drahtlos-praesentieren-header

De toekomst van de vergadering: Efficiënt draadloos presenteren

Ontdek samen met ons de mogelijkheden van efficiënte draadloze presentaties en beleef vergaderingen als nooit tevoren.

Vandaag richten we ons op innovatieve oplossingen voor uw conferentie-ervaring. Dankzij draadloze presentatietechnologieën heb je niet langer te maken met omslachtige HDMI-kabels. In plaats daarvan zorgt het voor een naadloze en vertragingsvrije verbinding met het scherm, de projector en de rest van de apparatuur in de vergaderruimte. Hierdoor bespaart u kostbare tijd tijdens uw vergaderingen en kunt u zich volledig concentreren op de inhoud. Ervaar samen met ons de toekomst van conferentietechnologie!

Inhoud
visunext_montage

We plannen niet alleen uw draadloze presentatieapparatuur, maar bieden ook de volledige installatie en het onderhoud van de gebruikte systemen. Ons team van technici en planners werkt nauw met u samen om een oplossing te ontwikkelen die aan uw eisen voldoet en uw verwachtingen overtreft.

Voordelen van draadloze presentatiesystemen

Draadloze presentatiesystemen bieden een aantal voordelen ten opzichte van bekabelde verbindingen. Ze maken niet alleen HDMI-kabels overbodig, maar bevorderen ook de samenwerking tussen teams door de functionaliteit voor meerdere gebruikers, bieden interactieve touchback-functies en zorgen voor een flexibele en soepele integratie in je bestaande infrastructuur door platformonafhankelijkheid en BYOD- of BYOM-functionaliteit.

dongle-neutral-nobubble

Draadloze verbindingen

Nooit meer vervelende HDMI-kabels leggen. Dankzij geavanceerde draadloze technologie behoort het leggen van HDMI-kabels tot het verleden. Deze oplossing bespaart niet alleen veel tijd tijdens het installeren, maar verbetert ook de esthetiek van je vergaderruimte. Een schone, draadloze ruimte maakt altijd een professionele indruk.

people-nobubble

Multi-user functionaliteit

Dankzij de multi-user functionaliteit kunnen meerdere mensen tegelijkertijd draadloos verbinding maken met het presentatiesysteem. Met één druk op de knop kunnen ze dan hun inhoud gelijktijdig delen in gesplitst scherm of achter elkaar in volledig scherm. Dit bevordert teamwerk en verhoogt de efficiëntie van vergaderingen, omdat er geen HDMI-kabel hoeft te worden doorgegeven en het verloop van de vergadering niet wordt verstoord.

touch-nobubble

Functie Terug aanraken

Sommige draadloze presentatiesystemen bieden een geïntegreerde touch-back functie voor interactieve schermen. Dit betekent dat de aanraakbediening wordt overgebracht van het interactieve scherm naar de laptop van de presentator. Hierdoor is directe interactie met de presentatie mogelijk en kan de inhoud eenvoudig vanaf het scherm worden bediend.

videokonferenz-nobubble

Centraal videoconferentiesysteem (BYOM)

Draadloze presentatiesystemen met Bring Your Own Meeting-functionaliteit zorgen ervoor dat je draadloos verbinding kunt maken met en toegang hebt tot het videoconferentiesysteem en beeldscherm in de vergaderruimte alsof ze rechtstreeks op je laptop zijn aangesloten. Gebruik gewoon je favoriete videoconferentietool zoals Zoom, Microsoft Teams of Google Meet en maak gebruik van de camera, luidsprekers en display in de vergaderruimte zonder extra kabelverbinding.

ptz-kamera-nobubble

Platformonafhankelijk

Draadloze presentatiesystemen zijn meestal platformonafhankelijk en compatibel met een groot aantal besturingssystemen. Dit zorgt voor een soepele integratie in je bestaande IT-infrastructuur en voorkomt mogelijke softwareconflicten, vooral als je gasten ook willen presenteren. Sommige softwarematige oplossingen zoals Apple Airplay kunnen echter alleen gebruikt worden door bepaalde apparaten.

Eenvoudig en snel presenteren met één druk op de knop met BYOD-apparaten

In het algemeen kan een onderscheid worden gemaakt tussen twee verbindingsopties: Enerzijds de verbinding via een dongle die op de laptop wordt aangesloten. Anderzijds de verbinding via een softwaretool waarvoor geen extra dongle nodig is. Beide varianten hebben hun respectieve voordelen. Sommige presentatiesystemen ondersteunen zowel verbinding via een dongle als via software.

barco-header-banner-1200x800-2022-w47

Aansluiten via dongle / knop

Met innovatieve dongle-oplossingen zoals Barco Clickshare, BenQ Instashow en Kindermann Klick & Show is presenteren kinderspel. Sluit gewoon de dongle aan op uw apparaat en druk op de knop om uw inhoud draadloos te delen. Deze "plug & play" benadering maakt onmiddellijke verbinding mogelijk, wat het gebruiksgemak en de efficiëntie van uw vergaderingen verhoogt.

kachel_produkte_privatkunden

Verbinding maken via software

Voor degenen die de voorkeur geven aan een softwarematige oplossing bieden sommige presentatiesystemen compatibiliteit met populaire technologieën zoals Airplay, Miracast en Chromecast. Deze opties bieden niet alleen een grote flexibiliteit bij de keuze van apparaten, maar ook een naadloze integratie in bestaande netwerken. Dit betekent dat je altijd de beste oplossing voor je specifieke eisen kunt kiezen.

Dongle-gebonden oplossingsvoorbeelden

Ontdek de verscheidenheid aan dongle-gebaseerde oplossingen voor geoptimaliseerde presentaties en conferentie-ervaringen. Presentatiesystemen op basis van dongels worden gekenmerkt door hun intuïtieve gebruiksvriendelijkheid.

clickshare-button-tray

Barco ClickShare

Maximaliseer uw presentatie- en conferentie-ervaringen met de Barco ClickShare-serie: intuïtieve bediening ontmoet naadloze connectiviteit, ondersteund door krachtige app-integratie. Een echt hulpmiddel met toegevoegde waarde voor effectieve communicatie en samenwerking.

De Barco ClickShare serie is de eerste keuze als het gaat om eenvoudige en intuïtieve presentaties. Met de ClickShare knop of via de app kun je eenvoudig je scherm spiegelen op het scherm of display in de vergaderruimte. Zo kunnen alle deelnemers uw inhoud live zien. Ook uw gasten kunnen zonder enige moeite presenteren op het scherm of de projector in uw vergader- of conferentieruimte.

clickshare-zwei-buttons
clickshare-button-macbook

Met de ClickShare Conference Series van Barco is connectiviteit van het grootste belang! Want de ClickShare Conferencing Button maakt draadloos verbinding met bestaande vergadercamera's, soundbars, microfoons en uw videoconferentietools zoals Zoom of Microsoft Teams. U kunt dus uw laptop meenemen naar een vergaderzaal en een videoconferentie starten met de bestaande hardware.

De volledige functionaliteit van Barco kan worden bereikt in combinatie met de Barco App. Deze wordt geïnstalleerd op de laptop en biedt op de achtergrond alle functies om volledig gebruik te maken van de Barco ClickShare systemen. De app is ook beschikbaar voor mobiele apparaten en maakt het mogelijk om content rechtstreeks vanaf de smartphone of tablet te delen.

BenQ Instashow in de vergadering

BenQ InstaShow

Ervaar een draadloze presentatieoplossing die gemak, hoge compatibiliteit en veilige gegevensoverdracht combineert metBenQ InstaShow - een eenvoudig plug-and-play systeem dat de productiviteit verhoogt en de bedrijfskosten minimaliseert.

BenQ InstaShow is ook een draadloze presentatieoplossing voor conferentie- en vergaderruimtes. InstaShow maakt een eenvoudige en snelle verbinding mogelijk tussen een apparaat en een scherm zonder dat er extra software of stuurprogramma's nodig zijn. Met eenvoudige plug-and-play kan een presentatie binnen enkele seconden worden gestart.

BenQ Instashow
BenQ Instashow

Technisch gezien biedt InstaShow een hoge compatibiliteit door verschillende videoformaten en resoluties te ondersteunen, waaronder 4K. De gegevensoverdracht is veilig versleuteld, wat vooral belangrijk is in bedrijfskritische omgevingen.

Een echte toegevoegde waarde is de tijdsbesparing en flexibiliteit tijdens vergaderingen, waardoor de productiviteit toeneemt. Daarnaast is de oplossing zeer onderhoudsarm, wat zich vertaalt in lagere operationele kosten op de lange termijn.

kindermann-klick-and-show-uebersicht

Kindermann Klick & Show

Optimaliseer je vergaderingen met de Klick & Show apparaten van Kindermann: een alles-in-één BYOD-systeem voor draadloze presentaties dat flexibiliteit, efficiëntie en interactieve tools combineert in één apparaat. Ideaal voor moderne bedrijven die de hoogste eisen stellen aan connectiviteit en gebruiksgemak.

Met de Klick & Show K-WM serie biedt Kindermann een veelzijdige BYOD-oplossing voor draadloze presentaties. Het apparaat ondersteunt alle gangbare besturingssystemen en maakt naast connectiviteit via knoppen ook verbinding via AirPlay, Miracast en Chromecast mogelijk. Met twee netwerkinterfaces is het ideaal voor bedrijven met aparte netwerken voor werknemers en gasten.

9s7a7658-web-1-768x457
touchback-funktion-768x518

De Click & Show kan meer dan 30 apparaten tegelijk aansluiten en biedt een speciale moderatormodus voor efficiënte vergaderingen. Extra functies zoals een geïntegreerd whiteboard en annotatietools bevorderen de interactiviteit. De overdracht is in Full HD met lage latency. Splitscreen met 4K ondersteuning en eenvoudige firmware upgrades zijn verdere hoogtepunten.

Voor draadloze videoconferenties wordt de Klick & Show K-FX serie gebruikt. Met de BYOM-oplossing kunnen USB-videosoundbars, camera's en speakerphones die beschikbaar zijn in de ruimte gewoon draadloos worden gebruikt met de eigen notebook. Deelname aan de vergadering vindt plaats met de eigen notebook en het eigen UCC account, via Teams, Zoom, Webex, Google of een andere provider.

Voorbeelden van dongelloze oplossingen

Ontdek de mogelijkheden van softwarematige presentatiesystemen. Deze systemen hebben geen dongle nodig en bieden vaak veel extrabeheeropties om je vergaderruimtes intelligent te beheren.

Airtame Dongle

Airtame

Verhoog de efficiëntie van uw conferenties met Airtame: een hybride ervaring die 4K-schermdeling, eenvoudig apparaatbeheer en robuuste beveiligingsfuncties combineert in één compacte hub.

Ervaar een naadloze, hybride vergaderervaring met schermdeling en digital signage in 4K-kwaliteit met de Airtame. De Airtame Hub is krachtig genoeg om videoconferenties te regelen en uw laptop te ontlasten. Ingebouwde Power over Ethernet en veilige vergrendeling zorgen ervoor dat je AV-apparatuur altijd klaar en veilig is. De Airtame Rooms software maakt het mogelijk om eenvoudig schermen te delen en ondersteunt verschillende diensten zoals Microsoft Teams en Zoom.

office3-1024x667
solutions-box-1

Met slechts één klik kunnen alle deelnemers in de vergaderruimtehun scherm delen zonder in te bellen op de videoconferentie. Beheer alle apparaten centraal via de Airtame Cloud en profiteer van gebruiksvriendelijk en veilig beheer. Zo optimaliseert u de samenwerking en productiviteit in uw vergaderruimtes.

Apple TV

Apple TV met AirPlay

Integreer Apple TV in je vergaderruimte voor eenvoudig, naadloos delen van materiaal via AirPlay - ideaal voor Apple gebruikers die waarde hechten aan eenvoud en directe beschikbaarheid

Een Apple TV in de vergaderruimte biedt een eenvoudige manier om snelmateriaal op het beeldscherm of het scherm te delen via AirPlay. Airplay is standaard ingebouwd in alle iOS-, macOS- en iPadOS-apparaten. Je kunt dus op elk moment met een paar klikken inhoud delen vanaf je MacBook, iPad of iPhone. AirPlay is geschikt voor het BYOD-concept, maar maakt geen draadloze videoconferenties of touch-back mogelijk.

apple-tv-4k-hero-221018_big.jpg.large
apple-tv-sideboard

Het voordeel van AirPlay is dat het direct beschikbaar is op een groot aantal apparaten, zonder extra software of knoppen. Windows- of Android-apparaten kunnen echter geen verbinding maken met Apple TV via AirPlay en kunnen dus geen inhoud streamen via Apple TV.

ezcaststick2

Miracast met EZCast Pro Dongle II

Maximaliseer je presentatiemogelijkheden met de EZCast Pro Dongle II, die Miracast, Apple AirPlay en Google Cast combineert - een veelzijdige oplossing voor Windows-, Mac-, iOS- en Android-gebruikers die eenvoudig hun scherm willen delen.

De EZCast Pro Dongle II maakt gebruik van onder andere Wi-Fi gecertificeerde Miracast technologie, zodat je niet beperkt bent tot specifieke applicaties of het streamen van specifieke content. Je kunt alles van je Windows- of Android-apparaat met Miracast weergeven op een beeldscherm of projector. De adapter is ook gecertificeerd voor Apple AirPlay en Google Cast en ondersteunt het streamen vanaf vier apparaten tegelijk naar een beeldscherm of projector.


procasting
ezcastprostick

Hierdoor kun je je content direct delen vanaf verschillende apparaten zonder extra software of knoppen. De EZCast Pro Stick II ondersteunt 4K resoluties tot 3.840 x 2.160 pixels.

wolfvison-cynap-uebersicht

WolfVision Cynap

Vertrouw op WolfVision Cynap voor een draadloze presentatie- en vergaderervaring die meerdere besturingssystemen en toepassingsgebieden dekt. Gebruiksgemak ontmoet uitgebreide functionaliteit.

WolfVision Cynap is een alles-in-één oplossing voor draadloze presentaties, webconferencing en samenwerking. Het ondersteunt verschillende besturingssystemen, waaronder iOS, Android, Windows, macOS en Chrome OS voor naadloze schermdeling. Cynap vereist geen extra software, apps of dongles. Het apparaat is ideaal voor een breed scala aan gebruiksscenario's, van onderwijsinstellingen tot professionele vergaderruimtes.

1552-byom
871-byod-session4

Cynap maakt het mogelijk om inhoud te delen in videoconferenties door mensen die niet zelf deelnemen aan de conferentie. Bestanden kunnen direct vanaf netwerkstations of de cloud worden gedeeld. Met functies als AirPlay, Miracast en Chromecast biedt het apparaat robuuste en flexibele schermdeling. Daarnaast heeft het een HDMI-ingang voor speciale toepassingen.

De vSolution software maakt ook eenvoudig beheer van meerdere systemen op afstand mogelijk. Al met al biedt Cynap een krachtige, collaboratieve werkervaring die je productiviteit verhoogt.

BYOD vs BYOM vs MTR - welke technische apparatuur is de juiste?

Lees meer over de evolutie van vergadertechnologieën: van BYOD voor eenvoudige, draadloze presentaties tot volledig geïntegreerde Microsoft Teams Rooms - een overzicht van drie concepten die de flexibiliteit en efficiëntie van uw vergaderingen kunnen verhogen.

Ontdek in onze gids hoe u uw vergaderruimten klaarmaakt voor videoconferenties.

meetingraum-visunext

Breng je eigen apparaat mee (BYOD)

Met Bring Your Own Device ligt de nadruk op draadloze presentaties. Werknemers gebruiken de laptops in de vergaderruimte die ze toch al op hun werkplek gebruiken.

Op deze manier heeft elke deelnemer op elk moment toegang tot zijn of haar bestanden en kan deze direct met anderen delen. In het kader van het BYOD-concept is het niet nodig om een aparte pc in de vergaderruimte te installeren om presentaties te kunnen geven. Sommige BYOD presentatiesystemen zijn uitgerust met touch-back functionaliteit. Dit betekent dat je je laptop kunt bedienen met touchgebaren op je interactieve display in de vergaderruimte. Videoconferencing is echter niet mogelijk in het kader van BYOD.

Dit is waar het bij Bring Your Own Device allemaal om draait:

pc-mac-nobubble

Persoonlijke laptop met alle bekende programma's en bestanden.

wireless-nobubble

Geschikt voor draadloze presentaties.

dongle-neutral-nobubble

Intuïtief gebruik voor personeel en gasten.

touch-nobubble

Touch-back functie voor intuïtief werken.

microsoft-surface-anwendung-3

Breng je eigen vergadering (BYOM)

Bring Your Own Meeting gaat een stap verder dan BYOD en maakt draadloze videoconferentie mogelijk. Het BYOM-concept gaat over de mogelijkheid om de videoconferentie- of vergadersoftware van je keuze te gebruiken in een vergaderruimte.

Aangezien u in uw dagelijkse professionele leven gebruik moet maken van verschillende videoconferentietools, bijvoorbeeld voor interne hybride vergaderingen of conferenties met externe mensen, is het BYOM-concept de meest flexibele manier om op elk moment probleemloos videovergaderingen te houden. U brengt de vergadering in de vergaderruimte op uw eigen laptop, maar bent niet afhankelijk van de geïntegreerde webcam en microfoon.

microsoft-teams-rooms-visunext

In plaats daarvan gebruik je apparatuur zoals videoconferentiecamera's, microfoons, luidsprekers en displaymedia zoals beeldschermen of projectoren die al in de vergaderruimte zijn geïnstalleerd. Hiervoor wordt alle vergaderapparatuur aangesloten op de basisunit van het presentatiesysteem.

Wanneer je nu draadloos verbinding maakt met het presentatiesysteem, maakt je laptop verbinding met de aangesloten apparaten alsof ze rechtstreeks op de laptop zijn aangesloten.

Breng uw eigen vergadering: Criteria voor effectieve videoconferentiesystemen:

software-nobubble

Persoonlijke laptop met de gewenste VC-software.

videokonfkamera-nobubble

Draadloze videoconferentie met de conferentieapparatuur in de ruimte.

dualscreen-nobubble

Bespreek inhoud samen in split-screen modus.

Flexibiliteit van de pictogrammen

Interoperabiliteit met gangbare videoconferentietools.

dual_screen_teams_rooms_content_layout

Microsoft Teams-ruimte (MTR)

Microsoft Teams Rooms is een fysieke vergaderruimte uitgerustmet AV-hardware die specifiek gecertificeerd isvoor Microsoft Teams. Deze hardware omvat schermen, luidsprekers, camera's en microfoons en is geschikt voor ruimtes van elk formaat, van kleine vergaderruimtes tot grote conferentiezalen.

Microsoft Teams Rooms is naadloos geïntegreerd in het Microsoft ecosysteemen biedt eenconsistente en gebruiksvriendelijke vergaderervaring. Dit maakt Microsoft Teams Rooms een betrouwbare oplossing voor volledig geïntegreerde vergaderruimtes.

Kom meer te weten over Microsoft Teams Rooms in onze uitgebreide gids.

De voordelen van Microsoft Teams Rooms:

check-nobubble

Vergaderruimte met gecertificeerde, gecoördineerde hardware.

persoenliches-gespraech-nobubble

Samenwerkingsvergaderingen vanaf elke locatie.

time-nobubble

Aanpasbaar aan kamergroottes en groeiende behoeften.

kalender-nobubble

Gemakkelijk vergaderingen organiseren, eraan deelnemen en er actief aan deelnemen.

Wij ondersteunen u bij het plannen en installeren van uw presentatiesysteem!

konstantin_knaub-neu

Wil je een vergaderzaal uitrusten met moderne AV-technologie? Profiteer van onze professionele advies- en installatieservice!

E-mail contactTel.: 022158834 5

Onze experts adviseren je over alle kanalen en geven je onmiddellijk antwoord op je vragen. Stuur ons een bericht: