Thuisbioscoop met beamer die een voetbalwedstrijd laat zien

visunext gids

ThuisbioscoopBeamer voor het voetbalevenement op een groot scherm

Wij leggen alles uit over voetbalbeamers, schermen en audio-oplossingen!

Wij laten u zien wat u moet weten bij het zoeken naar de juiste LCD- en DLP-beamer voor het WK! Voetbalfans, liefhebbers van homecinema en horecaprofessionals vinden hier talrijke productaanbevelingen, instructies en een koopgids voor Beamer voor het WK.

Inhoud

Hoe vier je een WK in de winter? De beste manier is thuis in de woonkamer met een voetbalBeamer en een bijpassend projectiescherm. We hebben alle aanbevolen producten getest en bijgewerkt voor maximaal comfort en compatibiliteit. Nu is onze beamer- en schermkeuze geschikt voor elke voetballiefhebber! Kijk je het WK liever buiten in de tuin op een buitenscherm? Dan hebben we belangrijke tips gebundeld in de Beamer koopgids voor het publiek!

sport-nobubble-inverted

De perfecte voetbalBeamer - Waar moet ik op letten?

Waar moet je op letten bij een beamer voor voetbaluitzendingen? Welke technologie is het meest geschikt voor voetbalprojectie? Welke nuttige functies zijn er? Wij hebben de 4 belangrijkste punten waarop u moet letten bij het kiezen van uw voetbalBeamer samengevat.

1. Lichtopbrengst (lumen) - Hoe helder moet de voetbalBeamer zijn?

Woonkamer met beamer op tafel die een beeld projecteert op een scherm

VoetbalBeamer voor de woonkamer

Voor een goede beeldkwaliteit met de beamer in de woonkamer moet deze minstens 3.000 tot 4.000 lumen bieden. Hier moet u echter rekening mee houden: LCD-Beamer zijn iets helderder dan DLP-Beamer met dezelfde lumenwaarde. Als u besluit een DLP-Beamer te kopen, kies er dan een met een hogere lumenwaarde.

Scherm en beamer op een terras

Een beamer gebruiken op het terras

Wilt u de beamer ook op het terras gebruiken? Voor wedstrijden die 's avonds plaatsvinden kan een beamer met 3.000 tot 4.000 lumen ook een uitstekend beeld geven. Voor wedstrijden die in de middag plaatsvinden, moet de beamer aanzienlijk helderder zijn. Welke technische apparatuur u nodig heeft voor publiekskijkers in uw eigen tuin vindt u in onze beamer koopgids voor publiekskijkers.

2. Resolutie - Hoe scherp moet het beeld worden weergegeven?

Icon 4K Ultra HD

Ultra-scherp beeldscherm voor liefhebbers van home cinema

Home cinema professionals zweren bij 4K resolutie. Deze biedt met 3840 x 2160 pixels vier keer zoveel pixels als Full HD en levert daarom nog scherpere en meer gedetailleerde projecties.

Pictogram Full HD 1080p

De juiste resolutie voor toevallige kijkers

Full HD is nu de standaard geworden en is absoluut voldoende voor het af en toe kijken naar voetbal of het avondprogramma op TV. Want: met een resolutie van 1920 x 1080 pixels in 16:9-formaat biedt het voldoende pixels voor voetbalwedstrijden en films.

Icoon gloeilamp

Bonustip - hier kun je films en voetbal kijken in 4K

Veel films zijn nu beschikbaar op Blu-Ray in 4K-resolutie. Streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Disney+ hebben ook veel 4K-films in hun portfolio. Ook live tv-aanbieders als Sky Go, Telekom Magenta en DAZN tonen sportevenementen zoals het WK voetbal in 4K. Ben je dus op zoek naar een eigentijdse Beamer, ga dan voor de 4K Beamer.

3. Aansluitingen - Welke apparaten wilt u op de beamer aansluiten?

Pictogram Topverbindingen

Freestyle - Met deze aansluitingen wordt uw beamer nog veelzijdiger!

De USB-C aansluiting wordt ook steeds meer gebruikt. Vooral nieuwe laser-tv-Beamer gebruiken naast HDMI vaak een USB-C-aansluiting. Net als HDMI geeft ook USB-C beeld en geluid in hoge kwaliteit door. Daarnaast worden data en stroom via de USB-C kabel doorgegeven . Omdat veel tablets, laptops en mobiele telefoons ook een USB-C poort hebben, kunnen deze rechtstreeks op de beamer worden aangesloten. Zo kun je de voetbalwedstrijd streamen op je laptop en deze eenvoudig aansluiten op de beamer. Voor eenvoudige audio-overdracht vertrouwen sommige beamers nu op Bluetooth. Zo kun je je speakers draadloos verbinden met je beamer.

Icoonverbindingen

Verplicht - Je hebt deze verbindingen nodig!

Uw nieuwe Beamer moet ten minste één HDMI-aansluiting hebben. De HDMI-aansluiting verzendt video- en audiosignalen digitaal en in hoge kwaliteit. U kunt spelconsoles, streaming sticks of Blu-Ray spelers rechtstreeks op de Beamer aansluiten via HDMI. Je Beamer moet ook een 3,5 mm jack aansluiting hebben. Hiermee kunt u een externe luidspreker of soundbar op uw Beamer aansluiten en zo uw audio-ervaring aanzienlijk verbeteren.

4. Functies - Wat moet uw Beamer nog meer kunnen?

Onze voetbalBeamer hoogtepunten!

leinwandtyp-nobubble-inverted

Het optimale scherm voor de voetbalervaring

Er wordt een fundamenteel onderscheid gemaakt tussen mobiele en vaste schermen. Bij de keuze van een projectiescherm is het doorgaans belangrijk dat u voldoende ruimte laat tussen het scherm en het zitgedeelte. Meer hierover vindt u in onze tips voor het kopen van een Beamer.

Icoon doeken

Vaste schermen - voor het stadion in de woonkamer

Wordt de projector permanent in de woonkamer geïnstalleerd, dan raden wij een vast scherm aan. Met een vast scherm richt u uw woonkamer of thuisbioscoopkelder optimaal in voor langdurig gebruik van uw projector. Vaste schermen worden afhankelijk van het model aan het plafond of aan de muur gemonteerd. Rol- en motorschermen kunnen na gebruik worden ingetrokken en verdwijnen zo uit het zicht. Meer informatie vindt u in onze koopgids voor projectieschermen.

Icoon statiefscherm

Mobiele schermen - voor de spontane fan meeting

Als u de projector slechts af en toe gebruikt of de beamer vaak vervoert, kunt u het beste voor een mobiel scherm gaan. Met een mobiel scherm en de juiste voetbalprojector neem je het WK voetbal overal mee naartoe. Bij mobiele schermen kunt u kiezen uit statiefschermen, ultramobiele schermen en mobiele frameschermen. De afzonderlijke voordelen vindt u in onze koopgids voor schermen.

Onze Beamer scherm hoogtepunten!

audio-nobubble-inverted

Geluidssystemen voor de sfeer in het stadion

Alleen het juiste stadiongeluid maakt de voetbalervaring compleet! Alle voetbalwedstrijden worden tegenwoordig uitgezonden in Dolby Digital 5.1. Met een surround systeem bent u dus perfect uitgerust. Maar ook voor de mobiele fanmeeting hebben wij de juiste oplossing voor u.

surround-sound-nobubble

Soundbar en surroundsystemen - stadiongeluid voor de woonkamer

De soundbar is de eenvoudige en betaalbare instap in de homecinema. Hij nestelt zich onopvallend onder de TV of het scherm en levert toch een indrukwekkende geluidsachtergrond. Een surroundsysteem zorgt voor een veel meeslepender geluidservaring! Een 5.1-kanaals set biedt al een uitstekende thuisbioscoopervaring. Heb je veel ruimte en wil je het luistergebied achterin nog intenser beleven, ga dan voor een 7.1-systeem. Het is belangrijk dat uw AV-receiver 5.1- of 7.1-systemen ondersteunt.

Icon Multiroom Luidspreker

Meerkamerluidsprekers - voetbalgevoel in elke kamer

Met Multiroom-luidsprekers kan het hele huis van muziek worden voorzien. Afhankelijk van het systeem en de fabrikant kan dezelfde muziek in meerdere kamers worden afgespeeld of kan verschillende muziek parallel worden afgespeeld. Natuurlijk kunt u ook home cinema- of voetbalgeluid via de luidsprekers uitvoeren en een stadionervaring in het hele huis creëren!

Bluetooth-pictogram

Bluetooth luidspreker - fanfeest onderweg

Bluetooth luidsprekers zijn uitstekend geschikt voor fanfeestjes in de tuin of op het terras. De Bluetooth-luidspreker kan via Bluetooth met een audiosignaal worden verbonden met een notebook, smartphone of tablet. Veel beamers hebben nu ook een Bluetooth-interface en kunnen rechtstreeks op de luidspreker worden aangesloten.

Welk scherm en welke beamer zijn de juiste?

Als u op zoek bent naar een geschikt scherm voor uw beamer, helpen onze productexperts u graag!

Tobias Berg en Oliver Stenzel - contactpersonen bij Inkoop en Verkoop - schrijven op glasplaat

Heeft u nog vragen?

Wij adviseren u ook graag persoonlijk - wij kijken uit naar uw telefoontje of e-mail! Als u wilt dat wij u gratis terugbellen, laat dan nu uw contactgegevens achter.
Live begeleiding
Advies & contact