joshua-golde-qIu77BsFdds-unsplash

visunext gids

De beste beeldschermen 2024

Topapparaten voor klaslokalen, bewegwijzering en nog veel meer in de test

Professionele beeldschermtest - Beste lijsten van experts

In deze displaytest hebben onze experts de beste professionele displays voor verschillende toepassingsgebieden samengesteld. Met de beste lijsten vindt u altijd het juiste display - of het nu voor kantoor, klaslokaal, als videowall of digital signage-oplossing is. Bij visunext vindt u alle informatie die u nodig hebt om de displays eenvoudig te vergelijken. Als u vragen hebt, helpen onze experts u natuurlijk graag verder.

Inhoud

De beste interactieve schermen

Interactieve aanraakschermen worden gebruikt in vergaderruimtes om samen te werken, te brainstormen en notities te maken. In combinatie met een videoconferentiesysteem kunnen ze ook worden gebruikt om hybride vergaderingen te houden.

De beste digital signage displays

Digital signage displays zijn de moderne oplossing voor gerichte digitale reclame. Een 24/7 vrijgave maakt een continue werking mogelijk. De displays kunnen ook buiten worden gebruikt dankzij hun hoge lichtsterkte. Interne content systemen of externe signage players met bijbehorende software zorgen voor een soepele toevoer van content.

De beste displays voor klaslokalen

De klaslokaalschermen vervangen de overheadprojector en de tv-trolley en vormen een aantrekkelijke aanvulling op moderne, digitale lessen. De grote schermdiagonalen zorgen ervoor dat de inhoud gemakkelijk te lezen is, zelfs op de achterste rijen. Touch displays maken de lessen interactiever dan ooit.

De beste videowandschermen

De videowall displays zijn door hun smalle frame bijzonder geschikt voor installatie in een videowall. De displays kunnen eenvoudig met elkaar worden verbonden met behulp van serieschakeltechniek. De goedkeuring voor 24/7 continubedrijf maakt de displays bijzonder aantrekkelijk. Hierdoor kunt u 24 uur per dag digitale inhoud presenteren.

De beste alles-in-één LED-wanden

LED walls worden steeds vaker gebruikt als alternatief voor videowalls voor signage-toepassingen of in vergaderruimtes. LED walls worden gekenmerkt door hoge helderheidswaarden, sterke contrasten en briljante kleurweergave. Ze hebben ook een lange levensduur en kunnen jarenlang worden gebruikt. Alles-in-één LED walls worden voorgeconfigureerd geleverd en hoeven alleen nog maar geïnstalleerd te worden.

Beeldschermen - De meest gestelde vragen

Displays worden steeds belangrijker in bedrijven, onderwijsinstellingen en de publieke sector. Zowel het brede scala aan mogelijke toepassingen als de snelle installatie maken displays een aantrekkelijk alternatief voor de combinatie van projector en scherm. Professionele beeldschermen bieden aanzienlijk meer functies dan hun kleine broertjes, de conventionele televisietoestellen. Ze zijn in de meeste gevallen ook helderder dan televisietoestellen en kunnen worden gebruikt ongeacht de lichtomstandigheden in de ruimte.

Resolutie pictogrammen

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de resolutie?

De voorkeursresolutie moet overeenkomen met de schermgrootte en de inhoud die wordt weergegeven. Nieuwere beeldschermen hebben meestal een 4K UHD-resolutie. In sommige gevallen zijn ook Full HD-schermenmogelijk. Als je echter inhoud met een hoge resolutie in 4K wilt weergeven, is het de moeite waard om te investeren in een 4K-beeldscherm.

Omdat het aantal pixels hier wordt verhoogd, kan inhoud zelfs op grote schermen scherp worden weergegeven .
Pictogrammenweergave

Welke beeldschermen zijn geschikt voor een videowall?

In een videowall worden meerdere beeldschermennaast elkaar geplaatst om een groot totaalbeeld te creëren. Om grote zwarte balken tussen de afzonderlijke schermen te voorkomen, moet ervoor worden gezorgd dat de schermen smalle frames hebben.

Het is ook belangrijk dat de schermen met elkaar communiceren en dankzij de daisy chain-technologie kunnen de schermen eenvoudig met elkaar worden verbonden.
touch-display-nobubble

Wat zijn de verschillen tussen de aanraaktechnologieën?

De meest gebruikte aanraaktechnologieën zijn infrarood en capacitief. Terwijl infraroodtechnologie de stylus of vinger via een infraroodraster op het displayoppervlak scant, detecteert capacitieve technologie de druk die op het displaywordt uitgeoefend.

Deze wordt onder het displayoppervlak nauwkeurig gescand door de spanning op het oppervlak en zorgt voor een nog nauwkeurigere overdracht van de aanraking op het displayoppervlak. Interactieve schermen met een capacitief aanraakoppervlak zijn over het algemeen duurder dan schermen met IR-aanraaktechnologie.
Icoon gloeilamp

Hoe helder moet een beeldscherm idealiter zijn?

De vereiste helderheid van het display is sterk afhankelijk van de toepassing en de installatielocatie. Als vuistregel geldt dat als het beeldscherm ook in zonlicht of buiten wordt gebruikt, minimaal 700 cd/m² vereist is, waarbij een hogere helderheid wordt aanbevolen voor een betere herkenbaarheid.

Bij gebruik in ruimtes met kunstlicht maar zonder direct zonlicht is 500 cd/m² vaak voldoende. Als de lichtomstandigheden in de ruimte kunnen worden geregeld en het licht naar behoefte kan worden gedimd, is 350-450 cd/m² voldoende
Pictogram vraagteken

Waarom zijn niet alle beeldschermen geschikt voor 24/7 continubedrijf?

Displays voor 24-uurs gebruik zijnuitgerust met bijzonder duurzame materialen. Deze materialen zijn bestand tegen de hoge belastingen die worden veroorzaakt door de enorme warmteontwikkeling in het apparaat.

Een display moet altijd worden gebruikt binnen de goedgekeurde bedrijfstijd. Doet u dit niet, dan kan dit leiden tot onherstelbare schade aan het apparaat, die niet door de garantie wordt gedekt
display-wandhalterung-nobubble

Hoe vind ik een geschikte houder voor de display?

Houd rekening met de grootte en het gewicht van je beeldscherm bij het kiezen van een beeldschermbeugel. Controleer de VESA-bevestigingspunten en zorg ervoor dat ze compatibel zijn met je beeldscherm. Overweeg ook of je het beeldscherm aan de muur, aan het plafond of op een trolley wilt bevestigen.

Er kunnen ook speciale multi-beugels worden gebruikt voor videowanden, waarop meerdere beeldschermen tegelijk kunnen worden bevestigd. Je vindt de juiste bevestiging voor jouw display bij visunext.
software-nobubble

Waar moet ik op letten als ik signagesoftware kies?

Bij het kiezen van een signage software oplossing moet je letten op gebruiksgemak, aanpasbaarheid aan je behoeften en compatibiliteit met je beeldschermtypes. Andere belangrijke aspecten zijn de kosten, klantenondersteuning en of de software functies heeft zoals planning en content management en interactieve content ondersteunt. Op deze manier kunt u met succesdigitale reclamecontent communiceren.
Icoonverbindingen

Met welke aansluitingen moet je rekening houden bij het kiezen van een beeldscherm?

Let er bij het kiezen van een beeldscherm op dat het aansluitmogelijkheden heeft zoals HDMIen DisplayPort voor video en audio, DVI voor oudere apparaten en USB-C voor veelzijdigheid. Informeer ook naar geïntegreerde USB-hubs voor extra connectiviteit. De specifieke vereisten hangen af van je apparaten en gebruiksgewoonten.
wireless-nobubble

Hoe kunnen de beeldschermen draadloos van content worden voorzien?

Beeldschermen kunnen draadloos worden voorzien van content via Wi-Fi, Bluetooth of speciale technologieën zoals Miracast of AirPlay. De content wordt draadloos overgebracht van een apparaat (bijv. computer, smartphone) naar het beeldscherm.

Sommige beeldschermen hebben ingebouwde Wi-Fi-, Miracast- of AirPlay-functies, terwijl je voor andere een externe adapter nodig hebt. Het is ook belangrijk of je draadloos toegang wilt krijgen tot videoconferentiesystemenofbeeldschermen met interactieve functies wilt gebruiken.
kachel_tipps_displaykauf

Koopadvies voor beeldschermen

kachel_display_oder_fernseher

Projectoren en beeldschermen voor bedrijven

kachel1.7

Microsoft Surface Hub

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heb je nog vragen?

We geven je ook graag persoonlijk advies - we kijken uit naar je telefoontje of e-mail! Als je wilt dat we je gratis terugbellen, laat dan nu je contactgegevens achter.