Projectieschermen

Mobiele schermen, stationaire schermen of schermverf - een projectieoppervlakte kan op veel verschillende manieren worden gecreëerd. In dit artikel introduceren we drie producten voor een optimaal projectieoppervlak.

screen goo verf

screen goo verf (set / Reference White 1 L)

Met de screen goo Reference White verf (set bestaat uit primer en verf) 1 L, heeft u genoeg verf om een oppervlakte van 4,6 m² te schilderen. De Reference White kleur is geschikt voor standaard beamers. Donkere kleuren verf met een hoog contrast, zijn zeer geschikt voor beamers die een scherm met een hoog contrast nodig hebben.
 

Naar productcategorie
celexon rolscherm professional plus 200 x 113 cm

celexon rolscherm professional plus 200 x 113 cm

Het celexon rolscherm professional plus 200 x 113 cm biedt met het hoogwaardige rolscherm niet alleen een goed projectiescherm met een stijlvol design, maar ook met een langzaam werkend rolmechanisme aan. Dit mechanisme voorkomt dat het scherm ongelijkmatig wordt opgerold en maakt het oprollen nog makkelijker. Het celexon professional rolscherm is de beste keuze voor als u geen duurder elektrisch scherm wilt gebruiken.
 

Naar productcategorie
celexon HomeCinema Frame 240 x 135 cm

celexon HomeCinema Frame 240 x 135 cm

Het celexon thuisbioscoop frame 240 x 135 cm is een klassieke keuze voor het gebruik maken van een thuisbioscoop. Met dit formaat ervaart u een echt bioscoop gevoel binnen de vier muren van uw huis, zonder dat u zich zorgen maakt over een mindere beeldkwaliteit of dat de lichtopbrengst van de beamer niet voldoende is. Het zwarte frame zorgt voor een echt bioscoop gevoel. Het scherm kan natuurlijk als woon accessoire worden gebruikt, maar u moet er rekening mee houden dat het doek als een lege, zwarte achtergrond dient als het scherm niet aan staat. Dit is een persoonlijke smaak kwestie. Het scherm is echter vergelijkbaar met een grote flat tv, omdat het scherm met frame aan de muur of met een statief wordt bevestigd en ook een zwarte kleur heeft als de tv niet wordt gebruikt.
 

Naar productcategorie
 

 

 

Beamer projectiescherm

Om een optimaal projectiebeeld van de beamer te kunnen krijgen, moet het projectieoppervlak met aandacht worden gecreëerd. Dit geldt voornamelijk als u geen gebruik wilt maken van een scherm, maar wel van een conventionele muur. In dit geval zijn er speciale canvas kleuren verkrijgbaar, waarmee een schermoppervlakte kan worden geschilderd. Met deze oplossing bent u niet langer aan een scherm gebonden en geniet u alsnog van een goed beeldresultaat.

 

Als u van een muur een projectieoppervlakte voor uw thuisbioscoop wilt maken, dan moet u met een aantal zaken rekening houden. Als de muur bijvoorbeeld van behang is voorzien, dan moet het behang van tevoren worden verwijderd. Dit geldt ook voor eventuele lijmresten. Vervolgens is het van belang dat u kijkt naar de textuur en structuur van de muur. De oppervlakte mag niet te ruw zijn, dit beïnvloedt het resultaat op een negatieve manier. Als de muur te ruw is, dan moet het oppervlakte met een schuurmachine of schuurpapier glad worden geschuurd, zodat er geen ongelijke gips- of lijmresten te voelen en te zien zijn. Nu kan de muur met een primer, dat een perfecte houvast biedt, worden behandeld. Als u bijvoorbeeld gebruikt maakt van de projectiescherm kleuren van screen goo, dan heeft u voor een oppervlakte van 4,6 vierkante meter een blik van 1 liter nodig voor de primer en later de verf. Het bovenstaande voorbeeld geeft u een goede berekeningsbasis voor een projectiescherm van dit formaat.

Zowel de primer als de verf voor het scherm, moeten twee keer worden aangebracht met een verfroller of een verf spuitpistool. Kwasten moeten worden vermeden, omdat de sporen van het schilderen goed zichtbaar kunnen zijn op het projectiescherm. Voor een optimaal resultaat moeten de primer lagen goed drogen.

Daarna kan de canvas verf op de primer lagen worden aangebracht. Dezelfde schilderprocedure geldt als bij het aanbrengen van de primer. Natuurlijk moeten ook de verflagen na het aanbrengen goed drogen. Tot slot kunt u nog een zwarte rand rondom het projectieoppervlak van de beamer schilderen.

Naast de bovenstaande mogelijkheid om zelf uw projectieoppervlak te creëren, heeft u natuurlijk ook de keuze om een klassiek scherm te gebruiken. Een klassiek projectiescherm kunt u op zowel een mobiele, als een stationaire manier positioneren. Wilt u vanwege visuele redenen een thuisbioscoop met scherm ontwerpen? Deze oplossing met scherm is tegelijkertijd ook het goedkopere alternatief.

Het aanbod van projectieschermen is tegenwoordig erg groot. U kunt er zeker van zijn dat u het juiste scherm vindt, dat aan al uw eisen voldoet. Of het T-shirt nu tijdens het sporten, op het werk of thuis op de bank wordt gedragen, dit kledingstuk is de perfecte allrounder voor het dagelijks leven!

Het scherm met frame wordt als optimale schermoplossing gezien, omdat het scherm een volledig plat oppervlakte creëert. De spanning die op de vier hoeken staat, trekt het scherm voor een lange tijd glad. Dankzij deze functie is het scherm met frame een optimale keuze, voor als u het scherm aan de muur kunt hangen. Dit is het enige nadeel van het framescherm. In vergelijking met een elektrisch- of rolscherm, is het scherm met frame niet makkelijk om op te brengen. Het scherm blijft altijd aan de muur hangen en heeft een lege achtergrond als het niet wordt gebruikt. Dit is de reden waarom het scherm met frame voornamelijk in een speciale ruimte, die als thuisbioscoop is ingericht wordt gebruikt en niet in de woonkamer. In tegenstelling tot in de woonkamer, wordt het scherm met frame in deze ruimte nauwelijks opgemerkt.

 

Alle projectieschermen