Beamer of professional display voor uw bedrijf –
Welke techniek is geschikt voor welke toepassing?

U wilt uw bedrijf voorzien van professionele presentatietechnologie? Dan zijn er twee opties: Beamers (projectoren) en professionele displays (public displays) voldoen aan de vereisten voor indrukwekkende presentaties. De beslissing tussen een projector en een beeldscherm is echter niet zo eenvoudig. We zullen u uitleggen welke techniek het beste is voor welke toepassing en op welke criteria u moet letten.


Toepassingsgebieden voor beamer en display


Raumgröße: Beamer oder Display

Afmetingen van de ruimte

Wanneer u gaat voor een grote afbeelding is een beamer de juiste keuze voor u. Met een beeldbreedte van meer dan 200 cm kunnen projectoren een aanzienlijk groter beeldoppervlak weergeven dan displays en zijn ze ook goedkoper. Professionele displays bieden u een beperkte schermgrootte en zijn een uitstekende optie voor kleinere ruimtes. Als alternatief kunt u ook kiezen voor een short-throw projector. Deze hebben het voordeel dat de gebruiker niet verblind wordt en geen schaduw werpt. Omdat de projectieafstand erg gering is, zijn zelfs projecties in kleinere kamers mogelijk.Helligkeit: Beamer oder Display

Helderheid

Een public display is minder gevoelig voor omgevingslicht dan een projector. Om een ​​beeldkwaliteit van hoge kwaliteit te kunnen projecteren, zelfs in een heldere omgeving, moeten projectoren een zeer hoge lichtintensiteit hebben. Maar zelfs dan lijdt de contrastverhouding onder de helderheid. Vooral bij digital signage is daarom een ​​beeldscherm welke zelfs in moeilijke lichtomstandigheden een scherp beeld kan weergeven een betere keuze. Als uw vergaderruimte niet kan worden verduisterd of is blootgesteld aan zeer helder omgevingslicht, is een professional display de juiste keuze.Mobilität: Beamer oder Display

Mobiliteit

Vooral in de zakelijke omgeving zijn presentaties in vergaderruimten, met klanten en op zakenreizen onderdeel van de dagelijkse activiteiten. De ideale oplossing wordt geboden door een mobiele beamer, die u gemakkelijk per auto, trein of vliegtuig kunt meenemen. Ze hebben allemaal een laag gewicht en bieden een aantal praktische functies, zoals rechtstreeks presenteren vanaf de USB-stick of een automatische keystone-correctie. De compacte projectoren zijn ideaal voor flexibel gebruik en eenvoudig transport. Mobiele projectoren zijn geweldig als mobiele begeleider voor zakenreizigers!Interaktivität: Beamer oder Display

Interactiviteit

Qua interactiviteit overtuigen vooral display-oplossingen met touch-functie. Ze zijn geschikt voor gebruik in vergaderzalen en in schoolklassen. In vergaderruimten kunt u met een professional display interactieve presentaties geven die de samenwerking en efficiëntie van uw bedrijf bevorderen. Bij gebruik op scholen vervangen professional displays tegenwoordig vaak het traditionele schoolbord. Vaak wordt het display samen met een visualizer in de klas gebruikt. Een uitstekende combinatie voor modern, interactief leren!Beamers en displays in een vergelijking


Voordelen van beamers

Voordelen van displays
enorme beeldformaten mogelijk goedkoper voor grote beeldoppervlakken
eenvoudiger gebruik bij mobiel gebruik herkent verschillende resoluties en formaten en geeft ze netjes weer
minder gevoelig voor omgevingslicht stiller -> geen ventilator aanwezig
weinig onderhoud -> geen lampvervanging nodig geen schaduw bij het presenteren

Voordelen van beamers

enorme beeldformaten mogelijk

eenvoudiger gebruik bij mobiel gebruik

minder gevoelig voor omgevingslicht

weinig onderhoud -> geen lampvervanging nodigVoordelen van displays

goedkoper voor grote beeldoppervlakken

herkent verschillende resoluties en formaten en geeft ze netjes weer

stiller -> geen ventilator aanwezig

geen schaduw bij het presenteren

Voor de weergave van grote beelden en voor mobiel gebruik is een beamer de betere keuze. Bij veel omgevingslicht en heldere ruimtes is een professional display de betere keuze.

Beamer of display? Conclusie

Voor grote beeldoppervlakken is een projector de beste en meest voordelige oplossing. In kleine schoolklassen of besprekingsruimtes is daarintegen een Short-Throw projector of een professional display een aantrekkelijke oplossing.
Bij omgevingen met veel omgevingslicht en voor oplossingen voor digital signage kunt u een large format display gebruiken wanneer een heldere projector in de aanschaf te duur is. Voor mobiele toepassingen is een mobiele projector snel en eenvoudig klaar voor gebruik. De compacte Pico-projectoren zijn ook perfect als mobiele begeleider voor zakenreizigers!
In ons beamer koopadvies en de display koopadvies kunt u van te voren informatie inwinnen over de belangrijkste functies, toepassingen en aankoopcriteria van projectoren en displays.
Om uw projectie perfect te maken, hebben we ook een groot aantal projectieschermen voor elke toepassing. Als u kiest voor een combinatie van projector en projectiescherm, presenteren wij u middels onze projectiescherm koopadvies zeer gedetailleerd de verschillende schermtypen en toepassingsgebieden.

 

Beamershop24 Ansprechpartner

Heeft u nog vragen over de selectie van uw projector of professionele schermen? Wij adviseren u ook persoonlijk - we verheugen ons op uw telefoontje of e-mail! Als u liever gratis door ons wordt teruggebeld, laat ons dan uw contactgegevens achter.
 Contactformulier aanspreekpartner

 

Onze beamer en display aanbevelingen

Epson EB-1785W

Epson EB-1785W

De Epson EB-1785W is een mobiele zakelijke projector voor presentaties onderweg. Met slechts 1,8 kg is hij uiterst draagbaar en een ideale begeleider voor zakenreizen. Hij heeft een WXGA-resolutie en een lichtopbrengst van 3200 lumen. Functies zoals wifi & Miracast zorgen ervoor dat de Epson EB-1785W zich onderscheidt van andere mobiele projectors.
 Resolutie:1280 x 800 WXGA

Helderheid:3.200 ANSI Lumen

Aansluitingen:HDMI

 • D-SUB 15pin in (VGA)
 • USB type A en type B
 • Cinch-Video

Naar de Epson EB-1785W

ViewSonic IFP8650

ViewSonic IFP8650

De ViewSonic IFP8650 is een grootformaat 86“ touch-display met een 4K UHD resolutie voor interactief werken! Het display is multi-user vriendelijk en plug & play geschikt voor diverse bronnen (PC, laptop, Mac). De ViewSonic Viewboard software maakt het mogelijk om inhouden te markeren. U kunt tevens draadloze inhouden aan het display versturen zoals bijvoorbeeld via screen mirroring.
 


Resolutie:3840 x 2160 4K UHD

Helderheid:350 cd/m²

Aansluitingen:HDMI

 • DisplayPort
 • D-SUB 15pin in (VGA)
 • USB Typ A
 • RJ45
 • RS232


Naar ViewSonic IFP8650

Panasonic PT-EZ590E

Panasonic PT-EZ590E

Naast de WUXGA-resolutie biedt de Panasonic PT-EZ590E een dynamische contrastverhouding van 10.000: 1 en een zeer hoge helderheid van 5.400 ANSI lumen. De hoge resolutie en heldere installatieprojector heeft ook een sterke Lens-Shift functie en optioneel verwisselbare lenzen. Zo biedt de Panasonic PT-EZ590E ook in heldere omgevingen een fantastisch beeld!
 Resolutie:1920 x 1200 WUXGA

Helderheid:5.400 ANSI Lumen

Aansluitingen:HDMI

 • D-SUB 15pin in (VGA)
 • D-SUB 15pin out (VGA)
 • S- Video
 • RJ45
 • RS232
 • USB type A

Naar de Panasonic PT-EZ590E