Koop audio-, hifi- en home cinema-onderdelen online bij de experts

Goed geluid is een essentieel onderdeel van de home cinema-ervaring, want de ingebouwde luidsprekers van een beamer of tv hebben een middelmatige geluidskwaliteit. Daarom zijn extra luidsprekers of een home cinema-systeem nodig!

Inhoud

Een AV-receiver in combinatie met surround luidsprekers is een onverslaanbaar homecinema duo! Creëer een authentieke home cinema-sfeer met een krachtig geluidssysteem. We geven je graag advies!

denon-home_150
Home cinema met beamer, scherm en geluidsinstallatie
shutterstock_640111216 (1) (1)

AV-receiver: Het bedieningscentrum in de thuisbioscoop

Een AV-receiver versterkt en verdeelt audiosignalen, verbetert videosignalen en sluit verschillende multimedia-apparaten en luidsprekers aan. Op die manier kun je verschillende afspeelapparaten zoals Blu-ray spelers, notebooks en projectoren tegelijkertijd bedienen vanaf één centrale AV-receiver.

De meeste AV-receivers zijn geïntegreerde versterkers. Dit betekent dat ze al een geïntegreerde voorversterker en eindversterker hebben. Dit betekent dat je, los van de afzonderlijk verkrijgbare luidsprekers, alle componenten van een volwaardig home cinema systeem in één toestel hebt.

Mogelijkheden met AV-ontvangers

raum-nobubble

4K opwaardering

Veel AV-receivers kunnen nu 4K upscalen. Hierbij schaalt de receiver het Full HD-videosignaal op naar het 4K UHD-formaat. Dit is een handige functie voor thuisbioscopen. Want beelden met een hoge resolutie zien er gewoon beter uit op grote schermen.
Icoon luidspreker

Surroundgeluid

Een AV-receiver heeft minstens 5.1 kanalen (5.1 surround) die samen surround sound creëren. Bijna alle AV-receivers ondersteunen meerkanaals geluidssystemen zoals DTS of Dolby Digital. Sommige modellen kunnen zelfs HD-geluidsformaten afspelen zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. AV-receivers met 11.2 surround zijn echte geluidstovenaars: Elf luidsprekers en twee subwoofers trekken je mee in de actie van een blockbuster.
Pictogram 3D

3D-audio

Om het effect te versterken, raden we een AV-receiver aan die Dolby Atmos, DTS:X of Auro 3D ondersteunt. In combinatie met plafondluidsprekers of luidsprekers die Atmos ondersteunen, creëren deze surroundtechnologieën een driedimensionaal geluidsbeeld.

Onze tip:

We bieden ook complete home cinema-systemen als set. Deze bestaan uit een AV-receiver en verschillende luidsprekers voor surround sound.

HiFi-versterkers en eindversterkers

HiFi-versterkers en eindversterkers versterken de stereo-audiosignalen van de aangesloten apparaten - of het nu een platenspeler of een ander afspeelapparaat is. Vergeleken met AV-receivers zijn hifiversterkers ontworpen voor puur audioplezier.

Netwerkspeler en multiroom-luidspreker

Netwerkspelers en meerkamerluidsprekers openen de weg naar de WiFi-wereld van audiostreaming. Een netwerkspeler verbindt je hifi-systeem met het internet en je thuisnetwerk. Als je wilt, kun je ook alle netwerkcompatibele apparaten zoals smartphones of tablets aansluiten op een netwerkspeler. Zo kun je comfortabel naar je favoriete muziek luisteren.

Veel netwerkspelers ondersteunen Bluetooth of Apple AirPlay, waarmee je toegang hebt tot je iTunes-bibliotheek.

denon_home_150_stereopair_02
250_denon_home_1
denon_home_250_ls_01_hr

Multiroom-luidsprekers breiden het muziekgenot uit naar meerdere kamers via WLAN. Je kunt deze luidsprekerboxen in je woonkamer, slaapkamer of keuken plaatsen en ze bedienen via een Multiroom-app. Je kunt de muziekselectie voor elke kamer afzonderlijk instellen of alle kamers met elkaar synchroniseren.

Soundbar: Het compacte home cinema-systeem

Soundbars zijn gestroomlijnd, slank en vooral compacter dan een thuisbioscoopsysteem. Als je niet de ruimte hebt om een thuisbioscoop op te zetten, is een soundbar een echt alternatief voor een conventioneel surround sound-systeem.

Met een soundbar kun je het geluid van je tv versterken. Deze bar heeft meerdere ingebouwde speakers en vaak een extra subwoofer. Soundbars zijn meestal draadloos en kunnen naar wens onder de tv of aan de muur worden bevestigd.

Soundbars aansluiten op eindapparaten

Je kunt spelconsoles, Blu-ray spelers en andere afspeelapparaten heel eenvoudig aansluiten via een kabel of draadloos, afhankelijk van het model van de soundbar:

Pictogram 3,5 mm aansluiting

Sluit soundbar aan met kabel

HDMI-kabel, coaxkabel of optische kabel (Toslink). De verbinding via HDMI-kabel heeft één voordeel: je hebt geen extra audiokabel meer nodig. Audiogegevens worden alleen uitgewisseld via de HDMI-kabel.

wireless-nobubble

Geluidsbalk draadloos aansluiten

WLAN of Bluetooth

Luidsprekersurroundsets: 2.1, 7.1 en 11.2

Thuis heb je de meeste ruimte voor leuke ideeën. Stel een indrukwekkend home cinema-systeem samen met verschillende luidsprekers.

Een klassieke 5.1 surroundset bevat twee vloerstaande luidsprekers, twee boekenplankluidsprekers, een middenluidspreker en een subwoofer . Met de juiste meerkanaalsondersteuning van je AV-receiver kun je een 7.1- of zelfs een 11.2-homecinemasysteem installeren.

surround-sound-2-1

7.1 Stereo geluid

surround-sound-5-1

5.1 Surround Sound

surround-sound-6-1

6.1 Surround Sound

surround-sound-7-1

2.1 Surround Sound

Luidsprekers voor thuis en onderweg

Onze tip:

We hebben ook complete luidsprekersets voor stereosystemen en home cinema. Onze experts leggen je uit welke set het beste past bij je AV-receiver of hifi-versterker!

Professionele audioapparatuur voor bedrijven

Professionele conferentiesystemen en luidsprekersystemen zijn een integraal onderdeel van het moderne bedrijfsleven. Digitale communicatie, bijvoorbeeld tijdens internationale vergaderingen en conferenties, is cruciaal voor zakelijk succes.

Onze aanbevelingen voor je professionele audio:

Luidsprekers voor vergaderzalen en restaurants

In de detailhandel en de horeca maken luidsprekersystemen al lange tijd deel uit van de professionele standaard. Dit komt omdat muziek koopgedrag beïnvloedt en een positief effect heeft op de klanttevredenheid. In principe kan hier een onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende soorten luidsprekers:

Ingebouwde luidspreker

Je kunt luidsprekers zowel in een plafond als in een muur inbouwen. Een verlaagd plafond of een muur van gipsplaten is hiervoor het meest geschikt. De meeste inbouwluidsprekers zijn uitgerust met een montagesysteem dat het installeren en bevestigen van de luidsprekers veel gemakkelijker maakt. Je kunt inbouwluidsprekers overal gebruiken waar je ze niet wilt laten opvallen: bijvoorbeeld in vergaderzalen of collegezalen.

Luidsprekerkast

Enclosure luidsprekers worden meestal gemonteerd op een muurbeugel en zo uitgelijnd dat ze passen. Dit type luidspreker is populair in bars, restaurants en de horeca in het algemeen. Hun compacte formaat en discrete ontwerp zorgen ervoor dat ze naadloos opgaan in de sfeer van de ruimte. Bovendien bieden ze ondanks hun formaat een helder en krachtig geluid, ideaal voor het afspelen van achtergrondmuziek of het omroepen van aankondigingen

Videoconferentiesystemen

Een conferentiesysteem maakt gelijktijdige, plaatsonafhankelijke communicatie tussen deelnemers aan een conferentie of vergadering mogelijk. Conferentiesystemen kunnen bedraad of draadloos worden opgezet. We bieden zowel conferentiesystemen met alleen audio als videoconferentiesystemen. Voor internettelefonie raden we een VOIP-systeem (Voice Over IP) aan.

Denon-AH-GC30-kabellose-Kopfhorer-weiss

Koptelefoon - overal muziek

Hoofdtelefoons zijn draagbare, individuele luidsprekers die direct aan de oren worden bevestigd en waarmee men privé naar muziek, podcasts, audioboeken en andere audio-inhoud kan luisteren zonder anderen in de buurt te storen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder in-ear hoofdtelefoons die direct in de gehoorgang zitten, over-ear hoofdtelefoonsdie het hele oor omsluiten en on-ear hoofdtelefoons die op het oor rusten. Moderne hoofdtelefoons kunnen bedraad of draadloos zijn en bieden vaak functies zoals actieve ruisonderdrukking, ingebouwde microfoons en aanraakbediening. De kwaliteit en luisterervaring kunnen sterk variëren, afhankelijk van het merk, model en de prijs. Hoofdtelefoons zijn voor velen een onmisbaar accessoire voor dagelijks gebruik, of het nu is voor woon-werkverkeer, fitness of gewoon om thuis te ontspannen.

Velen gebruiken ook een hoofdtelefoon om online te streamen of om te genieten van oude vinylplaten via platenspelers. Het streamen van muziek en podcasts is vooral populair bij jongere generaties omdat het constante toegang biedt tot een eindeloze selectie content. Er zijn ook speciale hoofdtelefoons die geoptimaliseerd zijn voor dergelijke streamingdiensten en zorgen voor de best mogelijke audiokwaliteit. Een ander criterium bij het kopen van een hoofdtelefoon is het ontwerp. Voor sommigen is het niet alleen een technisch apparaat, maar ook een modestatement. Veel fabrikanten bieden daarom producten met individuele ontwerpen, kleuren en materialen. Sommige modellen zijn verkrijgbaar inclusief gepersonaliseerde ontwerpopties, maar dit verhoogt meestal de prijs.

De meest gestelde vragen over audio

 • 5.1-systemen hebben vijf hoofdkanalen (linksvoor, rechtsvoor, midden, surround links, surround rechts) en een subwoofer.
 • 7.1 systemen voegen twee extra achtersurroundkanalen toe. 
 • Dolby Atmos voegt hoogtekanalen toe en laat geluidsobjecten vrij bewegen in de driedimensionale ruimte, wat resulteert in een meer meeslepende ervaring.
 1. Analoge aansluitingen verzenden audiosignalen als continue golfvormen. 
 2. Typische voorbeelden zijn cinch- en jack-aansluitingen. 
 3. Digitale verbindingen verzenden audiosignalen als digitale gegevens. 
 4. Voorbeelden zijn optische (Toslink), coaxiale of HDMI-aansluitingen.
 • Mono (monofoon) verwijst naar geluid dat via één kanaal wordt weergegeven. Ongeacht het aantal luidsprekers dat je gebruikt, je hoort hetzelfde geluid uit alle luidsprekers. 
 • Stereo (stereofonisch) maakt gebruik van twee onafhankelijke audiokanalen (links en rechts) om een ruimtelijker en realistischer geluidsweergave te bieden. Als je luistert met een hoofdtelefoon of twee luidsprekers, kun je duidelijk het effect zien waarbij verschillende geluiden links, rechts of verspreid worden afgespeeld.
 • Een versterker is een apparaat dat het vermogen van een audiosignaal verhoogt zodat het luidsprekers kan aansturen.
 • Een receiver is meestal een alles-in-één apparaat dat een versterker, radiotuner en andere audiocomponenten bevat. Het dient als de centrale besturingseenheid voor een thuisaudiosysteem.
Frequentiebereik verwijst naar het bereik van geluidsgolffrequenties dat een audiosysteem kan reproduceren. Het wordt meestal uitgedrukt in hertz (Hz). Een typisch menselijk gehoorfrequentiebereik ligt tussen 20 Hz en 20.000 Hz. Binnen dit bereik zijn er verschillende frequenties voor lage, midden en hoge tonen. De nauwkeurige weergave van deze frequenties is cruciaal voor de geluidskwaliteit en de luisterervaring.
 • Analoge aansluitingen verzenden audiosignalen als continue golfvormen. Typische voorbeelden zijn cinch- en jack-aansluitingen. 
 • Digitale verbindingen verzenden audiosignalen als digitale gegevens. Voorbeelden zijn optische (Toslink), coaxiale of HDMI-aansluitingen.
Langdurige blootstelling aan harde geluiden kan leiden tot permanente gehoorschade. Om uw gehoor te beschermen, moet u: 
 • Het volume op een veilig niveau houden. 
 • Gebruik gehoorkappen of een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking in lawaaiige omgevingen. 
 • Regelmatig pauzes nemen van het luisteren naar muziek met een hard volume. 
 • Ga tijdens concerten of andere luide evenementen niet direct naast luidsprekers staan.