Terug
beamer_fernseher_bild

Beamer of TV in de woonkamer/thuisbioscoop?

Voor- en nadelen van beamers en TV-toestellen

Wat is de juiste keuze voor uw woonkamer of thuisbioscoop - beamer of TV? Wij presenteren de belangrijkste verschillen tussen beide soorten apparaten in detail!

Ontdek nu welke voordelen een beamer of een TV u biedt en welk apparaat geschikt is voor uw huis- beslis zelf!

Inhoud

Beamer en televisie: een vergelijking van de voordelen

projektor-nobubble

Beamer voordelen

  • Projectieformaten buiten de beschikbare schermdiagonalen
  • goedkoper dan TV-schermdiagonalen van vergelijkbare grootte
  • meer ruimtebesparend dan een TV
  • kleuren en contrast van hoge kwaliteit
  • Reflectie van het scherm zorgt voor aangenaam en stil licht
  • echte thuisbioscoop
Pictogram afbeelding

TV-voordelen

  • vergelijkbare lage prijzen voor kleine schermdiagonalen
  • nauwelijks installatie-inspanningen
  • goede beeldkwaliteit ongeacht het omgevingslicht

Wij bevelen beamers aan voor een echte thuisbioscoop-sfeer in groot formaat - er is niets beters. TV's zijn geschikt voor dagelijks gebruik van het televisieprogramma-aanbod.

De voordelen van een beamer in detail

Als u veel waarde hecht aan een zo groot mogelijk beeld, is een beamer de eerste en enige juiste keuze. Alleen met een Beamer en een scherm kunt u geweldige cinema beleven! Aangezien de meeste gebruikers een verduisterde thuisbioscoopruimte hebben, speelt omgevingslicht een minder belangrijke rol. Als u het apparaat echter in zeer lichte ruimtes gebruikt en geen mogelijkheid heeft om te verduisteren of slechts af en toe een film bekijkt, biedt een tv voldoende mogelijkheden.

Thuisbioscoop met beamer die een voetbalwedstrijd laat zien

Voor eenvergelijkbare prijs biedteen beamer echter een aanzienlijk grotere beelddiagonaal en natuurlijke, contrastrijke kleuren. Zelfs de vervangingslampen van de beamer zijn nu aanzienlijk goedkoper en de onderhoudskosten zijn daardoor geminimaliseerd. Met een LED-beamer valt deze factor al helemaal weg.

In een notendop: Een beamer biedt vele voordelen ten opzichte van een tv-scherm. Hoe u eenvoudig uw ideale beamer vindt, leggen wij u uit in onze beamer koopgids!

Combinatie van beamer en TV

Beameren TV vullen elkaar uitstekend aan: u kunt de TV bijvoorbeeld gebruiken voor korte series of nieuws en 's avonds genieten van uw favoriete film of blockbuster op het grote scherm. Onze contactpersonen leggen u aan de telefoon of per e-mail graag uit hoe u de beamer en TV het beste in combinatie kunt gebruiken!

Ultrakorte Beamer: kort gestraald, ver weg gezien

Als u het beste van een tv en Beamer in één apparaat wilt combineren, dan raden wij u een ultrakorte Beamer aan. Een ultra-short-throw Beamer (UST), vaak ook ultra-short-distance Beamer genoemd, is een beamer die op zeer korte afstand (slechts enkele centimeters!) een prachtig kingsize beeld op de muur tovert. De indrukwekkende beeldbreedte van 2,20 m zal iedereen opvallen.

Onze favorieten voor TV-Beamer

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.