Barco ClickShare_blue_box-b
Oplossingen voor zakelijke klanten

Eenvoudige draadloze beeldoverdracht voor professioneel gebruik

Bij conferenties, presentaties en vergaderingen is de beschikbare tijd vaak kort. En daarmee ook de tijd om de gebruikte apparaten aan te sluiten. Het vinden van de juiste stekker in de wirwar van kabels is een tijdrovende aangelegenheid die alleen maar tot frustratie leidt. Draadloze presentatiesystemen helpen enorm.

Inhoud

De implementatie van een systeem voor draadloze beeldoverdracht vereist echter een voorafgaande planning. Er moet rekening worden gehouden met de compatibiliteit tussen de apparaten en de besturingssystemen en met deintegratie in de bestaande IT-structuur.

panorama6_b_v3

Onze sterke punten & competenties

 • AV-expertise van meer dan 15 jaar professionele B2B-consultancy
 • Uitgebreid partnernetwerk van gevestigde dienstverleners en fabrikanten
 • Uitstekende klantenondersteuning
 • Snelle projectafhandeling

Oplossingen voor draadloze beeldoverdracht

Wij bieden de volgende oplossingsvarianten voor draadloze beeldoverdracht. Wij verzorgen voor u de planning, selectie en complete installatie van de apparaten.

Barco-368x266

Eenvoudige overdracht met Barco ClickShare

 • snelle draadloze verbinding van notebook naar beeldscherm
 • geschikt voor meerdere deelnemers
 • Zender heeft geen aparte voeding nodig, alleen USB
 • extra zenderfunctie mogelijk via app
 • afhankelijk van de versie kunnen één of twee displays tegelijk gevoed worden
Pictogram afbeelding

Beeldoverdracht

De beeldoverdracht van de Barco ClickShare systemen is uitstekend geschikt voor presentaties, afbeeldingen en teksten. Voor videomateriaal is de Barco-oplossing slechts beperkt geschikt.

Icoon versnelling en gereedschap

Installatie

Het ClickShare-systeem werkt aan de kant van de deelnemer volgens het Plug & Play-principe. Een eigen installatie is niet nodig. Eventueel moet een bestand worden uitgevoerd, maar niet geïnstalleerd. De overdracht start met een druk op de knop.

Icoon 3 versnellingen

Compatibiliteit

Het Barco ClickShare systeem is compatibel met gangbare besturingssystemen zoals Windows en Mac. Er is ook een app voor iOS en Android

Onze Barco ClickShare aanbevelingen

Expert Tip:

Het Barco ClickShare-systeem kan werken met een ingangssignaal tot 4K-resolutie. Het voert echter maximaal 1.920 x 1.200 pixels uit. Voor hogere resoluties, bijvoorbeeld van een display, wordt het opgeschaald. Alleen de CSE-800 ondersteunt directe 4K-uitvoer.

benq-instashow-wdc10-wireless-hdmi-praesentationsloesung-remove

Beeldoverdracht met BenQ InstaShow

 • eenvoudige draadloze verbinding van notebook naar beeldscherm of beamer
 • tot 32 aangesloten gebruikers mogelijk
 • Knop heeft geen aparte voeding nodig
 • Compatibel met verschillende eindapparaten (WDC20)
 • afhankelijk van het model zijn tot 4 gebruikers mogelijk op één scherm
Pictogram afbeelding

Beeldoverdracht

De draadloze overdracht van afbeeldingen, teksten en presentaties is met de BenQ InstaShow zeer goed en eenvoudig. Alle systemen hebben bovendien een extra videomodus, waardoor ook dit formaat optimaal draadloos kan worden verzonden.
Icoonverbinding

Aansluiting

Afhankelijk van het model zijn er verschillende interfaces nodig op uw notebook. De eerste variant heeft een USB- en HDMI-poort nodig voor de aansluiting. Het tweede model heeft alleen een USB-C interface nodig.
Icoon versnelling en gereedschap

Compatibiliteit

De BenQ InstaShow systemen werken volgens het plug-and-play principe. U koppelt de host met de InstaShow-knop, sluit deze aan op uw notebook en start de gewenste beeldoverdracht.

Onze BenQ InstaShow hoogtepunten

Expert Tip:

De uitvoerresoluties van de BenQ InstaShow systemen liggen in het Full HD bereik. Het grotere model (WDC20) schaalt de uitvoerresolutie echter op tot 3840 x 2160. Dit betekent dat u ook UHD-content van uw notebook kunt overbrengen naar een gewenst uitvoerapparaat.

WirelessHD-238x282

Efficiënte draadloze HD-transmissie

 • geschikt voor zakelijke en particuliere toepassingen
 • Point-to-point overdracht van een HDMI-signaal
 • maximale WUXGA-resolutie kan worden overgedragen
 • Voeding idealiter via USB
 • geen integratie in een bestaand netwerk
Resolutie pictogrammen

Beeldresolutie

Draadloze HD-systemen bieden meestal transmissie van het Full HD-signaal. De uitzondering is de celexon WHD30M, die een WUXGA-signaal kan doorgeven. Let bij de keuze van een Wireless HD systeem op de gewenste resolutie.

Icoon 3 versnellingen

Compatibiliteit

Draadloze HD-systemen werken zonder besturingssysteem en software. Ze kunnen dus onafhankelijk van het pc-systeem worden gebruikt. U kunt er ook Blu-ray spelers of signage players op aansluiten

Pictogram stekker

Stroomvoorziening

De ontvanger en de zender van de systemen moeten van stroom worden voorzien. Er zijn varianten die moeten worden gevoed met netspanning of met USB-voeding. Ontvangers die omgaan met de spanning van een USB-aansluiting kunnen gemakkelijk worden aangesloten op beamers of displays met stroomvoerende USB-interfaces.

Expert Tip:

Draadloze HD-systemen kunnen worden gebruikt in het dagelijkse bedrijfsleven of in de thuisbioscoop. Afhankelijk van het systeem zijn ze vaak geschikt voor 3D en audiotransmissie naast de conventionele beeldtransmissie.

WLAN_WiFi-367x242

Snelle installatie achteraf van WLAN en WiFi

 • geschikt voor presentaties
 • geschikt voor ad-hocverbinding of netwerkintegratie
 • aanvaardbare beeldkwaliteit
 • slechts voorwaardelijk geschikt voor video's
 • vaak eigen oplossingen
Icoonverbinding

Aansluiting

De meeste beamers / displays hebben geen geïntegreerd WLAN en moeten als optie achteraf worden ingebouwd. Hiervoor zijn meestal fabrikantspecifieke oplossingen op basis van USB beschikbaar. Oplossingen van derden kunnen vaak via HDMI (MHL) worden gebruikt.

Icoon transmissie

Kwaliteit van de transmissie

Bij zakelijke oplossingen is de transmissiekwaliteit vaak minder goed dan bij consumentenoplossingen. Daarom wordt aanbevolen de draadloze verbinding hoofdzakelijk te gebruiken voor de overdracht van presentaties, teksten en beelden. De overdracht van bewegend beeldmateriaal moet worden vermeden.

Icoon Software

Software

Om de draadloze functies te kunnen gebruiken, heeft u meestal de software van de fabrikant nodig. Deze is doorgaans beschikbaar voor Windows- en Mac-systemen. Indien nodig worden aanvullende app-oplossingen aangeboden voor Android en iOS

Expert Tip:

Epson is de toonaangevende fabrikant van WLAN-oplossingen voor beamers. Dit geldt voor de opstelling, overdracht en beveiliging van het netwerk. De kwaliteit maakt zelfs het gebruik in beveiligde netwerken van grote bedrijven mogelijk.

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.