Terug
Thuisbioscoop met beamer die een voetbalwedstrijd laat zien

visunext gids

ThuisbioscoopBeamer voor het voetbalevenement op een groot scherm

Wij leggen alles uit over voetbalbeamers, schermen en audio-oplossingen!

Wij laten u zien wat u moet weten bij het zoeken naar de juiste LCD- en DLP-beamer voor het WK! Voetbalfans, liefhebbers van homecinema en horecaprofessionals vinden hier talrijke productaanbevelingen, instructies en een koopgids voor Beamer voor het WK.

Inhoud

Hoe vier je een WK in de winter? De beste manier is thuis in de woonkamer met een voetbalBeamer en een bijpassend projectiescherm. We hebben alle aanbevolen producten getest en bijgewerkt voor maximaal comfort en compatibiliteit. Nu is onze beamer- en schermkeuze geschikt voor elke voetballiefhebber! Kijk je het WK liever buiten in de tuin op een buitenscherm? Dan hebben we belangrijke tips gebundeld in de Beamer koopgids voor het publiek!

sport-nobubble-inverted

De perfecte voetbalBeamer - Waar moet ik op letten?

Waar moet je op letten bij een beamer voor voetbaluitzendingen? Welke technologie is het meest geschikt voor voetbalprojectie? Welke nuttige functies zijn er? Wij hebben de 4 belangrijkste punten waarop u moet letten bij het kiezen van uw voetbalBeamer samengevat.

1. Lichtopbrengst (lumen) - Hoe helder moet de voetbalBeamer zijn?

Woonkamer met beamer op tafel die een beeld projecteert op een scherm

VoetbalBeamer voor de woonkamer

Voor een goede beeldkwaliteit met de beamer in de woonkamer moet deze minstens 3.000 tot 4.000 lumen bieden. Hier moet u echter rekening mee houden: LCD-Beamer zijn iets helderder dan DLP-Beamer met dezelfde lumenwaarde. Als u besluit een DLP-Beamer te kopen, kies er dan een met een hogere lumenwaarde.

Scherm en beamer op een terras

Een beamer gebruiken op het terras

Wilt u de beamer ook op het terras gebruiken? Voor wedstrijden die 's avonds plaatsvinden kan een beamer met 3.000 tot 4.000 lumen ook een uitstekend beeld geven. Voor wedstrijden die in de middag plaatsvinden, moet de beamer aanzienlijk helderder zijn. Welke technische apparatuur u nodig heeft voor publiekskijkers in uw eigen tuin vindt u in onze beamer koopgids voor publiekskijkers.

2. Resolutie - Hoe scherp moet het beeld worden weergegeven?

Icon 4K Ultra HD

Ultra-scherp beeldscherm voor liefhebbers van home cinema

Home cinema professionals zweren bij 4K resolutie. Deze biedt met 3840 x 2160 pixels vier keer zoveel pixels als Full HD en levert daarom nog scherpere en meer gedetailleerde projecties.

Pictogram Full HD 1080p

De juiste resolutie voor toevallige kijkers

Full HD is nu de standaard geworden en is absoluut voldoende voor het af en toe kijken naar voetbal of het avondprogramma op TV. Want: met een resolutie van 1920 x 1080 pixels in 16:9-formaat biedt het voldoende pixels voor voetbalwedstrijden en films.

Icoon gloeilamp

Bonustip - hier kun je films en voetbal kijken in 4K

Veel films zijn nu beschikbaar op Blu-Ray in 4K-resolutie. Streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Disney+ hebben ook veel 4K-films in hun portfolio. Ook live tv-aanbieders als Sky Go, Telekom Magenta en DAZN tonen sportevenementen zoals het WK voetbal in 4K. Ben je dus op zoek naar een eigentijdse Beamer, ga dan voor de 4K Beamer.

3. Aansluitingen - Welke apparaten wilt u op de beamer aansluiten?

Pictogram Topverbindingen

Freestyle - Met deze aansluitingen wordt uw beamer nog veelzijdiger!

De USB-C aansluiting wordt ook steeds meer gebruikt. Vooral nieuwe laser-tv-Beamer gebruiken naast HDMI vaak een USB-C-aansluiting. Net als HDMI geeft ook USB-C beeld en geluid in hoge kwaliteit door. Daarnaast worden data en stroom via de USB-C kabel doorgegeven . Omdat veel tablets, laptops en mobiele telefoons ook een USB-C poort hebben, kunnen deze rechtstreeks op de beamer worden aangesloten. Zo kun je de voetbalwedstrijd streamen op je laptop en deze eenvoudig aansluiten op de beamer. Voor eenvoudige audio-overdracht vertrouwen sommige beamers nu op Bluetooth. Zo kun je je speakers draadloos verbinden met je beamer.

Icoonverbindingen

Verplicht - Je hebt deze verbindingen nodig!

Uw nieuwe Beamer moet ten minste één HDMI-aansluiting hebben. De HDMI-aansluiting verzendt video- en audiosignalen digitaal en in hoge kwaliteit. U kunt spelconsoles, streaming sticks of Blu-Ray spelers rechtstreeks op de Beamer aansluiten via HDMI. Je Beamer moet ook een 3,5 mm jack aansluiting hebben. Hiermee kunt u een externe luidspreker of soundbar op uw Beamer aansluiten en zo uw audio-ervaring aanzienlijk verbeteren.

4. Functies - Wat moet uw Beamer nog meer kunnen?

Onze voetbalBeamer hoogtepunten!