Zo vindt u de juiste beamer voor presentaties

Met onze aankoop gids bespaart u veel tijd bij het uitkiezen van een geschikte beamer voor uw school of universiteit. In deze gids wordt alle belangrijke informatie over beamers voor onderwijsinstellingen uitgelegd - niets meer en niets minder! Alleen relevante informatie en tips van onderwijstechnologie experts.


Wij bieden voor zakelijke klanten speciale voorwaarden en individuele service aan.
Ook bieden wij aankoop op rekening aan.


Beamers voor iedere ruimte - van klaslokaal tot collegezaal

Collegezaal

Beamer voor collegezaal

Installatie beamers met een hoog helderheidsniveau zijn de beste keuze voor het gebruik in een collegezaal. Enerzijds kunnen deze beamers eenvoudig met een plafondbeugel aan het plafond worden bevestigd - deze oplossing bespaart veel ruimte. Anderzijds projecteren installatie beamers vaak zelfs in lichte ruimtes heldere beelden.

Onze aanbevelingenKlaslokaal

Beamer voor klaslokaal

Afhankelijk van de grootte van de ruimte kunnen zowel beamers met een korte projectieafstand als beamers met een ultra korte projectieafstand en installatie beamers worden gebruikt.

Voor interactieve lessen en het gebruik van multimedia is een interactieve beamer in combinatie met een whiteboard het meest geschikt.

Onze aanbevelingenMeerdere klaslokalen

Beamer voor meerdere klaslokalen

Mobiele beamers die in meerdere klaslokalen worden gebruikt, moeten aan de volgende eigenschappen voldoen: ze moeten compact en helder zijn. Extra eigenschappen maken beamers sneller klaar voor gebruik of vergemakkelijken de bediening. Praktische en populaire functies zijn bijvoorbeeld een directe power-off functie, zodat een beamer snel kan worden uitgeschakeld of een geïntegreerde mediaplayer voor het onafhankelijk laten afspelen van media.

Onze aanbevelingen

Beamers voor onderwijsinstellingen zijn ook verkrijgbaar met WLAN. U kunt uw laptop en zelfs mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets, draadloos met deze beamers verbinden en media inhoud laten overbrengen. Alle informatie die u nodig heeft, vind u in onze aankoopgids voor WLAN beamers.

Beamer voor onderwijsinstellingen

Alle voordelen - beamer voor onderwijsinstellingen

 • interactieve lessen
 • multimedia presentaties
 • Herbruikbare lesstof
 • Aanpasbare lesstof
 • Tijdbesparend
 • Beamer en audiospeler vervangen wendbare tv’s
 • Papierloze presentaties

Belangrijke informatie voordat u een school beamer aanschaft

Voordat u een geschikte beamer voor een onderwijsinstelling kiest, moet u rekening houden met de volgende drie factoren:


Grootte van de ruimte

Er is een geschikte beamer, die optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte en de beste beeldresultaten oplevert voor iedere ruimte. Voor de beste keuze is het type beamer doorslaggevend.

Type beamerGrootte van de ruimte
Short throw- en ultra short throw beamers Short throw- en ultra short throw beamers zijn zeer geschikt voor kleine- en middelgrote ruimtes. Vooral als u de short throw beamer voor interactieve doeleinden wilt gebruiken.
Conventionele beamers Conventionele beamers zijn echter zeer geschikt voor middelgrote- en grote ruimtes , zoals grote klaslokalen en collegezalen. Dit type beamer is niet geschikt voor interactieve doeleinden.

Type beamer

Short throw- en ultra short throw beamers

Grootte van de ruimte

Short throw- en ultra short throw beamers zijn zeer geschikt voor kleine- en middelgrote ruimtes, vooral als u deze beamers voor interactieve doeleinden wilt gebruiken.


Type beamer

Conventionele beamers

Grootte van de ruimte

Conventionele beamers zijn echter zeer geschikt voor middelgrote- en grote ruimtes, zoals grote klaslokalen en collegezalen. Dit type beamer is niet geschikt voor interactieve doeleinden.

Beeldresolutie

Bij het kiezen van een geschikte beamer voor een onderwijsinstelling is de beeldresolutie één van de belangrijkste factoren. De gehele collegezaal moet bijvoorbeeld in staat zijn om alle relevante beelddetails te kunnen zien.

Voor goede resultaten raden we een beamer met een beeldresolutie van WXGA (1.280 x 800) en hoger aan. Deze beeldresolutie is de minimale standaard. Bovendien komen de eigenschappen van de resolutie overeen met het gangbare 16:10 beeldformaat..

Een Full HD beamer geniet echter de voorkeur boven een WXGA beamer. De universele Full HD beamer is namelijk geschikt voor zowel kleine- als grote projectieafstanden. Dit geldt ook voor een WUXGA (16:10) beamer. Presentatie beamers zijn vaak voorzien van deze beeldresolutie.

BeeldresolutieBeeldformaat
WXGA (1.280 x 800) 16:10
WUXGA (1.920 x 1.200) 16:10
Full HD (1.920 x 1.080) 16:9

Beeldresolutie: WXGA (1.280 x 800) / Beeldformaat: 16:10

Beeldresolutie: WUXGA (1.920 x 1.200) / Beeldformaat: 16:10

Beeldresolutie: Full HD (1.920 x 1.080) / Beeldformaat:16:9

Helderheid

Hoe helderder, hoe beter - deze vuistregel geldt voor de meeste presentatie beamers. Wij raden beamers met minstens 3.000 ANSI lumen aan voor ruimtes die slechts licht verduisterd kunnen worden.. Voor heldere ruimtes zijn heldere beamers met waarden vanaf 5.000 ANSI lumen noodzakelijk. Voor optimale beeldkwaliteit bevelen wij u aan om de ruimte licht te verduisteren.

RuimteHelderheid
licht verduisterend vanaf 3.000 lumen
niet verduisterend vanaf 5.000 lumen

Helderheid

Ruimte: licht verduisterend /Helderheid: vanaf 3.000 lumen

Ruimte: niet verduisterend / Helderheid: vanaf 5.000 lumen


De juiste schermen voor scholen

Voordat het juiste type projectiescherm kan worden uitgezocht, moet er rekening met het type beamer en de grootte van de ruimte worden gehouden. Ook kunnen canvas schermen worden overwogen. Stationaire schermen moeten bijvoorbeeld aan het plafond of aan een muur worden bevestigd, voordat deze schermen kunnen worden gebruikt. Daarentegen zijn mobiele schermen binnen enkele minuten klaar voor gebruik. Deze schermen kunnen in bijna elke ruimte worden opgesteld en gebruikt, dankzij de flexibele en wendbare eigenschappen.

Type schermType beamerstationairmobiel
statiefscherm mobiele beamer
canvas scherm ultra short throw beamer
(niet interactief)
scherm met frame (mobiel) installatie beamer
Automatische schermen installatie-, short throw-
en standaard beamer
Rolschermen installatie-, short throw-
en standaard beamer

Type scherm: statiefscherm

Type beamer: mobiele beamer

stationair

mobiel


Type scherm: canvas scherm

Type beamer: ultra short throw beamer (niet interactief)

stationair

mobiel


Type scherm: scherm met frame (mobiel)

Type beamer: installatie beamer

stationair

mobiel


Type scherm: scherm met frame (mobiel)

Type beamer: installatie beamer

stationair

mobiel


Type scherm: Automatische schermen

Type beamer: installatie-, short throw- en standaard beamer

stationair

mobiel


Type scherm: Rolschermen

Type beamer: installatie-, short throw- en standaard beamer

stationair

mobiel

Ontdek alle informatie over projectieschermen op onze aankoopadvies pagina voor projectieschermen. 

Luidsprekers voor beamers: speciaal voor scholen en universiteiten

Vaak worden visuele presentaties ondersteund door overtuigende geluiden. Een goede weergave van de audio is van essentieel belang.

In principe heeft u de keuze uit beamers met geïntegreerde luidsprekers, een passief geluidssysteem met een versterker of een actief luidsprekersysteem. Deze drie alternatieven hebben allemaal voor- en nadelen.

LuidsprekerVoordelenNadelen
geïntegreerd geen extra luidsprekers nodig
snel klaar voor gebruik
aanbevolen voor kleine ruimtes
passief flexibele positionering
groot aanbod
heeft een versterker nodig
actief heeft geen versterker nodig in beperkte mate wendbaar door de lengte van de stroom-
en audiokabels

Luidspreker: geïntegreerd

Voordelen

geen extra luidsprekers nodig

snel klaar voor gebruik

Nadelen

aanbevolen voor kleine ruimtes


Luidspreker: passief

Voordelen

flexibele positionering

groot aanbod

Nadelen

heeft een versterker nodig


Luidspreker: actief

Voordelen

heeft geen versterker nodig

Nadelen

in beperkte mate wendbaar door de lengte van de stroom- en audiokabels

Ontdek meer informatie in onze adviesgids voor het aanschaffen van luidsprekers voor beamers!
 

Beamer aansluitingen: de belangrijkste aansluitingen voor beamers


Beamer Anschlüsse


Welke aansluitingen het belangrijkste zijn voor uw beamer is afhankelijk van de verschillende soorten apparaten die u op uw beamer wilt aansluiten.

Over het algemeen geldt dat ook oudere mediaplayers, zoals videorecorders, op een beamer kunnen worden aangesloten. De meeste apparaten zijn voorzien van cinch ingangen voor audio- en videosignalen. Sommige modellen zijn ook nog steeds uitgerust met analoge ingang voor een YUV aansluiting. Dit betekent dat u oudere apparaten, zoals DVD spelers en Blu-ray players, probleemloos kunt gebruiken.

De meest gebruikte aansluitingen zijn echter HDMI- en VGA aansluitingen. Bijna elk multimedia apparaat, zoals laptops en dvd spelers, is voorzien van één van de twee aansluitingen. Als u kunt kiezen uit een HDMI- of VGA aansluiting, dan raden we HDMI aan. De beeldkwaliteit en gelijktijdige overdracht van audiosignalen wordt aanzienlijk door een HDMI verbinding verbeterd. VGA is alleen geschikt voor de overdracht van beelden, want VGA ondersteunt geen verzending van audiosignalen.

Voor de overdracht van gegevens en media zijn de meeste beamers uitgerust met USB en LAN ingangen.

Lees alles over het correct aansluiten van een beamer. Ook leest u hier meer informatie over hoe u een Mac met een Mini Display poort of een USB-C kabel op een beamer kunt aansluiten.

 


 

Accessoires voor presentatie beamers

Platformen voor beamers

Platformen voor beamers

Platformen voor beamers maken het mogelijk om op een eenvoudige wijze het beeld uit te lijnen en de juiste projectieafstand in te stellen.

Alle platformen voor beamersAntidiefstal oplossingen

Antidiefstal oplossingen

Beveilig uw presentatie beamer eenvoudig tegen diefstal met een slot van Kensington of met een metalen, antidiefstal behuizing.

Alle antidiefstal oplossingenPresentatie bediener

Presentatie bediener

Bedien de beamer draadloos met een presentatie bediener en gebruik de geïntegreerde laser om de inhoud van de presentatie extra te ondersteunen.

Alle presentatie bedieners


Interactieve lessen met een whiteboard, beamer en document camera


Door het toevoegen van interactieve opmerkingen en de tijdsbesparende, efficiënte bediening van de interactieve whiteboards en document camera’s wordt de kwaliteit van de lessen aanzienlijk verbeterd. Bovendien wordt niet alleen de voorbereiding en de presentatie van de lesinhoud makkelijker voor docenten gemaakt, maar kunnen ook studenten beter de lesstof tot zich nemen. Het betrekken van studenten heeft als voordeel dat zij de inhoud van de lessen beter begrijpen. De eigenschappen waar u op moet letten, vindt u in ons systeemhuis!


Interactieve whiteboards & document camera’s

Alle voordelen - interactieve whiteboards & document camera’s

 • gemakkelijke voorbereiding van de lesinhoud
 • presentatie van multimedia inhoud
 • aanpassen en controleren is in realtime mogelijk
 • software van de fabrikant biedt talloze sjablonen aan
 • opgeslagen inhoud kan eenvoudig opnieuw worden gebruikt
 • apparaten van studenten (zoals smartphone etc.) kunnen worden verbonden waardoor studenten worden betrokken en de lesinhoud beter begrijpen


Document camera

Document camera

Een document camera - of een visualizer - is een combinatie van een scanner en een overheadprojector. Het apparaat zendt realtime beelden van de voorwerpen die zich onder de camera bevinden uit naar een beamer. Vervolgens projecteert de beamer deze beelden op een projectieoppervlakte, zoals op een scherm of een interactief whiteboard. Daarnaast kunt u gewoon met papier werken, net zoals met een overheadprojecter. U heeft namelijk geen dure folie nodig. De document camera kan ook worden gebruikt om 3D voorwerpen, zoals boeken, te presenteren.

Alle document camera’sInteractief whiteboard

Interactief whiteboard

Een interactief whiteboard is een combinatie van een beamer en een whiteboard. De beamer projecteert beelden op het whiteboard, dat met een handgebaar of draadloze pen op een interactieve wijze wordt bediend en kan worden aangepast. De media inhoud wordt meestal vanaf een aangesloten computer of laptop getoond. U kunt een interactieve whiteboard met een conventionele short throw beamer gebruiken of u kunt ervoor kiezen om een standaard whiteboard met een interactieve beamer te gebruiken.

Alle boards


U heeft de keuze uit 3 oplossingen:
1. Een complete set met een document camera en een interactief whiteboard
2. Interactieve beamer en een interactief whiteboard
3. Complete interactieve whiteboard set


Oplossingen voor lessen

Voor individueel advies over het aanschaffen, installeren en in gebruik nemen van interactieve whiteboard en document camera oplossingen, kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze experts op het gebied van onderwijstechnologie. 

 

 

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in

Aankoopadvies voor een beamer

Het advies bestaat uit de belangrijkste informatie voor de aankoop van een beamer en gaat in op de volgende punten: technologie, eigenschappen, installatie en meer.
Beamer correct aansluiten

Een beamer aansluiten is geen hogere wiskunde. De installatie gids maakt het echter nog makkelijker.
Aankoopadvies voor een scherm

Beamers en schermen zijn echte teamplayers. We leggen de samenwerking tussen een goed scherm en een beamer uit.Projectieafstand berekening

Een praktisch hulpmiddel waarmee u de projectieafstand en projectiegrootte kunt berekenen. Probeer het eens!Beamershop24 Contactpersoon

Heeft u nog vragen? We adviseren u graag persoonlijk - we kijken uit naar uw telefoontje of uw e-mail! Als u liever gratis door ons wilt worden teruggebeld, dan kunt u uw contactgegevens achter laten op het contactformulier.
 Contactformulier Contactpersoon