beamer_fernseher_bild

Projector of tv in de woonkamer/thuisbioscoop?

Voor- en nadelen van beamers en tv's

Wat is de juiste keuze voor je woonkamer of thuisbioscoop - beamer of TV? Wij presenteren de belangrijkste verschillen tussen de twee soorten apparaten in detail!

Ontdek nu welke voordelen een beamer of een tv je biedt en welk apparaat geschikt is voor jouw huis- beslis zelf!

Inhoud

Projector en televisie: een vergelijking van de voordelen

projektor-nobubble

Voordelen van Beamer

  • Projectieformaten groter dan beschikbare schermdiagonalen
  • goedkoper dan TV-schermdiagonalen van vergelijkbare grootte
  • ruimtebesparender dan een TV
  • kleuren en contrast van hoge kwaliteit
  • Reflectie van het scherm zorgt voor aangenaam en stil licht
  • echte thuisbioscoop
Pictogram afbeelding

TV-voordelen

  • vergelijkbare lage prijzen voor kleine schermdiagonalen
  • nauwelijks installatie-inspanning
  • goede beeldkwaliteit ongeacht het omgevingslicht

Wij raden beamers aan voor een echte thuisbioscoopsfeer in groot formaat - er is niets beters. TV's zijn geschikt voor dagelijks gebruik van het tv-programma-aanbod.

De voordelen van een beamer in detail

Als je veel waarde hecht aan een zo groot mogelijk beeld, is een beamer de eerste en enige juiste keuze. Alleen met een projector en een scherm kun je geweldige cinema beleven! Aangezien de meeste gebruikers een verduisterde thuisbioscoopruimte hebben, speelt omgevingslicht een minder belangrijke rol. Als je het apparaat echter in zeer lichte kamers gebruikt en geen mogelijkheid hebt om te verduisteren of slechts af en toe een film bekijkt, biedt een tv voldoende mogelijkheden.

Thuisbioscoop met beamer die een voetbalwedstrijd laat zien

Voor eenvergelijkbare prijs biedteen beamer echtereen aanzienlijk grotere beelddiagonaal en natuurlijke, contrastrijke kleuren. Zelfs de vervangingslampen voor de beamer zijn nu aanzienlijk goedkoper en de onderhoudskosten zijn daardoor geminimaliseerd. Met een LED-beamer is deze factor al helemaal verdwenen.

In een notendop: Een beamer biedt veel voordelen ten opzichte van een tv-scherm. Hoe je gemakkelijk je ideale beamer vindt, leggen we uit in onze beamer koopgids!

Beamer en TV combineren

Projectoren TV vullen elkaar uitstekend aan: je kunt de TV bijvoorbeeld gebruiken voor korte series of nieuws en 's avonds genieten van je favoriete film of blockbuster op het grote scherm. Onze contactpersonen leggen je graag aan de telefoon of per e-mail uit hoe je de beamer en tv het beste kunt combineren!

Ultrakorte projector: kort gestraald, ver weg gezien

Als je het beste van een tv en projector in één apparaat wilt combineren, dan raden we je een ultrakorte projector aan. Een ultrakorte projector (UST), vaak ook ultrakorte projector genoemd, is een beamer die op zeer korte afstand (slechts enkele centimeters!) een prachtig kingsize beeld op de muur tovert. De trotse beeldbreedte van 2,20 m zal iedereen opvallen.

Onze favorieten voor tv-projectoren

De belangrijkste vragen over de vergelijking tussen beamer en tv-toestel

Televisies hebben relatief lage prijzen voor kleinere schermdiagonalen en vereisen nauwelijks installatie-inspanningen. Ze bieden ook een goede beeldkwaliteit ongeacht het omgevingslicht en zijn nu ook verkrijgbaar in 4K.
TV's zijn geschikt voor dagelijks gebruik van het tv-programma-aanbod en zijn een goede keuze als een echte thuisbioscoopervaring met grote projectieformaten en 4K-resolutie niet nodig is.
Beamers bieden projectiematen die groter zijn dan de beschikbare schermdiagonalen, zijn goedkoper voor vergelijkbare formaten, ruimtebesparender dan tv's, leveren kleur & contrast van hoge kwaliteit en een aangenaam en rustig licht. Ze maken ook een echte thuisbioscoopervaring mogelijk met 4K-resolutie, perfect voor films in verbluffende beeldkwaliteit.
Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heb je nog open vragen?

We geven je ook graag persoonlijk advies - we kijken uit naar je telefoontje of e-mail! Als je wilt dat we je gratis terugbellen, laat dan nu je contactgegevens achter.