Scherm en beamer op een terras
Oplossingen voor particuliere klanten

Projecteren in daglicht op het terras

U kunt ook buiten bij daglicht projecteren. Daarvoor heb je echter meer nodig dan alleen een heldere Beamer en een geschikt scherm. Een juiste plaatsing van deze componenten is minstens zo belangrijk voor een goede projectie. Het projectiepad tussen de Beamer en het scherm moet worden afgeschermd van licht van buitenaf.

Inhoud

Even belangrijk is de connectiviteit van de apparaten met elkaar. Zowel de Beamer als de gebruikte Blu-Ray-speler of ander afspeelapparaat, inclusief het audiosysteem, moeten goed op elkaar zijn aangesloten. Afhankelijk van het model van de gebruikte apparaten kan dit veeleisende installaties betekenen.

panorama6_b_v3

Onze sterke punten & competenties

 • AV-expertise van meer dan 15 jaar professionele B2B-consultancy
 • Uitgebreid partnernetwerk van gevestigde dienstverleners en fabrikanten
 • Uitstekende klantenondersteuning
 • Snelle projectafhandeling

Oplossingen voor terrassen

Wij bieden de volgende oplossingsvarianten voor terrassen van elke grootte. Wij verzorgen voor u de planning, de keuze en de gehele installatie van de apparaten.

acer-h6815bd

Krachtige beamers

 • hoge lichtopbrengst voor helder omgevingslicht
 • Projectievlakken tot 3 meter breed mogelijk
 • krachtige lens voor plaatsing dicht bij het scherm
Icoon gloeilamp

Lichtopbrengst

5.000 lumen (minimaal) voor LCD-Beamer en 6.000 lumen (minimaal) voor DLP-Beamer voor een schermbreedte van ongeveer twee meter in een voorwaardelijk donker paviljoen of garage. Voor een beter projectieresultaat wordt echter een hogere lichtopbrengst aanbevolen.
Resolutie pictogrammen

Beeldresolutie

Full HD (1.920 x 1.080) in 16:9-formaat of XWUXGA (1.920 x 1.200) in 16:10-formaat. Als het budget deze resoluties niet toelaat, is een beamer met WXGA-resolutie (1.280 x 800) een alternatief, maar met beperkingen in de beeldkwaliteit.
Icoon versnelling en gereedschap

Montage

Als er een stevig plafond is, bijvoorbeeld in een garage, wordt plafondmontage aanbevolen. Anders moet de beamer op een tafel voor het scherm worden geplaatst.

Expert Tip:

Gebruik een beamer met groothoekoptiek om dicht bij het scherm te komen. Het projectiepad mag niet worden blootgesteld aan zon- of daglicht. InstallatieBeamer met optionele groothoekoptiek zijn een alternatief voor grotere schermoppervlakken.
celexon-leinwand-ultramobil-professional-120-x-90-cm

Schermen voor de perfecte buitenbioscoop

 • Mobiel scherm voor maximale flexibiliteit
 • Zwarte achterkant (absorbeert licht van achteren)
 • een beeldbreedte tot 3 m kan worden gerealiseerd
Canvas pictogram afmetingen

Schermgrootte

Let er bij de keuze van de schermgrootte op dat het scherm nog in het paviljoen of de garage past. De hoogte van het beeld moet gebaseerd zijn op de beschikbare hoogte. Voorbeeld: 200 x 125 cm. De hoogte van het scherm mag niet de gehele hoogte van de ruimte in beslag nemen. er moet minstens een afstand van 80 cm tot de vloer zijn.
Icoon doeken

Type scherm

Afhankelijk van de plaats waar het scherm wordt opgesteld, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een statiefscherm, een mobiel scherm of een scherm met een vouwframe. Vanwege de geringe benodigde ruimte is een mobiel scherm met gasveren aan te bevelen voor een snelle opbouw.
Icoon Canvas Voor- en achterkant

Zwarte rug

De achterkant van het scherm moet zwart zijn zodat het licht dat van achteren komt de projectie niet verstoort. Anders moet het scherm van achteren extra worden afgeschermd. Zorg ervoor dat het scherm niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht.

Expert Tip:

Let er bij het kiezen van een scherm op dat het zo goed mogelijk bij het formaat van de beamer past. Voor een Full HD-Beamer is bijvoorbeeld een 16:9-scherm nodig. Als het formaat van de beamer en het scherm overeenkomen, kunt u het beeld inkaderen in de zwarte maskering van het scherm.

marantz_mm8077

Eenvoudige audio-installatie

 • het geluid komt van de bron of de beamer
 • Stereogeluid is de optimale oplossing voor een dergelijk project
 • Bluetooth als optionele transmissieoptie als een bekabelde oplossing niet mogelijk is
Icon Luidspreker

Uitgangsvermogen

Afhankelijk van de grootte van het publiek moet het uitgangsvermogen worden gekozen. Een grotere Bluetooth luidspreker is vaak voldoende om het terras van geluid te voorzien zonder de buren te storen. Meestal zit je echter aan de veilige kant met twee speakers van 20 watt.
Pictogram 3,5 mm aansluiting

Aansluiting

Hoe komt het audiosignaal van de bron naar de luidspreker? Aansluitmogelijkheden via 3,5 mm jack of stereo cinch zijn verplicht. Afhankelijk van de luidspreker of het systeem kunnen Toslink-interfaces interessant zijn

Draadloze Iconen

Draadloze

Als een bedrade audio-oplossing geen optie is, kunt u gebruik maken van een draadloze verbinding zoals Bluetooth. Let op de synchronisatie van het beeld-/geluidssignaal. Komt dit niet overeen, dan is een bekabelde transmissie de betere oplossing.

Expert Tip:

Idealiter heeft de gekozen beamer een 3,5 mm jack-uitgang. Zo kunt u het audiosignaal rechtstreeks naar een luidspreker in de buurt van de beamer sturen. Dit voorkomt dat extra kabels struikelgevaar opleveren en dat u bijzonder lange audiokabels moet aanschaffen.

Onze daglichtBeamer hoogtepunten

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.