Terug
paul-esch-laurent-YU-OA2TvQRQ-unsplash

Gids voor kopers

Beamerluidsprekers: Hoe krijgt u het beste geluid!

Met actieve, passieve of draadloze luidsprekers

Een goede Beamer betekent niet automatisch dat hij voldoende goed geluid heeft. De beeldkwaliteit staat op de voorgrond. De geluidskwaliteit is afhankelijk van de intern geïnstalleerde Beamerluidspreker. Het aantal beamers met een goede luidspreker is beperkt. Daarom raden wij u aan een externe beamerluidspreker te gebruiken. Deze biedt een betere kwaliteit en kan bovendien overal worden geplaatst.

Inhoud

Ben je op zoek naar een goede beamer speaker?

Er zijn in principe twee soorten Beamerluidsprekers - actieve Beamerluidsprekers en passieve Beamerluidsprekers.

Een actieve Beamerluidspreker wordt vaak gebruikt in klaslokalen en vergaderzalen, terwijl een passieve Beamerluidspreker meer voorkomt in thuisbioscopen

aktive-lautsprecher-removebg-preview

De actieve luidsprekers worden afzonderlijk via het lichtnet van stroom voorzien. Het audiosignaal van de Beamer wordt gewoonlijk aangevoerd via een 3,5 mm jack kabel of een stereo cinch stekker (rood/wit).

passive-lautsprecher-removebg-preview

Een passieve Beamerluidspreker moet worden aangesloten op een stereo-ontvanger of AV-ontvanger. Van daaruit wordt de luidspreker met een luidsprekerkabel aangesloten op de desbetreffende AV- of stereo-ontvanger. Het beeld wordt van de AV-ontvanger naar de Beamer gestuurd via bijvoorbeeld een HDMI-kabel. In combinatie met een stereo-ontvanger wordt het beeld rechtstreeks van de bron naar de beamer gestuurd.

Welke luidsprekers zijn geschikt als actieve Beamerluidsprekers?

Alle gangbare actieve luidsprekers met een 3,5 mm jack ingang of een stereo cinch aansluiting (rood/wit) zijn geschikt voor gebruik als actieve Beamerluidsprekers. Ze worden rechtstreeks van netspanning voorzien. In een van de twee luidsprekers is een voedingseenheid ingebouwd. De tweede luidspreker van de stereoset wordt van stroom en het audiosignaal voorzien door de luidspreker met interne voedingseenheid.

Als u een actieve Beamerluidspreker aan het plafond wilt installeren, zorg er dan voor dat de kabel tussen de twee luidsprekers lang genoeg of vervangbaar is. Bij een conventionele oplossing is de kabel tussen de actieve luidsprekers ongeveer 2 m lang, wat vaak niet lang genoeg is voor een grotere ruimte.

De actieve Beamerluidspreker moet links en rechts van het scherm, of links en rechts boven hetscherm worden geïnstalleerd. Dit is afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de ruimte. Op deze manier bereikt u een optimaal stereogeluid. Om een actieve luidspreker op een Beamer te kunnen aansluiten, heeft uw Beamer een 3,5 mm audio-uitgang of een stereo cinch-uitgang nodig. In dit geval is de 3,5 mm audio-uitgang echter de meest gebruikelijke audio-uitgang van een beamer.

Waar worden passieve Beamerluidsprekers gebruikt?

Passieve Beamerluidsprekers worden vooral gebruikt in thuisbioscopen , maar we vinden ze ook in grote conferentiezalen, klaslokalen of collegezalen. We vinden ze echter ook in grote conferentiezalen, auditoria of collegezalen. In de thuisbioscoop worden passieve luidsprekers gebruikt voor 5.1- of 7.1-surroundsystemen. Ze kunnen ook worden gebruikt als stereosysteem met twee luidsprekers. Naast de luidspreker is een AV-ontvanger (home cinema) of een stereo-ontvanger (muziek & geluid) nodig.

Icoon versnelling en gereedschap

Het voordeel van passieve luidsprekers is dat u vanaf de ontvanger een luidsprekerkabel in verschillende lengtes kunt laten lopen voor een optimale installatie . Vooral in grotere ruimtes, auditoria of collegezalen is een installatie met lange kabels noodzakelijk.

Prestatiepictogram

De respectieve luidsprekers hoeven niet afzonderlijk van stroom te worden voorzien. In deze situatie moet echter ook de prijs van de AV-receiver worden toegevoegd. De kosten van een passieve Beamerluidsprekeroplossing zijn daarom vaak hoger dan die van een actieve oplossing.

usb-nobubble

De passieve Beamerluidspreker wordt aangesloten op de AV-ontvanger of stereo-ontvanger met een luidsprekerkabel. De audiobron kan op de ontvanger worden aangesloten via een HDMI kabel of een stereo cinch of 3,5 mm jack kabel.

Aanbevelingen voor actieve en passieve Beamerluidsprekers

Wat zijn de voordelen van een Beamer met geïntegreerde luidspreker?

Een beamer met geïntegreerde luidspreker is eenvoudig in gebruik. U hoeft geen aparte Beamerluidsprekers aan te sluiten.

In dit geval wordt de beamer met een HDMI-kabel aangesloten en wordt het beeld- en geluidssignaal naar de Beamer gestuurd. Vooral als u met de beamer onderweg bent, is deze oplossing een voorkeursoplossing om de deelnemers aan de presentatie van beeld en geluid te voorzien. Veel beamers gebruiken echter een interne luidspreker met een lage geluidskwaliteit, dus zorg ervoor dat een beamer met een geïntegreerde luidspreker ten minste een 10 watt monoluidspreker biedt.

Fabrikanten van Beamer kiezen steeds vaker voor een mono-oplossing voor interne luidsprekers. Dit zijn vaak multimedia- en amusementsBeamer in plaats van Beamer voor presentaties.

<