Terug
landing_beamer_ipad

iPad Beamer in vergelijking met experts

Probleemloos presenteren met de iPad

Beamer voor de iPad

Aangezien steeds meer smartphones, tablets en dergelijke worden gebruikt voor presentaties thuis, wordt dit onderwerp ook steeds spannender voor beamers.

Aangezien de Apple iPad zeer wijdverbreid is, vragen gebruikers zich steeds vaker af welke Beamer de juiste is voor mijn iPad? Zijn er eisen waaraan een Beamer voor iPad-gebruikers moet voldoen? Waar moet ik op letten?

Het eerste dat u moet overwegen is hoe u de inhoud van de iPad naar de Beamer krijgt. Er zijn momenteel twee verschillende manieren. De eerste manier is via een kabelverbinding, de tweede manier is via WLAN. Er zij op gewezen dat met een bekabelde verbinding het hele scherm van de iPad kan worden getoond, terwijl de draadloze overdracht meestal beperkt blijft tot de app of de inhoud daarvan.

Als het gaat om voeding via WLAN, worden bijvoorbeeld beamers van Epson aanbevolen die WLAN ondersteunen, omdat Epson een zeer goede toepassing biedt met de iProjection-app. De Epson-Beamer voor iPad-gebruikers biedt een goede selectie van ondersteunde formaten die via de app vanaf een iPad kunnen worden gepresenteerd. Deze beamers zijn vooral geschikt voor de zakelijke sector. Er zijn nu echter ook oplossingen die films via WiFi kunnen doorgeven. Dit is dan zelfs mogelijk vanaf de iPad. Dit zijn MHL-adapters, die bijvoorbeeld bij Acer of BenQ verkrijgbaar zijn. Voorwaarde hiervoor zijn HDMI-aansluitingen die MHL ondersteunen en de dongle van stroom kunnen voorzien.
Dankzij de ingebouwde Miracast-ondersteuning zijn deze dongles zelfs in staat om Full HD-video's door te sturen van tablets of smartphones die ook Miracast-geschikt zijn. De apps van BenQ en Acer zijn echter in staat om niet te grote videobestanden te bufferen, waardoor vervolgens ook video-overdracht van de iPad naar de Beamer mogelijk is. Dit betekent dat je nog steeds de mogelijkheid hebt om verschillende beamers voor iPad oplossingen te gebruiken.

Naast de app-oplossing is er natuurlijk ook nog de mogelijkheid om het signaal via een kabel naar de Beamer te sturen. De keuze voor een beamer voor iPad is eigenlijk onbeperkt, want er zijn adapteroplossingen voor VGA-aansluitingen en HDMI-aansluitingen. Het is echter belangrijk om de juiste adapter voor de iPad-generatie te kiezen. Want tot en met de 3e generatie iPads werd de 30pin connector gebruikt, terwijl vanaf de 4e generatie de Lightning connector wordt gebruikt. Je moet dus meer aandacht besteden aan de juiste keuze van de adapter dan aan die van de beamer. Als de juiste adapter wordt gebruikt, is alleen een HDMI-kabel of VGA-kabel nodig. Dan kan de iPad op de beamer worden aangesloten. In dat geval wordt het hele scherm gespiegeld en niet alleen het app-oppervlak, zoals bij draadloze oplossingen. De mobiliteit binnen de ruimte is beperkt, maar deze methode is verder zeer bruikbaar.

Onze aanbevelingen voor beamers voor iPads

Beamer voor iPad in vergelijking

Hieronder vindt u enkele suggesties van welke Beamer interessant zijn voor iPad-gebruikers vanwege de bedrade of optionele draadloze verbindingsmogelijkheden.

acer_p1383w

Acer P1383W TCO

De Acer P1383W TCO is een betaalbare multimedia Beamer met een geschikte resolutie, is draagbaar en heeft een HDMI en een VGA ingang. De HDMI-ingang is ook MHL-compatibel, wat betekent dat de optionele Acer MHL Wireless Dongle kan worden gebruikt om inhoud draadloos van de iPad naar de beamer te sturen. De P1383W TCO biedt dus zowel bekabelde als optionele draadloze connectiviteit.

  • Resolutie: 1280 x 800 WXGA
  • Lichtopbrengst: 3.100 ANSI lumen
  • Aansluitingen: HDMI, 2 x D-SUB 15pin in (VGA), D-SUB 15pin out (VGA), cinch video S-Video, RS232
benq_mw727

BenQ MW727

Deze multimedia breedbeeldBeamer heeft al een voor MHL geschikte HDMI-aansluiting, dankzij welke hij de BenQ QCast dongle kan gebruiken. Met de QCast app kun je content via Wi-Fi naar de beamer sturen. Als alternatief kunt u de iPad via een kabel met de Beamer verbinden via HDMI of VGA.

  • Resolutie: 1280 x 800 WXGA
  • Lichtopbrengst: 4.200 ANSI lumen
  • Aansluitingen: 2 x D-SUB 15pin in (VGA), D-SUB 15pin out (VGA), RS232, USB type A mini, USB type B, RJ45
acer_k137i

Acer K137i

Als kleine, compacte LED-Beamer biedt de Acer K137i grote mogelijkheden voor mobiel gebruik. Dit komt niet alleen door zijn lichte gewicht en grootte, maar ook door de optioneel verkrijgbare oplaadbare accu, waarmee de beamer zelfs zonder netstroom kan worden gebruikt. Hij kan worden voorzien van een signaal van de iPad via een draadloze verbinding en van HDMI via de bijbehorende adapter.

  • Resolutie: 1280 x 800 WXGA
  • Lichtopbrengst: 700 ANSI lumen
  • Aansluitingen: HDMI, USB Type A, 3,5 mm Mini Jack micro SD Slot
Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.