public-viewing-kneipe-fussball

visunext gids

Openbare projector voor het Europees kampioenschap voetbal

Openbare bezichtiging in de biertuin, pub en sportbar - zo werkt het!

Het is weer zover, het Europees Kampioenschap staat voor de deur! Veel voetbalfans willen van het EK genietenop een groot scherm en hun vrienden uitnodigen om te komen kijken. Ontdek de daglichtprojectoren, laser TV-projectoren en projectieschermen voor een uitstekende kijkervaring - zowel binnen als buiten!

Wij leggen uit wat je nodig hebt voor een EK-kijkshow met een echte 4K-stadionsfeer!

Inhoud

Projecties voor binnen en buiten: Hoeveel lumen zijn er nodig?

De helderheid van een projector is een van de belangrijkste eigenschappen voor openbare evenementen binnen en buiten. Hoe helderder je projector kan projecteren, hoe makkelijker het is om het beeld op het scherm te herkennen. Dit geldt in het bijzonder voor projectoren die worden gebruikt om samen voetbal te kijkenbij daglicht of buiten.

Maar hoeveel lumen heeft een projector nodig voor buitengebruik en hoe beïnvloedt dit de beeldkwaliteit? De helderheid van projectoren wordt gespecificeerd in ANSI lumen. Voor een contrastrijk beeld moet een projectorminstens 3000 lumen hebben. Meer lumen is vooral voordelig als je je woonkamer of thuisbioscoop niet volledig kunt verduisteren. Voor het bekijken van beelden bij daglicht raden we speciale daglichtprojectoren aan met enkele duizenden ANSI lumen. Hiermee kun je voetbalwedstrijden zelfs bij daglicht met een helder en krachtig beeld bekijken.

Als je wilt genieten van de wedstrijden van het Europees Kampioenschap voetbal in een bijzonder groot formaat, moet je letten op de opgegeven lumenwaarden van de projector. Hoe groter het projectieoppervlak, hoe hoger de ANSI lumenwaarden van je projector moeten zijn. Zo kun je een kleurrijk beeld garanderen, zelfs als je op een groot scherm kijkt!

Hoeveel lumen heeft een daglichtprojector voor publiek nodig?

Pictogram basisschool

Binnen: vanaf ca. 4.000 ANSI lumen

sonne-nobubble

Buiten: vanaf ca. 6.000 ANSI lumen

Daglichtprojector voor heldere projecties

Voetbaluitzending met meer contrast: Waar je rekening mee moet houden!

Als je de wedstrijden van het Europees kampioenschap voetbal op het terras of in een lichte kamer wilt bekijken, moet je ervoor zorgen dat je projector een contrastrijke weergave ondersteunt. Het contrast van een projectie is het verschil tussen de helderste pixel en de donkerste. Hoe groter dit verschil, hoe hoger het contrast van het geprojecteerde beeld. Een beeld met een hoog contrast ziet er levendiger en spannender uit en draagt daarom aanzienlijk bij aan een succesvolle kijkervaring voor het publiek.

Bij projectoren wordt de contrastinformatie gegeven als een verhoudingswaarde, net als bij beeldschermen, monitoren en televisies.

De juiste contrastwaarde voor buitenprojectoren

Vooral als je buiten projecteert, moet je er dus voor zorgen dat de gekozen projector voldoende lichtopbrengst heeft.

Maar welke projector is geschikt voor buitengebruik? Voor een kamer of ruimte die goed verduisterd moet worden, is een contrastwaarde van ongeveer 10.000:1 geschikt.

Als een projector wordt gebruikt om in de tuin of op het terras naar voetbal te kijken, moet erop worden gelet dat deze een contrastwaarde van ongeveer 50.000:1 of meer heeft. Dit betekent dat je ook buiten kunt genieten van projecties met een hoog contrast!

Openbare vertoning bij daglicht: hoe verduister je de kamer op de juiste manier!

Voor een duidelijk herkenbaar projectiebeeld bij daglicht moet de ruimte waarin je wilt projecteren goed verduisterd zijn. Voor een projectie met een hoog contrast zou er idealiter geen lichtdoor ramen of deuren de kamer binnen mogen komen. Omdat dit niet altijd mogelijk is, kan een heldere daglichtprojector helpen.

Als je de voetbalwedstrijden op het terras of in de tuin wilt bekijken, gebruik dan hulpmiddelen zoals een paviljoen of tent. Op deze manier kan de projectielocatie worden afgeschermd van licht en worden verduisterd.

Beeldresolutie en zitafstand: hoe bereik je optimale beeldverhoudingen?

Om voetbalwedstrijden in de beste kwaliteit te kunnen bekijken, moet je ervoor zorgen dat je projector een goede beeldresolutie kan weergeven. Dit kan al met een Full HD-projector of, maar een WXGA-resolutie (1280 x 800 pixels) is de minimumstandaard voor een goede beeldscherpte. Een projector met een 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels) wordt aanbevolen , zodat je van de volledige beeldkwaliteit kunt genieten.

Zitafstand

De vuistregel voor de optimale zitafstand is: hoe lager de beeldresolutie, hoe groter de zitafstand tussen de kijker en het scherm moet zijn. Dankzij de zeer hoge beeldresolutie kan de zitafstand bij 4K-projectoren (3.840 x 2.160px) worden teruggebracht tot 1 keer de schermbreedte. Dit betekent dat je beeld van hoge kwaliteit en haarscherp blijft, zelfs voor publiek in een kleine ruimte!

4K-projector voor haarscherpe projecties

De beste projectietechnologie voor openbare weergave

Afhankelijk van de fabrikant en het model worden verschillende projectietechnologieën gebruikt voor projectoren. De bekendste technologieën zijn DLP (Digital Light Processing) en LCD (Liquid Crystal Display). Bij het kiezen van een geschikte projector voor je publieksevenement is vooral de lichtintensiteit van de projector belangrijk. Projectoren met LCD-technologie zijn in vergelijking helderder dan DLP-projectoren. Zodat je ookbuiten kuntgenieten van de wedstrijden van het Europees Kampioenschap voetbal, moet je hier extra aandacht aan besteden. In het lagere prijssegment zijn er echter al DLP-projectoren verkrijgbaar met een 4K-scherm met hoge resolutie.

adobestock_204483591

Wil je meer weten over de verschillende projectortechnologieën? In onze " Koopgids voor projectoren" en "Vergelijking van projectortechnologieën" kom je alles te weten over de vergelijking tussen DLP- en LCD-projectoren!

Top projectorfuncties voor openbare weergave

Om de installatie en uitlijning van een projector voor openbare weergave te vereenvoudigen, zijn er een aantal handige projectorfuncties. We leggen uit hoe deze functies de kwaliteit van je projecties verbeteren!

EM projectiescherm: Welk scherm voor het beste resultaat?

Met een projector kun je op verschillende oppervlakken projecteren - of het nu een professioneel projectiescherm is of een witte muur in je woonkamer. Om het best mogelijke beeld te krijgen voor je publieksevenement, moet je zeker kiezen voor een projectiescherm. Zo kun je genieten van de wedstrijden van het Europees Kampioenschap voetbal met een goede kleurweergave en een nog beter contrast dan bijvoorbeeld op een gewone muur!

heimkino-fussball-projektion

Mobiele schermen: ideaal voor spontaan publiek

Mobiele schermen zijn gemakkelijk te vervoeren en eenvoudig op te zetten. Dit maakt ze ideaal voor gebruik op verschillende locaties - zowel binnen als buiten. Tot demobiele schermen behoren statiefschermen, ultramobiele schermen en mobiele frameschermen.

Mobiele schermen voor spontane publieke evenementen

Vaste schermen: Vaste installatie in thuisbioscoop of sportbar

Ben je op zoek naar een scherm dat je permanent kunt gebruiken voor veelzijdige projecties, zelfs na het Europees kampioenschap voetbal? Voor een permanente installatie in een sportbar of in je eigen thuisbioscoop is een vast scherm ideaal. Onder de vaste schermen vallen gemotoriseerde schermen, plafondschermen en kamerschermen.

Vaste schermen voor een stadionsfeer in de thuisbioscoop of sportbar

Welk scherm is geschikt voor buiten?

Opblazen in plaats van monteren: Het opblaasbare buitenscherm van celexon is een echte projectorschermhit voor het EK voetbal. Het is licht van gewicht en kan met weinig gereedschap en weinig moeite worden gemonteerd en gedemonteerd. Met een beeldbreedte van meer dan 3 meter biedt het celexon outdoor scherm een groot projectieoppervlak, zodat alle toeschouwers de EK-wedstrijd kunnen volgen.

Projectorluidsprekers voor een echte stadionsfeer

Een belangrijke sfeerfactor tijdens wedstrijden van voetbalkampioenschappen zijn de achtergrondgeluiden in het stadion, de doelpuntenvieringen en natuurlijk het spannende commentaar van de wedstrijdcommentatoren. Goede projectorspeakers zijn nodig om de sfeer over te brengen op de toeschouwers voor het scherm. Je kunt kiezen tussen passieve en actieve luidsprekers.

Actieve luidsprekers

Actieve luidsprekers hebben geen extra versterking nodig. Ze kunnen rechtstreeks op de projector worden aangesloten via een 3,5 mm aansluiting. Omdat ze echter een externe voeding nodig hebben, is hun plaatsing beperkt door de lengte van de voedingskabel.

Passieve luidspreker

Passieve luidsprekers worden gebruikt in combinatie met een AV-receiver of een eindversterker. Ze zijn daarom vooral geschikt voor gesloten ruimtes en worden voornamelijk geplaatst en geïnstalleerd als een 5.1 surroundsysteem. Een voordeel van passieve luidsprekers is dat er lange kabels mogelijk zijn.

Ben je op zoek naar een goede projectorluidspreker? Ontdek alles wat je moet weten voor een uitstekende geluidskwaliteit in onze gids voor projectorluidsprekers!

Meer over geweldig klinkende projectorluidsprekers

De projector correct opstellen en aansluiten

3 snelle tips: Stel een projector op

usb-nobubble

1. Gebruik een HDMI, Displayport of DVI kabel voor signaaloverdracht.

Icoon doeken

2. Lijn de projector zo parallel mogelijk uit met het scherm.

projektionsabstand-distance-nobubble

3. Gebruik onze "Projectiegebied-calculator" om de juiste projectieafstand te bepalen.

Als je niet de beste optie hebt om een kabel te leggen, kun je het beste de draadloze versie gebruiken. Ideaal hiervoor is de celexon WHD30M - 4K Expert HDMI draadloze set. Hij biedt een 4K-overdracht tot 30 meter met een helder beeld en geeft het WUXGA-signaal door.

Hoe je een projector aansluit, lees je in onze gids "Een projector op de juiste manier aansluiten". In onze koopgids voor projectoren leggen we uit hoe je een projector correct plaatst.

uw persoonlijke contactpersoon

Heb je nog vragen?

We geven je ook graag persoonlijk advies - we kijken uit naar je telefoontje of e-mail!