoconferentieruimten - op maat gemaakt met perfecte audio- en videotechnologie

Hybride & platformonafhankelijke toegankelijke oplossingen

visunext staat voor eersteklas videoconferentieruimte-oplossingen die een revolutie teweegbrengen in de communicatie en samenwerking binnen bedrijven. Ons doel is om technologie te ontwerpen die mensen verbindt, waar ze ook zijn. Of u nu een kleine vergaderruimte nodig hebt voor creatief brainstormen, een volledig uitgeruste vergaderruimte voor directievergaderingen of een moderne trainingsruimte voor kennisoverdracht - wij hebben de expertise en knowhow om uw visie werkelijkheid te laten worden.

Inhoud
visunext_montage

We plannen niet alleen uw videoconferentieruimten, maar bieden ook de volledige installatie en het onderhoud van de gebruikte systemen. Ons team van technici en planners werkt nauw met u samen om een oplossing te ontwikkelen die aan uw eisen voldoet en uw verwachtingen overtreft.

Elementaire hardwarecomponenten van een videoconferentieruimte

In de zakenwereld van vandaag, waar telewerken en teams op afstand de norm worden, zijn videoconferentiesystemende ruggengraat van bedrijfscommunicatie geworden. Ze maken het mogelijk om face-to-face communicatie en samenwerking in realtime over geografische grenzen heen te onderhouden. Om optimaal gebruik te maken van dit hulpmiddel is het echter cruciaal om de juiste apparatuur te hebben en rekening te houden met verschillende aspecten bij het plannen van een videoconferentieruimte.

Audio: De sleutel tot succesvolle videoconferenties

De geluidskwaliteit in een videoconferentieruimte kan het verschil maken tussen een productieve sessie en een onplezierige ervaring. We presenteren drie veelgebruikte opties voor audio-instellingen in videoconferentieruimten.

uw persoonlijke contactpersoon

"Audio is essentieel en zelfs belangrijker dan video! Ongeacht de grootte van de ruimte en het aantal deelnemers, audiokwaliteit moet altijd voorop staan, omdat duidelijke communicatie de essentie is van elke succesvolle videoconferentie."

Audioconferentiesystemen in vergelijking: Alles-in-één systemen, luidsprekers en plafondmicrofoons

Alles-in-één apparaten
Luidsprekers
Plafond microfoons
Audio kwaliteitIn een zeer beperkte straal voor een klein aantal deelnemers.Serieschakeling van meerdere microfoons mogelijk. Geschikt voor meerdere deelnemers.Hoogste high-end audiokwaliteit inclusief ruisonderdrukking.
ConnectiviteitGeen ingewikkelde bekabeling nodig.Aansluiten via USB- of Ethernet-interface.Maximale stabiliteit bij aansluiting via Ethernet
InstallatieVergelijkbaar eenvoudig, zoals regelmatig plug-and-play.Bekabeling onder tafel. We maken graag verbindingsschetsen voor je of zorgen voor de installatie.Professionele installatie door onze technici.
Omgaan metZeer gebruiksvriendelijk, omdat er maar één apparaat bediend hoeft te worden.Intuïtieve bediening. De microfoon kan echter in de weg zitten op de tafel.Eenvoudige bediening.

Videoconferentiesystemen in vergelijking: Alles-in-één systemen vs. PTZ-camera's

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden als het gaat om videotechnologie. Alles-in-één apparaten zijn eenvoudig op te stellen en te bedienen, maar kunnen beperkt zijn wat betreft beeldkwaliteit en functionaliteit. PTZ-camera's (pan-tilt-zoom) bieden daarentegen meer controle en flexibiliteit, maar vereisen een aparte audio-installatie.

Van resolutie tot zoom: belangrijke kenmerken bij het kiezen van een video-oplossing

Pictogram Gezichtsveld

Hoek

Met een bredere kijkhoek kunnen meer deelnemers worden vastgelegd.

zoom-nobubble

Optische zoom

Hierdoor kun je inzoomen op sprekers of objecten zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit.

videokonfkamera-nobubble

Resolutie

De hoge resolutie zorgt voor een helder en gedetailleerd beeld.

ki-nobubble

AI-technologieën

Het volgen van sprekers en andere AI-functies verhogen de interactiviteit van videoconferenties.

Icoon gloeilamp

Spreker volgen

Het herkennen van en focussen op mensen die aan het woord zijn maakt dynamische communicatie mogelijk.

De juiste keuze: beeldschermtechnologie in videoconferenties

Beeldschermtechnologie speelt een cruciale rol bij de presentatie van en interactie met inhoud tijdens een videoconferentie. Het is van cruciaal belang dat de keuze van hardwarecomponenten voor de videoconferentieruimte is afgestemd op de specifieke eisen en context van de gebruikers. Een goed uitgeruste ruimte moet niet alleen de best mogelijke audio- en videokwaliteit bieden, maar ook gebruiksvriendelijk en ergonomisch gebruik mogelijk maken. Hier volgen enkele vergelijkingspunten.

dualscreen-nobubble-kein-abstand

Dubbel scherm

Maakt gelijktijdige weergave van videofeeds en presentatie-inhoud mogelijk.
zoll-nobubble

Inch maat

De grootte van het scherm moet worden gekozen op basis van het aantal deelnemers en de grootte van de ruimte.
Pictogrammenweergave met zon

Helderheid

Voldoende helderheid zorgt voor een duidelijke zichtbaarheid van de inhoud, zelfs in helder verlichte ruimtes. LED-wanden kunnen een goede oplossing zijn.
videokonferenz-nobubble

Kijkhoek

Een scherm met een brede kijkhoek zorgt ervoor dat de inhoud duidelijk zichtbaar is vanuit verschillende posities in de ruimte.
touch-display-nobubble

Interactiviteit

Een interactief scherm kan nuttig zijn om directe interactie met de gepresenteerde inhoud mogelijk te maken.
hoehenverstellbare-displayhalterung-nobubble

Ergonomische houder

Ergonomische bevestigingen zorgen voor een comfortabele plaatsing om vermoeide ogen en nek te voorkomen.

tisch-hoehe-nobubble

In hoogte verstelbare vergadertafels

Naast vergadertafels moeten ook de hoogte en positie van het scherm verstelbaar zijn, zodat alle deelnemers het scherm kunnen zien.
visunext-dual-screen

Een vergelijking van de belangrijkste softwareoplossingen

Softwareoplossingen voor videoconferentieruimtes maken de planning, uitvoering en opvolging van videoconferenties mogelijk. Ze kunnen functies bieden variërend van video- en audiotransmissie tot schermdeling, integratie van kunstmatige intelligentie en ruimtebeheer. Het kiezen van de juiste software hangt af van veel factoren, waaronder de specifieke vereisten van de gebruikers. De bekendste softwareoplossingen zijn Microsoft Teams, Zoom en Google Meet.

circle-microsoft-teams-logo
circle-zoom
Google ontmoeten
csm_yealink_teams_room_e454f0cbaf

Microsoft Teams

Microsoft Teams biedt een uitgebreide oplossing voor videoconferenties en teamsamenwerking. Het maakt video- en audiogesprekken, tekstchat, bestandsdeling en schermdeling mogelijk en ondersteunt samenwerking in realtime in Microsoft Office-documenten.

Personeel in een vergaderzaal kijkt naar een scherm met een lopende videoconferentie

Zoom

Zoom staat bekend om zijn gebruiksgemak en brede waaier aan functies, waaronder videoconferenties, webinars, scherm delen en interactie. Het biedt ook functies zoals virtuele achtergronden en touch-up filters

google-meet

Google Ontmoeten

Google Meet is onderdeel van Google Workspace (voorheen G Suite) en biedt videovergaderen, scherm delen en integratie met Google Agenda en Gmail. Het staat bekend om zijn eenvoud en efficiëntie

In één oogopslag: Een vergelijking van toonaangevende videoconferentietoepassingen

Functies

Microsoft Teams

Zoom

Google Vergaderen

Aantal deelnemersTot 10.000 deelnemers in Live-evenementmodusTot 50.000 deelnemers met vergunning voor groot evenementTot 1.000 deelnemers
BedieningGebruiksvriendelijk, met een groot aantal functiesGebruiksvriendelijk met eenvoudige set-upZeer eenvoudig en intuïtief, minder functies
ConnectiviteitSterke connectiviteit, ondersteunt veel apparatenSterke connectiviteit, ondersteunt veel apparatenGoede connectiviteit, het beste met Google-apparaten
PrivacySterke controles en nalevingsfunctiesSterk, enkele problemen in het verledenGeavanceerde beveiligingsfuncties
InteractiviteitSterke interactiviteit, met whiteboards en live reactiesInteractief, met polls en interactieve whiteboardsBeperkte interactiviteit, voornamelijk via chat
AI-integratieAI-integratie voor automatische transcriptie en vertalingTranscriptie, vertaalde ondertitelingAI-integratie voor ruisonderdrukking en ondertiteling
Beheer van kamersGeavanceerde zaalbeheerfuncties met teamkamersEenvoudig ruimtebeheer zoals "Breakout RoomsEenvoudig ruimtebeheer
OndersteuningUitgebreide 24/7 ondersteuning via telefoon en internetUitgebreide 24/7 live ondersteuning voor bedrijvenBeperkte ondersteuning voor gratis accounts
ApparaatbeheerGeavanceerde functies voor apparaatbeheer, zoals externe toegang en configuratieBasis apparaatbeheerBeperkte functies voor apparaatbeheer

(BYOD) Bring-Your-Own-Device vs. (MTR) kameroplossingen

Een BYOD-aanpak is voordelig in een klein bedrijf dat waarde hecht aan flexibiliteit en kosten wil besparen. In dit geval kan een oplossing zoals Barco ClickShare worden gebruikt, waarmee werknemers hun eigen apparaten kunnen aansluiten en het scherm kunnen delen met anderen. Hiervoor is geen speciale apparatuur nodig, behalve de persoonlijke apparaten van het personeel en een scherm of projector voor het delen van het scherm.

In een BYOD-installatie die we aan het plannen zijn, is het mogelijk om toegang te krijgen tot de bestaande hardware voor videoconferenties met wisselende notebooks.

(MTR) Rooms oplossingen zijn geschikt voor bedrijven die hogere eisen stellen aan de kwaliteit en veiligheid van videoconferencing. Room-oplossingen kunnen worden gecombineerd met gespecialiseerde hardware zoals professionele camera's, microfoons en beeldschermen om een hoogwaardige vergaderervaring te garanderen. Voorbeelden van dergelijke hardware zijn een Microsoft Surface Hub 2S voor interactie en samenwerking, een Poly Studio X30 camera voor high-definition video en een Shure MXA920 plafondmicrofoon voor hoogwaardige audio.

clickshare-button-klick
how-to-integrate-microsoft-teams-rooms-with-other-conference-room-technology

Voor- en nadelen op een rij: Bring Your Own Device (BYOD) vs. (MTR) oplossingen voor kamers

BYOD
Oplossingen voor kamers
Flexibiliteit Medewerkers kunnen hun eigen apparaten gebruiken en direct starten.De computer om de VC software te starten is geïntegreerd in de ruimte en klaar om te gebruiken.
GebruiksgemakMedewerkers zijn vertrouwd met hun eigen apparaten en kunnen zo gemakkelijk inhoud delen.De conferentie is onmiddellijk klaar. Hardware- en softwareproblemen worden tot een minimum beperkt.
KostenMedewerkers brengen hun bestaande apparaten mee.Er is speciale hardware nodig die eerst moet worden aangeschaft.
BeveiligingPersoonlijke apparaten zijn meestal minder goed beveiligd.Hoge gegevensbeveiliging omdat bedrijfshardware en -software worden gebruikt.
CompatibiliteitKan een probleem zijn als verschillende apparaten en besturingssystemen worden gebruikt.Hoog, aangezien alle gebruikte apparaten en software compatibel zijn.

Geen twee kamers zijn hetzelfde - Waar moet je op letten?

Het ontwerpen van een videoconferentieruimte is een complexe taak waarbij rekening moet worden gehouden met verschillende aspecten. Geen enkele ruimte is hetzelfde en elke configuratie moet voldoen aan de specifieke behoeften en eisen van de organisatie. Hier volgen enkele van de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerpen van een videoconferentieruimte:

Icoon gloeilamp

Licht

Verlichting is belangrijk voor videoconferenties omdat ongunstig licht het zicht kan beïnvloeden. Een mix van natuurlijk en kunstlicht, zorgvuldig geplaatst om schaduwen en verblinding te verminderen, is ideaal.
Icoon luidspreker

Akoestiek

De akoestiek van een ruimte, beïnvloed door harde en zachte oppervlakken, beïnvloedt de hoorbaarheid. Akoestische aanpassingen zoals tapijten, gordijnen en speciale panelen kunnen dit helpen verbeteren.
tisch-hoehe-nobubble

Ergonomie

Ergonomie in videoconferentieruimtes omvat de juiste plaatsing van de tafel en het beeldscherm, evenals de juiste ondersteuning van de stoel om het comfort en de efficiëntie van de deelnemers te garanderen.
mehrere-kabel-nobubble

Bedradingsopties

Doordachte planning van de bekabeling is essentieel om rommel te voorkomen en effectieve functionaliteit van alle apparatuur in een videoconferentieruimte te garanderen.
uebertragungsqualitaet-nobubble

WLAN vs. bekabelde netwerkverbinding

Hoewel WLAN flexibiliteit en esthetiek biedt, biedt een bekabelde verbinding meestal meer stabiliteit en snelheid. De grootte van de ruimte, het aantal gebruikers en het type apparaat zijn doorslaggevend bij de keuze.
videokonferenz-nobubble

Opstelling van tafel, display en zitplaatsen

De opstelling van het meubilair heeft een aanzienlijke invloed op het gebruik van de ruimte. De tafel en stoelen moeten zo geplaatst worden dat de deelnemers comfortabel kunnen zitten en goed zicht hebben op het beeldscherm en de camera, die op ooghoogte en voor iedereen zichtbaar moeten zijn.
people-nobubble

Afmeting

De grootte en vorm van de ruimte beïnvloeden hoe goed deelnemers worden waargenomen en hoeveel mensen er kunnen zitten. In kleine ruimtes kan het zicht van de camera beperkt zijn, terwijl in grote ruimtes extra camera's en microfoons nodig kunnen zijn.

Het ontwerpen van een videoconferentieruimte is een taak die zorgvuldige planning en overweging van verschillende factoren vereist. Hoewel de specifieke vereisten van ruimte tot ruimte verschillen, zijn verlichting, akoestiek, afmetingen, meubelopstelling, ergonomie en netwerkconnectiviteit allemaal belangrijke aspecten waar in elke ruimte rekening mee moet worden gehouden. Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften en vereisten van het bedrijf en waar nodig professioneel advies in te winnen!

Het aantal deelnemers bepaalt de technologie

Het aantal deelnemers in een videoconferentieruimte heeft een grote invloed op de benodigde technologie en apparatuur. Een kleine ruimte voor zes personen zal niet dezelfde technische infrastructuur vereisen als een grote ruimte voor 18 of meer deelnemers. Hieronder laten we zien hoe de vereisten voor videoconferentietechnologie variëren met het aantal deelnemers.

Best practice voor videoconferentieruimten tot 6 deelnemers

jabra-panacast-50-grey-komprimiert

Een kleine vergaderzaal voor maximaal 6 deelnemers kan vaak volstaan met minder complexe technische apparatuur. Een enkele, centraal geplaatste tafelmicrofoon kan voldoende zijn om iedereen in de ruimte vast te leggen. Ook een enkele camera, mogelijk met een groothoek- of fisheye-lens, kan voldoende zijn om alle deelnemers vast te leggen. De beeldschermvereisten zijn afhankelijk van het soort conferentie, een enkel interactief scherm kan voldoende zijn. Qua connectiviteit kan een eenvoudige WLAN-verbinding met voldoende bandbreedte voldoende zijn.

Videoconferentie-apparatuur voor ruimtes met maximaal 6 deelnemers

Goed ★★★
Beter ★★★★
Best ★★★★★
Microfoons Alles-in-één videoconferentie-unit
Eén centrale tafelmicrofoon
Meerdere tafelmicrofoons
Camera'sAlles-in-één videoconferentie-eenheidEén camera
of PTZ camera
Enkele camera of PTZ camera
BeeldschermenEnkel scherm Enkel scherm
Interactieve videoconferentie weergave
ConnectiviteitWLAN-verbindingAansluiting via kabelBekabelde verbinding met speciaal netwerk

Best practice voor videoconferentieruimten tot 18 deelnemers

03-Großer Konferenzraum

Een middelgrote vergaderruimte voor maximaal 18 deelnemers stelt hogere eisen aan de technologie. Hier zijn meerdere microfoons nodig om ervoor te zorgen dat iedereen in de ruimte duidelijk te horen is. Dit kunnen tafelmicrofoons, plafondmicrofoons of zelfs body- of lavaliermicrofoons voor individuele sprekers zijn. Meerdere camera's of een pan-tilt-zoom (PTZ ) camera kan nodig zijn om alle deelnemers vast te leggen. Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers de gepresenteerde informatie duidelijk kunnen zien, zijn meerdere schermen of een projector handig.

Optimale apparatuur voor videoconferentieruimten voor maximaal 18 deelnemers

Goed ★★★
Beter ★★★★
Best ★★★★★
MicrofoonsTafel microfoonsMeerdere tafelmicrofoons of plafondmicrofoons gecombineerdMeerdere strategisch geplaatste microfoons gecombineerd met body- of lavaliermicrofoons
Camera'sEnkele camera (groothoek of fisheye lens)Meerdere camera's of een PTZ cameraHoge kwaliteit PTZ camera
BeeldschermenEnkel schermOplossingen met twee schermenInteractieve schermoplossingen met twee schermen
ConnectiviteitWLAN-verbinding als de bandbreedte voldoende isBekabelde verbinding voor grotere gegevensuitwisselingBekabelde verbinding voor grotere gegevensuitwisseling

Beste werkwijze voor videoconferentieruimten met 18 of meer deelnemers

conference_room_gross

In een grote vergaderzaal worden de eisen aan de technologie nog hoger. Er kunnen meerdere, strategisch geplaatste microfoons worden gebruikt om ervoor te zorgen dat iedereen duidelijk wordt gehoord. Op dezelfde manier kunnen meerdere camera's of een PTZ-camera van hoge kwaliteit worden geplaatst om alle deelnemers vast te leggen, en meerdere grote schermen of projectoren zorgen ervoor dat alle deelnemers de inhoud kunnen zien die wordt gepresenteerd. Voor connectiviteit is een bekabelde verbinding de beste optie voor een betrouwbare verbinding van hoge kwaliteit

Overzicht productaanbevelingen voor ruimtes met meer dan 18 deelnemers

Goed ★★★
Beter ★★★★
Best ★★★★★
MicrofoonsMeerdere hoogwaardige tafelmicrofoons
Meerdere professionele plafond microfoonsMeerdere plafondmicrofoons gecombineerd met body- of lavaliermicrofoons
Camera'sMeerdere camera's of een PTZ camera Meerdere professionele PTZ camera'sProfessionele PTZ camera's met speaker tracking
BeeldschermenMeerdere professionele videoconferentieschermenMeerdere interactieve videoconferentieschermenGroot formaat LED-wand
ConnectiviteitBekabelde verbinding met speciaal netwerkBekabelde verbinding met meerdere speciale netwerkenBekabelde verbinding met meerdere speciale netwerken en WLAN-back-up

Heb je vragen over het opzetten van een videoconferentieruimte?

uw persoonlijke contactpersoon

We geven je graag persoonlijk advies per telefoon of e-mail. Profiteer van onze professionele adviesdienst!

E-mail contactTel.: 0541 76 83 30

Onze experts adviseren je over alle kanalen en geven je onmiddellijk antwoord op je vragen. Stuur ons een bericht: