shutterstock_183324860-b

Optimale uitrusting voor vergaderzalen

Multimedia-apparatuur voor grote zalen

Grote zalen worden vaak gebruikt voor seminars, opleidingen of vergaderingen. Het aantal deelnemers varieert sterk afhankelijk van het evenement, van enkele deelnemers tot 100 personen of meer. Daarom is het belangrijk de juiste mediatechnologie te kiezen en te installeren.

Inhoud

Als het niet mogelijk is om een kamer volledig te verduisteren, moet u bijvoorbeeld kiezen voor een beamer met veel licht, zodat u een goede beeldkwaliteit kunt bieden. Hoe groot uw scherm moet zijn, hangt natuurlijk af van de grootte van de ruimte. De schermgrootte wordt individueel bepaald.

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Onze sterke punten & competenties

 • AV-expertise van meer dan 15 jaar professionele B2B-consultancy
 • Uitgebreid partnernetwerk van gevestigde dienstverleners en fabrikanten
 • Uitstekende klantenondersteuning
 • Snelle projectafhandeling

Oplossingen voor grote ruimtes

Wij bieden de volgende oplossingsvarianten voor grote ruimtes. Wij verzorgen voor u de planning, de keuze en de gehele installatie van de apparaten.

Installationsbeamer-Leinwand-398x353

Heldere Beamer en vast scherm

 • geschikt voor grote tot zeer grote ruimtes
 • Inbouwschermen voor integratie in het plafond
 • heldere beamer met optionele verwisselbare optiek
 • Lensverschuiving voor optimale beelduitlijning
 • Beeldoverdracht via HDBaseT
Icoon gloeilamp

Lichtopbrengst

10.000 lumen (minimaal) voor LCD-Beamer en 11.000 lumen (minimaal) voor DLP-Beamer voor een schermbreedte van ongeveer vier meter in een kamer die slechts gedeeltelijk verduisterd is.
Resolutie pictogrammen

Beeldresolutie

Full HD (1.920 x 1.080) in 16:9-formaat of WUXGA (1.920 x 1.200) in 16:10-formaat.
Pictogrammen gereedschap

Montage

Het scherm moet in het verlaagde plafond worden geïnstalleerd zodat het beeld in de kamer niet wordt beïnvloed. Als de kamer geen verlaagd plafond heeft, wordt plafondmontage aanbevolen. Dit geldt ook voor de beamer.

Expert Tip:

Aangezien de beamer meestal ver verwijderd is van de plaats waar de spreker of presentator staat, wordt signaaloverdracht via HDBaseT aanbevolen. Met de juiste schakelaar kunt u kiezen tussen verschillende verbindingen. Het signaal wordt dan via HDBaseT naar de beamer gestuurd.
Sprechstellen-383x332

Audioapparatuur met microfoon

 • verschillende luidsprekerklassen mogelijk
 • Vermogensklassen selecteerbaar volgens de grootte van de ruimte
 • Spreekstation voor hoofdluidspreker en uitbreidingen
Icoon doeken

Type installatie

Het type installatie hangt af van de vraag of de luidsprekers aan de muur, aan het plafond of in het plafond moeten worden geïnstalleerd. In het geval van een verlaagd plafond raden wij het gebruik van inbouwluidsprekers aan.
Pictogram Object

Met of zonder transformator

Bij de bedrading van de luidsprekers hebt u de keuze tussen conventionele luidsprekers of 100 V luidsprekers met geïntegreerde transformatoren, afhankelijk van de grootte van de ruimte. Deze worden altijd gebruikt wanneer de afstand van de audiokabel van de microfooneenheid naar de luidspreker zelf te lang is voor een goede signaaloverdracht. Bij een luidspreker met transformator is de doorsnede van de kabel minder bepalend.
Icoon Microfoon

Intercom station

Naast de microfoon bevat de microfoonunit meestal ook de versterkertechnologie. Van daaruit kunt u het volume en andere instellingen regelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de componenten.

Expert Tip:

Let er bij de planning van de ruimte op of u slechts één microfooneenheid voor de moderator nodig hebt of, indien nodig, extra substations. De latere installatie van substations is complex en veroorzaakt hoge kosten.

Onze aanbevelingen voor beamers

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.