Koop projectieschermen online bij de experts!

Als het gaat om de best mogelijke beeldkwaliteit is een behangen of geschilderde kamerwand niet voldoende. Dit komt door de aard en de fysieke eigenschappen van projectieoppervlakken.

Inhoud

Een beamer scherm is gemaakt van speciaal materiaal met een fijne structuur. Het focust het geprojecteerde licht en reflecteert het terug. De beste kwaliteit krijgt u van bekende fabrikanten zoals celexon, Projecta en DELUXX.

Versterkingsfactor: de lichtgeleider

Voordat u een projectiescherm koopt, moet u letten op de opgegeven versterkingsfactor (luminantiefactor). De versterkingsfactor van een projectiescherm bepaalt hoeveel en vooral in welke kwaliteit u het geprojecteerde beeld ziet.

Schermformaat: 1:1, 4:3 of 16:9?

Het schermformaat hangt gewoonlijk af van het uitvoerformaat van de Beamer.

formate_leinwaende_16-9

16:9 formaat

Het populaire 16:9 formaat is het meest geschikt voor Beamer met Full HD, HD ready en 4K (3840 x 2160) resoluties. Deze beeldresoluties komen overeen met de 16:9 beeldverhouding. Het projectieoppervlak van het scherm wordt volledig gevuld door het geprojecteerde beeld.
formate_leinwaende_16-10

16:10 Formaat

Er zijn ook schermen met een beeldverhouding van 16:10 beschikbaar. De schermgrootte komt hier overeen met de volledige WXGA-resolutie en de WUXGA-resolutie.
formate_leinwaende_1-1_4-3

1:1 en 4:3 formaat

Ook de schermformaten 1:1 en 4:3 zijn nog steeds populair. Het voordeel hiervan is dat het projectiebeeld op het scherm kan worden aangepast aan de hoogte van de zaal. Een scherm in 1:1 formaat is ook interessant voor overheadBeamer.

Typen projectieschermen: Vaste of mobiele schermen

Welk type scherm u kiest, hangt af van de beschikbare ruimte, het gebruiksdoel en de aard van de ruimte of wanden. Vaste schermen zijn ontworpen voor vaste installatie aan de muur of het plafond. Ze zijn geschikt voor zowel zakelijke als thuisbioscoopgebruikers.Mobiele projectieschermen zijn ideaal als u vaak onderweg bent - voor presentaties, lezingen, trainingen of workshops.

Woonkamer met beamer op tafel die een beeld projecteert op een scherm

Vaste schermen: stevig en duurzaam

Vaste schermen bieden vaak beide bevestigingsmogelijkheden: Heeft u een kamer met een groot wandoppervlak, dan is een kamerscherm ideaal.

Maak van uw woonkamer een professionele thuisbioscoop!
Scherm en beamer op een terras

Mobiele schermen: Overal klaar voor gebruik

Bent u op zoek naar een beamer scherm voor vergaderingen in wisselende ruimtes binnen uw bedrijf? Kies dan voor een mobiel projectiescherm. Mobiele beamer schermen, zoals statiefschermen, zijn snel op te zetten en af te breken.

Ook thuis kunt u genieten van de voordelen van mobiele schermen: Beleef gezellige avonden in de tuin met uw favoriete serie of kijk samen met uw vrienden naar een voetbalwedstrijd in de partytent.

Schermen voor plafondmontage: discreet en comfortabel

Een direct in het plafond ingebouwd beamerscherm is de meest elegante montageoplossing: Opgerold valt het nauwelijks op en indien nodig kan het met een druk op de knop gemakkelijk worden uitgeschoven.

Als een plafondinbouwscherm zich bijvoorbeeld voor een raamgevel in een kantoor bevindt, kan het na gebruik worden opgerold. Zo wordt het daglicht niet permanent door het scherm geblokkeerd.

U kunt kiezen uit drie varianten van schermbesturing:

leinwand-schalter-nobubble-kein-abstand

Schakel

Pictogram Verbinding tussen apparaten

Trekker

Icon afstandsbediening

Radiografische afstandsbediening

Met een plafondinstallatieset ontvangt u alle onderdelen die nodig zijn voor de installatie van het plafond.

Bediening van beamer schermen

U kunt deze beamerschermen handmatig of elektrisch bedienen via een ingebouwde motor:

Schermaccessoires: voor betere grip en eenvoudige bediening

In onze accessoires voor projectieschermen vindt u geschikte beugels (bijv. plafond- en muurbeugels) en aanvullende bedienings- en controle-elementen zoals triggersets en afstandsbedieningen voor projectieschermen die u meer comfort bieden.

Voor een veilig transport van uw projectiescherm bieden wij ook softcases voor statiefprojectieschermen.

In 3 stappen naar het juiste doek

raum-nobubble

2. Beschikbare ruimte

Hoeveel ruimte en welke wand is beschikbaar?

De doorslaggevende factoren hierbij zijn: het beamer model en de grootte van de ruimte. Onze projectieoppervlakte calculator berekent voor u een geschikte afstand en formaat van het scherm.

sonne-nobubble

3. Helderheid van de kamer

Kun je de kamer verduisteren?

  • Ja: versterkingsfactor 1,0 tot 1,5
  • Nee: versterkingsfactor boven 1,5

Schermen met een hogere versterkingsfactor versterken het projectielicht slechts in geringe mate. Een heldere Beamer met ten minste 3.000 ANSI lumen is nog steeds vereist.

Speciale schermoplossingen

Met een scherm op maat bepaalt u zelf de doekmaat, de kleur van de schermbuis en aanvullende schermeigenschappen. U krijgt de beste kwaliteit van bekende fabrikanten zoals celexon, Projecta en DELUXX.

heimkino-keller
classroom-1910014_1920 (1)