Home cinema met beamer, scherm en geluidsinstallatie

Oplossingen voor particuliere klanten

Thuisbioscoop in elke woonkamer

Een woonkamer is meestal de eerste plaats waar men een thuisbioscoop wil inrichten. Een thuisbioscoopkelder is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Niet elke woonkamer biedt echter de nodige voorwaarden voor een gemakkelijke installatie.

Inhoud

Hoe vermijd ik een lamp aan het plafond? Kan ik het beeld draadloos naar de beamer brengen omdat de kabels aan de muur zouden storen? Voor deze vragen bieden de huidige beamers met lens-shift en draadloze feed het juiste antwoord. Welke andere functies heeft mijn thuisbioscoopBeamer nodig? Vraag het onze experts en laat u adviseren. Samen vinden we de juiste oplossing voor uw thuisbioscoop.

Wij richten de complete thuisbioscoop voor u in, met alle benodigde componenten. In woonkamers van elke grootte en met de meest geschikte projectietechnologieën zoals DLP en LCD. Al meer dan 15 jaar adviseren en ondersteunen wij onze klanten bij alle home cinema projecten. Wij helpen u bij het kiezen van de juiste apparatuur en zorgen voor de complete uitvoering!

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Onze sterke punten & competenties

 • AV-expertise van meer dan 15 jaar professionele B2B-consultancy
 • Uitgebreid partnernetwerk van gevestigde dienstverleners en fabrikanten
 • Uitstekende klantenondersteuning
 • Snelle projectafhandeling

Oplossingen voor de woonkamer

Wij bieden de volgende oplossingsvarianten voor woonkamers van elke kamergrootte. Wij verzorgen voor u de planning, de keuze en de gehele installatie van de apparaten.

Acer Beamer H6815BD

Beamer

 • geschikt voor middelgrote tot grote woonkamers
 • Projectieoppervlakken tot 3 meter breed mogelijk
 • Lensverschuiving en flexibele optiek voor optimale installatievrijheid
 • Functies voor beeldverbetering, bijv. interframe berekening
 • indien nodig draadloze toevoer voor minder installatiewerk
Icoon gloeilamp

Lichtopbrengst

2.000 lumen (minimaal) voor LCD-Beamer en 3000 lumen (minimaal) voor DLP-Beamer voor een schermbreedte van ongeveer twee meter in een gedeeltelijk verduisterde woonkamer.
Resolutie pictogrammen

Beeldresolutie

Full HD (1.920 x 1.080) in 16:9-formaat of 4K (3.840 x 2.160) in 16:9-formaat. WUXGA (1.920 x 1.200) in 16:10-formaat is een alternatief als u op zoek bent naar een heldere beamer in het home-entertainmentsegment.
Pictogrammen gereedschap

Montage

Plafondmontage via plafondbeugel of plaatsing op een kast als de beamer een sterke lensverschuivingsfunctie heeft.

Expert Tip:

Vermijd directe lichtinval op het projectieoppervlak. Geen enkele Beamer, hoe helder ook, kan direct zonlicht overtreffen.
Canvas

Canvas

 • zeer geschikt voor middelgrote tot grote woonkamers
 • Projectieoppervlakken tot 3 meter breed mogelijk
 • verschillende schermtypes selecteerbaar
Canvas pictogram afmetingen

Schermbreedte

De breedte van het scherm moet worden gebaseerd op de afstand tussen de stoelen. De helft van de stoelafstand is de schermbreedte. Een breedte van meer dan 3 m is echter niet aan te bevelen, omdat het beeld anders niet meer voldoende verlicht wordt.
Icoon doeken

Type scherm

Het type scherm hangt af van de installatiemogelijkheden. Qua kwaliteit is een kamerscherm de beste oplossing. Het ziet er echter vaak uit als een vreemd voorwerp in de woonkamer. Daarom verdient een rol- of motorscherm de voorkeur.
Pictogrammen gereedschap

Montage

Het scherm wordt idealiter aan het plafond gemonteerd. Heeft u een oude flat met hoge plafonds, dan is wandmontage bijna onvermijdelijk. Het voordeel van wandmontage is dat u een ontbrekend zwart kader kunt tegengaan door het eventueel dieper te installeren om het beeld op ooghoogte te krijgen.

Expert Tip:

Als u een gemotoriseerd projectiescherm gebruikt, kunt u dit uitrusten met een trigger. Zodra de Beamer wordt ingeschakeld, daalt het scherm automatisch.
celexon-aktiv-lautsprecher-set-2-wege-525-b

Audio-installatie

 • optimale geluidskwaliteit
 • hoge prestaties
 • Wandmontage / inbouw wandmontage / inbouw plafondmontage / inbouw plafondmontage
 • visueel aantrekkelijk ontwerp
Icon Luidspreker

Vermogen

Een grote seminarruimte, een vergaderzaal, een klein klaslokaal of zelfs een indrukwekkende high-end thuisbioscoop. Elke ruimte stelt zijn eigen eisen aan audiocomponenten. Naast de elektrische belastbaarheid is de efficiëntie van een luidspreker belangrijk. Het rendement geeft in decibel aan hoe luid een luidspreker is bij één watt op een afstand van één meter.
Icon Muziek

Geluidskwaliteit

Twee luidsprekercombinaties zijn gebruikelijk bij thuisgebruik en professioneel gebruik. Complete radiatoren combineren alle luidsprekers in één kast. Zij reproduceren het volledige spectrum van een audiosignaal binnen hun frequentiebereik. Modulaire systemen geven elk een afzonderlijk frequentiebereik weer. Dit resulteert in talloze mogelijkheden (bv. tweeter/middentoner + woofer). De kwaliteit van de luidsprekers, het frequentiebereik, hun opstelling en plaatsing zijn bepalend voor een optimale geluidskwaliteit.
Icoon Mensen

Werkbaarheid

De bedienbaarheid wordt aangepast aan uw behoeften. Audiosystemen kunnen worden afgestemd op een specifieke ruimtesituatie of worden aangepast aan veranderende situaties. Dit leidt tot zeer uiteenlopende eisen aan de bediening van een audio-installatie. Dit gebeurt centraal via een vast geïnstalleerd bedieningspaneel, via meerdere eindapparaten via een app of via een uitgebreide mediabesturing.

Expert Tip:

Een hoogwaardige geluidsinstallatie is belangrijk! Het menselijk brein combineert visuele en auditieve zintuiglijke prikkels. De afspeelkwaliteit van een audiosysteem verbetert de perceptie van de luisteraar en verhoogt de algemene verstaanbaarheid.

Onze Home Cinema Beamer Highlights

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.
Live begeleiding
Contactformulier