Samsung-Flip-2-WM85R-update-extra

Testrapport

Samsung Flip 2 WM85R

Is het nieuwe 85" touch display een schoolbordvervanger?

Op tijd voor het nieuwe schooljaar presenteert Samsung de nieuwe Samsung Flip WM85R. Wij hadden het geluk dit apparaat exclusief vooraf te mogen testen. De hoge kwaliteit van het 85" scherm in combinatie met praktische functies bieden optimale voorwaarden voor interactief en collaboratief leren, vooral in scholen of universiteiten.

Inhoud

Dit is ook een groot voordeel in het dagelijkse schoolleven, omdat verschillende gebieden of taken direct op het scherm kunnen worden doorgewerkt en zichtbaar zijn voor de hele klas.

Een ander voordeel van het nieuwe displayformaat wordt vooral duidelijk in grotere vergaderruimtes. De 85 inch bieden een fantastisch beeld in 4K, zodat zelfs kleine details zichtbaar zijn voor elke deelnemer in de ruimte.

Door de combinatie met een in hoogte verstelbare displaystandaard kunt u de hoogte van het touchdisplay individueel aanpassen. Vooral in scholen kunt u zo een balans creëren tussen de verschillende lichaamslengtes van de leerlingen.

Nieuw ontwerp - Beter contrast in de schoolomgeving!

De kleinere modellen waren voorzien van een wit, enigszins grijzig onderstel. Dit model was de klassieke flipover. De nieuwe Samsung Flip 2 WM85R daarentegen heeft een zwart metalen frame.

Vooral bij wandmontage in klaslokalen wordt de scheiding tussen het frame en de muur duidelijk en is het Smart Board een uitstekende vervanger van een schoolbord.

Net als het frame is ook de pen nu in het zwart uitgevoerd. In onze test was echter duidelijk herkenbaar dat het natuurlijke schrijfgevoel nog steeds aanwezig is. Net als voorheen heeft de pen twee punten van verschillende dikte, voor elke situatie.

Klaar om te gaan - meer tijd in de klas

Vooral in het onderwijs is de tijd altijd erg krap en is er weinig speelruimte. Dankzij de extreem snelle gebruiksklaarheid van de Samsung Flips WM85R kunnen lessen onmiddellijk beginnen en kan de tijd worden gebruikt voor belangrijke taken. Het duurt slechts enkele seconden voordat het toestel gebruiksklaar is.

Bewezen functies - Slimme interactie in de klas

Naast de gewijzigde schermgrootte en het nieuwe ontwerp biedt de Samsung Flip WM85R dezelfde functies als de vorige modellen:

  • Miracast: Met name de Miracast-functie biedt een zeer breed scala aan toepassingen in het dagelijkse schoolleven, zoals het draadloos delen van een scherm of het eenvoudigweg streamen van content.
  • Opmaaksjablonen: Met de geïntegreerde opmaaksjablonen kunnen bijvoorbeeld cijferbladen, lesplannen, rekenbladen of roosters direct als achtergrond op het scherm worden opgeslagen. Dit bespaart enorm veel tijd, vooral bij het voorbereiden van lessen.
  • Webbrowser: Met de geïntegreerde webbrowser heeft u geen aparte pc nodig om op het web te surfen. Dit is een extreem voordeel, vooral in klaslokalen of kleine vergaderzalen.

Technische gegevens van de WM85R

Schermdiagonaal
85 inch
Beeldresolutie3840 x 2160 4K UHD
Formaat16:9
Contrast4000:1
Helderheid350 cd/m²
Reactietijd6 ms
Ingangen2x HDMI, 1x ethernetpoort, 1x RS232, 2x USB type A, 1 x displaypoort
Uitgangen1x HDMI, 1x 3,5mm Mini Jack
KenmerkenBluetooth, Mediaplay, Aanraakscherm, WiFi

Meer Samsung Flip hoogtepunten:

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.