digital-workplace-16-9

Digitale werkplek: Minimale kabels, maximale prestaties

Oplossingen voor de digitale werkplek - stijlvol, draadloos en intuïtief

Een moderne en digitale werkplek moet aan veel facetten recht doen. In de loop van de digitalisering biedt vooral de uitrusting van een werkplek veel mogelijkheden om intuïtief en productief te werken!

office-arbeitsplatz-visunext
meetingraum-visunext
Inhoud

Praktische en functionele werkplekapparatuur wordt ook steeds belangrijker in het thuiskantoor. Je brengt meerdere uren per week door op je eigen werkplek. Daarom moet deze zo zijn ingericht dat je je er prettig voelt en genoeg ruimte hebt om productief te werken.

Maar hoe richt je zo'n werkplek in op kantoor of thuis? Onze productexperts zijn bij elkaar gaan zitten en hebben scenario's bekeken over hoe een computerwerkplek op kantoor of een thuiskantoor als geheel functioneert en voldoende ruimte biedt voor creativiteit, flexibiliteit, productiviteit en ergonomie.

Ontdek hier hoe je deze functies kunt implementeren in een werkplekinrichting ! Na de presentatie van deze moderne werkplekopstelling hebben we de verschillende testcriteria van de afzonderlijke productgroepen voor je uitgesplitst en in hun geheel gepresenteerd.

orangebox-expert

Expert Set

 1. ViewSonic VG2755-2K
 2. Logitech Craft Toetsenbord - draadloos
 3. Logitech Zone Draadloze Hoofdtelefoon - draadloos
 4. Logitech MX Master 2S Muis - draadloos
orangebox-advanced

Set voor gevorderden

 1. ViewSonic VG2755
 2. Logitech K800 Toetsenbord - achtergrondverlichting, draadloos
 3. Logitech H820e Hoofdtelefoon - draadloos
 4. Logitech MX Master for Business Muis - draadloos
orangebox-budget

Budget vastgesteld

 1. ViewSonic VG2455
 2. Logitech K360 Toetsenbord - draadloos
 3. Logitech H570e Hoofdtelefoon - bedraad
 4. Logitech M705 Marathon muis - draadloos

Elke werkplek moet individueel worden ontworpen voor de uit te voeren werkzaamheden. Met onze productkennis hebben we hierbij drie productopstellingen voor je samengesteld die een sjabloon vormen voor je moderne werkplek.


Het idee van de drie werkplekoplossingen verschilt vooral in de prijsklasse. We hebben er echter voor gezorgd dat alle gebruikte producten compatibel zijn met elkaar en van de ene opstelling naar de andere kunnen worden uitgewisseld. Natuurlijk kunnen alle producten ook afzonderlijk in onze shop worden gekocht.

Hoogwaardige expertoplossing voor elk bureau

De expert set bestaat uitsluitend uit hoogwaardige en uiterst functionele producten die aan de top van de technologie staan. Dit functionele voordeel maakt alle producten ideaal voor gebruik op kantoor of thuis.

worplace-expert-set-16-9

Belangrijkste kenmerken van de Expert Set:

 • Monitor: 27 inch, uitstekende 2K-resolutie, in hoogte verstelbaar, kantelbaar
 • Webcam: Haarscherpe 4K-resolutie, 30 fps, 90° FOV
 • Headset: Draadloos, hoog draagcomfort, ruisonderdrukking
 • Toetsenbord: Verbeterde toetsstabiliteit, draaiknop, intelligente verlichting
 • Muis: Snel scrollen, handvriendelijke vorm, 7 knoppen, gebarentoets

Functionele geavanceerde set voor uw werkplek

De Advanced Set bestaat uit producten die een functionele en flexibele werkplek mogelijk maken.

worplace-advanced-set-16-9

Belangrijkste kenmerken van de Advanced Set:

 • Monitor: 27 inch, scherpe Full HD-resolutie, in hoogte verstelbaar, kantelbaar
 • Webcam: scherpe Full HD-resolutie, 30 fps, 78° gezichtsveld
 • Headset: Draadloos, comfortabel om te dragen, batterij tot 10 uur, oplaadstation
 • Toetsenbord: Verlichting, draadloos, handherkenning, comfortabele toetsaanslag
 • Muis: Handvriendelijke vorm, 5 knoppen

Betaalbare budgetoplossing voor uw werkplek

In de budgetoplossing gebruiken we producten die ondanks hun lage prijs elke werkplek functioneel en productief verbeteren - of het nu op kantoor is of thuis!

worplace-budget-set-16-9

Belangrijkste kenmerken van de budgetset:

 • Monitor: 24 inch, uitstekende Full HD-resolutie, in hoogte verstelbaar, kantelbaar
 • Webcam: scherpe Full HD-resolutie, 30 fps, 69° FOV
 • Headset: bedraad, goed draagcomfort
 • Toetsenbord: draadloos, batterijlevensduur tot drie jaar, programmeerbare F-toetsen
 • Muis: batterij gaat tot drie jaar mee, snel scrollen

Een beeldscherm als controlecentrum van je werkplek

Een moderne monitor biedt meer functies dan alleen het visualiseren van het beeld op een werkplek. Bij het selecteren van de monitor lag de focus voornamelijk op 3 punten: ergonomie, de schermresolutie en de functionaliteit.

digitaler-arbeitsplatz-monitor

Belangrijke kenmerken van een monitor:

 • In hoogte verstelbaar en kantelbaar
 • Inch grootte: 24" - 32
 • Resolutie: Afhankelijk van werkomgeving: Full HD - 4K
 • Praktische functies: USB-C-dockingstation

De juiste muis voor maximale functionaliteit

De muis is een onmisbaar invoerapparaat voor computerwerk. De trend op moderne werkplekken gaat duidelijk in de richting van draadloze apparaten, omdat dit meer ruimte en vrijheid creëert op het bureau.

bluetooth-nobubble-inverted-kein-abstand

Hier heb je de keuze tussen een draadloze muis of een Bluetooth muis. Bluetooth-muizen worden meestal alleen gebruikt in combinatie met een laptop en de interne Bluetooth-interface. Draadloze muizen werken via een USB-ontvanger en een 2,4 GHz verbinding. De ontvanger kan vaak worden gebruikt om tegelijkertijd een muis en toetsenbord aan te sluiten, wat een tweede USB-aansluiting bespaart.

maus-nobubble-inverted-kein-abstand

Als je de eerste computermuizen vergelijkt met de muizen van nu, zijn ze nauwelijks herkenbaar. Moderne muizen hebben allerlei praktische functies en liggen enorm comfortabel in de hand. Vooral de extra knoppen aan de zijkant van de muis helpen je enorm tijdens je dagelijkse werk.

Moderne muizen zijn perfect aangepast aan de menselijke hand, wat betekent dat ze meerdere uren per dag comfortabel gebruikt kunnen worden. We hebben verschillende modellen getest en vergeleken en hebben gemerkt dat elke menselijke hand een andere computermuis comfortabeler vindt. We hebben echter vastgesteld dat een ergonomische muis op de lange termijn beter werkt.

digitaler-arbeitsplatz-maus

Belangrijke kenmerken van een pc-muis:

 • Draadloze muizen bieden meer vrijheid
 • Ergonomische vorm voor meer comfort op de werkplek
 • Extra knoppen voor snel en functioneel werken

Het optimale toetsenbord voor uw werkplek

Naast de muis is het toetsenbord het belangrijkste invoerapparaat op een digitale werkplek. Ook hier is de trend naar draadloze randapparatuur duidelijk zichtbaar.

akku-nobubble-inverted-kein-abstand

Moderne toetsenborden bieden nu praktische mogelijkheden en functies die je dagelijkse werk aangenamer maken. Naast een krachtige batterij is het belangrijkste een comfortabele en stille toetsaanslag.

features-nobubble-inverted-kein-abstand

Toetsenborden hebben ook geïntegreerde functies, zoals energiebesparende functies, achtergrondverlichting en draaiknoppen. Een draaiknop kan worden gebruikt om verschillende instellingen in een groot aantal programma's te regelen: Helderheid in Photoshop CC, teksten vergroten in Microsoft-producten en nog veel meer.

digitaler-arbeitsplatz-tastatur

Belangrijke kenmerken van een pc-toetsenbord:

 • Draadloze toetsenborden bieden meer vrijheid
 • Draadloze of Bluetooth-verbinding
 • Krachtige batterij
 • Stille toetsaanslag
 • Handige functies: Achtergrondverlichting, energiebesparende functie & draaiknop

De juiste headset voor interne en externe samenwerking

Moderne werkplekken zijn meestal niet uitgerust met een vast geïnstalleerde telefoon. Tegenwoordig verbinden een headset op de werkplek en telefoonsoftware op de computer interne en externetelefoongesprekken. Niet alle headsets zijn echter hetzelfde. Ook van deze productgroep hebben we verschillende varianten uitgeprobeerd en uitgebreid getest.

headset-nobubble-inverted-kein-abstand

In tegenstelling tot bedrade headsets bieden draadloze headsets vrijheid en flexibiliteit op de werkplek. Verder zijn comfort, gebruiksgemak en compatibiliteit met populaire telefonietoepassingen zoals Skype for Business, Microsoft Teams, Zoom & Google Meet belangrijke criteria.

netzwerk-nobubble-inverted-kein-abstand

Moderne headsets voor op de werkplek bieden geïntegreerde functies zoals ruisfiltering, geluidsdemping en meerdere verbindingen met verschillende apparaten tegelijk. Meerdere aansluitingen zijn vooral interessant als er een mobiele telefoon van het bedrijf wordt gebruikt. Zo kunnen alle inkomende gesprekken gemakkelijk vanaf één headset worden gevoerd.

digitaler-arbeitsplatz-headset

Belangrijke kenmerken van een headset:

 • Draadloze headsets voor meer vrijheid op de werkplek
 • Hoog comfort voor langdurig dragen
 • Compatibel met Skype, Teams, Zoom & Meet
 • Handige functies: ruisfiltering, geluidsdemping & meerdere verbindingen

De juiste webcam voor uw werkplek

Een webcam op de werkplek wordt gebruikt voor externe communicatie met partners, dealers of zelfs klanten. Hier lees je op welke criteria je moet letten en wat vooral belangrijk is bij het kiezen.

bluetooth-nobubble-inverted-kein-abstand

De belangrijkste eigenschap van een webcam is de resolutie waarin hij opneemt en uitzendt. Welke resolutie je nodig hebt, hangt sterk af van de inhoud die je wilt uitzenden. Voor een webcam die je alleen op je directe werkplek gebruikt, is een Full HD resolutie meestal voldoende. Als je echter vaak streamt of video's opneemt met de webcam, raden we een 4K resolutie aan.

maus-nobubble-inverted-kein-abstand

Andere belangrijke criteria zijn het gezichtsveld van de camera en het aantal beelden per seconde dat wordt verzonden. Hoe groot het gezichtsveld van de webcam moet zijn, hangt ook sterk af van de werkplek en de omgeving. In de omgeving van de directe werkplek is een FOV (Field of View) van 60° - 90° voldoende. Voor een vloeiend beeld moet de FPS rate tussen de 30fps liggen.

sichtschutz-nobubble-inverted-kein-abstand

Tegenwoordig is elke telefoontoepassing of internetbrowser voldoende beschermd tegen aanvallen van buitenaf. Voor het eigen welzijn bieden sommige webcams echter een geïntegreerd privacyscherm dat gewoon voor de lens van de webcam wordt geschoven wanneer deze niet wordt gebruikt.

digitaler-arbeitsplatz-webcam

Belangrijke kenmerken van een webcam:

 • Beeldresolutie: Afhankelijk van de inhoud : Full HD - 4K
 • Gezichtsveld: 60°-90
 • Framerate: ~ 30fps
 • Geïntegreerdprivacyscherm voorwebcam

Ergonomische bureaus voor rugvriendelijk werken

Tegenwoordig is een bureau meer dan alleen een plek om werkspullen op te bergen. Hier vertellen we je waar je op moet letten bij het kiezen van een goed en ergonomisch bureau.

breite-nobubble-inverted-kein-abstand

Zorg er eerst en vooral voor dat de tafel breed genoeg is. Als je met meerdere schermen of een ultrabreed beeldscherm werkt, raden we een minimale breedte van 1,75 meter aan. Zo heb je genoeg vrije ruimte op je bureau en opbergruimte.

tisch-hoehe-inverted-kein-abstand

Het belangrijkste criterium voor een bureau is de hoogte-instelling. Om je rug te beschermen, moet je meerdere keren per dag staand werken. Veel bureaus bieden de functie om 3 posities van tevoren op te slaan en het bureau met één druk op de knop op de vooraf ingestelde hoogte te zetten.

digitaler-arbeitsplatz-schreibtisch

Belangrijke kenmerken van een bureau:

 • Voldoende ruimte voor technische apparatuur + legplank
 • traploze hoogteverstelling
 • stabiele standaard
jan_kortevoss-name

Heb je nog open vragen?

We geven je ook graag persoonlijk advies - we kijken uit naar je telefoontje of e-mail! Als je wilt dat we je gratis terugbellen, laat dan nu je contactgegevens achter.