landing_beamer_ipad

iPad projector in vergelijking van experts

Probleemloos presenteren met de Apple iPad

Beamer voor de iPad

Omdat steeds meer smartphones, tablets en dergelijke worden gebruikt voor presentaties thuis, wordt dit onderwerp ook steeds spannender voor beamers.

Aangezien de Apple iPad zeer wijdverspreid is, vragen gebruikers zich steeds vaker af welke projector de juiste is voor mijn iPad? Hoe kan ik mijn iPad aansluiten op mijn projector? Zijn er eisen waaraan een projector voor iPad-gebruikers moet voldoen? Waar moet ik op letten?

Het eerste waar je rekening mee moet houden is hoe je de inhoud van de iPad naar de projector wilt overbrengen. Er zijn momenteel twee verschillende manieren. De eerste manier is via een kabelverbinding, de tweede manier is via WLAN. Opgemerkt moet worden dat met een bekabelde verbinding het hele scherm van de iPad kan worden weergegeven, terwijl draadloze overdracht meestal beperkt is tot de app of de inhoud ervan.

wireless-nobubble

Verbinding via WLAN

Als het gaat om voeding via WLAN, zijn beamers van Epson die WLAN ondersteunen bijvoorbeeld aan te bevelen, omdat Epson een zeer goede toepassing biedt met de iProjection-app. De Epson-projector voor iPad-gebruikers biedt een goede selectie ondersteunde formaten die via de app vanaf een iPad kunnen worden gepresenteerd. Deze beamers zijn vooral geschikt voor de zakelijke sector. Er zijn nu echter ook oplossingen die films via Wi-Fi kunnen verzenden. Dit is dan zelfs mogelijk vanaf de iPad. Dit zijn MHL-adapters, verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Acer of BenQ. Voorwaarde hiervoor zijn HDMI-aansluitingen die geschikt zijn voor MHL en die de dongle van stroom kunnen voorzien.
Pictogram Verbinding tussen apparaten

Ondersteuning voor Airplay

Dankzij AirPlay-ondersteuning kunnen iPads eenvoudig en draadloos worden aangesloten op compatibele beamers. Met AirPlay kan inhoud zoals video's, foto's, muziek en zelfs de volledige scherminhoud van de iPad naar de projector worden gestreamd. Dit biedt een bijzonder handige en soepele manier om films, presentaties of ander materiaal van de iPad op een groter scherm te bekijken of te tonen. Voor tablets van andere merken die geen native AirPlay-ondersteuning bieden, kan de Miracast-technologie worden gebruikt. Met dongles die geschikt zijn voor Miracast kunnen zelfs Full HD-video's worden verzonden vanaf tablets of smartphones die ook geschikt zijn voor Miracast. De apps van BenQ en Acer bieden aanvullende oplossingen die videobestanden bufferen en video-overdracht van de tablet naar de projector mogelijk maken. Gebruikers van verschillende tablets hebben dus de mogelijkheid om verschillende beameroplossingen te gebruiken en te profiteren van de draadloze flexibiliteit via zowel AirPlay als Miracast
Icoonverbindingen

Bedrade oplossing

Naast de app-oplossing is er natuurlijk de optie om het signaal via een kabel naar de projector te sturen. De keuze voor een projector voor Apple iPad gebruikers is eigenlijk onbeperkt, aangezien er adapteroplossingen zijn voor VGA-aansluitingen en HDMI-aansluitingen. Het is echter belangrijk om de juiste adapter te kiezen voor de iPad generatie. Want tot en met de 3e generatie iPads werd de 30pin connector gebruikt, terwijl vanaf de 4e generatie de Lightning connector wordt gebruikt. Je moet dus meer aandacht besteden aan de juiste keuze van de adapter dan aan die van de beamer. Als de juiste adapter wordt gebruikt, is alleen een HDMI-kabel of VGA-kabel nodig. Dan kan de iPad worden aangesloten op de beamer. In dit geval wordt het hele scherm gespiegeld en niet alleen het app-oppervlak, zoals het geval is bij draadloze oplossingen. Hoewel de mobiliteit binnen de ruimte beperkt is, is deze methode verder erg handig

Tip:

Als je je projector niet kunt aansluiten via WLAN of AirPlay, maak je dan geen zorgen. Er zijn een aantal alternatieve manieren om draadloze presentatiesystemen te gebruiken waarmee je je content naadloos en gemakkelijk kunt streamen. Begeerde presentatiesystemen zoals deApple TV, Barco ClickShare en Airtame 2 bieden een beproefde manier om content draadloos te streamen van Apple-apparaten zoals iPhones, iPads en MacBooks naar een projector of tv. Ontdek ons assortiment hier .

Projector voor iPad in vergelijking

Hieronder vind je een aantal suggesties welke projectoren interessant zijn voor iPad gebruikers vanwege de bedrade of optionele draadloze verbindingsmogelijkheden.

Icon Sport, Gaming en Home Cinema

Home Cinema Projector

Een thuisbioscoopprojector wordt gebruikt om films, video's en andere visuele inhoud op een groot scherm te projecteren en een bioscoopervaring in je eigen huis te creëren. De projector heeft verschillende aansluitingen zoals HDMI en VGA waarmee hij op verschillende apparaten kan worden aangesloten. Een thuisbioscoopprojector kan in verschillende situaties goed worden gebruikt. Hij is ideaal voor filmavonden met vrienden of familie om te genieten van films op een groot scherm. De projector is ook perfect voor diavoorstellingen van vakantiefoto's of presentaties op evenementen om de inhoud in groot formaat weer te geven.
business

Zakelijke projector

Een zakelijke projector is een speciaal apparaat voor zakelijke presentaties en vergaderingen. Hij biedt HDMI- en VGA-aansluitingen voor veelzijdige compatibiliteit. De projector is ideaal voor vergaderingen, conferenties, trainingen en presentaties om inhoud levendig weer te geven op een groot scherm en discussies te verbeteren. De combinatie met een iPad maakt naadloze aansluiting via HDMI of AirPlay mogelijk om presentaties en gegevens rechtstreeks vanaf een iOS-apparaat te projecteren. Dit zorgt voor een flexibel en dynamisch presentatieontwerp dat de interesse en aandacht van het publiek trekt.
Icoon Buiten

Miniprojector

Een miniprojector is een compacte, draagbare beamer die inhoud in kleinere formaten kan projecteren op vlakke oppervlakken. Hij heeft HDMI- en VGA-aansluitingen en is ideaal voor mobiel gebruik. Miniprojectoren zijn perfect voor presentaties, filmavonden, kampeertrips en vrijetijdsactiviteiten waarbij inhoud moet worden getoond terwijl je reist of in een kleine kring. In combinatie met een iPad kunnen films, video's en presentaties direct vanaf een iOS-apparaat worden geprojecteerd via een HDMI-aansluiting of AirPlay. De verbinding van iPad en Mini Beamer biedt veelzijdige entertainment- en presentatiemogelijkheden voor onderweg, thuis of buitenshuis.

Onze iPad-aanbevelingen

iPads, Air

Apple iPad Air

De Apple iPad Air maakt op het eerste gezicht indruk met zijn robuuste en slanke Liquid Retina Display van 10,5 inch. De krachtige prestaties en het brede scala aan functies van de tablet maken hem ideaal voor werken of studeren op school. Met AirPlay-ondersteuning kun je draadloos materiaal streamen naar compatibele tv's en luidsprekers voor een meeslepende entertainmentervaring. Je kunt iPad Air ook eenvoudig aansluiten op andere apparaten om je productiviteit te verhogen. IPad Air combineert elegantie, kracht en connectiviteit in één veelzijdig apparaat.
iPad Pro

Apple iPad Pro

De Apple iPad Pro is de populairste tablet in de Apple familie. Het robuuste glazen oppervlak zorgt voor een extreem lage reflectie en de beste kleurnauwkeurigheid van je beeld. De ingebouwde A12Z Bionic-chip helpt je om verschillende taken op de tablet snel en soepel uit te voeren. Met in totaal 3 geïntegreerde camera's is de iPad Pro een echt alternatief voor een standaardcamera. De groothoeklens, ultragroothoeklens en TrueDepth-camera aan de voorkant zorgen voor geweldige foto's in elke omgeving. iPad Pro ondersteunt ook de Apple Pencil, waarmee creatief werken en notities maken makkelijker dan ooit wordt.
iPad, Mini

Apple iPad Mini

De iPad mini is de kleinste en lichtste tablet van Apple. Het lichte gewicht van slechts 300 gram maakt hem ideaal voor elke tas of situatie, en de combinatie van het Retina-display, de camera's en de sterke batterijduur maakt van de iPad Mini een echte metgezel voor elke dag! De iPad mini biedt ook veelzijdige aansluitmogelijkheden om hem naadloos aan te sluiten op andere apparaten, met verschillende kabels en adapters om hem aan te sluiten op een projector, tv of andere compatibele apparaten om te genieten van materiaal in een groter formaat of om professionele presentaties te maken.

De belangrijkste vragen over het gebruik tussen beamer en iPad

 1. HDMI: HDMI (High-Definition Multimedia Interface) is de meest voorkomende aansluiting in moderne beamers. Hiermee kunnen video- en audiosignalen met een hoge resolutie in digitale vorm worden verzonden. 
 2. VGA: VGA (Video Graphics Array) is een oudere aansluiting die nog steeds aanwezig is in veel beamers. Hij wordt vaak gebruikt om verbinding te maken met oudere computers en laptops. 
 3. USB: Een USB-poort kan aanwezig zijn in sommige beamers en wordt vaak gebruikt om mediabestanden direct af te spelen vanaf een USB-stick. 
 4. Audiopoorten: Beamers hebben meestal audio-aansluitingen zoals 3,5 mm jack-aansluitingen of RCA-aansluitingen om audiosignalen naar externe luidsprekers of audiosystemen te sturen. 
 5. Composiet Video: Soms ook RCA- of RCA-connectoren genoemd, deze connector wordt gebruikt om standaard definitie videosignalen over te brengen. 
 6. Component Video: Met een component video-aansluiting kan video-inhoud van hoge kwaliteit in afzonderlijke kleurkanalen worden verzonden. 
 7. DVI: DVI (Digital Visual Interface) is een digitale videoconnector die aanwezig kan zijn in sommige projectoren. 
 8. DisplayPort: DisplayPort is een digitale videoconnector die aanwezig is in sommige moderne beamers.
 1. Epson Beam-apparaten die geschikt zijn voor iProjection: Epson biedt een reeks Beam-apparaten die compatibel zijn met de iProjection-app. Deze app maakt een draadloze verbinding mogelijk tussen de projector en mobiele apparaten zoals iPads. 
 2. BenQ beamers met QCast: Bepaalde BenQ beamers zijn compatibel met de QCast app, die een draadloze verbinding tussen de beamer en een mobiel apparaat mogelijk maakt. Hierdoor kan content draadloos worden overgezet van apparaten zoals iPads naar de projector. 
 3. Acer projectoren met draadloze projectie: sommige Acer projectoren hebben draadloze projectie, waardoor inhoud van mobiele apparaten zoals iPads via Wi-Fi op de projector kan worden geprojecteerd. 
 4. Barco ClickShare: hoewel het geen beamer model is, is Barco ClickShare een populair draadloos presentatiesysteem dat compatibel is met veel beamers. Het maakt een draadloze verbinding mogelijk tussen een presentatiesysteem en een mobiel apparaat, zoals een iPad.
Er zijn twee belangrijke manieren om de iPad op een beamer aan te sluiten:
Bedrade verbinding: De iPad wordt via een adapter op de projector aangesloten. Afhankelijk van de iPad generatie kan een Lightning of 30-pins connector adapter worden gebruikt, die via een HDMI of VGA aansluiting op de beamer wordt aangesloten. Met deze methode kan het hele scherm van de iPad worden gespiegeld op het scherm. 
Draadloze verbinding (WLAN): Sommige beamers, zoals Epson projectoren met de iProjection app, ondersteunen een draadloze verbinding via WLAN. Met de iProjection app kan inhoud draadloos van de iPad naar de projector worden overgebracht. Met deze methode is de overdracht vaak beperkt tot de inhoud van de app in plaats van het hele scherm van de iPad te spiegelen. De keuze van de verbindingsmethode hangt af van de individuele vereisten en de beschikbare aansluitingen van zowel de iPad als de projector.
Om de iPad aan te sluiten op een bedrade projector heb je verschillende adapters nodig, afhankelijk van het model iPad. De keuze van de adapter hangt af van de connector die de iPad gebruikt. Er zijn twee hoofdtypen adapters: 
 1. Voor oudere iPad modellen met een 30-pins connector: Als je een ouder iPad model hebt met een 30-pins connector (bijvoorbeeld de eerste tot derde generatie iPad), dan heb je een 30-pins naar VGA of HDMI adapter nodig. Met deze adapters kun je de iPad via VGA of HDMI aansluiten op een projector om het scherm te spiegelen op het projectiescherm. 
 2. Voor nieuwere iPad-modellen met Lightning-connector: Als je een nieuwer iPad-model hebt met een Lightning-connector (bijvoorbeeld iPad van de vierde generatie en later), dan heb je een Lightning-naar-VGA- of HDMI-adapter nodig. Met deze adapters kun je de iPad ook via VGA of HDMI op een projector aansluiten. 
Nadat je de juiste adapter hebt gekozen op basis van de aansluiting van jouw iPad model, heb je alleen nog een VGA of HDMI kabel nodig om de adapter aan te sluiten op de beamer. Op deze manier kun je de inhoud van je iPad op het scherm projecteren en presentaties, video's of andere inhoud in een groter formaat weergeven.
kachel_beamer_anschlie__en

Beamer test winnaar

kachel6

Digitale bewegwijzeringsoplossingen

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heb je nog open vragen?

We geven je ook graag persoonlijk advies - we kijken uit naar je telefoontje of e-mail! Als je wilt dat we je gratis terugbellen, laat dan nu je contactgegevens achter.