Thuisbioscoop met beamer die een voetbalwedstrijd laat zien

WLAN-Beamer: wat de draadloze Beamer kan doen

Draadloos presenteren met onze WLAN-beamers

Viele Beamer-Hersteller statten ihre Projektoren mit WLAN aus. Ein Feature, das immer mehr Anhänger im Heimkino und dem Business-Bereich für sich gewinnt. Was ist das Geheimnis eines WLAN Beamers? Wir verraten Ihnen die Vor- und Nachteile.

Voordelen en nadelen in één oogopslag

Beamer met Wi-Fi worden steeds populairder. Dat komt niet in de laatste plaats doordat steeds meer WLAN-Beamer draadloos vanaf een smartphone of tablet met content worden gevoed.

Onze WLAN Beamer Highlights

Hoe maakt u uw beamer WLAN-compatibel?

Er zijn 2 opties voor een draadloze verbinding met de beamer:

uebertragungsqualitaet-nobubble

Uw Beamer heeft een ingebouwde Wi-Fi-ontvanger:

Sluit uw WLAN-apparaat dan gewoon rechtstreeks op de beamer aan. Sommige fabrikanten leveren bij bepaalde Beamermodellen een WLAN-dongle. Deze wordt gewoon in de bijbehorende interface gestoken. Meestal is hiervoor HDMI of USB voorzien.

usb-nobubble

Uw Beamer heeft geen ingebouwde Wi-Fi-ontvanger:

Heeft uw beamer een HDMI-aansluiting die MHL ondersteunt, koop dan een WLAN-dongle. Is dat niet het geval, dan zijn er natuurlijk ook WLAN-dongles voor HDMI zonder MHL-ondersteuning en USB-dongles. U hebt echter een extra voedingseenheid nodig om de dongle van stroom te voorzien.

De twee manieren van verbinden:

wlan-moeglichkeiten

Slim projecteren: Vanaf smartphone of tablet via Miracast

Miracast is een screencast-standaard. Het maakt het streamen van audio- en video-inhoud vanaf mobiele apparaten zoals tablets en smartphones mogelijk. Via Miracast kunt u bijvoorbeeld eenvoudig video's streamen van uw smartphone naar een Beamer met Miracast. Hiervoor moet uw mobiele apparaat ook geschikt zijn voor Miracast.

De situatie is vergelijkbaar met WiDi (Intel Wireless Display). Hier is het zelfs mogelijk om te streamen van een apparaat met een WiDi-driver naar een beamer met Miracast-ondersteuning.

Miracast en WiDi ondersteunen beide videoresoluties tot 1920 x 1080 pixels (Full HD).

Draadloze HDMI-sets: Ervaar draadloze Full HD

Naast een normale WLAN-transmissie, die met een beamer via een USB-dongle of ook via een MHL-adapter kan worden gebruikt, bieden steeds meer beamers een draadloze HD-oplossing die als optie kan worden aangeschaft.

Deze oplossing werkt meestal op HDMI-basis en wordt gevoed via een afzonderlijke voedingseenheid of via een HDMI-verbinding die geschikt is voor MHL. De draadloze HD-oplossing maakt gebruik van een zender en een ontvanger. De zender is meestal via HDMI verbonden met de bron. U kunt een Blu-ray speler, notebook, spelconsole of set-top box als bron gebruiken.

wlan-dongle-beispiele-removebg-preview

Deze oplossing werkt meestal op HDMI-basis en wordt gevoed via een afzonderlijke voedingseenheid of via een HDMI-verbinding die geschikt is voor MHL. De draadloze HD-oplossing maakt gebruik van een zender en een ontvanger. De zender is meestal via HDMI verbonden met de bron. U kunt een Blu-ray speler, notebook, spelconsole of set-top box als bron gebruiken.

Acer draadloze HD-set

De Acer Wireless HD Set bestaat uit een zender en een ontvanger. In dit geval wordt het signaal verzonden via een 60 GHz-verbinding, wat zorgt voor een goede overdrachtssterkte.

acer-wireless-hd-set

Het uitgezonden signaal kan tot 1080p / 60f zijn. Dit omvat ook 3D-compatibiliteit. De overdracht zelf vindt plaats met maximaal 4 Gigabit per seconde, en dat zonder compressie. De Acer Wireless HD Set is dus niet alleen geschikt voor de Acer Hidden Port-modellen, maar ook voor alle andere beamers met HDMI-aansluiting. Met een oplossing als de Acer Wireless HD Set wordt de WLAN-mogelijkheid van de beamer nog interessanter - vooral voor home entertainment!

Acer Verborgen Poort Ontwerp

Acer gaat een stap verder dan andere fabrikanten als het gaat om WLAN. Gewoonlijk wordt de dongle aan de achterkant van de beamer aangesloten - ongeacht of het om USB of HDMI gaat. Nu, met de Acer H7550ST Beamer, heeft Acer de stap gezet naar een zogenaamd "verborgen poort ontwerp".

acer-hidden-port-design

Dit ontwerp biedt een MHL-geschikte HDMI-poort die is verborgen in de behuizing van de beamer en een USB-kabel voor de voeding van een niet-MHL-geschikte dongle. Het kleine aansluitkastje wordt na installatie weer afgesloten door het bovendeksel. Deze oplossing is niet direct zichtbaar, wat een positief effect heeft op de beamer. Het beschermt de dongle ook tegen toegang door onbevoegden.

Naast de HDMI-aansluiting en de USB-kabel in de verborgen poortbox, bieden de hierboven beschreven Beamermodellen dezelfde interfaces aan de achterzijde. Dit betekent dat u ze zelfs op twee manieren kunt gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een Google Chromecast dongle in de Beamer steken en een Acer MHL of Wireless HD adapter via HDMI aan de achterkant aansluiten. Deze passennog beter bij het ontwerp van de beamer. Op het gebied van Wi-Fi kan de Beamer zelfs worden uitgerust mettwee interfaces die afzonderlijk kunnen worden geselecteerd.

kachel_beamer_anschlie__en

Beamer koopgids

Gevuld met de belangrijkste informatie over het kopen van een beamer!
kachel_beamer_halterung

De beamer correct aansluiten

Een beamer aansluiten is geen hekserij. Deze gids maakt het des te makkelijker.
kachel_leinwand

Canvas koopadvies

Beamer en scherm zijn teamspelers. Wij leggen uit welke rol een goed beamer scherm speelt.
kachel_beamer_projektionsfeachenberechner

Rekenmachine voor projectiegebied

Gewoon een praktisch hulpmiddel om de projectieafstand en de projectiegrootte te berekenen!
Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.