shutterstock_652839682_blue_box-b

Uitrusting voor opleidingsruimten

Media-apparatuur voor conferentiecentra

Vanwege de verschillende bezoekers in een conferentiecentrum moet de ruimte altijd uitgerust zijn met hoogwaardige en flexibele apparatuur. Zo kan worden ingespeeld op verschillende situaties op het gebied van bijscholing en opleiding.

Inhoud

U wilt een ruimte uitrusten met een display maar twijfelt of het niet te star is? Door de displays bijvoorbeeld op een mobiele trolley te monteren, kunt u ze ook in andere ruimten gebruiken. Als u op de trolley ook een computer en een Barco ClickShare-systeem integreert, kunnen deelnemers hun presentatie of resultaten met één klik delen met andere aanwezigen.

Presenters zijn een grote hulp bij lezingen of presentaties. Naast vele nuttige functies zoals een laser, diawissel en volumeregeling, zendt de presenter het signaal over 100 m uit en kunt u zich dus vrij in de ruimte opstellen.

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Onze sterke punten & competenties

 • AV-expertise van meer dan 15 jaar professionele B2B-consultancy
 • Uitgebreid partnernetwerk van gevestigde dienstverleners en fabrikanten
 • Uitstekende klantenondersteuning
 • Snelle projectafhandeling

Oplossingen voor conferentiecentra

Wij bieden de volgende oplossingsvarianten voor dagcentra. Wij verzorgen voor u de planning, selectie en volledige installatie van de apparaten.

AP7-Cobalt-Front-Right-HERO-removebg-preview

Display met geïntegreerde computer en Barco ClickShare-systeem

 • zeer geschikt voor kleine tot middelgrote vergaderzalen
 • vrijwel ongevoelig voor licht
 • geen onderhoudskosten
 • vrije positionering in de ruimte mogelijk (optioneel rolstatief)
 • interactief werken
 • Werken op vertrouwde interface (bijv. met Windows 10 PC)
 • Presenteren vanaf eigen laptop via Barco ClickShare
Icoon gloeilamp

Helderheid

Displayhelderheid van ongeveer 350 candela voor lichte kamers met kunstlicht of daglicht.
Resolutie pictogrammen

Beeldresolutie

Ten minste Full HD (1.920 x 1.080) tot een schermdiagonaal van 65". 4K (3.840 x 2.160) vanaf 65".
tools-nobubble

Montage

Voor kleedkamers wordt aanbevolen het systeem op een optionele rollende standaard te monteren. Deze moet de mogelijkheid bieden om de ontvanger van het ClickShare systeem te plaatsen of op te hangen. Voor een stationaire installatie adviseren wij wandmontage.

Expert Tip:

Gebruik een slot-in PC als computer. Hij neemt geen ruimte in en verstoort de installatie niet. Afhankelijk van de fabrikant kunt u inbouwcomputers in verschillende prestatieklassen krijgen.
Mobiler-Beamer-Leinwand

Mobiele beamers en schermen

 • zeer geschikt voor kleine tot middelgrote vergaderruimten
 • Projectieoppervlakken tot 2 meter breed mogelijk
 • Draagbare afmetingen voor gemakkelijk transport
Icoon gloeilamp

Lichtopbrengst

3.000 lumen (minimaal) voor LCD-Beamer en 4000 lumen (minimaal) voor DLP-Beamer voor een schermbreedte van ongeveer twee meter in een licht verduisterde ruimte in een mobiele toepassing.
Resolutie pictogrammen

Beeldresolutie

Full HD (1.920 x 1.080) in 16:9-formaat of WUXGA (1.920 x 1.200) in 16:10-formaat.
tools-nobubble

Montage

Let er bij het plaatsen van het scherm op dat er geen direct zonlicht op het schermoppervlak schijnt. De Beamer wordt parallel aan het scherm op een tafel of projectietafel geplaatst.

Experten-Tipp: 

Wählen Sie einen etwas lichtstärkeren Projektor, den Sie während des Einsatzes im Eco-Modus nutzen können. So stört er nicht die Tagungsteilnehmer nicht mit einem zu lauten Lüftergeräusch.

Presenter

Presentator

 • Laserpointers helpen bij de presentatie
 • met de Presenter-functie kunt u de presentatie vooruit en achteruit scrollen
 • met een freeze-functie kunt u de inhoud pauzeren en op de achtergrond werken
 • sommige modellen hebben een muisfunctie
Icoon Presentator

Reikwijdte van de functies

Presentatoren verschillen aanzienlijk in de omvang van hun functies. Standaardmodellen bieden de mogelijkheid om heen en weer te scrollen en een laserpointer. Een hoogwaardigere presenter biedt daarentegen een groter aantal functies.
Iconen kleurenpalet

Laserkleur

Voor presentatoren is een rode laser gebruikelijk. Bij gekleurde inhoud zakt de rode laser echter sneller weg. In dat geval wordt een groene laser aanbevolen, die sterker afsteekt tegen de geprojecteerde kleuren.
Pictogram muisaanwijzer

Muisfunctie

Sommige draadloze presentatoren bieden de functie van een muis. Hiermee kunt u de muisaanwijzer verplaatsen, klikken en scrollen. Zij bieden dus de mogelijkheid om de PC van op enkele meters afstand te bedienen.

Expert Tip:

Als je een presenter koopt, controleer dan met welke pc-besturingssystemen hij compatibel is. Veel presentatoren zijn geschikt voor gebruik met Windows PC's en Macs. Er zijn echter ook modellen die niet compatibel zijn met de Mac.

celexon-aktiv-lautsprecher-set-2-wege-525-b

Audio-installatie

 • optimale geluidskwaliteit
 • hoge prestaties
 • Wandmontage / inbouw wandmontage / inbouw plafondmontage / inbouw plafondmontage
 • visueel aantrekkelijk ontwerp
play-rund-nobubble

Vermogen

Een grote seminarruimte, een vergaderzaal, een klein klaslokaal of zelfs een indrukwekkende high-end thuisbioscoop. Elke ruimte stelt zijn eigen eisen aan audiocomponenten. Naast de elektrische belastbaarheid is de efficiëntie van een luidspreker belangrijk. Het rendement geeft in decibel aan hoe luid een luidspreker is bij één watt op een afstand van één meter.
Icoon luidspreker

Geluidskwaliteit

Twee luidsprekercombinaties zijn gebruikelijk bij thuisgebruik en professioneel gebruik. Complete radiatoren combineren alle luidsprekers in één kast. Zij reproduceren het volledige spectrum van een audiosignaal binnen hun frequentiebereik. Modulaire systemen geven elk een afzonderlijk frequentiebereik weer. Dit resulteert in talloze mogelijkheden (bv. tweeter/middentoner + woofer). De kwaliteit van de luidsprekers, het frequentiebereik, hun opstelling en plaatsing zijn bepalend voor een optimale geluidskwaliteit.
people-nobubble

Werkbaarheid

De bedienbaarheid wordt aangepast aan uw behoeften. Audiosystemen kunnen worden afgestemd op een specifieke ruimtesituatie of worden aangepast aan veranderende situaties. Dit leidt tot zeer uiteenlopende eisen aan de bediening van een audio-installatie. Dit gebeurt centraal via een vast geïnstalleerd bedieningspaneel, via meerdere eindapparaten via een app of via een uitgebreide mediabesturing

Expert Tip:

Een hoogwaardige geluidsinstallatie is belangrijk! Het menselijk brein combineert visuele en auditieve zintuiglijke prikkels. De afspeelkwaliteit van een audiosysteem verbetert de perceptie van de luisteraar en verhoogt de algemene verstaanbaarheid.

Onze hoogtepunten

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.