shutterstock_294087938_blue_box-b

Oplossingen voor zakelijke klanten

Complete videoapparatuur voor controlekamers

Zowel voor de bewaking van de productie als voor centraal procesbeheer in wetenschappelijke en openbare instellingen: Een goed uitgeruste controlekamer is een must. De keuze van de juiste componenten is daarbij belangrijk.

Inhoud

Al in de planningsfase moet met verschillende factoren rekening worden gehouden: Welke beeldschermen zijn het meest geschikt voor continu gebruik? Welke monitor- en beeldschermbeugels moeten worden gebruikt? Hoe moeten ze worden geplaatst? En last but not least moet ook rekening worden gehouden met de compatibiliteit van de afzonderlijke componenten.

shutterstock_366442292-b

Onze sterke punten & competenties

 • AV-expertise van meer dan 15 jaar professionele B2B-consultancy
 • Uitgebreid partnernetwerk van gevestigde dienstverleners en fabrikanten
 • Uitstekende klantenondersteuning
 • Snelle projectafhandeling

Oplossingen voor controlekamers

Wij bieden de volgende oplossingsvarianten voor controlekamers van elke omvang. Wij verzorgen voor u de planning, selectie en complete installatie van de apparaten.

Installationsbeamer-Leinwand-398x353

Beamer en scherm voor grote projecties

 • zeer geschikt voor grote controlekamers
 • Projectievlakken tot 4 meter breed mogelijk
 • discrete, ruimtebesparende integratie in de ruimte
Icoon gloeilamp

Lichtopbrengst

7.000 lumen (minimaal) voor LCD-Beamer en 8.000 lumen (minimaal) voor DLP-Beamer voor een schermbreedte van ongeveer vier meter in een verduisterde ruimte. Indien nodig kunnen de beamers in de eco-modus worden gebruikt om een laag geluidsniveau te bereiken.
Resolutie pictogrammen

Beeldresolutie

Full HD (1.920 x 1.080) in 16:9 formaat of WUXGA (1.920 x 1.200) in 16:10 formaat. Voor zeer grote projecties is de 4K-resolutie (3.840 x 2.160) nuttig, bijvoorbeeld om het beeld in vier vensters te verdelen.
Pictogrammen gereedschap

Montage

Plafondmontage van het scherm en de beamer, zodat er in de zaal zelf voldoende ruimte is voor extra monitoren en displays

Expert Tip:

Voor grote projecties waarbij het beeld via edge blending naast elkaar wordt gezet, bieden beamers met serieschakeling een eenvoudige en betaalbare oplossing in vergelijking met externe beeldprocessoren.

Display

Displays voor continu gebruik

 • Geschikt voor 24/7 gebruik
 • Daisy-chain functie voor eenvoudigere installatie
 • Draaifunctie voor verticaal gebruik
 • service ter plaatse van de fabrikant
Icoon gloeilamp

Lichtopbrengst

Displayhelderheid van ongeveer 350 candela voor lichte kamers met kunstlicht of daglicht.
Resolutie pictogrammen

Beeldresolutie

Ten minste Full HD (1.920 x 1.080) of, vanaf een schermdiagonaal van 65", 4K (3.840 x 2.160). Voor quad-view installaties kunt u ook 4K resolutie gebruiken voor kleinere displays.
Pictogrammen gereedschap

Montage

Wandmontage met behulp van een displaysteun of montage op een plafondsteun als de muur te ver weg is of onvoldoende draagkracht biedt.

Expert Tip:

Let er bij het kiezen van displaybeugels op dat als u een displaywand gebruikt, de beugels het mogelijk maken de display gemakkelijk te verwijderen. Bij permanent 24/7 gebruik moet de display snel kunnen worden vervangen.
Monitor-281x241

Monitoren voor controlekamer en openbare voorzieningen

 • Geschikt voor 24/7 gebruik
 • Oogvriendelijke
 • Draaifunctie voor verticaal gebruik
 • smal frame voor meerdere installaties
 • afneembare voeten voor installatie
Icoon gloeilamp

Lichtopbrengst

Controleer de helderheid van ongeveer 250 candela voor kamers met kunstlicht of daglicht.
Resolutie pictogrammen

Beeldresolutie

Ten minste Full HD (1.920 x 1.080) of 4K (3.840 x 2.160).
Pictogrammen gereedschap

Montage

Tafelmontage op in hoogte verstelbare voeten of op een houder voor meerdere monitoren voor zij-aan-zij en gestapelde installaties
celexon-aktiv-lautsprecher-set-2-wege-525-b

Degelijke geluidsinstallaties

 • optimale geluidskwaliteit
 • hoge prestaties
 • Wandmontage / inbouw wandmontage / inbouw plafondmontage / inbouw plafondmontage
 • visueel aantrekkelijk ontwerp
Pictogrammen spelen

Vermogen

Een grote seminarruimte, een vergaderzaal, een klein klaslokaal of zelfs een indrukwekkende high-end thuisbioscoop. Elke ruimte stelt zijn eigen eisen aan audiocomponenten. Naast de elektrische belastbaarheid is de efficiëntie van een luidspreker belangrijk. Het rendement geeft in decibel aan hoe luid een luidspreker is bij één watt op een afstand van één meter.

Icon Luidspreker

Geluidskwaliteit

Twee luidsprekercombinaties zijn gebruikelijk bij thuisgebruik en professioneel gebruik. Complete radiatoren combineren alle luidsprekers in één kast. Zij reproduceren het volledige spectrum van een audiosignaal binnen hun frequentiebereik. Modulaire systemen geven elk een afzonderlijk frequentiebereik weer. Dit resulteert in talloze mogelijkheden (bv. tweeter/middentoner + woofer). De kwaliteit van de luidsprekers, het frequentiebereik, hun opstelling en plaatsing zijn bepalend voor een optimale geluidskwaliteit.

Icoon Mensen

Werkbaarheid

De bedienbaarheid wordt aangepast aan uw behoeften. Audiosystemen kunnen worden afgestemd op een specifieke ruimtesituatie of worden aangepast aan veranderende situaties. Dit leidt tot zeer uiteenlopende eisen aan de bediening van een audio-installatie. Dit gebeurt centraal via een vast geïnstalleerd bedieningspaneel, via meerdere eindapparaten via een app of via een uitgebreide mediabesturing

Expert Tip:

Een hoogwaardige geluidsinstallatie is belangrijk! Het menselijk brein combineert visuele en auditieve zintuiglijke prikkels. De afspeelkwaliteit van een audiosysteem verbetert de perceptie van de luisteraar en verhoogt de algemene verstaanbaarheid.
Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.