Beamer plafondbeugels aankoopadvies - waarop u moet letten

Een groot deel van de beamers wordt door de gebruikers op een vaste plek geïnstalleerd, of het nu thuis is in de woonkamer of thuisbioscoop, in de vergaderruimten van bedrijven of in de klas.Waarom een ​​plafondbeugel?

De projector heeft een bepaalde afstand tot het scherm nodig. Omdat dit punt vaak precies binnen het werk of leef gedeelte van de ruimte ligt, is het moeilijk om de projector daar te plaatsen. Als er een tafel is en deze kan worden gebruikt voor de projector, kunt u de beamer daar plaatsen. Hij staat daar echter altijd op de een of andere manier in de weg. Als de projector echter wordt geïnstalleerd met een plafondsteun aan het plafond van de ruimte, staat hij niet meer in de weg. U kunt vrij bewegen onder de projector, er kan een tafel eronder staan of u kunt er zelfs onder zitten. De plafondbevestiging van de projector creëert op deze manier meer beweegruimte. Een ander aspect is natuurlijk het kamerontwerp. Een projector in het midden van de kamer op de tafel ziet eruit als een vreemd voorwerp. Wanneer deze aan het plafond is gemonteerd, velt deze ook veel minder op. Vooral bij grote home cinema-projectoren is plafondmontage zinvol, omdat deze anders bijzonder opvalt in de kamer.

 

 

Welche Beamer Deckenhalterung ist die richtige?

Welke plafondsteun voor de projector is de juiste?

Als u voor een plafondmontage van een projector hebt gekozen, is de volgende vraag: Welke plafondsteun voor de projector is de juiste?

Deze vraag wordt beïnvloed door verschillende factoren. Welke projector heeft u? Hoe hoog is het plafond? Waar hangt het scherm? Veel vragen - we geven de antwoorden!

 

 

Welcher Beamer wird an der Deckenhalterung installiert?

Welke projector wordt op de plafondsteun geïnstalleerd?

Om de juiste projectorbeugel te vinden, moet u eerst kijken welke projector u wilt installeren. Er zijn inmiddels een grote variatie aan projectoren, die allemaal verschillende schroefdraadpunten aan de onderzijde hebben. Sommige liggen verder uit elkaar, sommige dichter bij elkaar. Het assortiment van plafondsteunen voor projectoren biedt daarom een ​​verscheidenheid aan universele beugels. Hiermee kunt u eenvoudig 90% van de meest voorkomende projectoren installeren.

Een universele projectorbeugel heeft verstelbare poten die u over de respectievelijke schroefgaten kunt plaatsen en daar kunt vastschroeven.

Als u echter een projector koopt die iets groter is en daarom een ​​grotere onderlinge afstand heeft, is het belangrijk om een ​​projectorbeugel aan te schaffen met extra lange armen of één welke zelfs voorzien is van een montageplaat die speciaal voor uw projector is gemaakt.

Als u niet zeker weet welke projectorbeugel geschikt is voor uw projector, vraag het onze experts! We helpen u graag!

Hoe lang moet de beamerplafondbeugel zijn?

De lengte van de plafondbeugel is afhankelijk van verschillende criteriaHoe hoog is het plafond?

De plafondhoogte is cruciaal bij de keuze van de plafondsteun van de projector. Over het algemeen kunt u werken met het gegeven dat de projector paralel met de bovenkant van het scherm moet hangen. Het is daarom belangrijk dat de plafondsteun van de projector in hoogte verstelbaar is.

Voor een veilige installatie moet de beugel aan het betonnen of stenen plafond worden gemonteerd. Als u een verlaagd plafond heeft rekent u de loze ruimte tussen het valse plafond en het echte plafond bovenop de afstand van het valse plafond tot het scherm.


Hoe hoog hangt het projectiescherm?

Aangezien de bovenkant van het zichtbare projectiedoek van groot belang is, let er dan op waar u het projectiedoek hangt. Als u deze aan het plafond monteert, heeft u bijvoorbeeld alleen een platte plafondbeugel nodig. Vaak is 15 cm plafondafstand voldoende om de beamer en de zwarte rand van het projectiedoek goed uit te kunnen richten. Als u een projectiescherm gebruikt met een langere zwarte voorloop, moet u deze extra hoogte tevens meecalculeren voor het juist uitrichten van de beamer.


Welke beamer gebruikt u? Heeft deze wellicht Lens-Shift?

De projectiehoeken van de verschillende lenzen zijn zeer verschillend. Daardoor ontstaan verschillen in de hoogte van de bovenkant van de projectie. Waar LCD beamers in de regel evenwijdig aan de bovenkant van het zichtbare vlak hangen, zal een DLP beamer meestal iets hoger moeten worden gehangen omdat de lens iets naar boven of bij een plafondmontage iets naar beneden projecteert.

Wanneer u echter een beamer gebruikt welke voorzien is van Lens-Shift gelden andere omstandigheden. Bij een verticale beeldverschuiving kunt u vaak meerdere centimeters besparen bij de plafondbeugel om dat u het beeld dan middels de Lens-Shift naar bbeneden aan kunt passen zonder dat u de projector daarbij schuin hoeft te monteren. Vooral in een thuisbioscoop is dit een aangename functie, omdat de projector dichter bij het plafond kan hangen en dus minder opvallend is.

 

 

Beamer Deckenhalterung für abgehängte Decken

Beamerplafondsteun voor verlaagde plafonds

Vooral in kantoren, vergader- en conferentiezalen zijn vaak verlaagde plafonds. Aangezien een enkel plafondpaneel geen projector kan dragen, moet in dit geval de projectorbeugel aan het onderliggende betonnen plafond worden geschroefd of worden geïnstalleerd met een speciale projectorplafondsteun op de metaalconstructie. Hieronder vindt u onze productaanbevelingen voor deze toepassingen.

 

 

Hoe zwaar mag een beamer zijn?

Conventionele projectoren wegen gemiddeld tussen de 2 en 5 kg. Deze gewichtsklasse vormt geen probleem voor de universele plafondbeugels. Hoeveel kilo een houder kan dragen, staat vermeld in de productbeschrijving of de technische gegevens. Met deze gegevens kunt u gerust werken. Als u een projector heeft die groter en zwaarder is, raden we aan om een ​​projectorbeugel te gebruiken die een bovengemiddelde draagkracht heeft. Een ander aspect hier is dat de armen van de beugel mogelijk langer moeten zijn dan normaal. Onze aanbevelingen voor dit soort gevallen vindt u hier. hier.
Wie schwer darf ein Beamer sein?

 

Beamerplafondbeugels voor bijzonder zware en grote projectoren

Besonders schwere Projektoren

Als u een grote installatieprojector of een grotere thuisbioscoopprojector aan het plafond wilt installeren, zijn conventionele projectorbeugels vaak niet goed genoeg. In deze gevallen heeft u een plafondsteun voor projector nodig, die een bijzonder hoge belastbaarheid heeft en ook een bredere steunarmen of zelfs een speciaal voor de beamer vervaardigde bevestigingsplaat heeft. De draagkracht van de respectieve houder wordt aangegeven in de beschrijving. Let er bij het kiezen van een houder voor een grote installatieprojector op dat het gewicht van de projector meestal zonder lens wordt gespecificeerd. Het gewicht van de lens moet u dus nog toevoegen. Onderstaand vindt u onze aanbevelingen voor plafondhouders voor grote en zware beamers

 

 

 

Beamerplafondsteunen voor schuine plafonds

Als u een projector op een zolderruimte aan het plafond wilt installeren, heeft u vaak het probleem van een schuin plafond.

Helaas kan een conventionele beugel niet worden gebruikt omdat het paneel, dat aan het plafond is vastgeschroefd, aan de rest van de beugel is bevestigd. Het creëert een hefboomeffect en de beugel valt samen met de projector naar beneden.

Probleemoplossing is een plafondsteun voor projectoren voor schuine plafonds! Middels een dergelijke plafondhouder laat zich de kop zwenken en kan de plafondhouder zo aangepast worden!

 

 

 

 

Meest populaire plafondhouders

Evenals bij andere productgroepen hebben onze klanten ook een aantal favoriete beamerplafondhouders.

 

celexon beamerplafondbeugel universeel MultiCel1200W

 

celexon MultiCel1200W


De MultiCel1200W heeft een plafondafstand van 12 cm. Ze is in alle 4 richtingen kantelbaar.

Naar het product

celexon beamerplafondbeugel universeel MultiCel4070W

 

celexon MultiCel4070W


De Multicel4070 biedt door de meegeleverde verlengbuis een verstelbare afstand tot het plafond van 40 – 70 cm.

Naar het product

celexon beamerplafondbeugel universeel MultiCel 1500 Expert

 

celexon MultiCel 1500 Expert


De Multicel 1500 Expert heeft een vaste plafondafstand van 15 cm. De beamer kan per knopdruk van de houder worden ontgrendeld.

Naar het product

 

U wilt de projector niet aan het plafond monteren? Bekijk dan eens onte beamermuurbeugels! näher an!


Beamershop24 Ansprechpartner

Heeft u nog vragen? We adviseren u ook graag persoonlijk - we verheugen ons op uw telefoontje of e-mail! Als u liever gratis door ons wordt teruggebeld, laat ons dan uw contactgegevens achter.
 Contactformulier Aanspreekpartner