AdobeStock_272103367

Beamer of professioneel scherm voor uw bedrijf

Beamer of openbaar display in het bedrijfsleven? De voor- en nadelen van beamers en displays.

Wilt u uw bedrijf uitrusten met professionele presentatietechnologie? Dan heeft u twee opties: Zowel beamers (Beamer) als professionele displays (public displays) voldoen aan de eisen voor indrukwekkende presentaties. De keuze tussen een beamer en een display is echter niet zo eenvoudig. Wij leggen uit welke technologie het meest geschikt is voor welke toepassing en op welke criteria u moet letten.

Inhoud

Toepassingsgebieden van beamer en display

Beamers en displays kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen - in het klaslokaal, in de vergaderzaal, maar ook in de etalage. Wij presenteren kort de belangrijkste criteria waarmee u rekening moet houden voordat u tot aanschaf overgaat.

Grootte van de kamer

Raumgroesse

Als u op zoek bent naar een groot beeld, is een beamer de juiste keuze voor u. Met een beeldbreedte van meer dan 200 cm kunnen beamers een aanzienlijk groter beeldoppervlak weergeven dan displays en zijn ze bovendien goedkoper.

Professionele displays bieden u een beperkte beelddiagonaal en zijn een goede optie voor kleinere ruimtes. Als alternatief kunt u ook een beamer voor korte afstanden gebruiken. Deze hebben het voordeel dat de gebruikers niet worden verblind en dat er geen schaduw wordt geworpen.

Helderheid

Helligkeit

Een publieksscherm is minder gevoelig voor omgevingslicht dan een Beamer. Om zelfs in een lichte omgeving een beeld van hoge kwaliteit te projecteren, moeten beamers een zeer hoge lichtsterkte hebben. De contrastverhouding lijdt echter onder de helderheid. Met name in de signsector en op locaties met zeer helder omgevingslicht is een display daarom geschikt om zelfs in moeilijke lichtomstandigheden een scherp beeld te verkrijgen.

Mobiliteit

Mobile

Vooral in de zakelijke sector zijn presentaties in vergaderzalen, bij klanten en op zakenreizen onderdeel van het dagelijks leven. Mobiele Beamer die u gemakkelijk kunt vervoeren zijn de ideale oplossing. Ze overtuigen allemaal door hun lage gewicht en praktische functies zoals presenteren direct vanaf een USB-stick of automatische keystone-correctie. Mobiele Beamer zijn ideaal voor flexibel gebruik op zakenreizen!

Interactiviteit

Interaktiv

Als het gaat om interactiviteit, zijn displayoplossingen met aanraakfunctie bijzonder overtuigend. Ze zijn geschikt voor gebruik in vergaderzalen en klaslokalen. In vergaderruimten kunt u met het Professional Display interactieve presentaties houden en samenwerking bevorderen. In scholen vervangen Professional Displays tegenwoordig het traditionele schoolbord. In combinatie met een Visualizer is het display een uitstekende combinatie voor modern, interactief leren!

Beamer en display in vergelijking

Zowel Beamer als displays kunnen in verschillende toepassingen hun sterke punten laten zien. De vuistregel is: voor grote beelden en mobiel gebruik geeft u de voorkeur aan een beamer; voor veel omgevingslicht en heldere ruimten is een professioneel display in het voordeel.

Beamer en display in vergelijking

Pictogram Beamer met plusteken

Beamer voordelen

  • Enorme beeldformaten mogelijk
  • Minder duur voor grote beeldoppervlakken
  • Gemakkelijker te gebruiken voor mobiel gebruik
  • Herkent verschillende resoluties en formaten en geeft ze netjes weer
Pictogrammenweergave met plusteken

Voordelen weergeven

  • Minder gevoelig voor omgevingslichtsterkte
  • Stiller - geen ventilator aanwezig
  • Weinig onderhoud - geen noodzaak om lampen te vervangen
  • Geen schaduwen bij het presenteren

Onze aanbevelingen voor beamers

Onze display aanbevelingen

Conclusie: Beamer of display?

Voor grote beeldoppervlakken is een beamer de beste en goedkoopste oplossing. In kleine klaslokalen of vergaderzalen daarentegen is een Beamer op korte afstand of een professioneel scherm aantrekkelijk.

Voor oplossingen met veel omgevingslicht en digital signage kunt u een grootformaat display gebruiken als een beamer te duur voor u is. Als u tussendoor de plaats van gebruik verandert, is een mobiele Beamer snel en eenvoudig op te stellen. De compacte Pico Beamer zijn ook perfect als mobiele metgezellen voor zakenreizigers!

In onze beamer koopgids en display koopgids kunt u zich vooraf informeren over de belangrijkste kenmerken, toepassingsgebieden en koopcriteria voor beamers en displays.

Om ervoor te zorgen dat uw projectie perfect is, hebben we ook een breed scala aan schermen voor elk doel. Als u kiest voor een combinatie van Beamer en scherm, presenteren wij de verschillende schermtypes en toepassingsgebieden in detail in onze schermkoopgids.

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.