heimkino-keller

Oplossingen voor particuliere klanten

Geschikte audio- en videoapparatuur voor de thuisbioscoopkelder

Een kelder leent zich vaak voor een thuisbioscoopruimte. Het inrichten van een thuisbioscoop in een kelderruimte vereist echter een nauwkeurige planning, omdat de afmetingen van de ruimte en de lichtomstandigheden een doorslaggevende rol spelen bij de juiste plaatsing en installatie van de afzonderlijke AV-componenten.

Inhoud

Afhankelijk van de uitgangssituatie worden verschillende soorten en modellen apparatuur gebruikt: van beamers totschermen en surroundsystemen. Een door een deskundige geplande en uitgevoerde selectie en installatie van de apparatuur bespaart u veel tijd en moeite. En u krijgt een home cinema-oplossing voor kelderruimten van één leverancier.

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Onze sterke punten & competenties

 • AV-expertise van meer dan 15 jaar professionele B2B-consultancy
 • Uitgebreid partnernetwerk van gevestigde dienstverleners en fabrikanten
 • Uitstekende klantenondersteuning
 • Snelle projectafhandeling

Oplossingen voor de perfecte thuisbioscoopkelder

Wij bieden de volgende oplossingsvarianten voor kelders van elke ruimtegrootte. Wij verzorgen voor u de planning, de keuze en de gehele installatie van de apparaten.

Acer-Beamer-transparent

Krachtige beamers

 • Lensverschuiving voor flexibele positionering van het beeld
 • flexibele optiek kan de noodzaak van verbouwing besparen
 • een stille beamer leidt niet af door werkingsgeluid
 • Functies zoals interframeberekening zorgen voor een beter beeld
Pictogramcontrast

Contrast

Contrast speelt bij een thuisbioscoopBeamer voor de kelderruimte een belangrijkere rol dan lichtopbrengst. De kamer kan volledig verduisterd worden. Een hoog contrast zorgt voor een hoog zwartniveau en komt bij nieuwere beamers de HDR-weergave ten goede.

Resolutie pictogrammen

Beeldresolutie

Full HD (1.920 x 1.080) in 16:9-formaat of 4K (3.840 x 2.160) in 16:9-formaat.

Pictogrammen gereedschap

Montage

Plafondmontage via plafondbeugel of plaatsing (rechtop) op een kast. Hiervoor moet de beamer wel een sterke verticale lensverschuiving hebben.

Expert Tip:

Home cinema Beamer met flexibele optiek en lens shift functie besparen veel moeite bij de installatie. Het beeld is ook veel gemakkelijker op het scherm op te stellen. Onze opgeleide deskundigen adviseren u graag bij het kiezen en plannen van uw beamer en schermoplossing!
Canvas

Schermen voor de perfecte thuisbioscoop

 • voor een optimaal projectieresultaat
 • zwart kader om het beeld in te kaderen
 • voor een thuisbioscoopkelder is een kaderscherm een optimale oplossing omdat het niemand in de weg zit
 • Frame schermen bieden de beste vlakheid
Canvas pictogram afmetingen

Schermgrootte

De schermgrootte wordt bepaald door de afstand tussen de stoelen: gedeeld door twee geeft de schermbreedte. Als de ruimte het toelaat, is 2,5 m een goede schermbreedte voor het thuisbioscoopgevoel.

Icoon doeken

Type doek

De thuisbioscoopkelder heeft meestal het voordeel dat je de muren volledig tot je beschikking hebt en geen compromissen hoeft te sluiten zoals in een woonkamer. Daarom is een kaderscherm aan te bevelen voor het beste projectieresultaat.

Pictogrammen gereedschap

Montage

De Beamer wordt geïnstalleerd op een plafondbevestiging, terwijl het scherm aan de muur wordt bevestigd. Indien toch een gemotoriseerd of rolscherm wordt gebruikt, is ook plafondmontage mogelijk.

Expert Tip:

Als de kamer groot genoeg is en het scherm ervoor kan worden geplaatst, kunt u een microgeperforeerd scherm overwegen. Dat laat het geluid door het schermdoek heen en geeft de centerspeaker en de stemmen een realistische geluidspositie. Vraag het onze experts, zij adviseren u graag!
Denon-AV-Receiver-transparent

Sonore audioapparatuur

 • keuze uit verschillende surroundsystemen: 5.1, 7.1, 9.2 en nog veel meer.
 • de juiste prestaties voor uw kamergrootte
 • Dolby Atmos, Auro 3D of DTS:X
 • Luidsprekersystemen of individueel configureerbare oplossingen
Icon Luidspreker

Aantal kanalen

Het aantal kanalen bepaalt het aantal luidsprekers en dus het type systeem. Van het klassieke 5.1 surroundsysteem tot het 9.2 systeem met effectluidsprekers aan het plafond - de keuze is aan u!

Pictogram 3D

3D-sorround

In de audiowereld is de keuze aan 3D-surroundtechnologieën aanzienlijk toegenomen. U kunt kiezen uit AV-receivers met Dolby Atmos, Auro 3D of DTS:X. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste luidsprekercombinaties.

Icoon 2 versnellingen

Luidsprekerset of afzonderlijke componenten

Afhankelijk van de grootte van de ruimte, de installatiemogelijkheden en uw eisen aan de geluidskwaliteit bieden wij u voorgeconfigureerde luidsprekersystemen en afzonderlijke luidsprekers. Wij adviseren u graag over de samenstelling van uw gewenste systeem en vinden de juiste combinatie van surroundluidsprekers, middenluidsprekers en subwoofers voor u en uw thuisbioscoopruimte.

Expert Tip:

Afhankelijk van de weerstand (ohm) kan het vermogen per kanaal dat voor een AV-ontvanger is opgegeven, volledig of slechts gedeeltelijk beschikbaar zijn. Zorg daarom in grotere ruimtes voor voldoende watt per kanaal om indien nodig voldoende vermogensreserves op te kunnen roepen.

Onze Home Cinema Beamer Highlight

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.