Ontwikkeling

De aandeelhouders Matthias Hemesath (* 1983) en Christoph Hertz (* 1984) deden al ervaring op met internethandel en het ontwerpen en de implementatie van websites tijdens hun studie.

 

De eerste onderneming bestond uit de verkoop van Second Life-projectoren. In het begin handelde het bedrijf met enkele ex-lease projectoren en later met grote restpartijen van bekende fabrikanten. Tijdens de studie iets later ontstond de visie visunext.de, de voorloper van visunext. Al in het jaar 2004 werd begonnen met het online portaal. Tegelijkertijd creërden Hemesath en Hertz het merk "celexon" voor de productie van projectieschermen en plafondsteunen. Sinds 2005 is Beamershop24.nl op de Nederlandse markt actief.

 

Sterke partnerships met fabrikanten en klantgericht denken maakten visunext snel tot één van de grootste projectorproviders in Duitsland. Gedurende drie opeenvolgende jaren beoordeelde Chip het online portaal als de beste winkel van het jaar in de categorie projectoren. Ook Testsieger.de beoordeelde het bedrijf tweemaal achtereen tot de beste online winkel voor projectoren. visunext heeft een leidende marktpositie verworven en behoort tot één van de meest populaire winkels in home cinema & presentatie technologie. 

Het magazijn met meer dan 200.000 artikelen

 

visunext

Een spannend nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de ondernemingsgroep: de rebranding van de succesvolle Beamershop24. Sinds 2018 wordt Beamershop24.nl nu visunext.nl genoemd. De nieuwe merknaam geeft meteen blijk van een duidelijk commitment om hedendaagse visuele oplossingen aan te bieden; ongeacht welke producttechnologie het meest geschikt is voor de klant.

 

Na enkele europese en internationale uitbreidingen, zoals de acquisitie van één van de grootste duitse aanbieders, de Projektor AG, zij de gebundelde ondernemingen momenteel als visunext Group actief op de markt. Met de claim “Smart visual solutions” bieden de activiteiten van de groep haar klanten visuele productoplossingen zoals beamers, interactieve touchdisplays, Large-format displays maar ook LED walls.


Meer over de visunext Group