Beste zakelijke beamer aankoopadvies en vergelijking

Ontdek alle informatie over beamers voor seminars, vergaderzalen en kantoren in onze zakelijke beamers aankoopadvies gids. In deze zakelijke beamer testgids 2023 leggen we de belangrijkste eigenschappen van beamers uit en stellen wij de best geteste beamers aan u voor.Vergelijking en aanbeveling voor zakelijke beamers

We hebben op basis van onze jarenlange ervaring met beamers een selectie gemaakt van de best geteste beamers voor zakelijk gebruik. De onderstaande beamers worden speciaal door onze AV bedrijfsexperts aanbevolen.

Een zakelijke beamer aankopen: belangrijke informatie

Er zijn veel eigenschappen die bepalen of een beamer wel of niet geschikt voor zakelijk gebruik is. Laat u zich hier echter niet door afschrikken. Wij geven u informatie over de belangrijkste eigenschappen, zodat u snel een geschikte zakelijke beamer kunt vinden.

De volgende checklist voor zakelijke beamers helpt u op weg:


Zakelijke beamer checklist

 • Thuisbioscoop of zakelijk gebruik
 • DLP, 3LCD, LCoS, SXRD
 • Grootte van de ruimte, installatie en afstand tot het projectiescherm
 • HD, Full HD, 4K
 • Waarde ANSI lumen; hogere waarde = helderder beeld
 • Beeldkwaliteit; hogere waarde = beter contrast
 • Vanaf een geluid van ongeveer 32dB worden beamers als luid ervaren
 • Digitaal en analoog, audio en video, aansluitingen
 • 3D, lensverschuiving, optische zoom, key stone correctie

De snelste weg naar de meest geschikte beamer: bel ons en wij adviseren u over het meest geschikte model dat past bij uw wensen - snel en vrijblijvend! Telefoonnummer: 0800-5893429211Mobiele of stationaire beamer: welk apparaat past beter?

Grootte verhouding - stationaire beamer | mobiele beamer:

Grootte verhouding beamers

Als u alleen gebruik wilt maken van een zakelijke beamer in een vergaderruimte of een conferentiezaal, dan raden wij een stationaire beamer, zoals een installatie beamer voor zakelijke doeleinden of een zakelijke beamer die bijvoorbeeld aan het plafond of een andere plek kan worden gemonteerd aan.

Als u bijvoorbeeld Powerpoint presentaties of lezingen geeft op wisselende locaties raden wij een mobiele beamer aan. Deze beamers hebben vaak compacte afmetingen en zijn vaak licht van gewicht. De kleinste mobiele beamers zijn zogenaamde mini beamers en worden ook wel pocket beamers genoemd.

Stationaire beamerMobiele beamer
goede tot zeer goede helderheid compact
goede tot zeer goede beeldkwaliteit lichtgewicht
eenmalige installatie wendbaar
groot projectieoppervlakte mogelijk lager stroomverbruik
Selectie van interactieve beamers snel klaar voor gebruik

Stationaire beamer

goede tot zeer goede helderheid

goede tot zeer goede beeldkwaliteit

eenmalige installatie

groot projectieoppervlakte mogelijk

Selectie van interactieve beamers

Mobiele beamer

compact

lichtgewicht

wendbaar

wendbaar

snel klaar voor gebruik


Is een hoge beeldresolutie belangrijk voor zakelijke beamers?

De beeldresolutie is iets minder belangrijk voor zakelijke beamers als dat het voor privé gebruik is. Er mag echter geen te lage beeldresolutie worden uitgekozen. De beeldresolutie beïnvloed namelijk de algemene beeldkwaliteit van een beamer aanzienlijk.

Een zakelijke beamer, die overtuigt met een goede beeldkwaliteit heeft minimaal een WXGA (1.280 x 800) beeldresolutie. Wij raden echter een Full HD beamer aan. Deze beamers kunnen media goed op grotere projectieoppervlakten projecteren.

BeeldresolutieBeeldformaat
WXGA (1.280 x 800) 16:10
WUXGA (1.920 x 1.200) 16:10
Full HD (1.920 x 1.080) 16:9

Beeldresolutie: WXGA (1.280 x 800) / Beeldformaat: 16:10

Beeldresolutie: WUXGA (1.920 x 1.200) / Beeldformaat: 16:10

Beeldresolutie: Full HD (1.920 x 1.080) / Beeldformaat: 16:9

Hoe helder moet een zakelijke beamer zijn?

Grootte verhouding beamers

Hoe helder een zakelijke beamer moet zijn, hangt af van de verduisteringsmogelijkheden van de ruimte waarin u de beamer wilt gaan gebruiken. Over het algemeen genieten krachtige beamers de voorkeur boven beamers die een lage lichtopbrengst genereren.

De helderheid van een beamer wordt in ANSI lumen aangegeven. Hoe hoger de ANSI lumen waarde, des te hoger de lichtopbrengst van een beamer is.

Voor lichte ruimtes zoals vergaderzalen, meeting- en conferentiezalen raden wij een beamer met een helderheid van 5.000 lumen aan.. Als u de mogelijkheid heeft om een ruimte te verduisteren, dan kunt u ook een minder heldere beamer gebruiken. De helderheid mag echter niet minder dan 3.000 lumen bedragen.

RuimteHelderheid
licht verduisterend vanaf 3.000 lumen
niet verduisterend vanaf 5.000 lumen

Helderheid

Ruimte: licht verduisterd / Helderheid: vanaf 3.000 lumen

Ruimte: niet verduisterd / Helderheid: vanaf 5.000 lumen

Welke schermen zijn geschikt voor zakelijke beamers?

Het is belangrijk dat u een scherm aankoopt dat goed aansluit bij uw zakelijke beamer. Het formaat van beelden die door de beamer worden geprojecteerd valt dan samen met het formaat van het projectiescherm. Het projectieoppervlakte wordt op deze wijze volledig gevuld. Dit betekent bijvoorbeeld dat u voor een Full HD (16:9) beamer een scherm met een formaat van 16:9 nodig heeft.


1:1 Schermformaat

U kunt natuurlijk ook 16:9 of 16:10 beelden op een 1:1 scherm projecteren, maar in dit geval wordt het projectieoppervlak niet volledig benut. Voor ruimtes met een hoog plafond biedt deze combinatie van een beamer en scherm echter wel een voordeel: de lengte van het 1:1 scherm compenseert het hoogteverschil. Hierdoor kunnen de geprojecteerde beelden beter op ooghoogte worden uitgelijnd.


Stationaire en mobiele schermen

Schermen voor zowel stationair en mobiel gebruik zijn bij ons verkrijgbaar.. Stationaire schermen worden permanent op een bepaalde plaats gemonteerd en zijn direct klaar voor gebruik, terwijl mobiele schermen op nieuwe locaties telkens opnieuw moeten worden klaargemaakt. Echter maken slimme constructies het mogelijk om een mobiel scherm snel te monteren.


Bediening van schermen

De keuze tussen twee bedieningsconcepten is het grootste voordeel van stationaire schermen in vergelijking met mobiele schermen. U kunt namelijk kiezen voor een scherm met een handmatige bediening of een scherm met een elektrische motor voor een eenvoudige bediening.


Handmatige bedieningAutomatische bediening
Rolschermen Automatische schermen
Rolschermen Automatische schermen
Draaischermen Plafondschermen
Draaischermen Plafondschermen

Handmatige bediening

Rolschermen


Draaischermen


Automatische bediening

Automatische schermen


Plafondschermen


Onze scherm aankoopadvies helpt u bij het kiezen van een geschikt scherm voor uw beamer!

Tip: Wij bieden ook op maat gemaakte schermen met een maximale breedte van 24 meter aan. U kunt ons bellen voor een vrijblijvend gesprek!

Maximale mobiliteit met mini beamers

Grootte verhouding beamers

Beamers die de beste mobiliteit bieden zijn mini beamers. Deze beamers kunt u zelfs meenemen in uw tas of koffer. En binnen een paar minuten kunnen deze apparaten op allerlei verschillende locaties worden gebruikt.

Mini beamers zijn ongetwijfeld de kleinste en daardoor ook meest mobiele en draagbare beamers, maar komen qua helderheid en beeldresolutie niet in de buurt van de grotere apparaten. De mini beamers hebben vaak een helderheid van minder dan 500 lumen en de beeldresolutie ligt meestal ver onder de kwaliteit van Full HD. Wij raden mini beamers aan voor kleinere presentaties die in een goed verduisterde ruimte en voor een kleine groep mensen worden gegeven.

VoordelenNadelen
klein en compact licht van gewicht
wendbaar lage resolutie
ook met batterij verkrijgbaar
direct uitschakelen

Voordelen

klein en compact

wendbaar

ook met batterij verkrijgbaar

direct uitschakelen


Nadelen

licht van gewicht

lage resolutie

De beste technologie voor op kantoor: LCD of DLP?

DLP (Digital Light Processing) en LCD (Liquid Crystal Display) zijn twee projectietechnologieën die vaak voor beamers worden gebruikt. De DLP technologie maakt gebruik van microspiegels, terwijl LCD werkt met LCD panelen.

Er bestaan voor- en nadelen voor zowel DLP- als LCD beamers. Deze voor- en nadelen zijn afhankelijk van het beoogde gebruik en u moet uw belangen daardoor goed afwegen voordat u een beamer aanschaft.

Beamer technologieBeoogd gebruik
Presentaties: een hoog contrast is belangrijk
Presentaties: een goede en sterke kleurendisplay is belangrijker dan een hoog contrast

Beamer technologie:

Beoogd gebruik: Presentaties: een hoog contrast is belangrijk


Beoogd gebruik: Presentaties: een goede en sterke kleurendisplay is belangrijker dan een hoog contrast


Zakelijke beamer met kwiklampen of LED kopen?

Het antwoord op deze vraag hangt, net zoals bij het kiezen van de meest geschikte beamer technologie af van uw wensen en de voor- en nadelen van lichtbronnen. Over het algemeen geldt dat beamers met lampen een aanzienlijk helderder beeld dan beamers met een LED lichtbron kunnen genereren.

De LED beamers hebben echter een aanzienlijk langere levensduur in vergelijking met de kwiklampen: een beamer met lampen moet na ongeveer 5.000 tot 6.000 gebruiksuren worden vervangen, terwijl een LED beamer soms pas na 20.000 gebruiksuren moeten worden vervangen.

Voordelen LED beamerVoordelen beamer met kwiklampen
zeer lange levensduur van lichtbron aanzienlijk helderder dan LED beamer
stiller dan een beamer met lampen betere beeldkwaliteit
lager stroomverbruik ook voor lichte ruimtes geschikt

Voordelen LED beamer

zeer lange levensduur van lichtbron

stiller dan een beamer met lampen

lager stroomverbruik


Voordelen beamer met kwiklampen

aanzienlijk helderder dan LED beamer

betere beeldkwaliteit

ook voor lichte ruimtes geschikt

Alle informatie over LED beamers vindt u in onze LED beamer aankoopgids.

Luidsprekers voor zakelijke beamers

Luidsprekers

Niet alleen de beelden die tijdens een presentatie of lezing worden geprojecteerd zijn van groot belang, maar ook het geluid. Doordat geluid belangrijk is zorgen veel fabrikanten er voor dat veel beamer modellen met een geïntegreerde luidspreker zijn uitgerust. Het vermogen van het geluid van deze luidsprekers is echter beperkt en zorgt voor onvoldoende geluid in grote ruimtes. Voor kleinere kantoren en vergaderruimtes raden we beamers met geïntegreerde luidsprekers zeker aan.

Voor grotere ruimtes en een betere weergave van de audio kunt u ook gebruik maken van externe luidsprekers. U heeft de keuze uit passieve en actieve geluidssystemen. De volgende tabel helpt u bij het uitkiezen van de meest geschikte luidsprekers voor uw beamer.

LuidsprekerVoordelenNadelen
geïntegreerd geen extra luidsprekers nodig
snel klaar voor gebruik
aanbevolen voor kleine ruimtes
passief flexibele positionering
groot aanbod
heeft een versterker nodig
actief heeft geen versterker nodig beperking in positionering door de
lengte van stroom- en audiokabels

Luidspreker: geïntegreerd

Voordelen

geen extra luidsprekers nodig

snel klaar voor gebruik

Nadelen

aanbevolen voor kleine ruimtes


Luidspreker: passief

Voordelen

flexibele positionering

groot aanbod

Nadelen

heeft een versterker nodig


Luidspreker: actief

Voordelen

heeft geen versterker nodig

Nadelen

beperking in positionering door de lengte van stroom- en audiokabels

Alle belangrijke informatie over luidsprekers voor beamers vindt u in onze luidspreker aankoopgids!

De belangrijkste aansluitingen voor zakelijke beamers

Hoe belangrijk een bepaalde beamer aansluiting voor u is, is afhankelijk van de verschillende soorten apparaten die u met uw beamer wilt koppelen. Zowel de beamer als de mediaspeler, zoals een Blue-Ray speler of een laptop, moeten ten minste één of meerdere in- en uitgangen met elkaar gemeen hebben zodat video- en audiosignalen kunnen worden overgedragen. Voor de overdracht van data en besturingsgegevens zijn extra aansluitingen beschikbaar.

Speciale insider tip voor bedrijfspresentaties: De beste oplossing voor een interactieve, draadloze presentatie is de Barco ClickShare. Met een aangesloten laptop via USB, kan met slechts één knop meerdere deelnemers gelijktijdig tussen individuele presentaties schakelen.

De belangrijkste aansluitingen voor zakelijke beamers in één overzicht:

AansluitingAudioVideoGegevensEigenschappen
VGA alleen analoog video aansluiting
HDMI digitale multimedia aansluiting
Displayport digitale video aansluiting
DVI-I digitale en analoge video aansluiting
Cinch stereo voor overdracht stereosignaal
USB alleen voor gegevensoverdracht
USB-C digitale aansluiting voor multimedia en gegevens
LAN voor overdracht van besturingsgegevens
3,5 aansluiting verstuurt signaal naar externe audiosystemen

Aansluiting: VGA

Audio:

Video:

Gegevens:

Eigenschappen: alleen analoog video aansluiting


Aansluiting: HDMI

Audio:

Video:

Gegevens:

Eigenschappen: digitale multimedia aansluiting


Aansluiting: Displayport

Audio:

Video:

Gegevens:

Eigenschappen: digitale video aansluiting


Aansluiting: DVI-I

Audio:

Video:

Gegevens:

Eigenschappen: digitale en analoge video aansluiting


Aansluiting: Cinch stereo

Audio:

Video:

Gegevens:

Eigenschappen: voor overdracht stereosignaal


Aansluiting: USB

Audio:

Video:

Gegevens:

Eigenschappen: alleen voor gegevensoverdracht


Aansluiting: USB-C

Audio:

Video:

Gegevens:

Eigenschappen: digitale aansluiting voor multimedia en gegevens


Aansluiting: LAN

Audio:

Video:

Gegevens:

Eigenschappen: voor overdracht van besturingsgegevens


Aansluiting: 3,5 aansluiting

Audio:

Video:

Gegevens:

Eigenschappen: verstuurt signaal naar externe audiosystemen

Ontdek hier hoe u uw beamer correct kunt aansluiten!

U kunt ook draadloos audio-, gegevens- en videosignalen naar een beamer verzenden. Voor draadloze overdrachten heeft u een WLAN beamer nodig of u kunt uw huidige beamer upgraden met een speciale WLAN dongle.

De belangrijkste features voor zakelijke beamers

Er zijn veel features, ook wel functies genoemd, die de bediening van een zakelijke beamer voor-, tijdens- en na het gebruik van het apparaat veel gemakkelijker en aangenamer maken.

 

MHL (Mobile High Definition Link)

Een beamer die MHL ondersteunt, brengt eenvoudig de media met een hoge resolutie over vanaf mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Deze devices worden tegelijkertijd opgeladen.USB/SD card reader

Met deze functie wordt de inhoud van de media op de gemakkelijkste manier op het scherm weergeven. Beamers met een USB/SD card reader kunnen verschillende bestanden rechtstreeks vanaf een USB stick of een SD card afspelen.Direct power on/off

Dankzij deze functie is uw beamer snel klaar voor gebruik of klaar om van locatie te wisselen. Beamers met een directe power on knop hoeven niet op te warmen en projecteren vrijwel gelijk na het inschakelen een beeld. Met de power off knop wordt de beamer direct uitgeschakeld. Beide functies zijn alleen beschikbaar op LED beamers.

Mediaplayer

Een geïntegreerde mediaplayer is een zeer praktische functie. Met deze functie kunnen verschillende vormen en formaten media, vanaf bijvoorbeeld een USB stick, worden afgespeeld.Miracast

Beamers met een draadloze Mircacast kunnen de inhoud van multimedia bestanden streamen vanaf devices zoals smartphones, tablets en andere mobiele apparaten. Een voorwaarde is echter wel dat Miracast ook door deze mobiele apparaten worden ondersteund.


Luidsprekers voor zakelijke beamers


Luidsprekers

Een interactieve display, of scherm, is het beste alternatief voor een beamer. Dat komt vooral omdat interactieve displays vaak zijn uitgerust met functies, die alleen interactieve beamers kunnen aanbieden. In tegenstelling tot de meeste beamers kunnen interactieve touchscreens ook in lichte ruimtes worden gediend, omdat de beeldkwaliteit nauwelijks wordt beïnvloed door de lichtinval.

Uw voordelen in één oogopslag

Interactieve displays - alle voordelen

 • stabiele installatie
 • touchscreen bediening
 • uitstekende beeldkwaliteit
 • 4K displays verkrijgbaar
 • vooraf geïnstalleerde software toepassingen
 • samenwerking mogelijk
Alle Displays

In combinatie met een document camera zijn interactieve displays ideale schermen voor het presenteren van kleine producten of prototypes. Wijzigen en suggesties voor deze producten kunnen gelijk met via notities op het scherm worden toegevoegd.

 

Handige gidsen en testrapporten

 

Beamershop24 Ansprechpartner

Heeft u nog andere vragen? We adviseren u graag persoonlijk - we kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u liever vrijblijvend door ons wordt teruggebeld, dan kunt u uw contactgegevens bij ons achterlaten.
 Contactformulier  Contactpersoon