Signaalbeheerapparatuur kopen voor vergaderzaal en thuisbioscoop

Om uw keuze te vergemakkelijken, hebben wij de belangrijkste criteria en informatie over hoogwaardige signaaloverdracht verzameld. Zo weet u wat belangrijk is voordat u koopt!

Inhoud

Kabels en adapters voor elke toepassing

Heeft u een goede verbinding met uw beamer, pc of hifi-apparatuur? Zo niet, dan hebben wij voor u geschikte kabels en adapters om de prestaties van uw apparaten ten volle te benutten.

Als componenten in uw systeem niet op elkaar passen, kunnen geschikte adapters helpen om uw apparaten aan te sluiten. Wij hebben een groot assortiment adapters voor verschillende interfaces.

Betrouwbare aansluitingen op Beamer, beeldschermen of monitoren zijn gegarandeerd. Natuurlijk adviseren onze contactpersonen u ook graag persoonlijk bij uw aankoop! Ontdek nu hoogwaardige kabels en adapters voor thuisbioscoop, vergaderruimte of thuiskantoor.

HDMI-kabels: alles wat u moet weten voordat u ze koopt

De HDMI-kabel is het populairste en bekendste type kabel onder de multimediakabels. Naast het aansluiten van verschillende apparaten wordt hij gebruikt om digitale audio- en videosignalen door te geven. De meeste moderne laptops en tablets hebben een HDMI-aansluiting. Ze bieden een handige manier om uw apparaten aan te sluiten op een beeldscherm of monitor. Wanneer u HDMI-kabels gebruikt, zijn er geen extra kabels (bijvoorbeeld aparte audiokabels) nodig.

Bij het kopen van een HDMI-kabel moet u rekening houden met deze 4 criteria:

1. HDMI kabelaanduidingen

Maximale datasnelheid
Maximale beeldresolutie
Framesnelheid
HDMI 1.0
HDMI-standaard
4,95 GBit/s1080p60 Hertz
HDMI 1.4
HDMI Hoge Snelheid
Type A en C: 10,2 Gigabit2160p120 Hertz
HDMI 2.0
HDMI High Speed Premium
2160p, 60 Hertz2160p, 60 hertz120 Hertz
HDMI 2.1
HDMI Ultra Hoge Snelheid
Type A, C en D: 38 Gigabit4320p, 60 hertz120 Hertz
4k
hdr-signal
fullhd
3d-signal
dolby
dts

2. De belangrijkste HDMI-connectortypes en waarvoor ze worden gebruikt

3. Kabelafscherming voor de best mogelijke geluids- en beeldkwaliteit

Goed afgeschermde HDMI-kabels zijn ongevoelig voor externe elektrische en magnetische velden. Dit betekent dat u de best mogelijke geluids- en beeldkwaliteit behoudt. In de regel geldt: hoe meer lagen mantel een kabel heeft, hoe beter hij beschermd is.

4. HDMI-kabel lengte

Kabellengtes van 1 tot 10 meter zijn gebruikelijk. Als de HDMI-kabel te lang is, moet worden opgemerkt dat de signaalsterkte afneemt naarmate de demping toeneemt. Bij kabellengtes van meer dan 10 meter moet een HDMI-versterker/repeater of hybride glasvezelkabel worden gebruikt om het signaal te versterken. Met behulp van een verbindingsstandaard HDBaseT kunt u HDMI-signalen over een afstand tot 100 meter doorgeven.

Onze tip

HDMI werkt ook zonder kabels. Met een bijbehorend draadloos HDMI-systeem kunt u high-definition content draadloos verzenden. Als uw beamer of monitor is uitgerust met een oudere DVI-aansluiting, kunt u een HDMI-adapter gebruiken om een verbinding via een HDMI-kabel tot stand te brengen.

DisplayPort-kabel: wat is het?

DisplayPort is vergelijkbaar met de HDMI-interface en behoort tot de digitale transmissiestandaard voor beeld en geluid. Terwijl HDMI voorziet in de aansluiting van multimedia- en home-entertainmentapparaten, wordt de DisplayPort voornamelijk gebruikt voor de overdracht van een computer of notebook naar een monitor. Een groot voordeel van de DisplayPort-technologie is dat grote hoeveelheden gegevens in een kleine ruimte kunnen worden overgebracht. Dit maakt ze ideaal voor ruimtebesparende integratie in kleinere elektronische apparaten zoals tablets, notebooks en computers.

Een DisplayPort-connector bestaat in twee versies:

displayport

DisplayPort

De DisplayPort is een universele en licentievrije verbindingsnorm voor de overdracht van digitale beeld- en geluidssignalen.
mini-displayport

Mini DisplayPort

De Mini DisplayPort biedt dezelfde functies als de standaardversie, maar heeft geen vergrendelingsmechanisme. Het compacte formaat bespaart ruimte op het eindapparaat.

Onze tip

Heeft uw pc een DVI- of HDMI-interface maar geen DisplayPort-uitgang? Geen probleem: om verschillende aansluitingen aan te passen aan DisplayPort, hebben we geschikte DisplayPort-adapters voor je.

DisplayPort vs. HDMI: Wat zijn de verschillen?

Iedereen die ooit zijn computer op een monitor heeft aangesloten, zal zich hebben afgevraagd welke interface het meest geschikt is om deze twee apparaten met elkaar te verbinden. Naast HDMI-aansluitingen hebben veel apparaten ook DisplayPort-aansluitingen. Maar welke aansluiting is beter, DisplayPort of HDMI?

DisplayPort
HDMI
Mechanisch slotheeft een extra veiligheidspal-
Kabellengtetot 15 meter tot 50 meter (meer dan 10 meter versterker vereist)
Kleurdiepte30 bits per pixel48 bits per pixel
Netwerkaansluiting-Ethernet gegevensoverdracht
Daisy-chainsmeerdere monitoren in serie aansluiten-
Compatibiliteitcompatibel met VGA en USB-C-
Synchronisatieprogramma'sNVIDIA G-Sync & AMD's FreesyncAMD's Freesync
Overdracht van invoeropdrachten-Overdracht van besturingscommando's via HDMI-CEC
Audio Return Channel (ARC)-wordt ondersteund

Toepassingsgebieden van DisplayPort en HDMI

displayport

DisplayPort

De verbinding via DisplayPort wordt steeds vaker gebruikt in de computertechnologie. Hij is geschikt voor de overdracht van grote hoeveelheden gegevens, zoals videowalls en LED-walls. Met extra bescherming door een mechanische vergrendeling is de DisplayPort-aansluiting ook geschikt voor in hoogte verstelbare bureaus.
hdmi

HDMI

HDMI wordt voornamelijk gebruikt om multimedia- enhome-entertainmentapparaten met elkaar te verbinden om audio- en videogegevens door te geven. Zowel gaming monitoren als TV-toestellen en beamers bieden een betrouwbare HDMI-verbinding.

Onze tip

Merk op dat de bron en het weergave-apparaat van dezelfde generatie moeten zijn om de gegevensoverdracht niet te vertragen.

Aansluiten van de beamer met de juiste kabel

Wil je een beamer aansluiten, dan is de juiste kabel cruciaal. Om orde in de kabelkluwen te brengen, leggen we de betekenis en functie van alle mogelijke aansluitingen van een beamer uit. Zo weet u waar u op moet letten voordat u een beamer koopt, zodat u optimaal kunt genieten van uw projectieplezier.

Draadloze HDMI en presentatie - flexibele presentatie van uw inhoud

Draadloze presentatiesystemen worden steeds belangrijker voor signaalbeheer in vergader- en conferentiezalen. Met draadloze HDMI- en presentatieoplossingen kunt u snel en flexibel content van uw laptop of smartphone overbrengen naar een centraal schermDraadloze presentatiesystemen zijn gebruiksvriendelijk, betaalbaar en handig. Het presenteren van uw content tijdens vergaderingen of conferenties wordt eenvoudiger dan ooit tevoren!

Onze tip

Als u uw presentaties zonder kabels wilt starten, kijk dan eens naar onze draadloze presentatiesystemen. Met de plug-and-play oplossingen wordt uw inhoud draadloos verzonden van het scherm, de tablet of de notebook naar een presentatiescherm in de vergaderruimte.

Netwerk - routers en toegangspunten voor perfecte signaalsterkte

Routers en access points behoren tot de basis internetapparatuur, vooral voor grotere installaties en kantoren. Deze zorgen voor een stabiele en storingsvrije WLAN binnen uw netwerk en zorgen voor een vlekkeloze signaaloverdracht. Overal waar u de snelheid en prestaties van uw draadloze netwerk wilt verbeteren, kunnen routers en access points worden geïnstalleerd.

Onze tips over versterkers en repeaters

Pictogram Verbinding tussen apparaten

1. Plaats een repeater in de buurt van een signaalbron

Gebruik indien mogelijk een repeater in de buurt van de signaalbron (bijv. Blu-ray speler, notebook, beamer).
Netwerk icoon

2. HDMI-kabel aansluiten op een repeater

U moet een HDMI-kabel aansluiten op een repeater met een lengte van uiterlijk 10 meter om de transmissiekwaliteit te optimaliseren.
uebertragungsqualitaet-nobubble

3. AV-ontvanger vervangt HDMI-kabel en repeater

Als u een AV-ontvanger gebruikt, hebt u geen actieve HDMI-kabel of repeater nodig, omdat de AV-ontvanger het signaal al versterkt.