Wifi beamers: Dat kan de wireless-projector

Veel projectorfabrikanten rusten hun projectoren uit met wifi. Een functie die steeds meer aanhangers wint in de thuisbioscoop en het bedrijfsleven. Wat is het geheim van een wifi-beamer? We zullen u de voor- en nadelen vertellen.


Een projector met wifi heeft veel voordelen!

Een projector met wifi heeft bijvoorbeeld alleen een kabel nodig voor de stroomvoorziening wanneer deze op het plafond is geïnstalleerd en er is geen kabel nodig om verbinding te maken met een speler. Zo bespaart u geld voor multimedia-kabels en tijd met de ongecompliceerde montage van de beamer. Een ander pluspunt is ongetwijfeld de look. Dankzij de draadloze verbinding past een beamer beter in het algemene beeld van een woonkamer. Omdat een kabel die naar de muur of het plafond van de projector leidt en zelfs wanneer deze in een kabelkanaal is verborgen, niet echt een lust voor het oog is.


Nog een groot voordeel: u kunt ook mobiele apparaten zoals smartphones en tablets draadloos verbinden met uw projector. Het kan worden gebruikt om presentaties, afbeeldingen, teksten of video's naar de projector te streamen.


Als de wifi projector tevens MHL ondersteund is zelfs een videotransmissie van content met een hoge resolutie mogelijk. Gebruik een Miracast-adapter die geschikt is voor MHL.


Bovendien is het ook mogelijk om via wifi gegevens van de laptop naar de projector te sturen. Vooral voor presentaties onderweg is dit een zeer praktische functie: u blijft flexibel in de positionering van uw laptop en kunt u dus beter aanpassen aan de veranderende presentatie-omgevingen. U loopt dus niet het risico dat u geen geschikte lange kabel beschikbaar heeft.


Als aan de voorwaarden is voldaan, kunnen andere deelnemers bovendien zonder veel moeite draadloos verbinding maken met de projector om hun inhoud te tonen.


Naast het gebruik in de zakelijke sector, wordt wifi ook steeds populairder in de thuisbioscoop. Er zijn al verschillende projectoren die een Full HD-signaal in 3D kunnen ontvangen en verwerken via een draadloze HD-set. Vooral in de huiskamer, waar een signaalkabel snel kan storen of de installatie moeilijk kan zijn, is deze oplossing erg handig.


Bij een projector met wifi is het meestal zo dat de wifi-functie of als een afzonderlijke module (wifi-dongle) wordt meegeleverd of als optie kan worden besteld, Voor een klein deel van de projectors is de wifi-module voorgeïnstalleerd.


Nadelen:
Maar de verbinding van de beamer via wifi heeft ook een nadeel. Als u bijvoorbeeld de laptop via wifi op de projector aansluit tijdens een presentatie, is gelijktijdige toegang tot internet niet mogelijk via wifi: hier heeft u een extra LAN-kabel nodig van de laptop naar de router. U kunt ook een wifi-verbinding instellen via de router naar de projector.


Beamer uitzoekenVoor- en nadelen in een overzicht

Voordelen Nadelen
 • Geen storende kabels (optisch beter)
 • Eenvoudige installatie
 • Draadloos gebruik via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets (Miracast)
 • Sneller switchen tussen bron-apparaten
  • Verbinding met internet is alleen mogelijk via router of kabel
  • Het afspelen van video's via wifi is slechts deels mogelijk

Voordelen

 • Geen storende kabels (optisch beter)
 • Eenvoudige installatie
 • Draadloos gebruik via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets (Miracast)
 • Sneller switchen tussen bron-apparaten

Nadelen

 • Verbinding met internet is alleen mogelijk via router of kabel
 • Het afspelen van video's via wifi is slechts deels mogelijk

Er veranderd niets aan de kwaliteit bij een beamer met wifi: u krijgt ook met een wifi beamer Full HD en 3D.
Onze aanbevolen wifi beamers in een vergelijk

Epson EB-2247U

Epson EB-2247U
 • WUXGA-resolutie
 • 4200 ANSI lumen
 • 16:10 formaat
 • 15.000: 1 contrast

De Epson EB-2247U biedt als een compacte multimediaprojector veelzijdige toepassingsmogelijkheden. De projector is evengoed geschikt voor presentaties en incidentele home-theateravonden. Dankzij de draadloze functies wifi en Miracast biedt het twee manieren van draadloze projectie.

Naar het product

Epson EB-2250U

EEpson EB-2250U
 • WUXGA-resolutie
 • 5500 ANSI lumen
 • 16:10 formaat
 • 15.000: 1 contrast

De Epson EB-2250U biedt als heldere, maar compacte multimediaprojector de beste randvoorwaarden voor een verscheidenheid aan kamers. Naast veelzijdige aansluitmogelijkheden beschikt deze projector tevens over wif en Miracast. Dankzij de draadloze functie kunt u een verscheidenheid aan content afspelen, van presentaties tot videoclips.

Naar het product 

Zo maakt u uw beamer geschikt voor wifi

Voor een draadloze verbinding tot de beamer heeft u de beschikking over twee mogelijkheden:

 • Uw projector heeft een ingebouwde wifi-ontvanger:
  Sluit vervolgens eenvoudig uw wifi-apparaat aan op de projector. Sommige fabrikanten voegen een wifi-dongle toe aan geselecteerde projectormodellen. Dit wordt eenvoudig in de juiste interface ingeplugd. Meestal is dit de HDMI of USB poort.

 • Uw beamer is voorzoen van een ingebouwde wifi-ontvanger:
  Wanneer uw beamer de beschikking heeft over een MHL geschikte HDMI poort koopt u dan een wifi dongle. Indien dit niet het geval is zijn er natuurlijk ook wifi dongles te koop voor HDMI zonder MHL ondersteuning en USB dongles. Voor deze varianten heeft u een extra netvoeding nodig voor de stroomvoorziening.

De twee mogelijkheden voor de verbinding: Beamers met geïntegreerde wifi-ontvanger en beamers zonder geïntegreerde wifi-ontvanger


Beamers met geïntegreerde wifi-ontvanger en beamers zonder geïntegreerde wifi-ontvangerSmart projecteren: vanaf uw smartphone of tablet via Miracast

Smart Projectie: vanaf uw smartphone of tablet via Miracast Miracast is een screencast-standaard. Hiermee kunt u audio- en video-inhoud streamen vanaf mobiele apparaten zoals tablets en smartphones. U kunt bijvoorbeeld video's van uw smartphone streamen via Miracast naar een Miracast-compatibele projector. Uw mobiele apparaat moet ook Miracast-compatibel zijn.

WiDi (Intel Wireless Display) werkt op vergelijkbare wijze. Het is zelfs mogelijk om van een apparaat met een WiDi-stuurprogramma naar een beamer met Miracast-ondersteuning te streamen.

Miracast en WiDi ondersteunen videoresoluties tot 1920 x 1080 pixels (Full HD).
Draadloze HDMI-sets: ervaar draadloze Full HD

Draadloze HDMI-sets

Naast een normale wifi-transmissie, die kan worden gebruikt met een projector via een USB-dongle of zelfs via een MHL-adapter, bieden steeds meer projectoren een draadloze HD-oplossing die optioneel kan worden aangeschaft.

Deze oplossing werkt meestal op HDMI-basis en wordt gevoed door een afzonderlijke voeding of zelfs via een MHL-compatibele HDMI-poort. De WirelessHD-oplossing maakt gebruik van een zender en een ontvanger. De zender is meestal via HDMI met de bron verbonden. Als bron kunt u een Blu-ray-speler, laptop, gameconsole of set-top boxes gebruiken.

Bij het verzenden van het Blu-ray-signaal kan, naast het conventionele 2D-materiaal ook 3D-materiaal in Full HD-kwaliteit worden verzonden. Draadloze HD-oplossingen stellen volledig nieuwe normen als het gaat om wifi-projectoren.

Wireless HDMI set kopen
Acer Wireless HD Set

Acer Wireless HD Set

De Acer Wireless HD Set bestaat uit een zender en een ontvanger. De overdracht van het signaal gebeurt in dit geval via een 60 GHz-verbinding, wat voor een goede overdrachtssterkte zorgt.

Het uitgezonden signaal kan tot 1080p / 60f zijn. Dit omvat ook de 3D-compatibiliteit. De overdracht zelf vindt plaats met maximaal 4 gigabits per seconde en zonder compressie.

De Acer Wireless HD Set is niet alleen voor de Acer Hidden Port-modellen, maar ook voor alle andere projectoren met een HDMI-aansluiting. U heeft dan slechts één voedingsbron voor de ontvanger nodig.

Met een oplossing zoals de Acer Wireless HD Set wordt de wifi-functionaliteit van de projector nog interessanter - vooral voor home entertainment!

Wireless HD Set kopen
Acer Hidden Port Design

Acer Hidden Port Design

Acer gaat een stap verder met wifi dan andere fabrikanten. Gewoonlijk sluit u de dongle aan op de achterzijde van de projector - ongeacht USB of HDMI. Nu heeft Acer de stap gemaakt met de projector Acer H7550ST naar het zogenaamde "Hidden Port Design".

Dit ontwerp heeft een MHL-compatibele HDMI-poort verborgen in de behuizing van de projector en een USB-kabel om een ​​niet-MHL-compatibele dongle van stroom te voorzien. De kleine aansluitdoos wordt na installatie door de bovenklep weer gesloten. U ziet deze oplossing dus niet direct, wat een positief effect heeft op het ontwerp van de projector. Het beschermt ook de dongle tegen ongewenste toegang.

Naast de HDMI-aansluiting en de USB-kabel in de hidden port doos bieden de eerder beschreven projectormodellen tevens dezelfde interfaces op de achterkant. U kunt met meerdere draadloze opties tegelijk werken zoals bijvoorbeeld een Google Chromecast in het hidden port slot en een Acer MHL of een wireless adapter aan de achterzijde aansluiten via HDMI. Deze passen visueel nog beter bij het ontwerp van de projector. Zo kunt u de beamer op het gebied van wifi functionaliteit met twee interfaces bedienen, die u afzonderlijk kunt selecteren.

Beamer kennis van de expert

Met de beamer-kennis van onze beamer-experts zult u zeker niet verloren gaan in de projectiewereld. Tips, trucs en interessante feiten voor beginners en gevorderden.

Beamer aankoopadvies

Gevuld met de belangrijkste informatie over de aankoop van de beamer: technologie, functies, installatie en veel duidelijker uitgelegd.Sluit de projector correct aan

Een projector aansluiten is geen rocket science. Het wordt nog eenvoudiger middels deze gids.
Aankoopadvies voor projectieschermen

Beamer en scherm zijn teamspelers. We zullen de rol van een goed projectiescherm in een combinatie met een projector uitleggen.Throw-ratio calculator

Gewoon een praktisch hulpmiddel voor het berekenen van de projectieafstand en de projectieafmeting. Probeer het gerust eens!visunext Ansprechpartner

Hebt u nog vragen met betrekking tot de keuze van uw beamer? Wij geven u ook graag persoonlijk advies- wij verheugen ons op uw telefoontje of mail!

 Contactformulier Aaanspreekpartner