schule_beamer

School beamer koopgids

Beamers getest door experts - Onze koopgids bespaart je tijd bij het kiezen van een geschikte beamer voor school of universiteit.

Hoe vindt u de juiste presentatieBeamer

Hier leggen we alles uit wat u moet weten over beamers voor onderwijsinstellingen - niet meer en niet minder! Alleen relevante knowhow en tips van onderwijstechnologen.

voor publieke klanten bieden wij speciale voorwaarden en individuele service. Wij bieden ook aankoop op rekening.

Inhoud

Beamer voor elke ruimte - van klaslokaal tot collegezaal

beamer_hoersaele

Collegezalen

Heldere installatiebeamers zijn de beste keuze voor gebruik in een collegezaal. Enerzijds kunnen deze Beamer met behulp van een plafondbevestiging onder het plafond worden gemonteerd - dit bespaart veel ruimte. Ten tweede zijn installatiebeamers meestal zo helder dat zij zelfs in verlichte ruimten een helder beeld kunnen projecteren.
beamer_klassenzimmer

Klas

Afhankelijk van de grootte van het klaslokaal kunnen hier zowel korteafstands- en ultrakorteafstandsbeamers als installatieBeamer worden gebruikt. Voor een multimediale en tegelijkertijd interactieve lesopzet zijn interactieve beamers in combinatie met een whiteboard het meest geschikt.
beamer_mehrklassenzimmer

Verschillende klaslokalen

Voor mobiel gebruik in wisselende klaslokalen moeten beamers de volgende kenmerken hebben: Ze moeten compact en helder zijn. Extra functies vereenvoudigen de bediening of maken de beamer sneller gebruiksklaar. Praktische en daarom ook populaire functies zijn bijvoorbeeld directe uitschakeling voor het snel uitschakelen van de beamer en een geïntegreerde mediaspeler voor weergave onafhankelijk van het afspeelapparaat.

Beamer voor school zijn ook verkrijgbaar met WLAN. Zo kun je verschillende content van je notebook of mobiele apparaten zoals smartphones en tablets draadloos overbrengen naar de Beamer. Je vindt alles wat je nodig hebt in onze WLAN beamer koopgids.

schule_beamer

Alle voordelen - beamers in onderwijsinstellingen

 • interactief onderwijs
 • multimediapresentatie
 • Inhoud herbruikbaar
 • Inhoud wijzigbaar
 • tijdbesparend
 • Beamer & afspeelapparaat
 • vervang TV wagen
 • papierloze presentatie

Dit is belangrijk voordat u een schoolbeamer koopt

Voordat u voor een schoolbeamer kiest, moet u deze drie factoren in overweging nemen:

Grootte van de kamer

Voor elke ruimte is er een geschikte beamer die de beschikbare ruimte optimaal benut en dus het beste resultaat oplevert. De keuze van het type beamer is hierbij cruciaal.


Beamer type
Grootte van de kamer
Korte afstand en ultrakorte afstand beamers
Korteafstands- en ultrakorteafstandsbeamers zijn zeer geschikt voor kleine en middelgrote ruimtes. Vooral als u een interactieve beamer met korte afstand wilt gebruiken.
Beamer met conventionele optiek
Beamer met conventionele optiek zijn daarentegen zeer geschikt voor middelgrote tot grote ruimtes zoals grote klaslokalen en collegezalen. Dit type Beamer kan echter niet worden gebruikt voor interactieve toepassingen.

Beeldresolutie

De beeldresolutie is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een geschikte Beamer voor onderwijsinstellingen. De zaal moet immers alle relevante beelddetails van een presentatie goed kunnen zien. Voor een bevredigend resultaat adviseren wij een beamer met een beeldresolutie vanaf WXGA (1.280 x 800). Deze beeldresolutie heeft zich gevestigd als de standaard voor een hedendaagse minimale beeldresolutie. Ze komt ook overeen met het gangbare 16:10 beeldformaat.

U kunt echter beter een Full HD-beamer gebruiken dan een WXGA-beamer. Full HD kan namelijk universeel worden gebruikt voor grote en kleine kijkafstanden. Dit geldt ook voor WUXGA (16:10). Deze resolutie wordt veel gebruikt voor presentatieBeamer.


Beeldresolutie
Beeldformaat
WXGA (1.280 x 800)16:10
WUXGA (1.920 x 1.200)16:10
Full HD (1.920 x 1.080)16:9

Helderheid

Hoe feller hoe beter - dat is de vuistregel voor de meeste presentatie Beamer. Voor ruimten die slechts licht verduisterd kunnen worden, raden wij beamers met ten minste 3.000 ANSI lumen aan. Voor lichte ruimtes zijn Beamer met waarden vanaf 5.000 ANSI lumen absoluut noodzakelijk. Voor een optimale beeldkwaliteit raden wij aan de ruimte licht te verduisteren.


Kamer
Helderheid
licht verduisterdvanaf 3.000 lumen
niet verduisterdvanaf 5.000 lumen

Het juiste beamerscherm voor school

Een beamer scherm moet worden gekozen in overeenstemming met de gebruikte beamer, rekening houdend met de situatie in de ruimte. Er moet ook rekening worden gehouden met het type scherm. Zo moeten vaste schermen vooraf aan het plafond of een muur worden bevestigd. Mobiele schermen daarentegen zijn in enkele minuten klaar voor gebruik. Deze schermen kunnen flexibel worden meegenomen naar bijna elk klaslokaal, daar worden opgesteld en gebruikt.

Ontdek alles over projectieschermen op onze pagina met koopgids voor schermen.

Type scherm
Type Beamer
stationair
mobiel
Driepoot scherm
mobiele Beamer
Frame scherm
Ultrakorte afstand Beamer(niet-interactief)
Frame scherm (mobiel)Installatie Beamer
Gemotoriseerd scherm
Installatie-, korte-afstands- en standaardBeamer
Rolscherm Installatie, korte afstand en standaard Beamer

Beamer luidsprekers: Speciaal voor school en universiteit

Vaak moet een presentatie worden ondersteund door overtuigende voorbeelden. In die gevallen is een goede geluidsweergave onontbeerlijk. In principe kunt u kiezen voor een beamer met geïntegreerde luidsprekers, een passief luidsprekersysteem met een versterker of een actief luidsprekersysteem. Deze drie alternatieven hebben hun voor- en nadelen.

Luidspreker
Voordelen
Nadelen
geïntegreerd
 • geen extra luidsprekers nodig
 • snel klaar voor gebruik
 • alleen aanbevolen voor kleine ruimtes
passief
 • flexibelere positionering
 • groot aanbod
 • heeft een versterker nodig
actief
 • geen versterker nodig
 • Positionering beperkt door beperkt vermogen en beperkte audiokabellengte

Beamer aansluitingen: De belangrijkste aansluitingen van een presentatieBeamer

anschluesse

Welke aansluitingen het belangrijkst zijn, hangt af van de apparaten die u op een beamer wilt aansluiten. In de regel kunt u ook oudere afspeelapparaten zoals videorecorders op een beamer aansluiten. De meeste apparaten hebben analoge cinch-ingangen voor audio- en videosignalen. Sommige modellen zijn nog uitgerust met analoge ingangen voor YUV-componentstekkers. Hierdoor kunt u oudere DVD- en Blu-ray-spelers zonder problemen gebruiken.

HDMI- en VGA-aansluitingen worden echter het meest gebruikt. Bijna elk multimedia-apparaat, zoals een notebook of dvd-speler, heeft een van beide aansluitingen. Als je de keuze hebt tussen HDMI en VGA, raden we de HDMI-aansluiting aan. Met HDMI krijgt u een veel betere beeldkwaliteit met gelijktijdige overdracht van audiosignalen. VGA is alleen geschikt voor de overdracht van beeldgegevens. Het geeft geen audiosignalen door.

Voor pure gegevensoverdracht zijn de meeste beamers uitgerust met USB-aansluitingen of LAN-aansluitingen. Lees hier alles over het correct aansluiten van een beamer. Hier lees je ook hoe je een Mac aansluit via een Mini Displayport of een USB-C kabel.

Accessoires voor presentatieBeamer

beamertische-removebg-preview

Beamers tafels

Projectietafels bieden de eenvoudigste manier om een Beamer uit te lijnen en de juiste projectieafstand in te stellen.
diebstahlsicherung-removebg-preview

Anti diefstal apparaten

Beveilig een presentatieBeamer tegen diefstal met een eenvoudig Kensington-slot of met een diefstalbestendige metalen behuizing.
presenter-removebg-preview

Presentator

Bedien een presentatie draadloos via een presentator en gebruik de geïntegreerde laserpointer als aanwijsstok.

Interactief onderwijs met whiteboard, beamer & documentcamera

Interactieve whiteboards en documentcamera's verhogen de kwaliteit van een cursus aanzienlijk door de toevoeging van interactieve elementen en een tijdbesparende, efficiënte werking. Bovendien vereenvoudigen zij niet alleen de voorbereiding en presentatie van de lesinhoud voor de docenten, maar helpen zij ook de lerenden de lesstof beter te absorberen. De betrokkenheid van de leerlingen vergroot ook hun begrip van de lesstof.

whiteboard_beamer

Alle voordelen - Interactieve whiteboards & documentcamera's

 • eenvoudige voorbereiding van de lesinhoud
 • multimediapresentatie van de inhoud
 • Wijziging en controle van de inhoud in real time
 • Producentensoftware met talrijke sjablonen
 • eenvoudig hergebruik van opgeslagen materiaal
 • Integratie van studentenapparatuur (smartphone, enz.) voor een beter begrip van de lesinhoud
dokumentenkamera

Document camera

Een documentcamera - ook wel visualiser genoemd - is een combinatie van een scanner en een overheadBeamer. Hij zendt een real-time beeld van de eronder geplaatste objecten naar een beamer. De beamer projecteert het beeld vervolgens op een projectievlak zoals een beamerscherm of een interactief whiteboard. Een documentcamera maakt het ook mogelijk om op gewoon papier te werken, net als bij een overheadBeamer. U heeft geen dure transparanten nodig. Ook driedimensionale objecten zoals boeken kunnen ermee gepresenteerd worden.
whiteboard_class

Interactief whiteboard

Een interactief whiteboard is een combinatie van een beamer en een whiteboard. De beamer projecteert een beeld op het whiteboard, dat interactief kan worden bestuurd en gewijzigd met behulp van vingerbewegingen of een draadloze pen. De inhoud wordt gewoonlijk geleverd door een pc of notebook die op de beamer is aangesloten. In dit geval kunt u een interactief whiteboard gebruiken met een conventionele beamer of een eenvoudig whiteboard en een interactieve beamer.

Je hebt de keuze tussen 3 oplossingen:

 1. Documentcamera met interactief whiteboard complete set 
 2. Interactieve beamer en een interactief whiteboard 
 3. Interactieve whiteboard complete set
loesungen_unterricht
Voor een vrijblijvend individueel advies over de selectie, installatie en ingebruikname van interactieve whiteboard- en documentcamera-oplossingen kunt u contact opnemen met onze deskundigen op het gebied van onderwijstechnologie.

Onze aanbevelingen

De beste beamers voor collegezalen

De beste beamers voor klaslokalen

De beste beamers voor meerdere klaslokalen

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.