shutterstock_86682670_blue_box-b

Gids voor kopers

Zakelijke Beamer voor meer succes:

visunext koopadvies & test

Beste Zakelijke Beamer Koopgids & Test

Ontdek alles wat u moet weten over beamers voor seminar-, vergader- en kantoorruimten in onze koopgids voor zakelijke beamers. We leggen de belangrijkste beamerfuncties uit en presenteren de beste Beamer in onze Business Beamer Test 2024.

Inhoud

Zakelijke Beamertest & aanbevelingen

Op basis van onze jarenlange ervaring met beamers voor zakelijk gebruik hebben wij voor u een selectie van testwinnende apparaten samengesteld. De hier gepresenteerde Beamer zijn een speciale aanbeveling van onze experts voor AV-bedrijfsoplossingen.

Business Beamer Test Winnaar 2024

Een bedrijfsBeamer kopen: wat is het belangrijkst

Er zijn veel kenmerken van beamers die bepalen of een beamer optimaal geschikt is voor zakelijk gebruik. Dit mag u echter niet afschrikken. Wij laten u zien hoe u snel een geschikte zakelijke Beamer vindt op basis van de belangrijkste Beamereigenschappen.

De checklist voor zakelijke Beamer helpt u bij de eerste stappen:

Iconenformulier met haak

Business Beamer Checklist

 • Toepassing: Thuisbioscoop of zaken
 • Technologie: DLP, 3LCD, LCoS, SXRD
 • Ruimtesituatie: kamergrootte, montage, afstand tot het scherm
 • Resolutie: HD, Full HD, 4K
 • ANSI lumen: hogere waarde = helderder beeld
 • Contrast: hogere waarde = briljanter beeld
 • Geluidsniveau: beamer fans worden als luid ervaren vanaf ongeveer 32dB.
 • Aansluitingen: Digitaal en analoog, audio en video, bedieningsaansluitingen
 • Kenmerken: 3D, lens-shift, optische zoom, keystone-correctie

Mobiele of vaste beamer - wat past beter?

Grootte verhouding - Stationaire Beamer | Mobiele Beamer:
groessenverhaeltniss_2265u

Vaste Beamer

Als u een zakelijke Beamer alleen wilt gebruiken in bijvoorbeeld uw vergader- of conferentiezaal, dan adviseren wij een stationaire Beamer zoals een installatieBeamer voor zakelijk gebruik of een standaard zakelijke Beamer voor staande of plafondmontage.

 • goede tot zeer goede helderheid
 • goede tot zeer goede beeldkwaliteit
 • slechts één installatie nodig
 • grotere projectieoppervlakken mogelijk
 • Keuze uit interactieve beamers
groessenverhaeltniss_1795f

Mobiele Beamer

Wij raden Beamer voor mobiel gebruik aan als u bijvoorbeeld PowerPoint-presentaties en lezingen moet geven op wisselende locaties. Deze Beamer hebben meestal zeer compacte afmetingen en een laag gewicht. MiniBeamer, ook wel zakBeamer genoemd, behoren tot de kleinste vertegenwoordigers van mobiele Beamer.

 • compact
 • lichtgewicht
 • draagbaar
 • laag stroomverbruik
 • snel te gebruiken

Is een hoge beeldresolutie belangrijk voor zakelijke Beamer?

De beeldresolutie speelt bij zakelijke beamers een wat kleinere rol dan bij thuisbioscoopBeamer. Ze mag echter niet te laag worden ingesteld. De beeldresolutie van een Beamer is namelijk van grote invloed op de totale beeldkwaliteit.

Een goede zakelijke Beamer die moet overtuigen met zijn beeldkwaliteit moet ten minste een WXGA (1.280 x 800) beeldresolutie hebben. Wij raden echter een Full HD-bedrijfsBeamer aan, omdat Full HD-Beamer tekst en beelden even goed kunnen weergeven, zelfs op grotere projectieschermen.


 • WXGA (1280 x 800 pixels; 16:10 formaat)
 • WUXGA (1920 x 1200 pixels; 16:10-formaat)
 • Full HD (1920 x 1080 pixels; 16:9-formaat)

Hoe helder moet een bedrijfsBeamer zijn?

Dit hangt af van hoe goed u de ruimte waarin u een Beamer gebruikt kunt verduisteren. In principe zijn beamers met een hogere lichtopbrengst te verkiezen boven die met een lagere lichtopbrengst.

Welk scherm is het juiste voor zakelijke Beamer?

Indien mogelijk moet u een scherm kopen dat bij uw zakelijke Beamer past. Het formaat van een scherm komt dan overeen met het projectiebeeldformaat van de Beamer. Dit betekent dat het projectieoppervlak volledig gevuld is. Dit betekent bijvoorbeeld dat een scherm voor een Full HD (16:9) zakelijke Beamer ook het 16:9 formaat moet hebben.

Icoon verschillende formaten

1:1 schermformaat

U kunt natuurlijk ook een 16:9 of een 16:10 beeld projecteren op een 1:1 scherm, in welk geval het projectievlak niet volledig wordt benut. Voor ruimtes met hoge plafonds heeft deze Beamer-schermcombinatie echter een voordeel: de lengte van het 1:1-scherm compenseert het hoogteverschil. De projectie kan dus beter worden afgestemd op ooghoogte.
Icoon doeken

Stationaire & mobiele schermen

Wij bieden ook schermen aan voor zowel stationair als mobiel gebruik. Stationaire schermen zijn permanent gemonteerd en klaar voor onmiddellijk gebruik, terwijl mobiele schermen voor elk gebruik op een nieuwe locatie eerst moeten worden opgezet. De doordachte constructie van de mobiele schermen zorgt echter voor een snelle opbouw.
Icon afstandsbediening

Canvas werking

Het grootste voordeel van vaste schermen ten opzichte van mobiele schermen is de keuze tussen twee bedieningsconcepten: u kunt kiezen voor een scherm met handmatige bediening of voor een scherm met een ingebouwde motor voor een gemakkelijke bediening.
Onze projectiescherm koopgids helpt u bij het kiezen van een geschikt projectiescherm!

Tip: Wij bieden ook op maat gemaakte projectieschermen aan met een maximale breedte tot 24 meter. Bel ons voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Onze aanbevelingen voor canvas

Populairste MiniBeamer 2024

De beste Beamertechnologie voor op kantoor: LCD of DLP?

DLP (Digital Light Processing) en LCD (Liquid Crystal Display) zijn twee projectietechnologieën die vaak in beamers worden gebruikt. De DLP-technologie gebruikt microspiegels voor de projectie, terwijl LCD werkt met vloeibaar-kristalpanelen.

Vanwege de respectieve technologie zijn er bepaalde voor- en nadelen aan zowel DLP- als LCD-Beamer. Afhankelijk van het beoogde gebruik moet u met deze voor- en nadelen rekening houden voordat u tot aanschaf overgaat.

Projector, wit
Beamer technologie
Beoogd gebruik
DLPPresentaties waarbij een goed contrast van het grootste belang is.
LCDPresentaties waarbij een hoge kleurgetrouwheid en levendige kleuren belangrijker zijn dan een hoog contrast

Een zakelijke Beamer met lamp of LED kopen?

Net als bij de keuze van een geschikte beamertechnologie hangt de beslissing hier ook af van de voor- en nadelen van de respectieve lichtopwekkende technologie. Beamer met een kwiklamp zijn gemiddeld aanzienlijk helderder dan Beamer met LED's als lichtbron.

LED's hebben echter een vele malen langere levensduur dan een beamer. Ter vergelijking: een Beamerlamp moet na ongeveer 5.000 tot 6.000 bedrijfsuren worden vervangen, terwijl LED's een Beamer in sommige gevallen 20.000 bedrijfsuren van licht voorzien.

Luidsprekers voor zakelijke Beamer

Bij een presentatie of lezing is vaak niet alleen het geprojecteerde beeld van groot belang, maar ook het geluid. Daarom rusten veel fabrikanten sommige Beamermodellen uit met geïntegreerde luidsprekers. Het uitgangsvermogen van dergelijke Beamerluidsprekers is zeer beperkt en volstaat niet om in grote ruimten voor geluid te zorgen. Voor kleinere kantoren en kantoorkamers raden wij echter beamers met geïntegreerde luidsprekers aan.

lautsprecher_anwendung
Voor grotere ruimten en een betere kwaliteit van de geluidsweergave kunt u ook externe Beamerluidsprekers gebruiken. U kunt kiezen tussen passieve en actieve luidsprekers. De volgende tabel helpt u bij het kiezen van geschikte luidsprekers.
Luidspreker
Voordelen

Nadelen

geïntegreerd- geen extra luidsprekers nodig
- snel klaar voor gebruik
- alleen aanbevolen voor kleine ruimtes
passief- flexibelere positionering
- ruime keuze
- heeft een versterker nodig
actief- geen versterker nodig- Positionering beperkt door beperkt vermogen en beperkte audiokabellengte

Top 5 luidsprekers voor zakelijke Beamer 2024

De belangrijkste zakelijke beamerverbindingen

Of een beameraansluiting belangrijk is, hangt af van het afspeelapparaat dat u op de beamer wilt aansluiten. Zowel de Beamer als het afspeelapparaat, zoals een Blu-ray speler of een notebook, moeten ten minste één paar dezelfde in- of uitgangen hebben voor video en audio. Er moeten extra aansluitingen beschikbaar zijn voor de overdracht van gegevens en besturingsgegevens.

Geheime tip voor bedrijfspresentaties: de beste oplossing voor een interactieve draadloze presentatie is Barco ClickShare. Met een enkele knop die via USB op een notebook is aangesloten, kunnen meerdere deelnemers zonder vertraging wisselen tussen individuele presentaties

De belangrijkste zakelijke beamerverbindingen in één oogopslag:
Aansluiting
Audio
Video
Gegevens
Kenmerken
VGA alleen analoog videosignaal
HDMIdigitale multimediaverbinding
DisplayPortdigitale videoaansluiting
DVI-Idigitale en analoge videoaansluiting
Cinch-stereovoor overdracht van het stereosignaal
USBalleen voor gegevensoverdracht
USB-Cdigitale aansluiting voor multimedia en gegevens
LAN voor overdracht van controlegegevens
3,5 mm aansluitingverzendt geluidssignaal naar externe audioapparatuur

Onze productaanbevelingen voor draadloze transmissie

De belangrijkste kenmerken van zakelijke Beamer

Er zijn veel beamerfuncties die het gebruik van een zakelijke beamer voor, tijdens en na een presentatie veel gemakkelijker en aangenamer maken.

Icoonverbinding

MHL (Mobile High-Definition Link)

Als een Beamer MHL ondersteunt, kunt u gemakkelijk inhoud in hoge resolutie overbrengen van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets en deze tegelijkertijd opladen.
slots-nobubble

USB/SD-lezer

De eenvoudigste manier om snel inhoud op het scherm te krijgen. Beamer met een USB/SD-lezer kunnen verschillende bestandsformaten rechtstreeks vanaf een USB-stick of SD-kaart afspelen.
stecker-nobubble

Direct aan/uit

Een functie waarmee uw beamer zo snel mogelijk klaar is voor gebruik of transport. Beamer met Direct Power On hebben geen opwarmfase van de lamp nodig; ze projecteren direct na het inschakelen een beeld. Met Direct Power Off kan de beamer onmiddellijk worden uitgeschakeld. Beide functies zijn echter alleen voorbehouden aan LED-beamers.
play-rund-nobubble

Media speler

Bijzonder praktisch is een in de beamer geïntegreerde mediaspeler. Hiermee kunt u verschillende mediaformaten afspelen vanaf bijvoorbeeld een USB-stick.
wireless-nobubble

Miracast

Beamer met de draadloze Miracast-standaard voor screencasts streamen ook multimedia-inhoud van smartphones, tablets en andere mobiele apparaten. Voorwaarde is wel dat de gebruikte mobiele apparaten deze standaard ook ondersteunen.

Beamer alternatief: Interactieve displays

Er is nauwelijks een beter alternatief voor een beamer dan een interactief display. Vooral omdat interactieve displays ook een aantal functies bieden die voorbehouden zijn aan interactieve beamers. In tegenstelling tot de meeste beamers kunnen interactieve touch displays ook in lichte ruimtes worden gebruikt en wordt de beeldkwaliteit niet beïnvloed door lichtinval.

Konferenzraum_Display

Interactieve displays - Alle voordelen

 • stabiele installatie
 • Bediening via touch input
 • uitstekende beeldkwaliteit
 • 4K displays ook beschikbaar
 • z. Enkele voorgeïnstalleerde software
 • samenwerken

Onze productaanbevelingen: Interactieve displays

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.